Merve Çubuktepe

Sonunda Retrolarla dolu gerçekten çok yoğun, çok dönüştürücü ve kabul etmek lazım ki zorlu bir yılı geride bırakıyoruz. Ay içerisinde en önemli konulardan biri pek tabii ki 7 Aralık 2018 itibariyle Merkür retrosunun sona ermesi. Venüs retrodayken Akrep burcunda haliyle zorlanıyordu, şimdi ise 2 Aralık 2018’de Akrep burcunda geçti ve ileri harekette 7 Ocak 2019’a kadar bu burçta ilerleyecek.

7 Aralık 2018 ve çevresinde yaşananlar bu ayın dokusunu ve esas mesajını içeriyor, zira aynı gün içerisinde hem 10:19’da Yay burcunda bir yeniay olacak, Mars-Neptün kavuşumu kesinleşecek hem de Merkür durağan hareketten çıkıp ileri hareketine başlayacak. Kolay etkiler değil, ancak halının altına süpürülen her şey görünür hale geliyor ve 2019 yılı için hazırladığımız “çantamıza” neleri alıp neleri almayacağımızın kesin olarak kararını verebileceğiz. Eğer zaman açısından çok sıkışmadıysanız mümkünse hayati kararları bu yeniaydan sonra vermenizi öneririm.

Ayın ikinci yarısı açısal irtibatların kalitesi adına daha olumlu. Sırasıyla 16 Aralık 2018 Venüs-Plüton, 17 Aralık 2018 Mars-Plüton altmışlıkları ve 20 Aralık 2018 Güneş-Uranüs, 21 Aralık Venüs-Neptün üçgenleri kesinleşecek. Yani son aylarda özellikle de aralık ayı başında yaşanan büyük içsel mücadeleler çözümsüz olaylardan menfi ya da müspet sıyrılma vaktidir. Belki de korkunuzdan alamadığınız bir karar sizi olması gerekenden çok daha uzun süredir meşgul edip hareketsiz bırakıyor olabilir. Ve bu kararları alınca belki ilk başta zorlansanız da başından beri bunu yapmanız gerektiğini fark eder ve rahatlarsınız. Tüm kararları alırken “Benim için en hayırlısı nedir” sorusunu sormak en iyi rehberiniz olabilir.

21 Aralık 2018’de ikinci kere ve bu sefer Merkür’ün direkt harekette olduğu Merkür-Jüpiter kavuşumu kesinleşecek. Yılın son fırsatlarını maddi manevi değerlendirmek adına çok güzel bir açı kalıbı.

22 Aralık 2018’de Güneş Oğlak burcuna geçecek ve bir ay boyunca bu burçta kalacak. Tüm Oğlakların doğum günleri kutlu olsun. Yeni yıl ve yaşınız güzellikler getirsin. :)

22 Aralık 2018’de Yengeç burcunda dolunay meydana gelecek. Tutulmalar dönemi öncesindeki son dolunayı yaşayacağız. Ana mesajı kendini hırpalama, hedeflerde ve imkansızlarda boğulma; önce kendini sev ve kendinle kucaklaş.

Bu ay gerçekleşecek yeniay ve dolunay yorumlarını burç bazında detaylı hazırlayacağım. Ve pek tabii 2019 Burç Yorumları da çok yakında sizlerle olacak.

Unutmadan son bir not olarak, bu bir astrolojik takvimdir. Doğal olarak burç yorumu içermez, kişiye ilgili ayın doğası hakkında fikir verir; eğer planlama yapacaksa astrolojik takvimden zamanlama seçebilir.

Gökyüzü Etkilerini Detaylı İnceleyelim: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

2 Aralık 2018 / Venüs Akrep Burcunda: Retrosunu bitiren Venüs tekrar Akrep burcuna dönüyor, 7 Ocak 2019’a kadar bu burçta yolculuğunu sürdürecek. Retroda çok zorlayıcı olan bu etkinin gölgesi olan takıntı, ısrar ve değişimi kabul etmeme gölgesine düşmedikçe bu sefer olumlu bir tesir getirmesi mümkün.

3 Aralık 2018 / Güneş kare Mars: Bu ayın en agresif açılarından biri olan bu tesir birikmiş duygu ve düşünceleri aniden patlatabilir. Duygu ve hareketleri kontrol etmekte zorluk görülür. Diğer yandan hatayı yapan kişiler duygu sömürüsü ile kendilerini suçsuz göstermeye çalışabilir. Doğru ve mantıklı kararlar vermenin zor olduğu bu açıda “tutarlı olmak” en önemli anahtar kelime.

6 Aralık 2018 / Güneş kare Neptün: Tam da Merkür durağan konuma geçmişken kafaları bulandırabilecek bir açı kalıbı. “Doğru mu yaptım, keşke şöyle mi yapsaydım” gibi düşünceler artabilir. Kafa karışıklığı, odaklanma sorunu görülebilir. Karşı taraftan net bir mesaj almakta zorlanabilirsiniz. Şahsen önemli bir konu varsa kesinlikle bugüne denk getirmeyi tercih etmezdim.

7 Aralık 2018 /Merkür Retrosu Bitiyor: Merkür kısa bir süre daha Akrep burcunda ve ileri hareketine başlayacak. Sırları, gözünüzün önünde olmayan, saklanan her şeyi görünür kılabilir.

7 Aralık 2018 / Yay Burcunda Yeniay: Bu yeniay tam da Merkür ileri hareketine başlarken çok anlamlı. Davranışlarımızın iyi ya da kötü karşılığını görebiliriz. Önümüze yepyeni yollar açılabilir. Uzun zamandır yokmuş gibi davranılan ya da hasıraltı edilmek istenen konularla ilgili yüzleşmeler yaşanabilir.

7 Aralık 2018 / Mars kavuşum Neptün: Derinliği son derece yüksek bir açı hayallerimize ulaşmak adına neler yapıp yapamayacağımızı sorgulayacak. İstediğiniz şey sadece zihninizde “keşke şöyle bir şey olsa” dediğiniz bir konu muydu, yoksa Merkür retrosunda bu hayal için gerekli hazırlığı yapıp şimdi yola çıkmak mı istiyorsunuz? Hayal gücü ve spiritüel etkiler çok yükselecektir.

16 Aralık 2018 / Venüs altmışlık Satürn: Bu ayın duygusal ve maddi anlamda en ayağı yere basan açılarından birisi. Kalıcı ilişkiler, gelecek vaat eden bir ilişkinin netleşmesi adına bu tesir güçlüdür. Aynı zamanda doğru yatırımlar yapmak, alım satım süreçleri gibi konularda da destekleyici.

17 Aralık 2018 / Mars altmışlık Plüton: Eğer isteklerinize dair hazırlık süresini çalışarak ve araştırarak geçirdiyseniz bu açı sizi harekete geçirmek adına hazır. Güç, cesaret, farklı fikirler ve yaratıcılık… Hepsi bir araya gelerek müttefikiniz olabilir. İnsanların ruhuna dokunarak onlara yol gösterebilir ve ikna edebilirsiniz.

20 Aralık 2018 / Güneş üçgen Uranüs: Son derece dinamik, motivasyon etkisi yüksek bu açı kalıbı grileşen kış gökyüzüne inat gülmeyi, bir şeyler yapmayı ve dinamizmi haber veriyor.

21 Aralık 2018 / Venüs üçgen Neptün: Yılın en romantik açılarından biri. Tutkulu dolu adeta film misali tanışmalar, evlenme teklifleri hatta son anda 2019’a evlenerek gireyim demek isteyenler için harika bir nikah tarihi.

21 Aralık 2018 / Merkür kavuşum Jüpiter: Bu açı kalıbı ikinci kere tekrarlanacak ve bu sefer Merkür ileri harekette. Bundan dolayı da etkisi çok daha güçlü ve şansa açık. Ruhsal çalışmalar, yatırımlar ve belki bir yılbaşı piyangosu almak… Ne dersiniz?

22 Aralık 2018 / Güneş Oğlak Burcunda: Güneş Oğlak burcunda geçiyor ve “astrolojik takvimin” son bölümü başlıyor. (Astrolojide “yılbaşı” Bahar Ekinoksu yani Güneş’in Koç burcuna geçmesi ile başlar) Bu kadar teknik bilgi yeterli, sevgili Oğlaklara çok mutlu, çok sağlıklı ve güzelliklerle dolu yeni bir yaş diliyorum. :)

25 Aralık 2018 / Merkür kare Neptün: Yılın son anda dikkat edilmesi gereken açısı da bu kalıp. Şahane dalgınlık yapar, kafa karıştırır ve hatta dolandırabilir bile. Süslü sözler, karakoldan geldiği gelen telefonlara kanmayın lütfen.

29 Aralık 2018 / Venüs altmışlık Plüton: Güçlü, tutkulu adeta yapıştırıcı gibi bir açı. Yeni yıl kutlamasında duygularını açmak isteyenler için birebir. :) Mevcut ilişkilerde tutkuyu arttırıp rutini azaltabilir. Zam ve terfi istemek için de uygun. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu bir ay geçirmeniz dileğiyle, şimdiden yeni yılınız kutlu olsun!
Merve Çubuktepe Dirağ