Merve Çubuktepe

Venüs üzerine Merkür’ün de retrolu olacağı bir ay bizleri bekliyor. 22-24 Ağustos 2023 arasında durağan konumda kaldıktan sonra Merkür 24 Ağustos-14 Eylül 2023 arasında Başak burcunda retro hareketini gerçekleştirecek. Herkesin ipliği pazara çıkıyor diyebiliriz. Tüm detaylar ve saklanan her şey ortaya dökülecek… Açıkçası bu ay gerek türbülanslı yeniay ve dolunayları, üzerinde çifte retrosuyla pek de rahat etkiler içermiyor. Adeta bir tahterevallideymiş gibi sürekli iniş çıkışlar yaşayabiliriz. Çifte retro etkisiyle eski aşklar tekrar canlanırken bir anda duygular da coşup taşabilir. Ancak bu etkilerin kalıcılığı tartışılacağı için önemli kararlar almayıp akışta kalmakta fayda var. Finansal anlamda piyasaların daha da karışabileceği, fiyat ve zamların uçacağı etkiler de kapıda. Bu ay bütçeyi iyi yapmak ve yatırımları iyi planlamak her şeyden önemli. Karmaşaya uyak uydurup yolundan sapmayıp hedefe odaklananlar özellikle Ekim 2023 tutulmalar döneminde bu durumun meyvesini toplayacaktır, unutmayalım.

Bu ayın en önemli gökyüzü olayı şüphesiz ki Merkür retrosu. Üstelik halihazırda devam eden Venüs retrosuyla kesişecek. Durağan konumuyla birlikte Başak burcunda Merkür retrosu 22 Ağustos-16 Eylül 2023 aralığında 21-8 derece arasında gerçekleşecek.

Bu süreçte “bu konunun/kişinin bana faydası nedir” diye sormak ve cevaba göre hareket etmek bize ciddi avantajlar kazandırabilir. Bu evrede daha detay odaklı ve mükemmeliyetçi hissedebiliriz. Bir işi layıkıyla tamamlamak, en verimli ve etkili hale getirmek adına iyicil bir tesirdir. Ancak bir yandan da daha takıntılı hissedebilir, her şeyde kusur bulmaya çalışıp sonradan anlamsız bulacağımız detaylara takılabiliriz. En iyisi yapmak ile takıntı arasında bir denge kurmamız çok önemli. Ve pek tabii ki pire için yorgan yakmamak da çok mühim.

Retro döneminde hem ilişkilerde denge ihtiyacı hem de detaylara odaklanma vurgusu belirginleşecektir. Bu konularda uçlara savrulmalar görülebilir. Özellikle de dimyata pirince giderken bulgurdan olma riski var. Aslında çok değerli olan şeyleri sırf kusur bulmak için küçümsemek, burun kıvırmak veya değer vermemek uzun vadede tepebilir. Aynı zamanda normal koşulda önemi olmayan bir detaydan çatışmalar çok büyüyebilir. Unutmayalım ki kusursuz diye bir şey yoktur. Sırf mükemmele ulaşma uğruna iyi şeyleri hiçe saymak ve aşırı takıntılardan uzak durmak bu süreçte çok önemli.

Merkür retrosunun takvimi şu şekilde:
Merkür Durağan Konumda: 22 Ağustos 2023 23:00 – 24 Ağustos 2023 23:00 (21 derece Başak)
Merkür Retro Dönemi: 24 Ağustos 2023 23:01 – 14 Eylül 2023 23:20 (21-8 derece Başak)
Merkür Durağan Konumda: 14 Eylül 2023 23:21 – 16 Eylül 2023 23:20 (8 derece Başak)
Merkür İleri Harekette: 16 Eylül 2023 23:21 (8 derece Başak)

Retro dönemleri iletişim problemlerinin maksimumda olduğu zamanlardır. Bu sebeple dolaylı ifadelerden kaçınmak çok önemlidir, her şeyi çocuğa anlatır gibi net ve tane tane ifade etmeye özen göstermekte fayda var. Aynı zamanda üşengeçlik ve odaklanmakta zorluk görülebilir. Aynı anda çok sayıda işe odaklanıp yarım bırakmak yerine tek işi tek tek sırayla ele almak verimliliğinizi arttıracaktır. Her şeye yetişmeye zorunda olmadığımızı, süper kahraman olmadığımızı hatırlayarak gerektiğinde mola vermeyi bilmemiz ruhsal enerjimizi güçlendirecektir.

Bu evrede özellikle veri yedekleme, her şeyi yazılı olarak kayıt altında tutma, sözlü iş yapmama gibi konulara özellikle dikkat etmekte fayda vardır. Buna ek olarak imzalar, finansal işlemler gibi konularda özellikle retro döneminde ekstra dikkatli olunmasında fayda var, ufak bir detay çok önemli olabilir. Tabii her detayı saplantı haline getirmeden belirli bir ölçüyü tutturarak. Bu dönem iyicil yönüyle önceden başladığımız, hevesimizin kaçtığı veya bir şekilde hayatın temposundan yarım bıraktığımız işleri ele almak ve o şeyi başarıyla en iyi forma ulaştırmak adına idealdir.

Ay içerisindeki yeniay ve dolunayları ele alalım. 1 Ağustos 2023 saat 21:31’de 9 derece Kova burcunda bir dolunay meydana gelecek. Dolunayın Kova burcunda gerçekleşmesi ve dolunay anında etkili olan Merkür-Satürn karşıtı hayata, insanlara hatta kendimize dahi duygusal açıdan uzaklaşma eğilimini de beraberinde getirebilir. Bu süreçte daha mesafeli davranmak isteyebilir ve özellikle de duygusal bağlarda zorlanma yaşayabiliriz. Kendimizi ve sevdiklerimizin ihtiyaçlarını anlamak bu süreçte çok önemli olacak. Kişisel alan ve sınır bilincini iyi algılamak ve uygulamak durumundayız yoksa dolunay sürecinde sert ruhsal patlamalarla karşılaşabiliriz. Zaten Venüs de retroda olduğu için bu hafta sıkça ani ayrılık haberleri duyabiliriz. Bir nevi inceldiği yerden kopsun etkisi…

Asıl önemli konuya gelirsek eğer, bu dolunay hali hazırda süregelen ekonomik sarsıntılar ile doğrudan alakalı. Jüpiter Boğa burcunda tetiklemesini gerçekleştirirken daha da şişen fiyatlar, artan enflasyon, paranın değerinin kuşa dönmesi, bolca zam ve makro ekonomik türbülans etkisini daha da yoğun göreceğiz maalesef. Bu dönemde Venüs retro da etkin olduğu için finansal kararları çok dikkatli almak gerek. Hep söylediğim gibi tabii ki ülkemizde bu tür analizler yapmak için ekonomist veya astrolog olmaya da artık gerek yok, kısa bir market ziyareti yapmak dahi yeterli.

16 Ağustos 2023 saat 12:37’de 23 derece Aslan burcunda bir yeniay meydana gelecek. Yeniaya iyicil Venüs retro konumda destek vermekte. Kova dolunayına göre daha canlandırıcı ve pozitif etkisi olan bir yeniay bizleri bekliyor. Aslan burcu sembolizmi gereği bu durum düşünme, karar alma ve muhakeme mekanizmalarımızda özdeğerimizin durumuna göre dalgalanmalar olabileceğini gösterir. Ego ile düşünmemek, bir bilene sormak ve mümkün mertebe her konuya objektif yaklaşmakta fayda var. Özellikle şu soruyu kendimize sorabiliriz: “Aynı durum benim başıma gelseydi ben nasıl davranırdım?”

Tabii unutmamak gerekir ki Venüs Aslan burcunda retro konumda yeniayın başrolünde ve üstelik Jüpiter ile kare sert açı yapıyor. Bu yüzden love bombing patlamaları da gündeme gelebilir. Asıl eski sevgili şenliği tam olarak şimdi başlıyor diyebiliriz. Hayattan keyif almak, heyecan güzeldir ancak özellikle duygusal konularda hayati kararlar almak adına Eylül 2023’ün üçüncü haftası itibariyle odaklanmakta fayda var. Açıkçası bu yaz boyunca her an her şey olabilir ve her şey değişebilir. Özellikle duygular aniden coşup taşabileceği gibi aynı hızla sönebilir. Bu sebepten lütfen akışta kalalım.

31 Ağustos 2023 saat 04:35’te 7 derece Balık bir burcunda bir dolunay meydana gelecek. Dolunay anında Ay ile Satürn kavuşumda ve Güneş ile karşıt. İki retronun üzerine bu dolunayla birlikte tam anlamıyla işler arapsaçına dönüyor… Dolunay anında Merkür de retro konumda olduğun için her şey belirsiz, karmaşık ve her an değişmeye hazır durumda. Bu yüzden özellikle de hafta boyunca boşlukta hissedebilir ve yön bulmakta zorlanabiliriz. En önemlisi birçok blokaj karşımıza çıkabilir. Bir şeyler o an akışkan şekilde olmuyor ve sürekli problem çıkıyorsa zorlamak ve tutturmak yerine salıvermek en doğrusu. Bu tür önemli konuları en azından Merkür retrosunun sonuna kadar boş vermek önümüzü görmemizi de sağlar.

En önemlisi dolunay Satürn’ün sert etkisi ve dolunay anında etkin olan Mars-Neptün karşıtı sebebiyle oldukça yanıltıcı etkiler de içeriyor. Muhakeme yapmak, bir konuda karar almak veya bir şeye odaklanmak, sebat etmek zor olabilir. Çok zorunda değilsek eğer daha pasif, gözlemci kalarak olayların bütününü görene dek beklememizde fayda var. Pembe yalanlar, pembe gözlükler, kendini kandırma gibi istekler bu süreçte artabilir, bu yüzden çok lirik, süslü ve masalsı ifadelere karşı da sorgulayıcı olmakta fayda var. Ayrıca ruhsal ve fiziki bağımlılıklarda artış, kaçış temaları görülebilir; bağımlılık yapan faktörlerle mesafeli olmamız bu süreçte önemli zira bir kere bırakılan bir bağımlılığa temas etmek her şeyi başa sarabilir bu süreçte.

Dolunay salgın hastalıklar, zehirlenmeler, su kirliliği, denizlerle alakalı sorunlar gibi konuları gündeme ayrıca getirebilir. Yediklerimize, özellikle de içtiklerimize ekstra dikkat etmemizde fayda vardır. Global ölçekte deniz kazaları, gemicilik ve ulaşımla ilgili sorunlar, karasularıyla ilgili krizler de gündeme gelebilir.

Mars 27 Ağustos – 12 Ekim 2023 arasında Terazi burcunda seyahat edecek. Bu formda Mars zararlı dediğimiz konumdadır ve hareket kabiliyeti düşüktür. Cesur bir yerleşim değildir, hareket etmek isterse karşı taraftan onay veya yönlendirme bekler. Elini taşın altına koymakta zorlanır. İyi bir müzakerecidir, ancak sadece bunu zaman kazanmak, kötü görünmemek veya bir karar almaktan kaçınmak için yapabilir.

Bu evrede konu ne olursa olsun bir şeylere ulaşmak istiyorsak daha fazla çaba sarf etmemiz, gerekiyorsa inisiyatifi kendimiz ele almamız gerekir. Ancak Terazi vurgusu olduğu için despot tavırlar, baskı gibi kavramlar ters tepecektir; her şey diplomatik ve akılcı şekilde ele alınmalıdır.

23 Ağustos 2023’te Güneş Başak burcuna geçiş yapacak. Yaz aylarını da geride bırakıyor, sonbahar ekinoksuna hazırlanıyoruz. Tüm Başakların doğum günleri kutlu olsun yeni yaşınız size bereket ve güzellikler getirsin. :) Bu evrelerde ağustos böceği yerine karınca olmak bize avantaj getirir. Çalışmak, işimize gücümüze ve verime odaklanmak tutulmalar dönemi geldiğinde elimizi güçlendirecektir. Güneş bu burçta 23 Eylül 2023’e kadar kalacak.

Ağustos ayının öne çıkan astrolojik gelişmeleri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

1 Ağustos 2023 / Mars-Jüpiter Üçgeni: Hedeflerimiz beklentilerimizi karşılayabilir. Çalışkanlık ve hırs artar. İyi hesaplanmış cesaret ve rekabet arzusu bizi arzuladığımız noktaya taşıyabilir. Girişimler bolluk getirebilir ve hızlı para akışı sağlayabiliriz. Spor, diyet ve kaslanma için destek verir. Açı kalıbı +-7 gün etkili.

1 Ağustos 2023 / Kova Burcunda Dolunay: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

2 Ağustos 2023 / Merkür-Satürn Karşıtı: Açı kalıbının tesiriyle fikir ayrılıkları doğabilir veya düşüncelerimizi yansıtmadan içimize gömebiliriz. Kayıpları ve negatifliği içeren haberler alabiliriz. İçsel ve zihinsel baskıya ek olarak huzursuzluk hissi ortaya çıkabilir. Kendimizi ifade etmekte zorluk yaşayabiliriz. Zaman zaman odak bozuklukları ve verimsizlik de görülebilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

7 Ağustos 2023 / Güneş-Jüpiter Karesi: Bu açı kalıbı finans ve kariyer konusunda hatalı kararlar almaya açıklık yaratabilir. Hızlı ve dürtüsel hareket etmemeliyiz. Egomuz daha nazik olabilir ve iyisiyle kötüsüyle her şeyi abartma eğilimine girebiliriz. +-5 gün etkili.

9 Ağustos 2023 / Venüs-Uranüs Karesi: Bu açı kalıbı artan gerilimli tesirler sebebiyle ilişkilerde ani kopmalar getirebilir. Bıçak kemiğe dayandıysa eğer ani ayrılık ve boşanmalar söz konusu olabilir. Diğer yandan ilk başta çok alakasız bulduğumuz sürpriz aşk haberleri de görebiliriz. Finansal konular adına çok dalgalı bir etki, her an her şey olabileceğinden büyük finansal risklerden kaçınmakta fayda var. Açı kalıbı +- 5 gün etkili.

10 Ağustos 2023 / Merkür-Jüpiter Üçgeni: Bu açı kalıbı öğrenme ve öğretme isteği, kişisel gelişime yönelme, ufku genişletme, sosyalleşme arzusu ve ticarette başarı getirecek fikirlere sahip olmayı gösterir. Her türlü finansal işlem, kariyer atılımları, iş kurmak, başvurular gibi konular için ideal bir etkidir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

12 Ağustos 2023 / Güneş-Chiron Üçgeni: Açı kalıbı ruhsal ve bedensel iyileşmeyi destekleyen bir tesire sahip. Yaralandığımız konularda iyileşme, rahatsızlıkların hafiflemesi gibi konular söz konusu olabilir. Her türlü tıbbi tedavi ve ruhsal çalışma için idea bir etkidir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

13 Ağustos 2023 / Güneş-Venüs Kavuşumu: Duygusal, canlı ve çekici bir etkileşim. Ay boyunca süren Venüs tesiri bu açıyla devam ediyor. Kalbi boş olanlar için çekim ve flört gündeme gelebilir. Diğer yandan imaj değiştirmek, bakım ve estetik işlemleri için de güzel bir açı kalıbı. Sadece bir miktar alışveriş çılgınlığı ve gereksiz harcama yaptırabilir. Açı kalıbı +- 5 gün etkili.

14 Ağustos 2023 / Venüs-Chiron Üçgeni: Kalp kırıklıklarına iyileşme gelebilir, barışma ve uzlaşma gündeme gelebilir. Bu açı kalıbı saf sevginin iyileştirici gücünü simgeler. Aynı zamanda bereketi paylaşmak, kendimizden zor durumda olan kişilere yardım olmakta fayda vardır. Zira güzellikler paylaştıkça büyür. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

16 Ağustos 2023 / Aslan Burcunda Yeniay: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

16 Ağustos 2023 / Güneş-Uranüs Karesi: Beklenmeyeni bekleyin mottosu bu açı kalıbını temsil eder. Güvenli bölgeler, kontrol altında tuttuğumuzu düşündüklerimiz bir anda değişebilir; dışsal ve kaotik olaylarla karşılaşabiliriz. Bu sebepten ötürü ezberlerimizi bozmak, farklı şeyler denememiz çok önemli görünüyor. Bu açı kalıbı ani duygusal patlama ve terk hissi de getirebilir, dürtüsel değil uzun vadeli düşünmek gerek. Açı kalıbı +- 5 gün etkili.

16 Ağustos 2023 / Mars-Uranüs Üçgeni: Bu olumlu açı kalıbı yeterli irade ve kararlılık gösterdiğimizde bizi yaratıcı çözümlere ulaştırıyor. Çok daha enerjik ve üretken hissedebiliriz. Ailevi ve maddi konuları çözümlemek adına ideal bir tesirdir. Açı kalıbı +-7 gün etkili.

22 Ağustos 2023 / Merkür Durağan Konumda: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

22 Ağustos 2023 / Venüs-Jüpiter Karesi: Bu açı kalıbı aşırı harcama, israf, hatalı yatırım kararlarına açıktır. Har vurup harman savurmaktan kaçınmalıyız. Ani dolduruşa gelmemeli ve bütçemizin durumu ile çelişmemeliyiz. Finansal risklerden kaçınmak kritik önem taşıyor. Aşırı yeme içme ve illüzyon boyutunda olumlama hali görülebilir, dikkat. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

22 Ağustos 2023 / Mars-Neptün Karşıtı: Davranışlarımız ve taleplerimizle yanlış algı oluşturmamaya dikkat etmeliyiz. İdeallerimiz ve çabaladığımız şeyler arasında tezatlıklar olduğunu fark edebiliriz. Boşa kürek çekme riski verir. Bir şeyler tökezliyorsa, ısrarla olmuyorsa bırakmak faydalıdır. Bir anlık duygu ile hayata geçirilen eylemlerde yanılgıya düşme riski yüksektir. Açı kalıbı +7 gün etkili.

23 Ağustos 2023 / Güneş Başak Burcunda: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

22 Ağustos 2023 / Merkür Retrosu Başlıyor: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

25 Ağustos 2023 / Mars-Plüton Üçgeni: Cesaret, kararlılık, dönüşüm isteğini eğer hayata geçirebilirsek makro koşullar da bize yardım etmeye başlayacaktır. İçimizdeki savaşçının ayağa kalkması ruhumuzu ve hayatımızı da daha güzel bir hale sokabilir. Bozuk veya sorunlu yapıları dirayetle onarmak mümkündür. Açı kalıbı +-7 gün etkili.

27 Ağustos 2023 / Güneş-Satürn Karşıtı: Bu açı kalıbı özellikle eril ve otorite figürleriyle çatışma, blokaj ve anlaşma zorluğu getirebilir. Duygularımızı yansıtmakta zorlanabilir, aynı zamanda karşımızdaki kişilerden de beklediğimiz duygusal reaksiyonları göremeyebiliriz. Özdeğerde dalgalanmalar olabilir ancak kendimizi hırpalamak ve kusur bulmak yerine sakinliği ve gerekirse biraz içimize dönmeyi seçebiliriz. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

27 Ağustos 2023 / Mars Terazi Burcunda: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

31 Ağustos 2023 Balık Burcunda Dolunay: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sağlıklı ve mutlu bir ay dileğiyle,
Merve Çubuktepe