Merve Çubuktepe

Bu ay tam iki bölüme ayrılmış bir filme benziyor. Ayın ilk yarısı özellikle de 12 Ağustos 2022 Kova Burcundaki Dolunaya kadar oldukça sert, türbülanslı ve ezber bozan açı kalıpları içermekte. Hali hazırda endişe ettiğimiz, kaybetme korkusu yaşadığımız veya yüzleşemediğimiz konularla sınanma ihtimalimiz söz konusu. Bu esnada seçim teması da kaçınılmaz olacak ancak bu keyfi bir seçim değil. 2 Ağustos 2022 Mars-Uranüs kavuşumu ve 7 Ağustos 2022 Mars-Satürn karesi gibi sert açılar bazı olayların kontrolümüz dışında gerçekleşebileceğini gösteriyor. Ne kadar hesaplasak da durumu kontrol altına aldığımızı sansak da bir anda güvenli sandığımız alana yıldırımlar düşebilir. Bu sebepten ötürü de ayın ilk yarısı kontrol edemeyeceğimiz, değiştiremeyeceğimiz şeylerle savaşmak yerine kabul etme bilincine odaklanarak geçirebiliriz. Zira ikinci yarısında bu kabul aşamasından sonra yeni bir rota çizmek, bozuk düzenleri geride bırakmak adına destekleyici tesirler almaya başlayacağız.

12 Ağustos 2022 04:35’te 19 derece Kova burcunda bir dolunay gerçekleşecek. Bu dolunay özgürlük ve zincirleri kırma temasıyla doğrudan ilgili. Ancak bunu epik bir filmin son sahnesinde mutlu bir özgürlük hali olarak görmemek gerekli. Bir konuda özgürleşmek için de kişinin bedel ödemesi gerekiyor ve bu yol ayrımı da Ağustos ayının önemli bir teması. “Özgürlüğün bedeli nedir?” Bazı şeyleri düzenlememiz, geride bırakmamız ve en önemlisi kararsızlıkları bırakıp hayati seçimler yapmamız gerekebilir.

Dolunay anında Merkür ve Venüs, Zosma yıldızı ile birleştiği için zaman zaman “kaderim buymuş” diyerek kurban psikolojisine girebiliriz. Ancak sonbahar tutulmaları öncesinde 2023’e gerçek bir değişim ve güçlenme ile girmek isteyenlerin bu psikoloji ile savaşması ve ayağa kalkması kritik önem arz etmekte. Dolunay anında Ay-Satürn kavuşumu kaçınılmaz blokaj ve engelleri gösteriyor. Bazı engelleri aşmak gerekmez veya aşsak da bize zararı faydasından az olur. Bu muhasebeyi de iyi yapmakta fayda var. Tesiri +-7 gün sürecek.

Makro düzlemde Mars’ın bu ay oldukça merkezde olması sebebiyle askeri hareketlilik, küresel politikada tansiyonun giderek artışı kaçınılmaz görünüyor. Nitekim Tavyan-Çin, Kosova-Sırbistan gerginliği de artmaya devam ediyor. Bu konular bir günlük işler değil esasen hepsi 2024 Plüton Kova dönemine hazırlık. Asıl büyük küresel değişimler orada başlayacak gibi görünmekte. Ama bu ayın da dış ve iç siyasette oldukça sert geçeceğini söyleyebiliriz.

Ülke düzleminde Boğa burcu sembolizmi sebebiyle gıda, barınma ve temel yaşam ihtiyaçlarındaki artış, gıda kıtlığı, giderek düşen alım gücü gibi kavramlar maalesef daha da güçlenerek karşımıza gelecek. Asıl Kasım 2022’de tutulmalar döneminde ekonomik açıdan çok daha zorlu bir sürece girme ihtimalimiz olduğundan şimdiden ayağımızı yorganımıza göre uzatmak ve hazırlıklı olmamız önemli. Sismik aktivite açısından özellikle ayın ilk iki haftası sabit burçlardaki sert yerleşimler sebebiyle deprem, yangın gibi doğal afetlere açıklık göstermekte. Özellikle de Batı Anadolu kısmı risk bölgesi. Umuyorum ki en az sıkıntı ile bu evreyi geçiririz.

4-26 Ağustos 2022 tarihleri arasında Merkür Başak burcunda seyahat edecek. Transit boyunca “bu konunun/kişinin bana faydası nedir” diye sormak ve cevaba göre hareket etmek bize ciddi avantajlar kazandırabilir. Bu evrede daha detay odaklı ve mükemmeliyetçi hissedebiliriz. Bir işi layıkıyla tamamlamak, en verimli ve etkili hale getirmek adına iyicil bir tesirdir. Ancak bir yandan da daha takıntılı hissedebilir, her şeyde kusur bulmaya çalışıp sonradan anlamsız bulacağımız detaylara takılabiliriz. En iyisi yapmak ile takıntı arasında bir denge kurmamız çok önemli. Ve pek tabii ki pire için yorgan yakmamak önemli.

11 Ağustos 2022’de Venüs Aslan burcuna geçiş yapacak. Venüs Yengeç transitinin romantik ve duygusal etkileri geride kalırken daha güçlü, çarpıcı ve iddialı bir enerjiye geçiyoruz. Bu evre özellikle imaj değişimleri, ayrılık acılarını atlatmak, hayatın tadını tekrar çıkarmaya başlamak gibi konular için idealdir. Aşkta mütevazilik değil coşku ön plandadır ve “Bana sevgini göster” teması ön plana çıkar. Zaman zaman gösteriş, iddialaşma ve rekabet duygumuz da artabilir. Gölge yönüyle aşırı harcama, müsriflik, sahip olunanlarla hava atma, beğeni bağımlılığı, mutluluğu dış dünyaya “ispat” etme isteği görülebilir. Ancak bu transitin asıl yönü vur patlasın çal oynasın dedirtmesi ve içimizdeki eğlenceli yönü de dışarı çıkarmasıdır. Bu yüzden içe kapanmak yerine sosyalleşmek ve eğlenceli şeyler yapmak enerjimizi bu ay ekstra canlandıracaktır. Venüs bu burçta 5 Eylül 2022’ye kadar kalacak.

20 Ağustos 2022’de Mars İkizler burcuna geçiş yapıyor. Mars bu yıl bu burçta retrosunu gerçekleştireceği için yılın sonuna hatta 2023’ün başlarında da bu burçta çok uzun bir yolculuk yapacak. Retro dönemi sonbaharın konusu olduğundan şimdilik pas geçiyorum. Bu aşamada Mars İkizler aslında konuşulamayan, susulan ancak en sonunda kaçınılmaz olarak dile gelmesi gereken pasif agresyonun dışa vurumunu sembolize etmekte. Kılıçlar çekilebilir, hatta düşünce ve duygular bastırıldıysa bu oldukça sert olabilir. Diğer yandan ölçüyü kaçırmamak koşuluyla bu transit bir şeyleri korumak, savunmak ve fethetmek adına ifade etmemizin, konuşmamızın kaçınılmaz olduğunu gösterir. Kaba kuvvet, tehdit veya fiziki güç değil akıl ve fikirler ile zaferler kazanmak mümkündür. Gölge yönü ise kavgayı, yırtıcı ifadeyi, dırdırı abartmak ve susmayı bilmemektedir. Bu iki kavram arasında denge tutturmak önemli olacak. Mars 24 Mart 2023’e kadar çok uzun bir süre boyunca bu burçta kalacak.

23 Ağustos 2022’de Güneş Başak burcuna geçiş yapacak. Yaz aylarını da geride bırakıyor, sonbahar ekinoksuna hazırlanıyoruz. Tüm Başakların doğum günleri kutlu olsun yeni yaşınız size bereket ve güzellikler getirsin. Güneş bu burçta 23 Eylül 2022’ye kadar kalacak.

26 Ağustos 2022 itibariyle Merkür Terazi burcuna geçiş yapıyor. Önümüzdeki ayı daha çok etkilemekle birlikte hayatımızdaki pürüzleri, eksikleri ve daha iyi hale getirilmesi gerekenleri tespit ettikten sonra maddi manevi bir denge kazanmak adına daha güçlü destekler alacağız. Bazen krizler, kaotik olaylar olur ancak bir anda her şeyin düzelmesi, dengeye gelmesi ve sıkıntısının bir günde geçmesini beklemek beyhudedir. Zihin ve hayatları bu ay fırtınalı bir deniz gibi düşünürsek ayın sonunda Merkür Terazi etkisi ile deniz bu vakit itibariyle durulmaya başlayacak ve daha sağlıklı kararlar vermeye başlayacağız. Merkür bu burçta Eylül ayında retro harekete geçip sonra tekrar Başak burcuna dönecek, bu da önümüzdeki ayın konusu.

27 Ağustos 2022 saat 11:16’da 4 derece Başak burcunda bir yeniay gerçekleşecek. Yeniay anında Güneş-Ay kavuşumuna partil sert Mars karesi eşlik etmekte. Demek ki didiklemenin, dırdırının, memnuniyetsizliğin ve her kusuru tutturmanın aşırı abartılması büyük bir agresyon oluşturabilir. Kusurları düzeltmek ile takıntılar arasındaki farkı iyi seçmeliyiz. Ayrıca bu dönem çok mükemmel gördüğümüz insan veya kavramların hiç de öyle olmadığını fark edebilir, eğer bir sebepten susuyorsak en sonunda içeride tuttuğumuz düşünceleri dile getirerek büyük bir yüzleşme ve arınma yaşayabiliriz. Bu yeniay eğer mahsul almak, hayatımıza verim ve güzellik katmak istiyorsak cesur ve çok boyutlu düşünmemiz gerektiğine işaret ediyor. Eğer küçük hesaplar, küçücük dünyalar içerisine sıkışırsak sonbahar sonrasında bunun pişmanlığını yaşayabiliriz. Detaylar çok önemli olmakla birlikte uzun vadeli ve makro düşünmeyi bilmek gerek bu yeniayda. Tesiri +-7 gün sürecek. Eğer U-dönüşleri yapmaz, “doğru olanı” seçer ve kuralları esnetmezsek beklentilerimiz ötesinde faydalar görebiliriz. Bu yüzden nefs ve irademize hâkim olmamız da çok önemli bu süreçte.

Ağustos ayının öne çıkan astrolojik gelişmeleri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

1 Ağustos 2022 / Güneş-Jüpiter Üçgeni: Bu açı kalıbı refah, cömertlik, sıhhate iyileşme ve hoş görüyü simgeler. Zorlu açılar içeren bir haftada olacağız ama bugün haftanın en iyi günü diyebilirim. Özellikle finansal konular, eğitim, hukuk ve resmi makamlarla ilgili işlemler adına tüm gün değerlendirilebilir. Açı kalıbı +- 5 gün boyunca etkili.

2 Ağustos 2022 / Mars-Uranüs Kavuşumu: Açı kalıbı oldukça güçlü, sarsıcı ve hatta tahmin edilemez durumda. Sismik aktiviteleri, yangın ve patlamaları daha da tetikleyebilir. Açı kalıbının direkt hatları ülke üzerinden geçmiyor ama tali hatlar Batı Ege ve Güney Marmara üzerine uzanmakta. Orta ölçekte bir hareketlilik söz konusu olabilir bu bölgelerde. Boğa burcu gıda, üretim ve finans ile doğrudan alakalıdır. Bu bağlamda giderek artan gıda fiyatları, enflasyon, piyasa dalgalanmaları gibi konular daha da gündeme gelecektir. Açı kalıbı +-7 gün etkili.

3 Ağustos 2022 / Venüs-Mars Altmışlığı: İkili ilişkilerde dengeyi bulma ve sorunları çözme şansı söz konusu. Temeli güçlü ilişkilerde problemler masaya yatırılıp geride bırakılması konusunda önemli bir adım atılabilir. Sevdiğimiz bir işe emek verip odaklanırsak kalıcı ve hayırlı sonuçlar alabiliriz. Açı kalıbı+-5 gün etkili.

4 Ağustos 2022 / Merkür Başak Burcunda: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

7 Ağustos 2022 / Venüs-Neptün Üçgeni: Bu kalıbı romantizm ve ilham doludur. Özellikle barışma, kavuşma, duyguların dile gelmesi ve şefkatin artması konusunda destekleyicidir. Bir süredir içiniz çekilmiş gibi hissediyorsanız yenilik ve güzellikler için aradığınız ilhamı bulmanız mümkündür. Affetmek ve yardımlaşmak da bu açı kalıbının tesirinin daha da etkili olmasını sağlar. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Bir sonraki açı ile kesiştiği için destekleyici etkisi bir tık daha düşük olabilir, ancak yine de odaklanmamız önemli.

7 Ağustos 2022 / Mars-Satürn Karesi: İki malefik gezegenin birleşik etkisi stresi yüksek, zaman zaman eyleme geçmekte zorlandığımız veya kısıtlanabileceğimiz durumları işaret etmekte. Bu anlarda belirttiğim gibi bir şeyleri hiç alışık olmadığımız şekilde gerçekleştirmek en iyi çözüm olabilir. Yerimizde sayıp kalmak veya karanlığa küfretmek yerine bir mum yakmayı tercih edebiliriz. Açı kalıbı +-7 gün etkili.

8 Ağustos 2022 / Güneş-Chiron Üçgeni: Açı kalıbı ruhsal ve bedensel iyileşmeyi destekleyen bir tesire sahip. Yaralandığımız konularda iyileşme, rahatsızlıkların hafiflemesi gibi konular söz konusu olabilir. Her türlü tıbbi tedavi ve ruhsal çalışma için idea bir etkidir. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

9 Ağustos 2022 / Venüs-Plüton Karşıtı: Aşkta kılıçların çekildiği, sert açı kalıplarının da etkisiyle duygularda patlamaların yaşanabileceği bir dönem. Kıskançlık, sahiplenme, hırs gibi konular ön plana çıkabilir. Ayrıca duygusal takıntılar ve bir hisse saplanma haline de dikkat. Öfkemizi kontrol edemezsek haklıyken haksız duruma düşebiliriz. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

11 Ağustos 2022 / Güneş-Uranüs Karesi: Beklenmeyeni bekleyin mottosu bu açı kalıbını temsil eder. Güvenli bölgeler, kontrol altında tuttuğumuzu düşündüklerimiz bir anda değişebilir; dışsal ve kaotik olaylarla karşılaşabiliriz. Bu sebepten ötürü ezberlerimizi bozmak, farklı şeyler denememiz çok önemli görünüyor. Bu açı kalıbı ani duygusal patlama ve terk hissi de getirebilir, dürtüsel değil uzun vadeli düşünmek gerek. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

11 Ağustos 2022 / Mars-Neptün Altmışlığı: Bu açı kalıbı ilham ve kararlılıkla, eğer çaba gösterirsek hayatımız getirebileceğimiz güzellikler ve ruhaniyeti gösterir. Eğer illüzyonlarımızdan sıyrılıp gerçekleri görerek doğru kararlar alırsak yeni ve güzel bir hikayeyi yazabiliriz. Sezgi ve iç güdülerimiz doğru olanı yapma konusunda bize yol gösterebilir. Açı kalıbı +-7 gün etkili.

11 Ağustos 2022 / Venüs Aslan Burcunda: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

12 Ağustos 2022 / Kova Burcunda Dolunay: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

14 Ağustos 2022 / Güneş-Satürn Karşıtı: Bu açı kalıbı özellikle eril ve otorite figürleriyle çatışma, blokaj ve anlaşma zorluğu getirebilir. Duygularımızı yansıtmakta zorlanabilir, aynı zamanda karşımızdaki kişilerden de beklediğimiz duygusal reaksiyonları göremeyebiliriz. Özdeğerde dalgalanmalar olabilir ancak kendimizi hırpalamak ve kusur bulmak yerine sakinliği ve gerekirse biraz içimize dönmeyi seçebiliriz. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

14 Ağustos 2022 / Mars-Plüton Üçgeni: Ayın uzun soluklu en güzel açı kalıplarından biri ve oldukça sert başlayan Ağustos ayını düzenlemeye başlayan bir tesir. Cesaret, kararlılık, dönüşüm isteğini eğer hayata geçirebilirsek makro koşullar da bize yardım etmeye başlayacaktır. İçimizdeki savaşçının ayağa kalkması ruhumuzu ve hayatımızı da daha güzel bir hale sokabilir. Bozuk veya sorunlu yapıları dirayetle onarmak mümkündür. Açı kalıbı +-7 gün etkili.

16 Ağustos 2022 / Merkür-Uranüs Üçgeni: Bu açı kalıbı yaratıcı, enerjik ve ezber bozan bir doğaya sahiptir. Bir şeyler yazmak, üretmek ve öğrenmek adına harika bir açıdır. Bir eğitime başlamak, web sayfası hazırlamak, sosyal medyada görünür olmak, kitap yazmak gibi konular için çok iyicil bir tesirdir. Kangren bir sorunu taze bir bakış açısı ile çözmek mümkün olabilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

18 Ağustos 2022 / Venüs-Jüpiter Üçgeni: Ayın en güzel açı kalıplarından biri. İki iyicilin beraberliği tesir ettiği alanlarda iyileşme ve canlanma sağlayabilir. Özellikle yatırım, alım satım gibi işlemler için çok uygun bir zamandır. Duygusal konularda sorunların çözülmesi, iyi giden bir sürecin çiçeklenmesi gündeme gelebilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

20 Ağustos 2022 / Mars İkizler Burcunda: Açıklaması yukarıda belirtilmiştir.

21 Ağustos 2022 / Merkür-Neptün Karşıtı: Bu açı kalıbı çarpıtılan ifadeler, saklanan gerçekler, aldanma ve aldatma duygusu ile ilişkilidir. Her söylenen veya her gördüğümüz doğru olmayabilir. Önemli konularda birden fazla kişinin fikrini almakta fayda var. Dalgınlık, konsantrasyon ve uyku bozuklukları görülebilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

22 Ağustos 2022 / Merkür-Plüton Üçgeni: Düşüncelerimizi etkileyici bir şekilde ifade etmek, hakkımızı savunmak, istediğimizi almak ve daha derin anlamlar bulmak adına harika bir tesir. Bu açı kalıbı tüm önemli görüşme, imza ve başvuru gibi konular için de çok uygundur. Tutkumuzun peşinden gitmek bize yeni bir kariyer ve hayat yolu çizebilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

23 Ağustos 2022 / Güneş Başak Burcunda: Tüm Başakların doğum günleri kutlu olsun yeni yaşınız size bereket ve güzellikler getirsin. :)

26 Ağustos 2022 / Merkür Terazi Burcunda: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

27 Ağustos 2022 / Başak Burcunda Yeniay: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

27 Ağustos 2022 / Güneş-Mars Karesi: Bu açı kalıbı ani patlayan agresyon, sert ifadeler ve suçlamaları beraberinde getirebilir. Kendimizi ve öfkemizi kontrol etmekte zorlanabiliriz. Sonradan pişman olabileceğimiz şeyler söylemekten kaçınmalı, dediklerimizi mutlaka birkaç kere düşünmeliyiz. Eril figürler, otorite makamlarıyla çatışmalar söz konusu olabilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

27 Ağustos 2022 / Venüs-Uranüs Karesi: Özellikle duygusal konularda beklenmedik şoklar, ani gelişen olaylar sonucunda dengeler değişebilir. Sınırlar çok zorlanırsa kopma, ayrılık gibi konular gündeme gelebilir. Eğer bardak taştıysa tepki vermenin zamanı gelmiş olabilir. Bu açı kalıbı finansal konularda dalgalanma ve ani masraflar da oluşturabilir, harcamalara dikkat. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

28 Ağustos 2022 / Venüs-Satürn Karşıtı: Bir önceki açıyla birleştiğinde ay sonunda duygusal açıdan oldukça soğuk rüzgarlar esecek gibi görünüyor. Duyguları ifade etmekte zorlanabilir, çevremize mesafe koymak isteyebiliriz. Aynı durum karşımızdaki kişiler için de söz konusu olabilir. İstediğimiz ilgi ve şefkati göremiyorsak ısrar etmek daha da ters tepebilir. Bu sebeple neden istediğimiz ilgiyi göremediğimizin sebebine odaklanmak daha doğru bir eylem olabilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu ve sağlıklı bir ay dileğiyle,
Merve Çubuktepe