Merve Çubuktepe

Malumunuz gökyüzü çarşamba pazarına dönmüş durumda: Süregelen dört retro gezegen, sert tutulmalar ve karmaşık açı kalıpları… Merkür de bu dönemin beşinci retro gezegeni olurken adeta “Bi’ sen eksiktin!” dedirtiyor.

Bu yılın ikinci retrosu Aslan burcunda gerçekleşecek; 23 dereceden 11 dereceye kadar gerileme devam edecek. Bu vesileyle 26 Temmuz-19 Ağustos 2018 aralığında 11-23 derece arasında Aslan, Akrep, Boğa ve Kova burçlarında Güneş, Yükselen, Ay, önemli gezegen ya da köşe noktaları olanlar bu süreçten daha fazla etkilenecektir.

Zorlayıcı etkilerinden başlarsak daha retro gelmeden bozulan telefonumun sinyalini verdiği gibi elektronik eşyalarda arızalar, haberleşmede aksaklıklar, iletişim sorunları, yanlış anlaşılmalar, yalan haberler gibi konular daha fazla gündemde olacaktır.

Haritasında Merkür retro olanlar hariç yeni başlangıçlar, imza atmak, önemli girişimler için uygun bir zaman değildir. Zaten Mars da retro olduğu için bir işe girişip de hızlı aşama kaydetmek, sürecin akışkan ilerlemesi gibi durumlar gerçekten zor… Tadilat, satın alma, bir yere kayıt olma, anlaşma yapma vb gibi konular için en erken 20 Ağustos 2018, ideali 29 Ağustos 2018 sonrasıdır. (Yuvarlak hesap 1 Eylül 2018 diyelim :) )

İşin içerisinde Aslan burcu sembolizmi olduğundan düşünce ve söylemlerde;ego, gurur ve gösteriş ön plana çıkacaktır. Çok daha alıngan olabiliriz. “Ay herkes beni kıskanıyor!” moduna geçilebilir. :) Retro döneminde birinin kişiliğini eleştirmek, hassas karnına dokunmamak çok önemlidir zira bu kadar çok retro varken iş bir anda büyük kavga ve kalıcı küslüğe dönüşebilir.

Aşk başta olmak üzere ilişkilerde karşılıklı anlaşma sorunu, işlerin yavaşlaması mümkündür. Sözcükleri çok dikkatli seçmek önemli. Aynı zamanda mail, mesaj gibi yazılı iletişimde her türlü kazaya açık bir döneme giriyoruz: Bir mesajı arkadaşınız yerine yazıda dedikodusunu yaptığınız kişiye gönderebilirsiniz mesela… Retrodan bir gün sonra Ay tutulması ve gökyüzünde çok sert görünümler var. Bundan ötürü büyük tartışmalar, ayrılıklar, skandallar duyabiliriz.

Aşırı sabırsızlık, ani kararlar, her şeyi kontrol etme duygusu, iddiacılık gibi duygulardan kaçınmalıyız. Merkür retroları aksiyon almak ve bir işi başlatmak için uygun değildir, ancak sorunlu bir olayı masaya yatırıp önce kendi zihnimizde çözmemiz için idealdir. “Beni neler kırıyor?”, “Neden basit bir eleştiride bile çok öfkeleniyorum?”, “Beni gerçekten mutlu eden nedir?”, “Hayattan gerçek beklentim ve isteğim nedir?”, “Hayattan keyif almak için değiştirmem gerekenler neler?”, “Hangi konuda yetenekliyim ve kendimi geliştirerek parlayabilirim?” gibi bir çok soruyu sormak, dürüstçe cevapları bulmak ve retro sonrasında da insan ilişkilerinde bulduklarımızla çelişenler ya da yolumuza taş koyanlarla yüzleşebiliriz. Ve özellikle yaratıcı düşünme ve icra süreci içeren meslek sahipleri için daha üretken ve farklı bir içsel süreç başlayabilir. Aslında bu süreç herkes için de geçerli, takılıp kaldığımız sorunlara ancak farklı bir bakış açısı getirerek çözüm bulabiliriz.

Merkür Retrosunun Burçlara Etkileri: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Aşk konusunda hatlar çok karışık olacak. Eski sevgililere özlem başlıyor, bit pazarına nur yağıyor. Daha önce ayrıldığınız kişi ile tekrar deneme isteği gelebilir, başarısı tartışılır. Çiftler ise geçmiş meseleleri gündeme getirip “Sen bana bunu demiştin” diyebilir. Suçlamalardan kaçının, zira ideal durumda varolan sorunlar kalıcı olarak çözebilirsiniz. Çocuğunuz varsa bu dönem sabretmekte zorlanabilirsiniz. Şans oyunlarından, riskli yatırımlardan kaçının. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Çok nostaljik hissedeceksiniz. Sürekli geçmişi özlemle anabilir, eski şarkılar dinleyip eski fotoğraflara bakabilirsiniz. #tbt kral/kraliçesi olacaksınız adeta. :) Ancak eski zaman şöyle güzeldi deyip hayatı kendinize zehir etmeyin. Geçmişin görkemli zaferleri gelecekte olmayacak anlamına gelmez. Silkinip kendi değer ve güzelliğinizi görmeye çalışın, gerisi kendiliğinden gelecek. Aile içerisinde çözümsüz eski zaman konuları su yüzüne çıkabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Sosyal medyada ilkokul arkadaşlarını bulma sezonu tekrar açılıyor. :) İletişim hızınız artıyor ancak daha çok geçmiş odaklı. Eski dostları görmek için tam uygun zaman. Dedikodu ve gıybetten şiddetle uzak durmanızı öneririm, zira laf taşırken başınıza bela alabilirsiniz. Yalan haberler ve bilgi kirliliği görülebilir, her duyduğunuzu hemen doğru kabul etmeyin. Umudu kestiğiniz iş teklifi, önemli bir yazışmadan ve hatta bir özel mesajdan dönüş gelebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: “Elli lirayı beş lira sandım” sendromuna açık olduğunuz bir döneme giriyorsunuz. Yaptığınız tüm para işlemlerine çok dikkat edin ve şifrelerinizi yenileyin. Yatırım yapmak, al-sat ve borsa işlemleri için hiç uygun bir zaman değil. Banka hesaplarında yanlışlıklar olabilir, her şeyi tek tek okuyun açık nokta bırakmayın. Retro boyunca ruhen kendinizi çok didikleyebilirsiniz, bunun yerine sizi didikleyen insanlara mesafe koyacak gücü bulabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Burcunuzda yaşanacak Merkür retrosu esasen sizi 11 Ağustos 2018 Aslan Burcunda Güneş tutulmasına hazırlıyor. Hayatınızı tamamen değiştirmeden önce hesapları kapatmak, helalleşmek, özeleştiri yapmak, yeni kararlar almak ve zararlı alışkanlıkları bırakmak adına güçlü bir konumdasınız. Sadece derdinizi anlatmanız çok zor olabilir; bazen öylesine söylediğiniz bir söz karşınızdakini aşırı kırabilir. Ya da siz çok alıngan ve tepkisel olabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: İçinizdeki ses retro boyunca susmayabilir. Sürekli “Bu neden böyle oldu?”, “Bu insanlar benden bir şey mi saklıyor?” gibi cümleler gündeminizde olabilir. İşin şakası yok açıkçası bu dönemde çok uçlara sapmamak kaydıyla herkesi objektif değerlendirin, zira gerçekten arkanızdan iş çeviren ve bizans entrikaları yapan insanlar olabilir. Bu insanların birden maskesi düşebilir. İlginç, etkisi uzun süre kalan ve anlamlı rüyalara hazır olun. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Arkadaşlarla eski defterler açılıyor… Unutulmuş gibi yapılan sorunlar ayyuka çıkabilir ve bu durum gerilim yaratabilir. Uzun zamandır görüşmediğiniz bir dost ile yolunuz kesişebilir ve bu size çok iyi gelebilir. Diğer yandan ortak işler ve projeler açısından süreçlerde aksilik ve yavaşlama görülebilir, sakin olun ve deneyimin size neler katacağına odaklanın. Beklenmedik bir zam ya da işinizle ilgili iyileştirme gündeme gelebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Aile büyüklerinizle alakalı sabır sınavları yaşayabilirsiniz. Anlaşmak çok zor olabilir, emekleriniz anlaşılmayabilir. Zor bir durum ancak sakin olmalısınız. Kariyer taleplerinizin cevaplanması gecikebilir, yeni bir şeyler istemek için uygun bir zaman değildir. İş değişimi ve imzalar açısından retro sonrasına denk getirmek faydalı olabilir. İş ortamı dedikodusundan şiddetle uzak durun. Aşırı çalışma sonucunda bitkinlik görülebilir, verimlilik önemli. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Vizeler, pasaport işlemleri, hukuki konular, kayıt olmak, ticari faaliyetleri gibi konularda aksiliklerin olabileceği bir döneme giriyorsunuz. Sizden bağımsız aksiliklere yapacak bir şey yok, ancak kendi belgelerinizi kontrol edin ve eksik olmamasına dikkat edin; dikkatsizlikler olabilir. İnandıklarınızı, değerlerinizi ve hayata bakış açınızı çok derin hatta bazen çok acımasızca sorgulayabilirsiniz. Lütfen kendinizi çok hırpalamayın, huzurunuza odaklanın. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Uzun zamandır beklediğiniz bir alacak, nafaka, burs, prim vb varsa sonunda bu parayı temin edebilirsiniz. Ancak yeni başvurular için retro sonrasını beklemenizi öneririm; süreç pürüzlü ilerleyebilir. Partner/ortağın maddi durumuyla alakalı dalgalanmalar görülebilir, risk almaması konusunda sizin desteğiniz çok mühim görünüyor. Retro boyunca daha depresif ve sorgulayıcı olabilirsiniz, bunalım insan ve ortamlardan uzak durun. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Hem duygusal hem de insan ilişkilerinde doğru kullanıldığında helalleşme, eski sorunların çözülüp geride bırakılması gündeme gelebilir. (Ve tabii eski sevgili getirebilir) Ancak ilişkiler açısından yine de gerilim oluşturan bu etki özellikle kaprisler ve iletişim problemlerine işaret ediyor. İğnelemeler, ego savaşları ve ani tepkiler ilişkilere çok zarar verebilir dikkat. Ortak işlerde uyumsuzluk ve ön plana çıkma isteği doğabilir, birlikten güç doğduğunu unutmayın. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Retro boyunca yoğun ve biraz aksaklık içeren bir hayat temposu sizi bekleyebilir. Devlet daireleri, günlük hayatla ilgili işler gibi konularla daha çok uğraşmanız, zaman zaman çok beklemeniz ve bolca sabır gerekebilir. İş ortamında özellikle gıcık olduğunuz insanlara tahammül etmekte zorlanabilirsiniz. Ancak bu dönemde size verilen sorumlulukları en iyi şekilde yerine getirerek ilerleyen dönemde bir terfinin zeminini hazırlamanız mümkündür. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Merve Dirağ