Merve Çubuktepe

Aşk ve güzelliği gezegeni Venüs’ün hareketleri ilişkilerimizi etkileyen en önemli astrolojik olaylardan biridir. Ayrıca doğum haritamızdaki Venüs’ün hangi burçta olduğu da bizim aşk ve ilişkilere bakış açımızı, sevgiyi nasıl alıp verdiğimizi ve değerlerimizi gösterir. Partnerlerle Venüs uyumu da bu açıdan önemlidir, uyumlu oldukları zaman ilişkideki sevgi alışverişi güçlenir. Gelin çeşitli örneklerle Venüs’ün burçlardaki özelliklerine bakalım. :)

Venüs Koç: Ateşle yanan bir kalp diyebiliriz Venüs için. Aşık olduğunda tutkularının sonuna kadar gider, elde etmek için her şeyi yapar. İlgiye açtır, ilgisiz kalırsa hemen soğuyuverir. Aşkının kalıcılığı için sürekli bir yenilik ve heyecan gerekir, monotonlaştığı ya da zorlaştığı anda bıkabilir. Bihter için amcasına bile ihanet edip sonra işler başına bela olunca fırt diye kaçan Behlül Venüs Koç’un karanlık yüzüne en iyi örnek. Nihalle evlense de başkasına giderdi gönlü kimse kimseyi kandırmasın şimdi. Ama eğer bıkmazsa da sevdiği için kendini kurşunların bile önüne atar haklarını yemeyelim.

Venüs Boğa: Aşkta risk sevmez, genel olarak risk sevmez hayatında. İniş çıkışlı, bir anda kavgadan gözyaşlarıyla dolu sarılmalara dönen ilişkilerle işi yoktur. Sevgisini kazanmak zordur, ama kazanınca da kolay kolay vazgeçmez; kalbini başkasına vermez. Venüs Boğalar konforu ve güzelliği severler. Birazcık da tembellik vardır tabii. Ama sevdikleri için onu korumak ve arkasında durmak konusunda da üzerlerine yoktur. Açılmaları hiç kolay olmaz, bu anlamda bekletirken karşındakileri çatlatabilirler sabırsızlıktan. Seviyorsan söyle be kardeşim!

Venüs İkizler: Flörtün en doğru adresi. Zeka oyunlarına, belirsizliklere, zekaya aşıktırlar esasen. Eğer karşı tarafın zekası ve konuşmasından hoşlanmazlarsa bu iş olmaz. Güzellik ya da paradan önce kafaya bakarlar. Zorlanmayı severler karşı taraftan. Tepside sunulan kalpler onlar için sıkıcıdır. Tam bir gönül çelen olabilirler, sözcükleri sanat gibi kullanıp sözlerle büyülebilirler karşındakileri. Çabuk aşık olur, çabuk sıkılırlar. Kolay değillerdir ilişkilerde.

Venüs Yengeç: En anaç, en duygulu kalplerden biri. Sevdi mi çok sever, herşeyini verir. Saçını süpürge eder, yemekleri hazırlar. Ama çok da alıngan ve kırılgandır Venüs Yengeçler. Kalpleri hemen inciniverir. Yıldız Tilbe Delikanlım favori parçalarıdır diyebiliriz. Değerler ve gelenekler onun için çok önemlidir daha çok klasik tarzda insanları sever, mesela bir kadınsa yeni moda skinny jeans giyen manikürlü erkekler ona göre değildir. Koruyucu, vatanını milletini seven, arkasında kapı gibi bir eş olsun ister.

Venüs Aslan: Tutkuludur, duygularını çok güçlü yansıtırlar. Ve de çok gösterişli. 100 gülle kapıya gelebilir mesela bir Venüs Aslan erkeği. Aklıma Tarık Akan’ın çiçeklerden seni seviyorum yazdığı sahne geliyor Gülşen Bubikoğlu’na. Bir de zamanında eşine billboard kiralayan Cem Özer. Ama bir yandan da iltifatsız kalamazlar, karşınızdaki bir Venüs aslansa, bol bol aslansın kaplansın lafını duyması gerekir. Yoksa modları düşer, hırçınlaşırlar. Ayrıca çocuk sevgisi çok yüksektir, bir ilişkiyi oyunlarla, eğlencelerle rengarenk hale getirebilirler.

Venüs Başak: “Kaldır ayaklarını halıyı süpürmem lazım! Ben seni seviyorum ama bunu illa söylemem mi lazım? Seviyorum ki emek veriyorum, seviyorum ki senin için her şeyi yapıyorum.” İşte bu tür sözler Venüs Başak içindir, sevgi emektir onlar için süslü sözler büyük gösterişler değil. Saçlarını süpürge ederler ama romantizme gelince çuvallayabilirler. Hatalar konusunda pek bağışlayıcı değildirler, hasta ağaç için ormanı yakabilirler; dikkat.

Venüs Terazi: Son moda giyim, adeta yürümüyor da yer üstünde kayıyor gibi geliyor ve doğal bir zerafet varsa bilin ki bir Venüs Terazi karşınızdadır. Güzelliğe ve estetiğe aşıktırlar, diğer her şey sonra gelir. Kötü giyim tarzına, kaba konuşmalara asla tahammülleri yoktur. Ama onların da en büyük sorunu “Aman ağzımızın tadı bozulmasın Ali Rıza Bey” yaklaşımıdır. Sorun çıkmasın diye kendi fikirlerini bastırıp sürekli ortama uyum sağlamaya çalışıp sonra çok fena patlayabilirler.

Venüs Akrep: İşte Venüs’ün en karanlık ve güçlü hallerinden biri. Büyüleyici bir cazibeyle karşındakini allak bullak eder ve bunu başarır. Ama aşkına karşılık bulamazsa, aldatılırsa karşındakinin hayatını cehenneme çevirebilir. Bağlanmaktan çok korkar ama bağlandığında da kimse o ipi koparamaz. “Ya benimsin ya toprağın” mottosudur. Aşkını kaybettiğinde kalbine silahı koyup tetiği çeken Bihter Ziyagil de tam bir Venüs Akrep ruhunu simgeler.

Venüs Yay: Maceralı aşkların insanı! Gelgitlerden bahsetmiyorum burada. Nerede değişik bir tip varsa Venüs Yay’ın gönlü ona gider. Sıradanlık en sevmediği şeydir, yabancı insanlara ve egzotikliğe büyük ilgi duyar. Üzerinde ince askılı bir elbise çıplak ayakla kumsalda bir İspanyol müzisyenle evlenir bundan iki hafta sonra haberiniz olur. Bağımsızlığına düşkündür, seyahati çok sever; eve kapanırsa çiçek gibi koruyup solar.

Venüs Oğlak: İşte aşkta cıvıklığı en sevmeyen Venüs karşınızda. Öyle belirsizliklerle, kafam karışıklarla, ben duygularımdan emin değilimle işi olmaz. Karşı tarafın çabasını ve emeğini görmek ister. Venüs Oğlaklar için önce partnerinin gücü ve statüsü sonra duygusal konular gelir. Ayrıca partnerinin ona saygı duyması çok önemlidir, yoksa bir değeri kalmaz karşındakinin. Özetle samanlık ancak Linens perdelerle seyran olabilir. İtalyan yapımı özel tasarım da olabilir tabii.

Venüs Kova: Ya istiklal ya ölüm. Bağımsızlığına çok düşkündür ama aynısı karşısına da sağlar. Karşındakini yormaz ve boğmaz. Hatta bu tavırları sevgisizlik olarak dahi algılanabilir oysa bu o karşısındakinin bireyselliğine duyduğu saygıdır. Radikal tarzda insanlara çekimi olabilir Venüs Kovaların, birlikte kendilerini petrol kuyusu önüne zincirleyip eylem yapabilirler. Ya da toplum tarafından kabul görmeyen çok değişik insanlarla ilişki kurabilirler.

Venüs Balık: Koskocaman bir kalp, pembe hayallerin ve panjurların insanı. Aşka aşıktırlar aslında, ama bu hercailik anlamında değildir. Her aşık olduklarında o aşk hayatlarının en büyük aşkı, o kişi de dünyanın en muhteşem insanı olur. Öyle görmek isterler çünkü. İlişkide çok fedakardırlar, kurban durumuna düşebilirler. O pembe bulutlar dağılır ve karşı taraf hata yaparsa bir anda gerçeklerle yüzyüze kalırlar. Sonra da gelsin melankoli. Platonik aşk onun için en güzeldir çünkü o zaman hayal kurmaya devam edebilir.