Merve Çubuktepe

Hem çok uzun hem de çok kısa bir yıl… Çok sayıda çarpıcı ve zorlu olayın damgasını vurduğu bu yıl hem bitmedi hem de bir anda sanki sona eriyor. Yılın son ayına geldiğimizde Merkür retrosu bu dönemin en önemli konusu olacak. 12 Aralık 2023’te durağan etkiyle başlayacak olan Merkür retrosu tüm ay boyunca süreceği için eski defterlerin açılacağı ve yılın son hesaplaşmalarını gerçekleştireceğimiz bir döneme adım atacağız. Bu evrede özellikle yarım kalan konuları tamamlamak adına destekler bulacağız.

13 Aralık 2023’te Yay yeniayı tansiyonu yükseltirken, kutuplaşma ve fanatizmi arttırıyor. Ancak unutmayalım ki bir yandan da karmik açıdan son derece kritik etkiler devrede olacak. Fanatizm, zorbalık ve dolandırıcılığı düstur edinen kişileri yılın son gökyüzü önemli olayı olan 27 Aralık 2023 Yengeç burcundaki dolunayda çok ciddi ve sert sürprizler bekliyor. Negatif karma yaratmamaya çok dikkat etmeliyiz.

Son olarak 4-29 Aralık 2023 aralığında Venüs Akrep burcunda seyahat edecek. Tutkuların ön plana çıkacağı bu sürecin ciddi bir bölümü Merkür retrosu ile kesinleşecek. Eski sevgili şenlikleri başlarken gerçek aşk ile tutku körlüğü arasındaki farkı sorgulayabiliriz. Mevcut iyi giden ilişkisi olan kişilerin bağları daha da güçlenebilir.

Bir yılı daha geride bırakırken, Merkür Astroloji ekibi adına mutlu, sağlıklı ve yaşam dolu bir 2024 dilerim!

13 Aralık 2023 02:31’de 20 derece Yay burcunda bir yeniay meydana gelecek. Yeniay anında son dönemde son derece aktif olan Mars sahnede, üstelik Ay ve Güneş Facies isimli zorlayıcı bir yıldızla kavuşumda. Şiddet olayları, cinnet, dini ve ideolojik fanatizme son derece açık tesirler söz konusu. Ancak bir yandan da ilahi terazinin etkin çalıştığı bir dönemdeyiz, bu sebeple de bu tür zorba kişiler yaptıklarının karşılıklarını çok sert bir şekilde ödeyebilir. Güç zehirlenmelerine, yargı dağıtmaya ve her şeyi ben bilirim demeçlerine karşı korunaklı olmakta fayda var.

Merkür bu yeniayda kritik durağan konumda olacak. Yani yaptığımız her şey çok uzun zaman dilimlerini etki edebilecek domino etkisi oluşturabilir. Her şeyi çok iyi düşünmeli ve planlamalıyız, en önemlisi de negatif karma yaratmamaya özen göstermeliyiz.

Yeniay anında iyicil Merkür-Jüpiter üçgeni ve Merkür-Venüs altmışlığı etkin olduğu için özellikle yurtdışı, hukuk, ticaretle alakalı beklentilerimiz varsa iyi haberler alabiliriz. Eğer çok acelemiz yoksa şayet önemli atılımlarımızı en geç 12 Aralık 2023’te bitirmek veya Ocak 2024’ün ikinci haftasına almakta fayda var. Bir konuda uzmanlaşmaya başlamak, eğitim almak için de etkin bir yeniay bizleri bekliyor. Yayınlar, sosyal medya ve akademik konularda da yeniay elimizi güçlendirebilir.

Yeniay’daki yoğun Yay burcu vurgusu ve Güneş-Plüton karesinin etkisi gösteriyor ki çok sert demeçler, laf dalaşmaları ve rekabet ortamı bizleri bekler. Neyi nasıl söyleyeceğimiz çok çok önemli olacak. Gündem değiştirebilecek gaflar ve ifşalar duyabiliriz. Özellikle dini ve yasal konularda ülke gündeminde önemli ve sert gelişmeler yaşanabilir. Yargı krizleri, inançla ilgili tartışmalar merkeze oturabilir. Hoşgörü ve anlayış bu süreçte her şeyden önemli olacak. Bu durum global ölçek için de geçerli. Dinsel alanlara saldırılar veya bir ideolojiye bağlı kişilere karşı ayrımcılık gibi durumlar görülebilir. Orta doğudaki savaş süreci çok daha kritik ve gergin bir hale gelebilir, bu da iç ve dış politik durumumuzu doğrudan etkileyebilir. Ekonomik açıdan türbülans artabilir. Yeniay +-7 gün etkili.

27 Aralık 2023 03:32’de 4 derece Yengeç burcunda bir dolunay meydana gelecek. Yılın son önemli gökyüzü olayına adım atacağız.

Merkür retrosu dolunayda etkin olacak, ancak iyi haberim şu ki uzun bir süredir son derece gergin tutulma, yeniay ve dolunaylardan sonra daha yumuşak etkiler bizi beklemekte.

Son derece yoğun, nostaljik ve duygusal bir dolunay yaşayacağız. İyicil tesirler alan haritalarda dolunay ve retro etkisiyle kopuk ilişkilerde canlanma görülebilir. Ancak unutmayalım zemin bozuksa iplerin kopması için bir kıvılcım yeterlidir. Bu dolunay geçmişe özlem ve sübjektivite getirdiği için yalnızlık hissedersek eğer hemen şifayı eskiden olumsuz deneyimler yaşatmış olsak da eskiler de arayabiliriz. Yalnızlığa tahammülü düşüren bir dolunay olduğu için her türlü geri dönüş ve ilişki kararını uzun vadeli düşünmekte fayda var. Merkür dolunay anında Aculeus isimli bir yıldızla kavuşumda olduğu için gerçekleri görmek adına duygusal koşullanmaları aşmak ve Merkür Oğlak burcu sembolizmine uygun olarak rasyonel ve analitik düşünmekte fayda vardır.

Türkiye haritasındaki etkileri sebebiyle bir süredir devam eden dolandırıcılık, hırsızlık ve usulsüzlüklerin daha da açığa çıkacağı, tüm kirli çamaşırların dökülmeye devam edeceği bir süreç bizleri beklemekte.

Dolunay anında Güneş-Jüpiter üçgeni ve Güneş-Satürn altmışlığının etkin olması özellikle yarım bıraktığımız veya üşendiğimiz konuları ele aldığımız takdirde başarı elde edebileceğimize vurgu yaratıyor. Bağımlılıkları geride bırakırken öz gücümüzü yenileyebilir, daha güvende ve kararlı hissedebiliriz. Aile ile ilişkileri tazelemek ve sorunları çözmek adına da uygun bir dönemdir. Venüs dolunay anında Mirzam yıldızı ile kavuşumda olduğu için dişil enerjinin rehberliği özellikle de ailemizdeki kadın figürlerin bilgeliği yol gösterici olacaktır.

İyicil Kuzey Ay Düğümü dolunay anında en iyicil ve şifalı asteroitlerden biri olan Panacea ile kavuşumda olacağı için dolunay gününde ruhsal şifa çalışmaları yapmak, tıbbi tedaviye adım atmak çok hayırlı olabilir.

1 Aralık 2023 itibariyle Merkür Oğlak burcuna geçecek. Merkür bu burçta en ciddi, rasyonel ve fayda odaklı formundadır. Güneş tutulmasının mantık, sağduyu ve soğukkanlılık motifini daha da güçlendiriyor. Bu transitin gücüyle duygusal ve sübjektif mantığımız birçok konuya rasyonel bakarak her şeyi gerçek haliyle değerlendirmemiz mümkün. Transit iş kurma, iş değişimi, önemli imzalar ve girişimleri hayata geçirmek adına destekleyicidir.

Merkür retro hareketi sebebiyle uzun bir süre burçta ve 14 Ocak 2024’e kadar bu burçta giriş çıkışlarıyla yolculuğunu sürdürecek. Merkür 12-14 Aralık 2023’te durağan konumda kalacak, akabinde 14 Aralık 2023’te retrosu başlayacak ve 23 Aralık 2023’te Yay burcuna geri dönecek. Bu süreçleri ayrıca detaylı analiz edeceğiz. Ancak Merkür hızını yavaşlatıp gölge konuma geçmeden önemli işlerimizi özellikle 12 Aralık 2023’e kadar tamamlamak daha verimli olacaktır.

Retro döneminde hayatımızı düzenleyip bir denge kurmak adına mantıklı ve sistemli olma vurgusu belirginleşecektir. Bu konularda uçlara savrulmalar görülebilir. Özellikle de aşırı soğuk duygusuz olma veya her şeyi boş verme arasına gidip gelen ruh hallerine dikkat. Çok katı olmamak, herkesin farklı bir fikri olabileceğini kabul etmek önemli. Merkür retrodayken plan, organizasyon, resmi ve uluslararası işlemlerde aksaklıklar görülebilir. Bu yüzden de hiçbir şeyi son ana bırakmamak son derece önemlidir. Özellikle Merkür’ün Yay burcunda olduğu 14 Aralık 2023-14 Ocak 2024 arasına ekstra dikkat. Bu evrede dini ve ideolojik fanatizm de çok artabilir.

Yasal süreçler, uluslararası ilişkilerde de son derece kaotik ve krizli tesirler beraberinde gelebilir. Despotik ve fanatik kişiler bu eğilimlerini daha da arttırabilirler, ancak aynı ölçüde tepki de alabilirler.

Bireysel düzlemde özellikle geçmiş tecrübelerimiz, ata soyu ve ebeveynlerden gelen bilgiler ve antik kaynaklardan yararlanmak öğrenme ve gelişim süreci açısından faydalı olacaktır. Merkür retrosu yarım bıraktığımız bir şeyi tekrar ele alıp tamamlamak adına ideal bir süreçtir. Aynı zamanda psikanaliz ve bilinçaltına iniş, travma çözümleme gibi konular adına da destekleyicidir.

Merkür Retro Takvimi:
Merkür Durağan Konumda: 12 Aralık 2023 09:08 – 14 Aralık 2023 09:08 (8 derece Oğlak)
Merkür Retro Dönemi: 14 Aralık 2023 05:07 – 1 Ocak 2024 05:07 (8 derece Oğlak-22 derece Yay)
Merkür Durağan Konumda: 1 Ocak 2024 05:07 – 3 Ocak 2024 05:07 (22 derece Yay)
Merkür İleri Harekette: 4 Ocak 2024 05:07 (22 derece Yay)

4 Aralık 2023 itibariyle Venüs Akrep burcuna geçecek. Tutkuların ön plana çıkacağı bu evrede aklımız pek de başımızda olmayabilir. Daha çok dürtüsel hareket edebilir, aşkta çok daha gözü kara olabiliriz. Tensel çekim ve uyum bu dönemde çok daha önemli hale gelir. Aşkta takıntılı ruh hali görülebilir. Bir kişiye kafayı takıp diğer tüm olasılıkları reddetme veya bir şey bittiyse dahi durumu kabullenmeme hali söz konusu olabilir. Duygusal ve dürtüsel bağlılık arasındaki çizgiyi iyi ayarlamak gerekir.

Bir yandan da tutku duyduğumuz bir şeye kendimizi adayarak başarı kazanmak söz konusudur. Finansal konularda iyi stratejiler kurarsak eğer iyi kazanç elde edebilir ve karlı yatırımlar gerçekleştirebiliriz. Saplantı ile adanmışlık arasındaki ince çizgiyi iyi bilmekte fayda var. Venüs 29 Aralık 2023’e kadar bu burçta kalacak.

20 Aralık 2023’te Vesta İkizler burcuna geçecek. Vesta odaklanma ve adanmışlığı temsil eder, aynı zamanda ruhani bir asteroittir. Bu süreç odaklanma enerjisinin zihinsel alanda yoğunlaştığı bir dönemi işaret eder Projelerimize, öğrenmeye veya iletişim becerilerine bağlılık artışı ve çok yönlülük görülür. Daha anlamlı ve derin bir iletişim arayışı artar. Sadece çabuk sıkılma, birden fazla konuyla aynı anda ilgilenip yarım bırakma eğilimine dikkat etmek gerekir. Vesta 31 Mart 2024’e kadar bu burçta kalacak.

22 Aralık 2023’te Güneş Oğlak burcuna geçiş yapacak. Sorumluluk, dayanıklılık ve ciddiyetin burcu olan Oğlak’a geçen Güneş’in gücü hepimize dirayet, güç ve kararlılık getirsin. Güneş Oğlak dönemleri herkes için kariyer hedefleri, hayat planlarına odaklanmak, bir konuda disipline olmak ve başarı kazanmak adına ideal zamandır. Tüm Oğlakların doğum günleri şimdiden kutlu olsun. Yeni yaşınız sağlık, mutluluk ve huzur getirsin. :) Güneş 22 Ocak 2024’e kadar bu burçta kalacak.

29 Aralık 2023’te Venüs Yay burcuna geçiş yapacak. Venüs Yay etkisini asıl 2024’te hissedeceğiz, ancak ön bilgi vermek gerekirse eğer, Venüs Akrep transitinin tutkulu, saplantılı ve manyetik enerjisinden çıkıp daha eğlenceli, uçarı, özgür ve macera dolu bir tesire geçiyoruz. Venüs Yay dönemleri insanların sıkıştırma ve dayatmalara en az toleranslı olduğu zamanlardır. Ufkumuzu açan, hayat felsefimize uyan kişiler ve hatta yabancılar daha fazla ilgimizi çekebilir. Venüs 23 Ocak 2024’e kadar bu burçta yolculuğunu sürdürecek.

7 Aralık 2023’te Neptün retrosu sona eriyor. 5-7 Aralık 2023 arasında durağan konumda kaldıktan sonra 7 Aralık 2023 saat 16:22 itibariyle tekrar ileri hareketine başlayacak. Neptün’ün uzun süren retrosunu bitirmesi ruhsal açıdan kendimize temas etmek adına daha rahat bir akışın ortaya çıkacağına işarettir. Diğer yandan Neptün Balık burcunda retrodayken sayısız dolandırıcılık, kara para konusu açığa çıktı. İnsanların daha tetikte ve uyanık olması, saklanan şeylerin açığa çıkması adına bu süreç destekleyici olacaktır. Özellikle Neptün’ün durağan olduğu 5-7 Aralık 2023 arasında içinizde bir gram şüphe varsa, bir konu içinize sinmiyorsa ne olursa olsun aksiyon almayın derim.

28 Aralık 2023’te Chiron retrosu sona eriyor. 26-28 Aralık 2023 arasında durağan konumda kaldıktan sonra 28 Aralık 2023 saat 05:09 itibariyle tekrar ileri hareketine başlayacak. İyileşme ile doğrudan alakalı olan Chiron’un retrodan çıkışı önemli zira ruhsal ve mental anlamda kendimizi güçlendirmek, travmalarımızı çözümlemek ve en önemlisi ruhumuzu daha iyi etmek adına daha fazla destek bulacağız. İç dünyamızda gerçekleştirdiğimiz çözümlemeleri dünyevi hayatta uygulama zamanıdır.

30 Aralık 2023’te Jüpiter durağan konumda olacak. Yeni yıla durağan bir Jüpiter ile gireceğiz. Bu yıl ülkemiz açısından çok zor bir yıldı, pek tabii ki bu bireysel düzleme de yansıdı. Bir dilek tutun, planlarınızı hazırlayın ve en önemlisi yeteneklerinize güvenin. Bu yıl finansal okur yazarlık, kişinin yeteneklerini ortaya çıkan girişimlere adım atması son derece önemli olacak. Yeni yılın ilk gününde 1 Ocak 2024 saat 05:41’de Jüpiter ileri harekete geçecek. Hepimize şans getirsin!

Aralık ayının öne çıkan astrolojik gelişmeleri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

1 Aralık 2023 / Merkür Oğlak Burcunda: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

2 Aralık 2023 / Merkür-Satürn Altmışlığı: Verilen sözler yerine gelebilir. Gerçekçi ve ciddi düşünceler içinde bulabiliriz kendimizi. Olgunlaştırıcı bir etkidir. Devlet bağlantılı, resmiyet içeren işleri halletmek için de kullanılabilir. Yeni işlere planlı ve kararlı bir şekilde başlamak adına ideal bir tesirdir. Merkür gölge konuma geçmeden önemli işlerimizi hayata geçirmek adına haftanın en iyicil fırsatı diyebiliriz bu açı için. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

3 Aralık 2023 / Venüs-Plüton Karesi: İlişkilerde kontrol takıntısı, kıskançlık ve saplantı kaynaklı sorunlar artabilir. Platonik, imkânsız aşklara meyil riski veya bir şeyin olmayacağını kabul edememe durumu görülebilir, dikkat. Sert yüzleşmeler yaşanabilir. Kazanç ve iktidar hırsı da uçlara gidebilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

4 Aralık 2023 / Venüs Akrep Burcunda: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

5 Aralık 2023 / Neptün Durağan Konumda: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

6 Aralık 2023 / Venüs-Satürn Üçgeni: Bu pozitif açı kalıbı sağlam ve ciddi ilişkiler kurmak adına destekleyicidir. Aynı zamanda söz, nişan ve evlilik tarihi olarak da kullanılabilir. Zira bir ilişkinin boyut atlaması ve köklenmesini simgeler. Diğer yandan mantıklı ve iyi çalışılmış yatırımlardan kazanç sağlamak da mümkündür. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

7 Aralık 2023 / Neptün Retrosu Sona Erdi: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

8 Aralık 2023 / Güneş-Chiron Üçgeni: Açı kalıbı ruhsal ve bedensel iyileşmeyi destekleyen bir tesire sahip. Yaralandığımız konularda iyileşme, rahatsızlıkların hafiflemesi gibi konular söz konusu olabilir. Her türlü tıbbi tedavi ve ruhsal çalışma için idea bir etkidir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

8 Aralık 2023 / Merkür-Jüpiter Üçgeni: Bu açı kalıbı öğrenme ve öğretme isteği, kişisel gelişime yönelme, ufku genişletme, sosyalleşme arzusu ve ticarette başarı getirecek fikirlere sahip olmayı gösterir. Her türlü finansal işlem, kariyer atılımları, iş kurmak, başvurular gibi konular için ideal bir etkidir.Açı kalıbı +-3 gün etkili.

10 Aralık 2023 / Venüs-Jüpiter Karşıtı: Bu açı kalıbı aşırı harcama, israf, hatalı yatırım kararlarına açıktır. Har vurup harman savurmaktan kaçınmalıyız. Ani dolduruşa gelmemeli ve bütçemizin durumu ile çelişmemeliyiz. Finansal risklerden kaçınmak kritik önem taşıyor. Aşırı yeme içme ve illüzyon boyutunda olumlama hali görülebilir, dikkat. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

11 Aralık 2023 / Merkür-Venüs Altmışlığı: Bir şeyleri başarmak, çözmek istiyorsak zekamızı ve aynı zamanda diplomasiyi kullanmamız önemli olacaktır. Yarım kalan şeyleri tamamlamak ve öz eleştiri yapmak adına gücü kendimizde bulabiliriz. Agresif, baskıcı veya blöf içeren iletişim tarzları ters tepebilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

12 Aralık 2023 / Merkür Durağan Konumda: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

13 Aralık 2023 / Yay Burcunda Yeniay: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

14 Aralık 2023 / Merkür Retrosu Başlıyor: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

16 Aralık 2023 / Mars-Chiron Üçgeni: Mars-Chiron Altmışlığı: Hareket enerjisini kullanarak kendimizi iyileştirebiliriz. Spora başlamak, ilk seferde olumlu sonuçlanmamış bir cerrahi müdahaleyi tekrar etmek gibi durumlar adına açı kalıbı değerlendirilebilir. Ruhsal yaralarımızı ancak cesaret ve eylemle iyileştirebiliriz. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

17 Aralık 2023 / Güneş-Neptün Karesi: Bu açı kalıbı dalgınlık, kandırılma, kendi kendini kandırma gibi etkileri beraberinde getirebilir. Bir konuya konsantre olmakta zorlanabilir, hayal aleminde kaybolabiliriz. Su kazalarına dikkat. Dolandırıcılık konularına karşın tetikte olunmalı. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

18 Aralık 2023 / Merkür-Neptün Üçgeni: Merkür-Neptün Altmışlığı: Bu açı kalıbı yaratıcılık ve ilham getiren bir etkidir. Zihnin sınırları genişlerken kişinin üretme ve hayal etme kapasitesi artar. Yazmak, ruhsal çalışmalar gibi konular için güzel tesirler yaratır, hislere hitap ederek insanları etkilemek ve orta yolu bulmak mümkündür. Açı kalıbı +- 3 gün etkili.

20 Aralık 2023 / Vesta İkizler Burcunda: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

21 Aralık 2023 / Venüs-Uranüs Karşıtı: Bu açı kalıbı artan gerilimli tesirler sebebiyle ilişkilerde ani kopmalar getirebilir. Bıçak kemiğe dayandıysa eğer ani ayrılık ve boşanmalar söz konusu olabilir. Diğer yandan ilk başta çok alakasız bulduğumuz sürpriz aşk haberleri de görebiliriz. Finansal konular adına çok dalgalı bir etki, her an her şey olabileceğinden büyük finansal risklerden kaçınmakta fayda var. Açı kalıbı +- 5 gün etkili.

21 Aralık 2023 / Merkür-Satürn Altmışlığı: Kendimizi gerçekçi ve ciddi düşünceler içinde bulabiliriz. Olgunlaştırıcı bir etkidir. Devlet bağlantılı, resmiyet içeren işleri halletmek için de kullanılabilir. Odaklanma, bir konuyu ciddiyet ve başarıyla tamamlamak; imza, önemli görüşme ve başvurular için destekleyicidir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

22 Aralık 2023 / Güneş Oğlak Burcunda: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

22 Aralık 2023 / Güneş-Merkür Kavuşumu: Fikirlerimizi, düşüncelerimizi ve bilgimizi daha fazla ortaya çıkarmak, fark edilmek, saygı duyulmak isteyebiliriz. Hayatımıza yön verecek güçte önemli haberleri duyabiliriz. İnisiyatif alanın kazanacağı, ilham ve başarıyla ödüllendirilebileceği bir etki. Kararsızlıklar görülebilir, akıl ve mantık odağıyla karar vermek bu süreçte önemlidir. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

23 Aralık 2023 / Merkür Yay Burcunda: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

24 Aralık 2023 / Güneş-Satürn Altmışlığı: Bu açı kalıbı bir şeyleri ciddiyet, kararlılık ve kesinlikle ele almak adına idealdir. Üstlerimiz, yaşça büyükler ve ebeveynlerimizden destek görebiliriz. İnsanlara ciddi ve etkileyici bir intiba bırakmamız da mümkündür. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

25 Aralık 2023 / Venüs-Neptün Üçgeni: Bu açı kalıbı romantizm ve ilham doludur. Özellikle barışma, kavuşma, duyguların dile gelmesi ve şefkatin artması konusunda destekleyicidir. Bir süredir içiniz çekilmiş gibi hissediyorsanız yenilik ve güzellikler için aradığınız ilhamı bulmanız mümkündür. Affetmek ve yardımlaşmak da bu açı kalıbının tesirinin daha da etkili olmasını sağlar. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

27 Aralık 2023 / Yengeç Burcunda Dolunay: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

27 Aralık 2023 / Merkür-Neptün Karesi: Bu açı kalıbı çarpıtılan ifadeler, saklanan gerçekler, aldanma ve aldatma duygusu ile ilişkilidir. Her söylenen veya her gördüğümüz doğru olmayabilir. Önemli konularda birden fazla kişinin fikrini almakta fayda var. Dalgınlık, konsantrasyon ve uyku bozuklukları görülebilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

27 Aralık 2023 / Güneş-Jüpiter Üçgeni: Bu açı kalıbı refah, cömertlik, sıhhate iyileşme ve hoş görüyü simgeler. Zorlu açılar içeren bir haftada olacağız ama bugün haftanın en iyi günü diyebilirim. Özellikle finansal konular, eğitim, hukuk ve resmi makamlarla ilgili işlemler adına tüm gün değerlendirilebilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

28 Aralık 2023 / Merkür-Mars Kavuşumu: Açı kalıbı entelektüel farklılıklarla alakalı çatışmalar getirebilir. Zekâ odaklı savaşlar, keskin ve ukala bir iletişim tarzı daha baskın olabilir. Ancak kendimizi, zekâ ve birikimlerimizi aşırı yüceltmek ciddi şekilde ters tepebilir. Kavga eder gibi konuşma tarzı, ani agresyon iletişime yansıyabilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

29 Aralık 2023 / Venüs Yay Burcunda: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

29 Aralık 2023 / Mars-Neptün Karesi: Davranışlarımız ve taleplerimizle yanlış algı oluşturmamaya dikkat etmeliyiz. İdeallerimiz ve çabaladığımız şeyler arasında tezatlıklar olduğunu fark edebiliriz. Boşa kürek çekme riski verir. Bir şeyler tökezliyorsa, ısrarla olmuyorsa bırakmak faydalıdır. Bir anlık duygu ile hayata geçirilen eylemlerde yanılgıya düşme riski yüksektir. Açı kalıbı +-7 gün etkili.

29 Aralık 2023 / Venüs-Plüton Altmışlığı: Bu olumlu açı kalıbı duyguları güçlendiren, tutkuyu ve bağlılığı arttıran nitelikte bir yapı. Sevdiklerimize sahip çıkabilir, daha fazla kenetlenebiliriz. Tutku duyduğumuz bir işe kendimizi adamamız ve bu konuya tüm gücümüzle odaklanmamız da mümkündür. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

29 Aralık 2023 / Venüs Yay Burcunda: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

30 Aralık 2023 / Jüpiter Durağan Konumda: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu ve sağlıklı bir ay ve yeni bir yıl dileğiyle, yeni yılınız şimdiden kutlu olsun!
Merve Çubuktepe