Begüm Küçüksönmez

Yeniay, Güneş ve Ay’ın kavuşumu olması sebebiyle yeni başlangıçları göstermektedir.

Bizi bekleyen yeniay; Hareketin, bilginin, büyümenin, yeniliğin ve değişimin burcu olan Yay burcunda gerçekleşecek. Yeniayın o anki gök yüzü haritasının 12. evine düşüyor olması dikkat çekmektedir. Bilindiği üzere 12.ev gizli kalmış konuların, kolektif temaların, bilinçaltımızın, kadersel temaların olduğu bir evdir.

Görünmeyenin görüleceği, yaşanmayanın yaşanacağı bir yeniaya merhaba diyoruz! (Burç bazında etkileri yazının devamında bulabilirsiniz)

Bu süreçte kadersel bir gücün siz farkında olmadan olayların akışına etki ettiğini fark edebilirsiniz. Bir süredir gündem dışı kalmış konuların açığa çıktığını görebilirsiniz. Kısacası olayların pek de kontrolümüz altında gelişmeyeceğini söyleyebiliriz.

Bununla birlikte yeniay gerçekleşirken Merkür’ün retroda olduğunu unutmamak gerekir. Yılda 3 kez bizlere retro yaşatan Merkür etkilerinden kurtulmak pek de mümkün değil ama yine de bu dönemde bazı konularda dikkatli olmakta fayda var.

Eskiden başlamış olduğunuz, yarım bıraktığınız işleriniz, projeleriniz bu Yeni Ay döngüsünde tamamlanabilir. Yeni filizlenen projelerinizi, fikirlerinizi hayata geçirme isteğinizi ise retro bitişi olan 25 Aralık sonrasına bırakmanız yerinde olacaktır.

Yeniay haritasını incelediğimizde Oğlak burcunun yükseldiğini görüyoruz. Bu durum fikirlerimizi net bir şekilde ortaya koyacağımızı gösteriyor bizlere. Oğlak burcu etkisiyle, disiplinli ve kararlı bir tutum takınmanın kazanımlarını görebileceğiz.

Yeniay gerçekleşirken gökyüzünde Ay Uranüs üçgeni de meydan gelecek. Bu olay bize ani olayların gündemi sarsacağını gösterirken, Ay-Satürn Kavuşumu da sorumluluklarımızı artırmaya davet ediyor.

Gelelim Yeni ayın burçlar üzerindeki etkilerine: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

Koç:
9.evinizde gerçekleşecek olan bu Yeni Ay size, akademik alandaki işlerinizi sonuçlandırmanızı sağlayacak. Yurtdışı ve uluslararası konularda adımlar atabilirsiniz. Yeni bir eğitim veya master, doktora programına başlayabilirsiniz. Bu süreyi yeni bir şey öğrenmek için, farklı çeşitlerde, farklı dallarda kurslara katılarak değerlendirebilirsiniz. Kendinize yeni bir altın bilezik eklemek için bu Yeni Ay çok iyi bir şans olacaktır. Bununla birlikte Ateş elementinde gerçekleşen üçgen açı ise size bu konuda vizyon, motivasyon ve tüm bunları gerçekleştirmek için enerji getirecek. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Boğa:
Başkalarının kaynakları, miras, vergi, krediler evinizde gerçekleşecek olan bu Yeni Ay size, finansal konularda, eşinizin ya da ortağınızın maddi kaynakları konusunda problemler getirebilir. Üstüne üstlük Ay’ın Jüpiter ile olan karşıt açısı; bu problemleri artırabilir. Önlem almakta fayda var. Ortaklı konular bu süre içerisinde mücadele kaynağı olabilir. Bu süreçte harcamalarınızı artırmak yerine daha tutumlu olmaya çalışmalı, mümkün mertebe bir köşeye attığınız birikiminiz var ise üzerine eklemeye devam etmelisiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İkizler:
Evlilik, ortaklıklar, hukuki ortaklıklar ile ilgili etkiler yaratacak olan bu Yeni Ay ile uzun zamandır var olan beraberliğinizi ciddi bir sonuca mesela evliliğe dönüştürmek için karar alabilir, aynı zamanda ortaklı konularınızı da hızlandırabilirsiniz. Bu etki sizi, ilişkilerde sorumluluklarınızı artırıp, doğru adımlar atmanız yönünde teşvik edebilir. İş anlaşmaları için de uygun dönemler olduğundan, değerlendirmeniz faydalı olacaktır. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Yengeç:
Sizleri bu dönemde Yeni Ay, iş ortamınız ve sağlık konularını ilgilendiren konularda etkileyecektir. Mesleki hayatınıza yeni adımlar attırabilir. Yeni bir iş fırsatı doğabilir. Aynı zamanda 6.ev sağlık konularını da anlattığı için bu 1 aylık döngüde sağlık kontrollerinizi yaptırabilir, düzenli beslenme veya bir diyet programınıza başlayabilirsiniz. Bu süre içerisinde başlamanız gereken vitamin, ilaç vb. takviyeler var ise başlayın, size iyi gelecektir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Aslan:
5.evinizde gerçekleşecek bu Yeni Ay size, çocuklarınızla ilgili sorumluluklarınızın artacağını, anne olmak isteyenler için müjdeli haberlerin olacağını, bununla birlikte kendinizi daha net bir şekilde ifade edeceğiniz dönemi göstermektedir. Uzun süredir düşündüğünüz yaratıcılığınızı ortaya koyabileceğiniz fikirlerinizi, girişimlerinizi hayata geçirebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Başak:
Bu Yeni Ay aile evinizde gerçekleşiyor. Ev, aile ve yuva konularının önemini hatırlatacak. İşten vakit bulup, ailenizle zaman geçirmek isteyebilirsiniz. Ev almak isteyen Başak’lar bu 1 aylık süreyi değerlendirebilirler. Taşınma, ev alma ve satma söz konusu olabilir. Eviniz için alışveriş yapabilir, dekorasyon çalışmaları ile uğraşabilirsiniz. Yaşadığınız yeri güzelleştirmek için iyi bir fırsat olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Terazi:
Yakın çevre, kardeşler, akrabalar ve iletişim, kısa yolculukları anlatan evinizde gerçekleşecek bu Yeni Ay size, iletişim konularının önemini vurgularken, yeni bir eğitime başlayabileceğinizi söylüyor. Kardeşleriniz ile ilgili önemli konular gündeme gelebilir. Yakın çevrenizden kişilerle seyahat fırsatları da oluşabilir. Bu seyahatler, kısa yolculuklar size iyi gelecek. Yöneticiniz Venüs’ün Uranüs ile olan üçgen açısı ilişkilerinize uyum ve ahenk getirmekte. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Akrep:
Maddi açıdan en çok etkilenecek sizlersiniz. Bu Yeni Ay size, bütçenizi düzenlemeniz konusunda sizleri uyarıyor. Yeni bir kazanç kapısı getirebilir. Fırsatlara açık olup, gelirinizi artırmaya çalışacağınız bir dönem. Jüpiter’inde burcunuzdaki seyri maddi kaynaklarınızı ek gelirler sağlayabileceğini gösteriyor. Bu dönem kısa yolculuklar da gündeminizde olacak. Mesela bir yılbaşı seyahati iyi gelebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Yay:
Yeni Ay’ın asıl sahibi olan sevgili Yay’lar için; bu Yeni Ay size, yeni adımlar atmanızı söylüyor. Kendi isteklerinizin, hedeflerinizin oluştuğu bu sürede harekete geçme zamanı. İşinizle ilgili yeni bir oluşum, yeni bir dönem başlayabilir. Yükseleninizde Venüs Merkür kavuşumu ilişkilerinizde ve iletişiminizde olumlu, güçlü etkiler barındırmakta. Bu dönemi iyi değerlendirip, iletişiminizi artırabilirsiniz. Karşınıza çıkabilecek yeni kişiler sizlere hedeflerinize ulaşmanız konusunda destek olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Oğlak:
12.evinizde gerçekleşecek olan bu Yeni Ay size, maneviyatınızın güçlendiğini söylüyor. Kendinize yönelme, ruhani konularla ilgilenme, bilinçdışınızın aydınlanması söz konusu. Bir süre beklemenizin doğru olacağını vurgulayan bir aydasınız. Başlamak istediğiniz işler, yapmak istediğiniz görüşmeler varsa bekleyin. Bu dönem dışardan ziyade, iç dünyanızla ilgilenmeniz gereken bir dönem. Satürn’ün de 20 Aralık tarihinde burcunuza geçişiyle hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını, aydınlanma sürecinizin başlayacağını hatırlatmakta! Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Kova:
Sosyal ortamlarınızı, ideallerinizi ve hedeflerinizi ilgilendiren bu Yeni Ay size, arkadaşlıklarınız ve sosyal ortamlarınızda yeni açılımlar getiriyor. Sosyal sorumluluk projelerinde yer alabilir. Kalabalık arkadaş ve dost ortamlarında bulunmaktan keyif alacağınız bir dönem. Bu Yeni Ay’ın getirdiği etkilerle hayallerinize odaklanmanız kolaylaşacak. Fırsatlar kapınızda olacak. Mümkün olduğunca farklı çevrelerde bulunmaya gayret edin, hiç ummadığınız bir şekilde fırsatların sunulduğunu göreceksiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Balık:
Kariyer evinizde gerçekleşecek olan bu Yeni Ay, kariyer hayatınızda ve toplum önündeki rolünüzde önemli adımlar atacağınızı söylüyor. Bu belki bir terfi, belki bir emeklilik, belki de uzun süredir beklediğiniz bir fırsatın önünüze gelmesi olabilir. Ay ile olan kare açı ise; sizi duygusal olarak yıpratabilir, bu dönemde kendinizi rahatlatacak meditasyon, yoga gibi stresinizi atacağınız bir alana yönelmeniz doğru olabilir. Nefes egzersizleri iyi gelebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.