Tuğba Karadayı Ulusoy

Hayata güven duygumuz, çevreyle olan ilişkimizin temelleri 0-4 yaş arasında atılır. Bu dönem kişiliğimizin şekillenme sürecinde çok büyük izlere sahiptir. Astrolojik perspektif ile 0-4 yaşındaki çocuklarımızın duygusal olarak gelişimlerine katkı sağlamak için bebeklerin ay burcuna bakmamız gerekli.

Ay bizim içgüdülerimiz, duygularımızı ifade etme şeklimiz ve anneyle olan ilişkimiz diyebiliriz kısaca. Zaten “gitgide anneme benziyorum” cümlesi, duygusal bağ kurmada aslında farkında olmadan annemizi kopyalamamızı temsil ediyor. Yani annemizden ne alıyorsak onu aktarıyoruz, duygularımızı o şekilde ifade ediyoruz. Dolayısıyla özellikle 0-4 yaş arasındaki çocukların Ay burcuna bakarsak nasıl duygusal iletişim kurduğunu da daha iyi anlayabiliriz. Burada bebeklerin karakterinden çok duygusal ihtiyaçlarından ve anneyle olan iletişimden bahsedeceğim.

Bebeğin ay burcu anneyi nasıl gördüğünü gösterir.

Ay Burcu Koç Olan Bebekler: Anneyi lider olarak görür. Ani duygusal gelgitler yaşayabilir, tepkisini sert bir şekilde gösterebilir. Bir anda ağlamaya başlayabilir. Annenin bebeğin özgürlüğüne müdahale etmeden liderlik etmesi gerekmektedir. Liderin anne olduğunu bilir ve zaten böyle de hissetmek ister. Anneyi mücadele edeceği rakip olarak görebilir. Duygularını bastırmaz aksine duygularına göre hareket eder, dolayısıyla duygusal tatmini yaşamadığı durumlarda ağlama krizlerine girebilir. Anne kendisiyle ilgilenmediğinde anneye öfke duyabilir ancak bu geçici bir duygudur, kin tutmaz. Anne kontrolü elden bırakmadan çocuğu bağımsız bırakmalıdır. Onay alma isteği yoktur, daha çok kendi istekleri doğrultusunda hareket eder. Özel inceleme talepleri için buraya tıklayın.

Ay Burcu Boğa Olan Bebekler: Anneyle keyifli vakit geçirmek ister. Bütün estetik duygusunu anneden alacaktır. Yemek yedirmekte ilgili sıkıntı çekmezsiniz çünkü o doğuştan iştahlıdır. Çevresinin güzel dekore edilmesi onun için önemlidir. Hatta oyunlarında oyun oynamaktan ziyade ortamı dekore edebileceğini görürsünüz. Doğal ortamının değişmesinden çok hoşlanmaz. Genelde bir yer belirler kendine ve burayı kendisi istediği gibi ayarlarlar, sizin o ortamı ondan habersiz değiştirmeniz sorun yaratabilir. Genel olarak duygularını göstermekten çekinebilirler hatta tepkisiz durabilirler. Anne konusunda kıskanç olabilir, bu çocuklara verdiğiniz sözleri tutmanız güven konusundan çok önemlidir. Güvenleri kırıldı mı sonrasında toparlaması zor olabilir. Dürüstlük en önemli kuralınız olmalı. Toprak ve bitkilerle araları çok iyidir, küçük yaşta oyun olarak çiçek ekmeyi öğretebilirsiniz. Bu küçük ayakların toprakta yürümesine izin verin. Özel inceleme talepleri için buraya tıklayın.

Ay Burcu İkizler Olan Bebekler: Anneleri kankaları, sohbet arkadaşıdır. Genelde erken konuşurlar ve kendilerini konuşarak ifade etmeye bayılırlar. Meraklıdırlar. Onsuz muhabbet etmeniz onu mutsuz eder. Ay’ı ikizler olan bir bebeğiniz varsa artık arkadaşlarınızla yalnız konuşma gibi bir lüksünüz yoktur, eşinizle yalnız sohbet etmek için bile ufaklığın uyumasını beklemelisiniz. Sürekli soru sorabilirler. Sorularına sabırlı bir şekilde cevap vermeniz gerekir. Merakları onu geliştiren, dünyayı kavramalarına sebep olan güdüleridir. Eğer terslenirlerse kırılabilirler. Çok yönlülükleri, duygularındaki değişkenliği de gösterebilir. Yabancı kişilere çabuk adapte olurlar. Sabırsızdırlar. Anneyi çok bilgili olarak görebilirler, annenin duygularını kendi duyguları gibi yaşayabilirler ancak annenin onsuz gezmelere gitmesi bu gezmeyi seven ruhlar için biraz sorun yaratabilir. Özel inceleme talepleri için buraya tıklayın.

Ay Burcu Yengeç Olan Bebekler: Anneyi onlar korur! Aşırı korumacı ve sezgisel olan bu bebekler anne ile iletişimde çok huzurlu bir yapı sergilerler. İlgiyi üzerine toplamayı severler ve ailedeki ya da annedeki huzursuzluğu hemen hissedip, kendi huzurlarını kaçırabilirler. Evde olmak onlar için önemlidir. Aile ne kadar genişse, aile büyükleri ne kadar sık gelirse o kadar mutlu olurlar. Duygusal olarak kırıldığında kendi kabuğuna çekilebilir ve kendini savunmayı tercih ederler. Tepkileri sakindir ve tam kestirilemez ancak kendi iç dünyasında yaşadığı duygularla yansıttıkları farklıdır. Anneye takıntılı bir bağımlılık geliştirebilir. Özel inceleme talepleri için buraya tıklayın.

Ay Burcu Aslan Olan Bebekler: Babadan çok anneyi ailenin reisi gibi görürler. Anne onlar için kraliçedir. Duyguları ihtişamlıdır. İlgi çekmeyi ve pohpohlanmayı severler. Duygularını saklamayı sevmez ne hissederse onu aktarır. Bir anda perende atabilirler. Dikkat çekici bir şekilde giyinmeyi tercih ederler. Duygularını göstermek adına buyurgan olabilirler. Dürüsttürler. Bu çocukları cezadan çok ödül motive eder. Onaylanma ihtiyaçları yoğundur. Ne yaparlarsa alttan alta takdirinizi kazanmak için yaparlar. Kaç yaşında olursa olsunlar içlerindeki çocuk asla ölmez. Özel inceleme talepleri için buraya tıklayın.

Ay burcu Başak Olan Bebekler: Anneyi düzen kurucu olarak görürler. Duygusal olarak huzursuz, eleştirel bir yapıya sahip olabilirler. Sizi severken bile mükemmelleştirmeye çalışırlar. Sarılırken kazağınızı düzeltmek gibi. Simetri takıntıları olabilir. Hesaplarını bilirler 10 tane oyuncak yerine 1 tane oyuncağın hakkını verip 2.’ye öyle geçerler. Verilen sorumlulukları sakince ve başarılı bir şekilde yerine getirirler. Sorumluluk duygusu onları değerli hissettireceği için mümkün mertebe sorumluluk vermeye çalışın. Çok göz önünde olmayı sevmezler. Seçicidirler. Herkesle hemen samimi olmazlar. Genelde çok konuşurlar. Annelerini çok didiklerler ve beğenmedikleri huylarını çok eleştirirler. Çok zeki ve çabuk öğrenirler. Gelişimleri hızlı olabilir. Özel inceleme talepleri için buraya tıklayın.

Ay Burcu Terazi Olan Bebekler: Anneyi işbirlikçi olarak görürler. Genelde uyumlu ve sakindirler. Biraz kokoş giyinmeyi severler. Huzursuzluğu hissettiklerinde kendileri de huzursuz olur. Tatlı dili, güler yüzüyle karşısındakine her istediğini yaptırabilir. Yalnız kalmaktan hiç hoşlanmazlar hep yanlarında biri olsun isterler tabi ki öncelikli olarak annesini isterler. Paylaşımcıdırlar. Politiktirler, hemen tepki vermezler. Duyguları karşısındakinin tepkilerine göre şekil alır, uzlaşmacıdırlar. Rahatlarına fazla düşkündürler, çevrelerinin güzel olmasını isterler ama oyuncakları toplamak yerine başka bir güzelliğe kendilerini kaptırabilirler. Naiftirler, kolay incinebilirler. Özel inceleme talepleri için buraya tıklayın.

Ay Burcu Akrep Olan Bebekler: Anneye karşı kıskanç bir tutum sergileyebilirler, anneyi manipüle etmeye çalışabilirler. Anneyi kontrol etmeye çalışırlar, keza anne de çocuğu kontrol etmeye çalışacağı için huzursuzluk çıkabilir. Kontrolü ellerinde hissettiklerinde huzuru yakalayacaklardır. Anneyle ya dost olurlar ya da düşman olup babacı olabilirler. Baskı ve otoriteye çok gelemezler. Bilinçaltlarında kaybetme korkusu yatabilir. Bunu bastırmak için fazla sahiplenici olabilirler. Aşırı sezgiseldirler, arkalarından iş çevirmek kolay değildir. Bu çocukları konuşarak ikna yoluna gidilmesi iki taraf için de iyi olacaktır. Aslında negatif gibi gözüken tüm duyguları aşırı hassaslıklarından kaynaklanmaktadır. Özel inceleme talepleri için buraya tıklayın.

Ay Burcu Yay Olan Bebekler: Anneyle keyifli neşeli vakit geçirirler. Özgürlüklerine çok düşkündürler. Özgürlükleri kısıtlandığı anda agresifleşebilirler. Biraz sakarlıklarıyla meşhurdurlar. Size sevgisini göstermeye çalışırken, aşırı sevgiden canınızı yakabilirler, ısırabilirler. Çok hareketlidirler. Keşfetmeye bayılırlar, genelde başkalarının oyuncakları daha fazla ilgilerini çekebilir. Bazen takıntılı davranabilirler, inatçılık yapabilirler. Kesin bir hayırdan ziyade neden yapmaması gerektiğini açıklarsanız ikna olabilirler. Adalet duygusu çok gelişmiştir, adil davranmanız gerekir. Her yer onun evidir, dışarıda yabancılık çekmez. Annenin çok yargılayıcı olmaması gerekir. Özel inceleme talepleri için buraya tıklayın.

Ay Burcu Oğlak Olan Bebekler: Anneyi sorumluluk sahibi olarak görürler ve kendilerinin de değer yargılarının gelişmesi için sorumluluk alması gerekmektedir. Onlarla oyun oynarken ona görevler verirseniz çok mutlu olurlar. Duygulardan çok aldıkları sorumlulukla kendilerini ifade ederler. Ay’ı oğlak olan bebekler genelde büyük anne ve bakıcıyla büyür çünkü anne muhtemelen iş kolik olabilir ya da sorumluluk aldığı farklı konular olabilir dolayısıyla anneden tam duygusal destek alamayabilirler. Bu çocukların takdire layık olduğunu hissettirmeniz gerekmektedir. Anneden yeterli sevgiyi almadığını hissederse anneyi suçlayıcı olabilir. Huzurları bozulmasın diye de duygularını bastırabilirler. Annenin burada otoriter bir tavırdan ziyade, çocuğa başarabileceği hedefler koyması ve ona destek olması gerekmektedir. Özel inceleme talepleri için buraya tıklayın.

Ay Burcu Kova Olan Bebekler: Anneleri ile hayal dünyasını geliştirmek isterler. Farklı olduklarını hissederler ve bunun hissettirilmesinden hoşlanırlar. Baskılandıklarında isyan ederler. Sürekli “Neden?” diye sorarlar. Mantıklı bir açıklamanız varsa ikna edersiniz ancak yoksa kesinlikle bildiklerini okuyacaklardır. Siz onları tembel zannedersiniz ama aslında onlar çok dünyevi şeylerle ilgili olmayı sevmezler, hayali arkadaşları bir oyuncaktan daha fazla dikkatlerini çekecektir. Arkadaş çevreleri geniştir ve genelde arkadaşlarıyla vakit geçirmekten keyif alırlar. Duygusal olarak duygularını ifade etmek yerine kaçamak tepkiler verir, her zaman arka fonda b planı yaparlar. Duygularından çok mantıklarıyla hareket etmeyi tercih ederler. Anneyi anne olarak görmez daha ziyade arkadaşı gibi görürler. Özel inceleme talepleri için buraya tıklayın.

Ay Burcu Balık Olan Bebekler: Ah benim duygusal bebeklerim. Annelerinin duygularını olduğu gibi emer. Anne nasıl hissederse bu ufaklık da öyle hisseder. Çabuk vazgeçer, inatçı değildirler. Çok merhametlidirler, bir bakarsınız onun oyuncağı kırılmıştır ama o sizi teselli eder. Kırılmaktan çok korktuğu için mesafeli davranmayı tercih edebilir. Genelde hep hakkı yeniyormuş tavrı gösterebilir ancak çabuk affedicidir. Anneye bağımlılık gösterebilir, anne kendini daha iyi hissetsin diye kendi isteklerinden feragat edebilir. Özel inceleme talepleri için buraya tıklayın.

Sevgilerimle
Tuğba Karadayı Ulusoy