Merve Çubuktepe

Astrokartografi; kişinin doğum haritasının Dünya haritası üzerine izdüşürülerek o kişinin kariyer, maddiyat, aşk gibi konularda en yüksek potansiyeli sergileyebileceği konumları bulunmasına yardımcı olan bir astroloji yöntemidir. Ayrıca doğru metotları kullanarak kişinin önceki hayat ve karmik düzlemde önemli olan konumlarını da tespit edebiliriz. Astrokartografi çok uzun zamandır kullanılan bir teknik olmasına karşın son yıllarda daha popüler hale geldi. Dünyanın sınırları bulanıklaşmaya başladıkça insanlar daha rahat yer değiştirmeye, farklı ülkelerde yeni hayatlar kurmaya başladı. Bu süreçlerin en iyi şekilde yönetilmesi ve kişinin gerçek potansiyelini ortaya koyabilmesi adına astrolojiyi etkin bir şekilde kullanabiliriz. Ibn Haldun’un meşhur “Coğrafya Kaderdir” sözü astrokartografi ile daha da büyük anlamlar kazanır.

Bazı insanlar kendi vatanında başarılıdır, bazıları ise bulunduğu konumda tüm koşulların aleyhine çalıştığını hisseder. Bazen bir şehir veya ülke değişiminin her şeyi değiştirdiğini görürüz. Kariyerimizdeki sıkışma çözülür veya uzun zamandır aradığımız gerçek aşkı hiç beklemediğimiz bir şehirde buluruz. Ya da bir şehre/ülkeye gittiğimizde sanki orayı daha önce tanıyormuşçasına “Deja Vu” yaşarız. Bu etkileşim de genellikle kişinin karmik izdüşümleriyle buluşması ile alakalıdır. Bu buluşma kişinin ruhsal dengesini değiştirip güçlendirir ve huzur bulmasına yardımcı olur.

Peki bu çalışmayı nasıl yapıyoruz? Gezegen hatları bizim için son derece önemlidir ve bu süreçte özellikle köşe noktaları etkin bir şekilde kullanırız. Bir doğum haritasında dört köşe nokta vardır: AC, IC, DC, MC. Bu köşe noktalar doğum haritalarında sırasıyla 1, 4, 7 ve 10. Ev girişleridir.

MC, yani haritanın tepe noktası, kariyer ve hayat yolunu temsil eden 10. evin girişidir. Bu sebeple MC hatlarının iz düştüğü bölgeler kişinin kariyeri açısından çok önemli olacaktır. MC’ye eşlik eden gezegenin doğasına göre kişinin kariyer açısından hangi ülke ve şehirlerde zorlanacağı veya nerede en yüksek potansiyelini ortaya çıkaracağı incelenebilir.

Örneğin Mars, Satürn ve Plüton izdüşümlü bölgeler daha fazla mücadele, zorlanma ve dönüşüm getirebilirken; Güneş, Merkür, Venüs ve Jüpiter’in geçtiği bölgeler kişinin kariyer açısından gücünü en yüksek şekilde gösterebileceği konumlar olabilir. Özellikle de Güneş/MC hattı bu konuda çok önemlidir. Aynı şekilde kendimiz veya çocuğumuzun hangi ülkede eğitim almasının daha iyi olacağını öğrenmek istiyorsak Jüpiter/MC ve Merkür/MC hatları da bize çok şey söyler.

Hayat konforu, yeni bir yaşam ve ev hayatı kurma konusunda IC çizgileri de son derece önemlidir. IC, doğum haritasında hane, aile ve mülkleri temsil eden 4. evin girişidir. Bu bölgeyle MC çizgilerini kesiştirerek de maddi manevi en verimli hayatı nasıl kuracağımızı saptayabiliriz. Ay/IC, Güneş/IC, Venüs/IC gibi hatlar yine bize konforlu bir yaşam vaat eder. Zorlayıcı gezegenler Mars, Satürn ve Plüton hatları ise daha çetrefilli koşulları ortaya çıkarabilir.

Yükselenin sembolü AC, 1. Ev girişidir. Bizim dış dünyadaki imajımız ve fiziksel bedenimizi temsil eder. AC hattının geçtiği bölgeler kariyer/lokasyon analizinde destekleyici olarak kullanılır. En önemlisi de bazı insanın bedensel ve ruhsal sağlığı konum değiştirdiğinde daha iyi hale gelebilir. Bu bağlamda AC’nin özellikle iyicil gezegenlerle irtibatlarının geçtiği bölgeler sıhhat adına daha pozitif etkiler verebilir. Ayrıca AC/Güneş hatlarının geçtiği bölgeler her anlamda daha görünür olup kolay fark edildiğimiz konumlardır.

Ve mevzubahis ilişkiler olduğu zaman uzun soluklu ilişkiler, ortaklık ve evliliği temsil eden 7. Ev yöneticisi DC’ye bakarız. DC’nin özellikle daha romantik etkiler taşıyan Ay, Venüs, Neptün gibi gezegenlerle yaptığı hatlar ruh eşini bulmak, doğru duygusal bağı kurmak adına önemlidir. Özellikle DC/Venüs hattının denk düştüğü bölgeler duygusal konularda en etkili destekleri sağlayabilir. Öte yandan zorlu gezegenlerin olduğu konumlarda yıpratıcı ilişki ve ortaklık deneyimleri yaşayabiliriz.

Bir de işin ruhsal ve karmik boyutu var. Güney Ay Düğümü, GAD’ın geçtiği alanlar önceki hayat etkisi (bu kavrama inanmıyorsak atalarımızdan gelen etki) taşır. Kişinin önceki enkarnasyonlarında nerede ve nasıl koşullar altında olduğu özellikle GAD hattı ve o bölgede olan gezegenlerle tespit edilir. Bireyin GAD hattındaki konumları ziyaret etmesi ona ruhsal açıdan iyi gelebilir hatta zihnindeki eksik parçaları tamamlamasını sağlayabilir. Kuzey Ay Düğümü KAD ise bu yaşamımızda bize iyi gelebilecek, daha fazla ileriye bakabileceğimiz ve ilham alabileceğimiz konumları bulmamıza yardımcı olur.

Bu analizde çizgileri yorumlarken ev sembolizmine de bakarız. MC çizgisinin sağı(doğusu) bir önceki evin etkisini (9. Ev) taşır ve bu sayede ayrıca MC çizgisine bakarak kişinin olası eğitim, ticaret ve hukuki süreçlerde potansiyelini görebiliriz. MC çizgisinin solu (batısı) ise asıl temsil ettiği yer olan 10. Evi gösterir.

AC çizgisinin sağı (doğusu) 12. Ev etkisini taşır ve bu hatların bulunduğu konumlarda ruhsal anlamda blokajlar yaşıyor olabiliriz. Bu bölgeler önceki hayat enerjisi de taşıyabilir. Kişinin bu bölgelere gitmesi ve ruhsal çalışmalar yapması faydalı olabilir. AC çizgisinin solu (batısı) asıl temsil ettiği yer olan 1. Evi (yükselen) gösterir.

DC çizgisinin sağı (doğusu) 6. Ev etkisini taşır ve bu hatlarda daha fazla sorumluluk, rutin konular, sağlıkla alakalı problemlerle karşılaşabiliriz. Kişi bu bölgelerde çırak ve kalfalık sürecini yaşayabilir. İnsan hayatının daha sadeleşmesi ve netliğine hizmet eder. DC çizgisinin solu (batısı) asıl temsil ettiği yer olan 7. Evi (alçalan) gösterir.

IC çizgisinin sağı (doğusu) 3. Ev etkisinin taşır ve bu bölgelerde daha hızlı ve dinamik bir tempoda yaşayabiliriz. Seyahat ve iletişim trafiği oldukça yüksek olabilir. Yakın çevre, kardeşler ve akrabalarla alakalı konularda daha fazla yoğunluk ve çözümlemeler yaşayabiliriz. IC çizgisinin solu (batısı) asıl temsil ettiği yer olan 4. Evi gösterir.

İzdüşüm çizgilerini daha da zenginleştirmek adına yerel konum haritalarını da kullanabiliriz. Bu haritaları yorumlamak ise elbette daha ileri seviye astroloji bilgisi gerektirir.

Merak edilen şehir/ülke konumlarına göre Relokasyon Haritaları ile kişinin haritası tekrar çıkartılarak bu kişinin konumlarda nasıl bir hayat süreceği yorumlanabilir. Bu türetilmiş harita asıl doğum haritasından daha farklı olabilecek ve kişiye bu sebeple iyisiyle kötüsüyle daha farklı bir yaşam vaat edecektir. Yorumlanışı klasik doğum haritası yorumlanışıyla büyük benzerlik taşır. Özellikle spesifik bir lokasyon hakkında bilgi almak istiyorsak izdüşümlerin yanı sıra Relokasyon haritaları da Astrokalite açısından bize büyük fayda sunar. Merak edilen konumda çıkabilecek zorlu bir harita zahmetli bir süreç yaratabilirken bazı konumlar ise kendi doğum haritamızın potansiyelini dahi aşmamızı sağlayabilir. Haritanın aksları, Güneş başta olmak üzere tüm yerleşimleri değişebilir.

Tüm bu analizleri yaparken merak edilen konular doğrultusunda uygun konseptli asteroitleri de kullanırız. Chiron, Juno, Vesta, Pallas gibi birçok asteroidin izdüşümleri bu süreçte de fayda sağlar. Bu tür çalışmalar kesinlikle tekil bilgilerle ile yorumlanmamalı ve harita mutlaka bütünsel incelenmelidir. Doğum saatinin netliği çalışmanın verimliliği adına büyük önem taşımaktadır. Kişisel Astrokartografi Analizi dahil olmak üzere tüm çalışmalarımızı buraya tıklayarak görüntüleyebilirsiniz.

Sevgilerimle,
Merve Çubuktepe