Merve Çubuktepe

Koskoca bir yılın sonuna geldik. Her anlamda yoğun, dönüştürücü ve zaman zaman zorlayıcı tesirler içeren 2022 yılının son ayına geldiğimizde daha dinamik etkiler altında olacağız. Mars retrosu devam ediyor olsa da harekette kalmaya devam eden, mücadeleci ve kararlı kişilerin olumlu sonuçlar alabileceği tesirler devrede olacak. Özellikle de 20 Aralık 2022’de Koç burcuna geçiş yapacak olan Jüpiter gökyüzüne dinamizm getiriyor. Yılın son günlerinde ise Merkür retrosu devreye girecek. 29 Aralık 2022-18 Ocak 2023’e kadar sürecek olan retro sebebiyle önemli işlerimizi yılın sonuna bırakmadan tamamlamak faydalı olacaktır.

Neptün 3-5 Aralık 2022 arasında retro hareketini bitirmek üzerine durağan konumda olacak. Bu hareket bireyden ziyade makro olaylarla daha çok ilgilidir. Neptün’ün Balık burcundaki retrosu inanç sömürüsü, insanların kendilerini düşünceler ve kendi delüzyonlarıyla uyuşturması, dolandırıcılık, zehirlenme bulaşıcı hastalıklar ve suyla alakalı kirlenme veya kazalarla ilgiliydi. Neptün 5 Aralık 2022 saat 03:13’te ileri hareketine başlarken Neptün’ün ruhsal ve iyileştirici enerjisi tekrar güçlenmeye başlayacak, daha berrak ve sağduyulu bir ruhsal duruma adım atmaya başlayacağız. Uyanma ve anlam bulma eğilimi artacaktır.

Neptün Retro takvimi:
Neptün Durağan Konumda: 3 Aralık 2022 saat 03:12 – 5 Aralık 2022 saat 03:12 (24 derece Balık)
Neptün İleri Harekette: 5 Aralık 2022 saat 03:13 (24 derece Balık)

8 Aralık 2022 saat 07:07’de 16 derece İkizler Burcunda bir dolunay meydana gelecek. Yılın son dolunayındayız, adeta tüm defterler açılıyor ve hesaplar kapanıyor. Retro konumda Mars Ay ile tam kavuşumda ve Güneş ile karşıt. Son derece kaotik ve ezber bozan bir dolunay yaşayacağız. Münakaşalar, kutuplaşma ve çatışmalar artabilir. Yıpranmış bazı ilişkiler inceldiği yerden kopabilir, ülke ve küresel anlamda büyük söz düelloları, skandallar ve çok çarpıcı demeler suyabiliriz. Dolunayın etkisini iyicil kullanmak için bir konuda yeterli cesareti gösterip konfor alanımızın dışına çıkarsak eğer dolunay bu kararımızın meyvelerini toplamamızı sağlayabilir. Akıl ile cesaret birleştiğinde zafer kaçınılmaz olabilir bu süreçte. Unutmayalım ki talih aklını kullanan cesur kişileri ödüllendirir. Dolunay +7 gün etkili.

13 Aralık 2021’de Merkür Oğlak burcuna geçecek. Merkür bu burçta en ciddi, rasyonel ve fayda odaklı formundadır. Güneş tutulmasının mantık, sağduyu ve soğukkanlılık motifini daha da güçlendiriyor. Bu transitin gücüyle duygusal ve sübjektif mantığımız birçok konuya rasyonel bakarak her şeyi gerçek haliyle değerlendirmemiz mümkün. Transit iş kurma, iş değişimi, önemli imzalar ve girişimleri hayata geçirmek adına destekleyicidir. Merkür retro hareketi sebebiyle uzun bir süre burçta ve 11 Şubat 2023’e kadar bu burçta kalacak.

Merkür 28-30 Aralık 2022’de durağan konumda kalarak 30 Aralık 2022 saat 12:31’de retro hareketine başlayacak. Retro döneminde hayatımızı düzenleyip bir denge kurmak adına mantıklı ve sistemli olma vurgusu belirginleşecektir. Bu konularda uçlara savrulmalar görülebilir. Özellikle de aşırı soğuk duygusuz olma veya her şeyi boşverme arasına gidip gelen ruh hallerine dikkat. Çok katı olmamak, herkesin farklı bir fikri olabileceğini kabul etmek önemli. Merkür Oğlak burcunda retrodayken plan, organizasyon, resmi işlemlerde aksaklıklar görülebilir. Bu yüzden de hiçbir şeyi son ana bırakmamak son derece önemlidir. Aynı zamanda bu retro Mars retrosu ile de kesiştiği için 28 Aralık 2022-19 Ocak 2023 arasına çok önemli iş, başlangıç, proje ve hayati kararlarımızı denk getirmemekte fayda vardır. Merkür Retrosu 19 Ocak 2023 saat 16:21’de sona erecek.

Merkür Retro Takvimi:
Merkür Durağan Konumda: 28 Aralık 2022 12:30 – 30 Aralık 2022 12:30 (24 derece Oğlak)
Merkür Retro Dönemi: 30 Aralık 2022 12:31 – 17 Ocak 2023 16:19 (24-8 derece Oğlak)
Merkür Durağan Konumda: 17 Ocak 2023 16:20 – 19 Ocak 2023 16:20 (8 derece Oğlak)
Merkür İleri Harekette: 19 Ocak 2023 16:21 (24 Derece Başak)

Jüpiter 20 Aralık 2022 itibariyle Koç burcundaki uzun yolculuğuna başlayacak. Bu evrede inisiyatif almak, sıfırdan başlamak isteyenlerin ve özellikle girişimcilerin gücünü arttırıyor. Kendi işini, sistemini ve düzenini kurmak isteyenler için müthiş bir itici güç. Bireysel ve makro düzlemde bireysellik vurgusu daha da artarken insanlardaki bencillik ve kişisel isteklerinin ön plana çıkışı daha da artabilir. Kişisel hırs ve çıkarların olumlu veya olumsuz insanın gerçek yüzünü gösterdiğini unutmamalıyız. Ancak genel toplamda son derece canlandırıcı ve iyicil bir tesir bizleri beklemekte. Jüpiter 16 Mayıs 2023’e kadar bu burçta kalacak. Özellikle Koç, Aslan ve Yay burçlarında baskın yerleşimlerine olanlar bu iyileştirici tesirden azami şekilde faydalanabilecektir.

Güneş 22 Aralık 2022’de Oğlak burcuna geçecek ve en uzun geceyi yaşacağız. Sonrasında günler kısalmaya, ışık yükselmeye başlayacak. Tüm Oğlakların doğum günleri şimdiden kutlu olsun. Yeni yaşınız sağlık, mutluluk ve huzur getirsin. :) Güneş 20 Ocak 2023’e kadar bu burçta kalacak.

23 Aralık 2022 saat 13:16’da 1 derece Oğlak burcunda bir yeniay meydana gelecek. Yılın son yeniayında Jüpiter sert açılarıyla sahnede. Bu bağlamda yeni yılda alınan kararları uygulamak ve değişim planlarına adım atmak adına ekstradan çaba göstermemiz ve disipline olmamız gerekecektir. Zira hızlı odak ve heves kaybı yaşayabilir, duygularımızı uçlarda yaşayabiliriz. Özellikle de yeme içme ve finansal konularda dengede kalmak önemli olacak. Planlı ve disiplinli olan, yol haritasını ilk günden bozmayan bu süreçte kazanacaktır. Mars-Chiron üçgenin etkin olması da en ağır görünen yaraların dahi çaba gösterirsek eğer iyileşeceğine dair vurgu yapmakta. Yeniay +-7 gün etkili.

Kasım ayının öne çıkan astrolojik gelişmeleri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

1 Aralık 2022 / Venüs-Mars Karşıtı: Bu açı kalıbı ikili ilişkilerde türbülanslı etkilere işaret etmekte. Düşünsel farklılıklar büyük problemler yaratabilir. “Ben bilirim tavrı” ve gereksiz inat tüm insan ilişkilerine zarar verebilir, dikkatli olunmalı. Eril-dişil dengesinin korunması bu süreçte çok önemli. Ayrıca bu açı kalıbı anlık tutku ve çekim yaratabilir, ancak kalıcılığı tartışmalıdır. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

2 Aralık 2022 / Merkür-Neptün Karesi: Açı kalıbı aldanma, aldatılma, kandırılma, kendini yanıltıma gibi sayısız konuya ev sahipliği yapabilen bu açı kalıbı gözümüzün açık olması gerektiğine işaret eder. İnsan en kolay kendini kandırır, bu yüzden acı da olsa gerçekleri her daim rasyonel bir şekilde ele almalı, duygu sömürüsü veya laf kalabalığı yapan kişilere prim vermemeliyiz. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

2 Aralık 2022 / Venüs-Satürn Altmışlığı: Bu pozitif açı kalıbı sağlam ve ciddi ilişkiler kurmak adına destekleyicidir. İlişkileri olgunluk, sağduyu ve anlayışla ele almak faydalı olacaktır. Çocuksu tavırlar yerine olgun yaklaşım önemlidir. Eğer doğru adımlar atılırsa bu açı kalıbı bir ilişkinin boyut atlaması ve köklenmesini simgeler. Diğer yandan mantıklı ve iyi çalışılmış yatırımlardan kazanç sağlamak da mümkündür. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

3 Aralık 2022 / Neptün Durağan Konumda: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

4 Aralık 2022 / Venüs-Neptün Karesi: Bu açı kalıbı duygusal ilişkiler başta olmak üzere aldanma, aldatılma, bir şeylerin aşırı idealize edilmesinden gelebilecek düş kırıklıklarına işaret ediyor. Yanlış kişilere güvendiysek gerçekleri görebilir ve bu kişilerle yollarımızı ayırabiliriz. Duygusal türbülanslar ve hatalı kararlara açıklık olduğundan mantık odaklı ilerlemek çok önemli olacaktır bu süreçte. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

4 Aralık 2022 / Güneş-Chiron Üçgeni: Açı kalıbı ruhsal ve bedensel iyileşmeyi destekleyen bir tesire sahip. Yaralandığımız konularda iyileşme, rahatsızlıkların hafiflemesi gibi konular söz konusu olabilir. Her türlü tıbbi tedavi ve ruhsal çalışma için idea bir etkidir. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

5 Aralık 2022 / Neptün Retrosu Sona Erdi: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

6 Aralık 2022 / Merkür-Jüpiter Karesi: Açı kalıbı bizi abartılı ve uç düşüncelere sokabilir. Olumlu veya olumsuz fark etmeden her şeyi daha yoğun, yüksek perdeden ve hatta olduğundan daha fazla hissedebiliriz. Yargı dağıtmak, kesin hükümlerde bulunmakta kaçınmamızdan fayda var. Finansal konulara dair zararlı risklere açık olabiliriz, dikkat. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

7 Aralık 2022 / Merkür Oğlak Burcunda: Açıklaması ilk bölümde verilmiştir.

8 Aralık 2022 / Güneş-Mars Karşıtı: Bu açı kalıbı ani patlayan agresyon, sert ifadeler ve suçlamaları beraberinde getirebilir. Kendimizi ve öfkemizi kontrol etmekte zorlanabiliriz. Sonradan pişman olabileceğimiz şeyler söylemekten kaçınmalı, dediklerimizi mutlaka birkaç kere düşünmeliyiz. Eril figürler, otorite makamlarıyla çatışmalar söz konusu olabilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

8 Aralık 2022 / İkizler Burcunda Dolunay: Açıklaması ilk bölümde verilmiştir.

9 Aralık 2022 / Venüs-Jüpiter Karesi: Bu açı kalıbı aşırı harcama, israf, hatalı yatırım kararlarına açıktır. Har vurup harman savurmaktan kaçınmalıyız. Ani dolduruşa gelmemeli ve bütçemizin durumu ile çelişmemeliyiz. Finansal risklerden kaçınmak kritik önem taşıyor. Aşırı yeme içme ve illüzyon boyutunda olumlama hali görülebilir, dikkat. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

12 Aralık 2022 / Güneş-Satürn Altmışlığı: Bu açı kalıbı bir şeyleri ciddiyet, kararlılık ve kesinlikle ele almak adına idealdir. Üstlerimiz, yaşça büyükler ve ebeveynlerimizden destek görebiliriz. İnsanlara ciddi ve etkileyici bir intiba bırakmamız da mümkündür. +-5 gün etkili.

14 Aralık 2022 / Güneş-Neptün Karesi: Yanılgılara açık olabileceğimiz bu dönem, neyin doğru neyin yanlış olduğunu algılamakta zorlanabiliriz. Kandırılmaya ve kandırmaya açıklık söz konusudur, ancak en önemli risk kendimizi kandırma riskidir. Süslü cümleler, ipeksi ifadeler ve abartılmış ajitasyona karşı tetikte durmakta fayda var. Mal varlığımızı da riske atmamamız önemlidir. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

15 Aralık 2022 / Merkür-Chiron Karesi: Dil yarasının sembolü olan bu açı; kırıcı konuşmalar, haddini aşan ifadeleri gündeme getirebilir. İfadelerimizi doğru seçmekte fayda var. Özellikle de öfke anında fevri davranıp sonra pişman olacağımız şeyler söylemekten kaçınmalıyız. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

18 Aralık 2022 / Merkür-Uranüs Üçgeni: Bu açı kalıbı yaratıcı, enerjik ve ezber bozan bir doğaya sahiptir. Bir şeyler yazmak, üretmek ve öğrenmek adına harika bir açıdır. Bir eğitime başlamak, web sayfası hazırlamak, sosyal medyada görünür olmak, kitap yazmak gibi konular için çok iyicil bir tesirdir. Kangren bir sorunu taze bir bakış açısı ile çözmek mümkün olabilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

19 Aralık 2022 / Venüs-Chiron Karesi: Kalp kırıklıklarına işaret eden bu açı yüksek beklentileri sorgulamamıza sebebiyet vermekte. Duygusal konularda çok hızlı kararlar almak veya bir şeylerin hızla sonuca varmasını beklemek, bu konularda çok ısrarcı olmak sıkıntılı sonuçlar getirebilir. İkili ilişkilerde aşırı alınganlık, kıskançlık ve talepkarlıktan kaçınmalıyız. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

20 Aralık 2022 / Mars-Chiron Altmışlığı: Hareket enerjisini kullanarak kendimizi iyileştirebiliriz. Spora başlamak, ilk seferde olumlu sonuçlanmamış bir cerrahi müdahaleyi tekrar etmek gibi durumlar adına açı kalıbı değerlendirilebilir. Ruhsal yaralarımızı ancak cesaret ve eylemle iyileştirebiliriz. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

20 Aralık 2022 / Jüpiter Koç Burcunda: Açıklaması ilk bölümde verilmiştir.

22 Aralık 2022 / Güneş Oğlak Burcunda: Tüm Oğlakların doğum günleri şimdiden kutlu olsun. Yeni yaşınız sağlık, mutluluk ve huzur getirsin. :) Güneş 20 Ocak 2023’e kadar bu burçta kalacak.

22 Aralık 2022 / Güneş-Jüpiter Karesi: Bu açı kalıbı finans ve kariyer konusunda hatalı kararlar almaya açıklık yaratabilir. Hızlı ve dürtüsel hareket etmemeliyiz. Egomuz daha nazik olabilir ve iyisiyle kötüsüyle her şeyi abartma eğilimine girebiliriz. +-5 gün etkili.

22 Aralık 2022 / Venüs-Uranüs Üçgeni: Bu açı kalıbı dinamik ve ruhen canlandırıcı. Zor tesirlerden sonra açı kalıbı bizi tekrar motive edebilir. Özellikle yaratıcılık adına harika bir tesirdir. Duygusal anlamda tatlı sürpriz gelişmeleri gündeme getirebilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

23 Aralık 2022 / Oğlak Burcunda Yeniay: Açıklaması ilk bölümde verilmiştir.

25 Aralık 2022 / Merkür-Neptün Altmışlığı: Bu açı kalıbı yaratıcılık ve ilham getiren bir etkidir. Zihnin sınırları genişlerken kişinin üretme ve hayal etme kapasitesi artar. Yazmak, ruhsal çalışmalar gibi konular için ideal bir etkidir. Açı kalıbı +- 3 gün etkili.

28 Aralık 2022 / Venüs-Neptün Altmışlığı: Bu romantik ve duygusal açı kalıbı kalpleri yumuşatan bir tesire sahip. Ancak adım atmak koşuluyla. Altmışlık olumlu açılar çabayla gelen iyicil etkinin sembolüdür. Yıpranmış ilişkilerde inisiyatif alındığı takdirde barışma ve denge durumu gündeme gelebilir. İlham, yaratıcılık ve üretim adına da destekleyicidir. Açı kalıbı +-5 gün etkili

29 Aralık 2022 / Merkür Durağan Konumda: Açıklaması ilk bölümde verilmiştir.

29 Aralık 2022/ Merkür-Venüs Kavuşumu: Bu açı kalıbı her türlü iletişim faaliyeti adına ahenkli ve özgür bir ortam oluşturuyor. Bir şeyler okuyup öğrenmek, toplumsal vazifelerle alakalı harika bir tesirdir. Önemli konuşmalar, imzalar ve faaliyetler için ideal bir etki. Açı kalıbı. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

30 Aralık 2022 / Merkür Retrosu başlıyor: Açıklaması ilk bölümde verilmiştir.

Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sağlıklı ve mutlu bir ay dileğiyle,
Merve Çubuktepe