Merve Çubuktepe

Ve yılın sonuna geldik… Çok zorlu bir yılı geride bırakıyoruz. Ancak Aralık 2021 önceki aylara özellikle Kasım 2021’e göre çok daha olumlu etkilere sahip. Yıl boyunca yaşadığımız zorluklar ve verilen emekleri bir neticeye bağlayan bir ay yaşayacağız. Böylece yıl bitmeden bir çok konuda belirsizliklerin ortadan kalktığına şahitlik edebileceğiz.

Burada duygusal konulara bir parantez açmak lazım zira bu ay başlayacak Venüs retrosu ilişkiler konusunda Güneş tutulmasından sonra son hesapların görülmesini sağlayacak. 18 Aralık 2021-30 Ocak 2022 arasında Venüs Oğlak burcunda retro hareketlerini gerçekleştirirken duygusal ve insani fark etmeksizin hayatımızdaki tüm ilişki modellerini mantık ve fayda odaklı düşünerek karar alacağız. Venüs Retro pek tabii özellikle etki alan haritalarda geri dönüşleri sağlayacaktır. Ancak kişi ilişki bittiği an ve geri dönüş anında hala aynı kişi mi? Bu süreçte başkalaşım kaçınılmaz olduğu için geri dönüş olsa dahi ilişkileri daha önce hiç yapmadığımız kadar farklı bir gözle değerlendirebiliriz.

Venüs retro takvimi şu şekilde:
Venüs Durağan Konumda: 18 Aralık 2021 saat 13:36
Venüs Retro Konumda: 20 Aralık 2021 saat 13:36
Venüs Durağan Konumda: 28 Ocak 2022 saat 11:46
Venüs İleri Harekette: 30 Ocak 2022 saat 11 :46

Durağan konumların önemini unutmayalım. Venüs durağan konumda aldığımız duygusal veya maddi kararlar çok belirleyici olabilir, iyi ya da kötü geri dönüşü olmayan etkiler yaratabilir.

Ve tabii ki Aralık ayının en önemli olayı 4 Aralık 2021 saat 11:42’de 12 derece Yay burcunda gerçekleşecek Güneş tutulması olacak. Tutulma anında Ay-Güneş kavuşumuna ise Merkür eşlik etmekte. Bu bağlamda zihinsel açıdan son derece güçlü bir tutulma bizi bekliyor diyebiliriz. Merkür Yay burcunda olduğu için düşüncelerimiz son derece keskin, net ve değiştirilmesi zor nitelikte olacaktır. Bu sebeple tutulma çok önemli karar, yol ayrımı, bitiş ve başlangıçları tetikleyebilir. Ancak unutmayalım ki Merkür, Neptün’den kare sert açı alıyor. Yani yanılgılardan sıyrılmak ve gerçekçi bakış açısı en büyük müttefiklerimiz olacak. En önemlisi ise bizi bekleyen tutulma; kararlarımızı başkalarının etkisiyle değil, kendi özgür irademizle almamız gerektiğini vurguluyor.

Tutulmanın yükseleni Oğlak burcu ve yükselene en yakın Venüs-Plüton Oğlak ikilisi duruyor. Bu bağlamda fevri ve duygusal tepkilerden ziyade mantık ve hırs odaklı kararlar daha ön planda olacaktır. Bu dönemde daha fazla kazanmak, güçlenmek ve statümüzü arttırmak isteyebilir; bu vesileyle başarı da kazanabiliriz. Ancak hırsın bizi kör etmesine izin vermemek koşuluyla. Maddi türbülansın olduğunu zaten biliyoruz. Bu açı kalıbı tutumluluk ve parayı mantıklı bir şekilde yönetmenin önemini çok güçlü bir şekilde vurgular.

13 Aralık 2021’de Mars Yay burcuna geçecek. Mars bu burçta fanatik, dediğim dedik ve yargı dağıtmaya açık bir haldedir. Bir yandan da son derece korkusuz ve kişisel alanının dışına taşma eğilimindedir. Bu sebeple bu enerjiyi ateşleyici bir güç olarak düşünebiliriz. Ancak benim dediğim her şey doğru diyerek körlemesine ya da deli cesaretiyle hareket etmek sıkıntılı sonuçlar doğurabilir. Zira Mars bu ay Güney Ay Düğümü ile de kavuşum yapacak. Cesaret ile deliliği birbirinden ayırmamız çok önemli. Mars 25 Ocak 2022’ye kadar bu burçta yolculuğunu sürdürecek.

13 Aralık 2021’de Merkür Oğlak burcuna geçecek. Merkür bu burçta en ciddi, rasyonel ve fayda odaklı formundadır. Güneş tutulmasının mantık, sağduyu ve soğukkanlılık motifini daha da güçlendiriyor. Bu transitin gücüyle duygusal ve sübjektif mantığımız birçok konuya rasyonel bakarak her şeyi gerçek haliyle değerlendirmemiz mümkün. Transit iş kurma, iş değişimi, önemli imzalar ve girişimleri hayata geçirmek adına destekleyicidir. Merkür 3 Ocak 2022’ye kadar bu burçta kalacak.

19 Aralık 2021’de İkizler burcunda dolunay meydana gelecek. Yılın son dolunayındayız, adeta tüm defterler açılıyor ve hesaplar kapanıyor. Dolunayın iyi yanı uzun süre sonra ilk kez Jüpiter’in bir dolunaya üçgen ve altmışlık olumlu açılarla destek vermesi. Açıkçası özlemiştik. :) Yeni döneme sandığımızdan daha güçlü ve umutla girmemiz mümkün. Dolunay anında olumlu açılar çok baskın. Bu bağlamda bir konuda yeterli cesareti gösterip konfor alanımızın dışına çıktıysak dolunay bu kararımızın meyvelerini toplamamızı sağlayabilir. Akıl ile cesaret birleştiğinde zafer kaçınılmaz olabilir bu süreçte. Unutmayalım ki talih cesurları ödüllendirir. Dolunay +7 gün etkili olacak.

21 Aralık 2021’de Güneş Oğlak burcuna geçecek. Kış gün dönümünü yaşarken en uzun gecede ışığın tekrar yükselmesine şahit oluyoruz. Tüm Oğlak burçlarının doğum günü kutlu olsun, yeni yaşınız size güzellikler getirsin.Güneş 20 Ocak 2022’ye kadar bu burçta kalacak.

24 Aralık 2021’de yılın önemli açılarından Satürn-Uranüs karesi üçüncü ve son kez kesinleşecek. Bu açı üçüncü ve son kez kesinleşmekte. Açı kalıbı eski ve yeninin çatışmasını tekrar ortaya koyuyor. Dogmatik, eskimiş, ısrarla dayatılan yapı, karar ve söylemler zamanın ruhuna daha uygun olan devrimsel yenilikler ve açık görüşlülükle çatışmakta. Önümüzdeki süreçte bu savaşı giderek daha keskin bir şekilde gözlemleyeceğiz. Açı kalıbının etkisi gereği Güneş tutulması ülkemizde orta ölçekli sismik aktiviteleri tetikleyebilir, ancak majör bir deprem oluşturmaz. Açı kalıbı +-15 gün özellikle etkili.

Ve son olarak yılın son günlerine gelirken 29 Aralık 2021’de Jüpiter Balık burcuna geçiyor. Büyük iyicil Jüpiter’in yönettiği Balık burcuna gerçekten geçişi ve uzun sürecek yolculuğu bu zorlu dönemlerde biraz nefes de alabileceğimizin işareti. Etkisini asıl 2022 yılında hissedeceğiz. Haritamızda Jüpiter’in dokunduğu yerde iyileşme, temizlik ve olumlu anlamda bir gelişim görmemiz mümkün. Sırtımızdaki yükler hafifleyebilir tıkalı olan konularda hızlanma ve çözülmeler görebiliriz. Jüpiter 2022’de kısa bir süre Koç burcuna geçecek ama 19 Aralık 2022’ye kadar çoğunlukla bu burçta kalacak.

Aralık ayının öne çıkan astrolojik gelişmeleri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

1 Aralık 2021 / Güneş-Satürn Altmışlığı: Bu açı kalıbı bir şeyleri ciddiyet, kararlılık ve kesinlikle ele almak adına idealdir. Üstlerimiz, yaşça büyükler ve ebeveynlerimizden destek görebiliriz. İnsanlara ciddi ve etkileyici bir intiba bırakmamız da mümkündür. +-5 gün etkili.

1 Aralık 2021 / Neptün Durağan Konumda: Bu gezegenin yapısı gereği esasen kolektif bir etki. Ancak ilgili günde beklentileri büyüttüğümüz konularda kalıcı bir çözülme gündeme gelebilir ve gerçeklerle yüzleşebiliriz.

2 Aralık 2021 / Neptün İleri Harekette: Neptün’ün ileri hareketi de kolektif anlamda daha önemli. Ancak önümüzde bir sis perdesi varsa bunun inceleceği hatta kalkmaya başlayacağını söyleyebiliriz. Önümüzü ilerleyen günlerde çok daha rahat görebiliriz.

4 Aralık 2021 / Yay Burcunda Güneş Tutulması: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

6 Aralık 2021 / Mars-Plüton Altmışlığı: Bu güçlü ve yoğun açı kalıbı Merkür retrosu da bittikten sonra bize çok ciddi bir kuvvet ve motivasyon oluşturmakta. Eylemlerinizin sonuçlarını kalıcı ve olumlu olarak görmeniz mümkün. Güçlü müttefikler de edinebilirsiniz. Spora başlamak için de ideal bir kalıptır. Açı kalıbı +-7 gün etkili.

7 Aralık 2021 / Merkür-Neptün Karesi: Açı kalıbı bizi yanılgılar ve illüzyonlar konusunda uyarıyor. Çevremizde büyük bir bilgi kirliliği olabilir, her haberi hemen doğru olarak kabul etmemeli ve araştırmalıyız. Tutarsızlıklar tespit edersek sorgulamamız gerekir. Dolandırıcılık, yalan gibi konulara açıklık söz konusu. +-3 gün etkili.

8 Aralık 2021 / Mars-Jüpiter Karesi: Bir önceki açının etkisini daha yükselten bu tesir dalgalanmayı yükseltiyor. Açı kalıbı sebebiyle finansal anlamda da hatalı kararlar vermeye açığız. Diğer yandan aşırı yargılayıcı, ayrıştırıcı ve sürekli yargı dağıtan bir ruh haline girmek de mümkün. Bu tür insanlara daha fazla maruz kalabiliriz. Fevri her türlü hareketten kaçınmalı bu ay. Açı kalıcı +-7 gün etkili.

11 Aralık 2021 / Venüs-Plüton Kavuşumu: Açı kalıbı doğası gereği yoğun ve tutkulu olsa da Oğlak burcunda gerçekleştiği için duygusaldan çok materyal dünyayla alakalı tutkuları sembolize ediyor. Çok istenen bir şeyi almak, hayatı daha lüks kılmak, sosyal statüyü yükseltmek, mantık ve maddiyat odaklı ilişkilere yönelim isteği artabilir.

11 Aralık 2021 / Merkür-Jüpiter Altmışlığı: Öğrenme ve öğretme isteği, kişisel gelişime yönelme, ufku genişletme, sosyalleşme arzusu ve ticarette başarı getirecek fikirlere sahip olmayı gösterir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

12 Aralık 2021 / Güneş-Neptün Karesi: Bu açı kalıbı dalgınlık, kandırılma, kendi kendini kandırma gibi etkileri beraberinde getirebilir. Bir konuya konsantre olmakta zorlanabilir, hayal aleminde kaybolabiliriz. Su kazalarına ve tesisat arızalarına dikkat. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

13 Aralık 2021 / Mars Yay burcunda: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

13 Aralık 2021 / Merkür Oğlak Burcunda: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

15 Aralık 2021 / Mars-GAD Kavuşumu: Benim dediğim her şey doğru diyerek körlemesine ya da deli cesaretiyle hareket etmek sıkıntılı sonuçlar doğurabilir. Zira Mars bu ay Güney Ay Düğümü ile de kavuşum yapacak. Cesaret ile deliliği birbirinden ayırmamız çok önemli. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

18 Aralık 2021 / Venüs Durağan Konumda: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

19 Aralık 2021 / İkizler Burcunda Dolunay: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

20 Aralık 2021 / Venüs Retrosu Başlıyor: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

20 Aralık 2021 / Güneş-Jüpiter Altmışlığı: Şans ve başarıyı hissedeceğimiz gelişmeler olabilir. Özellike eril figürlerden gelecek destekler mümkün. İşe başlamak, iş kurmak, terfi etmek, yüksek kazançlar elde etmek adına da destekleyici bir açı. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

20 Aralık 2021 / Merkür-Uranüs Üçgeni: Yaratıcılığı körükleyerek zihinsel aktiviteyi arttıran bu açı kalıbı her türlü iş başvurusu, iş kurma, mülakat, önemli sunum ve toplantılar için ideal. Yeni bir eğitime başlamak adına da harika bir etkileşim. Sorunlara hızla ve yaratıcı bir şekilde çözüm bulunabilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

21 Aralık 2021 / Güneş Oğlak Burcunda: Tüm Oğlak burçlarının doğum günü kutlu olsun, yeni yaşınız size güzellikler getirsin. Güneş 20 Ocak 2022’ye kadar bu burçta kalacak.

24 Aralık 2021 / Satürn-Uranüs Karesi: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

25 Aralık 2021 / Venüs-Plüton Kavuşumu: 11 Aralık 2021’deki kavuşum açısı tekrarlanacak ancak bu sefer Venüs retro konumda. Geri dönüşler ve yüzleşmeler yaşanabilir. Ancak aşırı fevri, ihtiraslı veya hırslı hareketler sonucunda bir çuval inciri berbat etme riski var, dikkat. Açı kalıbı +- 5 gün etkili.

27 Aralık 2021 / Merkür-Neptün Altmışlığı: Bu açı kalıbı yaratıcılık ve ilham getiren bir etkidir. Zihnin sınırları genişlerken kişinin üretme ve hayal etme kapasitesi artar. Yazmak, ruhsal çalışmalar gibi konular için ideal bir etkidir. Açı kalıbı +- 3 gün etkili.

29 Aralık 2021 / Jüpiter Balık Burcunda: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

29 Aralık 2021 / Merkür-Venüs Kavuşumu: Bu açı kalıbı her türlü iletişim faaliyeti adına ahenkli ve özgür bir ortam oluşturuyor. Bir şeyler okuyup öğrenmek, toplumsal vazifelerle alakalı harika bir tesirdir. Önemli konuşmalar, imzalar ve faaliyetler için ideal bir etki. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

30 Aralık 2021 / Mars-Satürn Altmışlığı: İki zorlu gezegenin en güzel ortaklıklarından biri. Bu açı kalıbı İkizler-Kova burçları arasında gerçekleşecek. Fikirlerimizi gerçeğe dönüştürmek, teoriden pratiğine başarıyla geçmek adına harika bir etkileşim. Sabır ve disiplinle ele aldığımız bir işi yeterli eforu gösterdiğimiz takdirde başarıyla sonuçlandırabilir, emeklerimizin karşılığını alabiliriz. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

30 Aralık 2021 / Merkür-Plüton Kavuşumu: Bu açı kalıbı oldukça ciddi ve manipülatif bir tesir içeriyor. Doğru kullanıldığı takdirde insanlar üzerinde güçlü etki bırakmak mümkündür. Ancak bir yandan güç savaşları, domine etme ve kimi zaman da aşırı baskıyla karşılaşmak da söz konusu olabilir. Açı kalıbı +- 3 gün etkili. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Şimdiden yeni yılınızı kutlar; sağlık, mutluluk ve huzur dolu bir yeni yıl dilerim.

Sevgilerimle,
Merve Çubuktepe