Begüm Minkis

Bir saros döngüsünün ve olaylar silsilesinin daha sonuna geldik. Aralık 2021-Temmuz 2023 arasında Kuzey Ay Düğümü Boğa burcunda, Güney Ay Düğümü ise Akrep burcunda hareket edecek. Dolayısıyla yaşamımıza kalıcı izler bırakan Ay ve Güneş tutulmaları da artık Boğa ve Akrep temalarını arkasına alacaktır. Bu süreci daha da özel kılan detay ise halihazırda Boğa burcunda seyahat eden Uranüs, tüm seyahat süresince Kuzey Ay Düğümüne eşlik edeceği için yer yerinden oynayacak tabirini kullanmamız pek de abartılı sayılmaz. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Kendi kendimize ne kadar yeterli olduğumuzu teste tabi tutacak uzun soluklu bir döneme giriyoruz. Hayatın özellikle maddi alanları ile ilgili görevlerin altından kalkarken ne kadar etkili olduğumuz önem kazanabilir. Bu anlamda sürekli yardım arayan ve desteğe ihtiyaç duyan kişileri zorlayıcı bir süreç olabilir. Keza zamanın ruhu öncelikle kendimizi var etmemiz ve ayaklarımızın üzerinde durabilmemizi salık veriyor.

Akrep ve Boğa burçları hem sabit nitelikte hem de finans dünyası ile doğrudan alakalı olduğundan 2021-2023 yıllarında etkili olacak tutulmalarla birlikte tüm dünyayı ilgilendiren bir ekonomik düzene doğru yol almaya başlıyoruz. Kuzey Ay Düğümün bulunduğu burç geliştirilmesi, dengelenmesi ve düzeltilmesi gereken konuları ifade eder. Bu süre zarfında Boğa burcunda hareket edecek Kuzey Ay Düğümü ile beraber kendi değerimizi de baştan yazmamız gerekebilir.

Klasik kavramının geride kalması, kalıplaşmış düzenlerin bozulması, dünyadaki tüm etiket değerlerinin değişime uğraması gibi konular sebebiyle hepimiz için ortak konu şu ki artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Uyanışı başlatanlar ilerlerken verimsiz topraklarda ekin biçmeye çalışanlar ise kalkan gemiyi kaçırabilir.

Boğa burcunda meydana gelecek tutulmaların hepsi kuzey ay düğümü yönünde olacağından maddi kaynaklarımız, yeteneklerimiz, üretim ve verimliliğimiz önem kazanacak. Saros döngüleri 18 yıl 11 ay 8 saatte bir tekrar eder. Bu sebeple benzer olaylar yaşadığımızı hissederken karmik ceza ve hak edişlerimizi temin ederiz. Ay Tutulmaları her zaman dolunay, Güneş Tutulmaları ise her zaman yeniaydır. Geçmişte 2002-2005 yılları arasında ay düğümleri Boğa ve Akrep burçlarında hareket etmişti. Gelecek üç yıl bilhassa o döneme ve yaşanılanlara ışık tutacak.

Bu aks üzerinde iki adet güneş tutulması, beş adet ay tutulması ile toplamda yedi tutulma yaşayacağız. 2022 yılında ise iki adet Tam Ay tutulması deneyimleyeceğiz. Ay Tutulmaları dünya astrolojisine göre halkın duygusal ve ruhsal ihtiyaçları, yaşam koşulları ile doğrudan bağlantılıdır. Güneş Tutulmaları ise yöneticiler, devlet başkanı ve ailedeki önemli eril figürlere işaret eder. Türkiye Cumhuriyeti doğum tarihi 29 Ekim 1923 olması sebebiyle bir Akrep burcu ülkesi olduğumuz için önemli kadersel süreçlerden geçebileceğimizi söyleyebiliriz.

Ay tutulmaların da özellikle ülkemiz ve halkımız açısından öneminin yüksek olduğunu söyleyebiliriz. Bilhassa 25 Ekim 2022 Akrep Güneş Tutulması ve 28 Ekim 2023 Boğa Ay Tutulması Türkiye haritasının Güneş yerleşimi ile doğrudan temas kurduğundan global çapta farklı bir unvan, yönetici ve statü ile tanınma olasılığımızın altını çizmektedir.

30 Nisan 2022’deki Güneş Tutulması ise aynı zamanda bir ay içerisinde gerçekleşen ikinci yeniay olacağından bir yandan da “maviay” sıfatında olacak. Dış dünyada etkileri bu nedenle şiddetli biçimde görülecek. Bu sebeple görüyoruz ki 2022 yılı Akrep ve Boğa eksenindeki gündemler bazında oldukça yoğun tesirler altındayız.

Boğa burcunun da temsil ettiği moda, tasarım, dokuma, bahçe ve mobilya imalatı, tarım ve hayvancılık, el sanatları, yatırımlar, emlak ve arazi işleri, gıda sektörü, doğal beslenme ile ilgilidir. Bu konularla bağlı sektörlerde kıtlık, inişler ve çıkışlar, çalışan kurumların fazla olmaması takibinde halkın ihtiyacın çoğalması ve ürünlerde fiyat artışını gösterebilir. El emeği göz nuru dediğimiz kavramın tekrardan öne çıkacağı zamanlar olabilir.

Akrep burcunun temsil ettiği bankacılık ve finans, metafizik, psikoloji, astroloji, okült ve ezoterik bilimler, askeri alanlarda ciddi bir yozlaşma, şişme, işten çıkarılma, kayıp ve sorunlar global çapta görülebilir. Psikiyatrik vakalarda, boşaltım sistemi sorunları, cinsel yolla bulaşan hastalıklarda, üreme sorunlarında artış görülebilir. Şehir merkezlerinde yayılan kötü kokular, fosseptik atık sorunları, haşerelerde artış, zehirli hayvanlardan gelecek zararlarda yaygınlaşma görülebilir. Bu zamana kadar atık ve geri dönüşüm planlaması yapılmaması daha da ciddi vakalara sebebiyet verebileceğinden daha temiz bir dünya için çaba göstermemiz gerekiyor.

Ay Düğümlerinin psikolojik çapta üzerimizde yarattığı tesirlere baktığımızda ise Akrep burcunda seyredecek Güney Ay Düğümü ilk sırayı alıyor zira Güney Düğüm alıştığımız ve bırakmakta zorlandığımız davranış kalıplarımızdır. Akrep burcu öfke ve korku ile doğrudan bağlantılı bir burç. Çevremizde bir şeyler değiştiğinde korkularımıza ve öfkemize yenik düşmemeliyiz. İçinde bulunduğumuz dönem risk alma ve başkalarının kaynaklarına göz koyma zamanı değil, aksine üreterek yanımızdaki kişilere katkı sağlama, huzurlu ve güvenli bir gelecek inşa etme zamanı olacak.

Elbette güven ve huzur kavramı Uranüs’ün de Boğa burcunda olması sebebiyle alışılan kaynaklarla ve yöntemlerle gelmeyecek. Teknoloji, internet, bilgisayar ve alternatif yöntemlere sıcak bakmalı ve kendimizi geliştirmeliyiz. Güney Ay Düğümünün temsil ettiği intikam, hırs, kıskançlık ve gizli olaylara karışırsak, elde ettiğimiz gücü başkalarının kötülüğü için kullanırsak en sonunda kendi kuyruğunu yiyen yılana dönüşebiliriz.

Akrep burcundaki Güney Ay Düğümü “Kin, zehri kendin içtikten sonra başkasının ölmesini beklemektir.” Sözüne atıfta bulunuyor. Başarı ve başarısızlığı başka insanlara göre değerlendirmemeli, etrafta olan bitenle değil çoğunlukla kendimize odaklanıp kendimizi maddi ve manevi donatmaya odaklanmalıyız. Öte yandan zorlansak da değişen koşullara uyum sağlayabiliriz. Zira Akrep burcu krizler karşısında küllerinden doğmak, dönüşmek ile de doğrudan bağlantılı. Belki de pek çoğumuz bu yoldan defalarca geçtik. Bir yenisi daha ne kadar bizleri zorlayabilir?

2021-2023 Boğa/Akrep hattında gerçekleşecek tutulmalar aşağıdaki gibidir:
19 Kasım 2021 - Parçalı Boğa Ay Tutulması (27°14’)
30 Nisan 2022 - Parçalı Boğa Güneş Tutulması (10°28’)
16 Mayıs 2022 - Tam Akrep Ay Tutulması (25°17’)
25 Ekim 2022 - Parçalı Akrep Güneş Tutulması (02°00’)
8 Kasım 2022 - Tam Boğa Ay Tutulması (16°00’)
5 Mayıs 2023 - Halkalı Akrep Ay Tutulması (14°58’)
28 Ekim 2023 - Parçalı Boğa Ay Tutulması (05°09’)

Ay Düğümleri Boğa/Akrep aksı burçlara etkisi: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Maddi kaynaklarınızı bereketlendirmeyi ve kendinizi güvenceye almayı amaçlayarak yeni kazanç kapılarına odaklanabilirsiniz. Sezgilerinizi arkanıza alarak yeteneklerinizi keşfetmeniz büyük başarıları da beraberinde getirebilir. Maddi ve manevi sahip olduklarınızı geliştirme fırsatına sahip olabilirsiniz. Ayrıca özgüveniniz de artacaktır. Başkalarının kazançları ve imkanlarına gözünüzü çevirmemeli kolaya kaçmamalısınız. Gizli olaylar ve entrikalardan uzak durmalısınız. İlk önce kendinize inanarak yeni başlangıçları gerçekleştirmelisiniz. Aksi takdirde mevkiinizden düşebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Kuzey Ay Düğümü burcunuzda hareket ederek sizi ezberlerinizi bozmaya davet ediyor. Hayatınızda büyük yol ayrımları yaşayarak ileriye dönük sıçrama gerçekleştirebilirsiniz. Sahip olduklarınız daha da değerlenebilir. İmajınız ve davranışlarınızla aranan insan modeli haline gelebilirsiniz. Girişimlerden yana önünüz açık olsa da idealleriniz uğruna kriz yaratan dış çevre koşulları ile mücadele verebilirsiniz. Önceliği kendinize vererek anlamsız fedakarlıklardan kaçınmalı ancak adaleti de elden bırakmamalısınız zira bu sefer yalnız kalabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Maddi ve manevi olarak kendinizden verdiğiniz adandığınız konulardan yana avantajlar elde edebilirsiniz. Adandığınız şey bir insan veya bir misyon olabilir ancak size uzun vadede güzel maddi ve manevi değerler kazandırabilir. Hayattaki olağan durumları kontrol etmeden düşüncelerinizi serbest bırakmalısınız. Aksi takdirde bedensel olarak stres ve sağlık sorunlarını kendinize çekebilirsiniz. Sezgileriniz güçlenebilir. Ruhsal, spiritüel alanlardan, yardım ve bağışlardan ek destek alabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Sosyal çevrenizin genişleyeceği verimli ilişkiler kurabileceğiniz bir döneme adım atıyorsunuz. Maddi kazanımlarınızı arttırmak isteyebilirsiniz ancak bunun için insan ilişkilerinizi geliştirmeniz büyük önem arz edebilir. Gelecek arzularınıza doğru ilerlemek için yeteneklerinizi gruplar içerisinde liderlik yaparak da gösterebilirsiniz. Geleceğiniz ve kariyer başarınız her anlamda önde gelmesi gerekiyor. Aşk yaşantısı, kumar, keyifli kaçamaklara ve çocuklarla ilgili kriz yaratan koşullara hapsolarak zaman kaybetmemelisiniz. Risk alırken iki kere düşünmeniz gerekebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Geleceğinizi ilgilendiren önemli kararların eşiğinde olabilirsiniz. Kariyerinizle ilgili büyük atılımlar gerçekleştirerek terfi alabilir, alkışlanabilir veya ününüze ün katabilirsiniz. Evlilik yaşantınız büyük yük gelebilir. İş ve özel nedenlerden evden uzaklaşabilirsiniz. Aileden ayrı eve çıkmaya da karar verebilirsiniz. Maddi olarak toplum önünde güçlenmeniz söz konusu olabileceği gibi zaman zaman duygusal ailevi kararların eşiğinde durarak oyalanabilirsiniz. Aile ve akraba ilişkilerinizde gerekli düzenleme ve elemeleri yaparak ilerlemeniz gerekebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Hayata bakış açınızın değişeceği, büyük dersler alacağınız gelişmelerle karşılaşabilirsiniz. Kariyerinizde topluma sunacağınız yararlı fikir ve projeleriniz olabilir. Uzaklara olan ilginiz artabilir. Yurt dışına seyahat edebilir ve hatta yerleşebilirsiniz. Global şirketlerden maddi imkanlar elde edebilirsiniz. Akademik kariyer, medya çalışmaları, hak ve adaleti savunmak için doğru bir dönem. Akrabalar ve yakın çevrenizde hayatı tekrardan sorgulamanıza neden olan krizlerle yüzleşebilirsiniz. Kaygı ve kuruntulardan uzaklaşarak büyük resmi görmeye çalışmanız iyi olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Parasal konularda büyük dönüşümlerden geçebilirsiniz. Önceden denemediğiniz yatırımlara, ortaklı işlere yönelebilirsiniz. Kazançlarınızı farklı kaynaklardan elde etmek isteyebilirsiniz. Eşin, ortağın maddi kaynaklarında artış, şaşırtıcı gelişmeler gözlemlemeniz de olası. Mümkün olduğunca benim param demeden insanlarla güç birliği kurmanız, paylaşmanız ve gerektiğinde destek istemeye utanmamanız büyük başarıları beraberinde getirebilir. Psikolojik olarak derinleşerek önceden fark etmediğiniz şifreleri çözebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Tüm odağınız ilişkiler üzerine gelişmeye başlıyor. Kim dost kim düşman olduğunu göreceğiniz bu süreçte kendinizi insanları idare etmenizi gerektiren kriz ortamlarında bulabilirsiniz. İşbirlikleri yaşam yolunda başarılarınıza katkı sağlayabilir. Size yardım etmeye gönüllü yetenekli ve donanımlı insanları hayatınıza çekebilirsiniz. Sağlığınızı ilgilendiren ve daha kaliteli yaşamanızı gerektiren mecburi düzene geçebilirsiniz. Sorumluluklarınız ev yaşantınızda daha da artabilir. Sağlıklı ilişkiler evlilik yolunda taçlanırken bazı ilişkiler de pamuk ipliğine bağlı olarak zamana yenik düşebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: İş yaşantınız renklenebilir ve ek işlere yönelebilirsiniz. Çalışma şevkinizde artış yaşanabileceği gibi kimileriniz sektörel anlamda değişikliklere çekilebilir. Görevlerinizin artması ile daha sistemli ve planlı ilerlemek zorunda kalabilirsiniz. Adeta çıraklık döneminden geçebilirsiniz. Kendinizi geri plana atmadan, sahada daha aktif ve düzenleyici olmalısınız. Gizli düşmanlar, arkanızdan hoş düşüncelere kapılmayan ve sıkıntı yaratan kişilerle de bir süre uğraşmanız gerekebilir. Gereksiz harcamalar, yardımlar yapmamalı kendi geleceğinizi de düşünmelisiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Yetenekleriniz görülmeye ve takdir almaya başlıyor. Fırsatları cesurca değerlendirirseniz kişisel işletmenizi kurabilirsiniz. Hobilerinizi geliştirme fırsatlarınız olabilir. Sportif faaliyetlerden maksimum düzeyde fayda sağlayabilirsiniz. Spekülasyona ilginiz artabilir ve doğru değerlendirdiğiniz takdirde kazançlı çıkabilirsiniz. Evliyseniz çocuk yapmak için doğru bir zamanlama olabilir. Kimileriniz ise içindeki çocuğu uyandırabilir. Bekarlar uzun vadeli düşünebileceği, heyecanı bir anda arttıran kişilerle tanışabilir ve uzun vadeli ilişkilere çekilebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Aniden ev değiştirmek, evlenmek veya ev almak gibi çevresel değişimlere açık bir dönem geçirebilirsiniz. Ev ortamınızda tuhaf olaylarla karşılaşabilirsiniz. Ayrıca hırsızlıklara karşı temkinli olmanız iyi olabilir. Aile kaynaklı büyük paralar harcayabilirsiniz. Yuvanıza dair iyileşme, aile ve akrabalardan gelen şaşırtıcı destekler de söz konusu olabilir. Sık sık geçmişe, köklerinize ve çocukluğunuza giderek bağ kurabilirsiniz. Kariyerinizde takıntılı olmadan gerektiğinde koltuk değişimlerini hoş karşılamanız iyi olabilir. Üstleriniz ile güç mücadelelerine girmek ve boyunuzdan büyük sorumluluklara kalkışmanız statü kaybına neden olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Eskiden getirdiğiniz düşünce tarzınız, fikirleriniz artık eski önemini yitirmesi ile farklı ilgi alanlarına yönelebilirsiniz. Seyahatlerde bol bol sürpriz ve maceralara açık olabilirsiniz. Araba ve elektronik ürünleri alıp satmak, ticari girişimlerde bulunmak için çok doğru zamanlar olabilir. Pazarlama becerilerinizi geliştirebilirsiniz. Kısa vadeli eğitimler, seminer ve sertifikalı programlar cazip gelebilir. Kardeş ve akrabalık ilişkilerinize önyargı ile yaklaşmaktan kaçınarak daha detaylara odaklanarak sorunların kaynağını tespit edebilirsiniz. Hayattaki sorunları uzun vadeli düşünüp planlamaktansa pratik çözümler üretmelisiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis