Merve Çubuktepe

12 Mart 2017 saat 17:54’te Başak burcunda bir dolunay yaşayacağız. Bu dolunayın en önemli özelliği 26 Şubat 2017’deki Güneş tutulmasının “devam filmi” olması. Zira Güneş tutulmaları aynı zamanda yeniaylardır; yani tutulma itibariyle harekete geçtiğimiz ve tetiklenen konularla ilgili ilk somut sonuçları bu dolunay itibariyle alabiliriz.

Dolunayın en önemli özelliği doğrudan “yaralı şifacı” olarak adlandırılan asteroid Kiron ile kavuşum halinde olması. Kiron’un hemen yanında da yine Balık burcunda Merkür bulunuyor. Yani tutulma ile başlayan yüklerimizden kurtulma ve arınma süreci artık layıkıyla hayata geçebilir. Özellikle dolunay sırasında haritanın yedinci ve sekizinci evinde gezegenlerin yoğun olması da en çok ilişkiler ve ruhsal dönüşüm konusunda kendimizi yeniden yapılandırmak, yaralarımızı sarmak; kazandığımız deneyimlerle çevremize de ışık tutmak konusunda bizi güçlendiriyor.

Tabii ki Venüs geri harekette olduğundan ve üstüne dolunayın yöneticisi Merkür de Satürn’den sert açılar aldığı için bu süreçleri gerçekleştirirken terazinin dengesini iyi tutturmalıyız. Zira kurtarıcı olmaya çalışırken çok fazla yük kaldırmaya çalışıp birden kurban gibi hissedebiliriz. Yani enerjimizi korumamamız ve dolunay değişken nitelik baskın bir koşulda oluştuğu için mümkünse tek bir konuya odaklanarak ilerlememiz faydalı olacaktır. Özellikle de maddi konularda elimize bir kazanç geçse dahi risk almadan ve temkinli ilerlemek önemli, zira genel olarak gökyüzü ekonomik göstergeler açısından pek olumlu bir tablo çizmiyor.

Özetlersek bu dolunay Güneş tutulmasının başlattığı özgürleşme duygusu için somut adımlar atarak kendimize ve çevremize daha faydalı, verimli ve huzurlu olmak adına yol gösterici etkiye sahip. Ayrıca özellikle ruhsal ve uhrevi çalışmalarla ilgilenenler için de ekstra güçlendirici güzel bir destek de sağlıyor. Kendi özünüze dönmek, toprakla zaman geçirmek bile bu hissi destekleyecektir, en azından bir deneyin derim.

Dolunay’ın size şans, bereket ve huzur getirmesi dileğiyle.

Gelelim burçlar üzerindeki etkilerine: (yükselen burcunuzu okumanızı öneririm)

KOÇ: Özellikle bir sağlık sorunu varsa teşhisi konabilir, ya da tedavi süreci başlayabilir. Sıkıntıda olan bir türlü çözülemeyen bürokratik işleriniz varsa sonunda iyi haberler gelebilir, ancak yine de işin başında durmanız ve tüm süreci takip etmeniz son derece önemli. Bu dönem aynı zamanda çalışanlarınız varsa onlarla ilgilenmek ve gelişmelerini sağlamak için de uygun bir zamandır. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Aşk ve ilişkiler konusunda artık “bu işin sonu ne olacak” derken menfi ya da müspet konu netleşebilir. Özellikle dolunay Boğalara olumlu açıda olduğundan haritada özel bir durum yoksa iyi haber gelme olasılığı daha yüksektir. Ayrıca bu süreç uzun süredir ertelenen diyetler, sağlık çalışmaları ve en önemlisi bir hobiyi öğrenmeye başlamak için de son derece elverişli. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Aile ya da haneyle ilgili özellikle tutulma sonrasında ortaya çıkan bir konu artık netleşebilir, sorun varsa özellikle de sizin çabalarınızla çözüm yoluna gidilebilir. Bu dönemde evdeki eşyalar size daha çok batabilir, tadilat ve yenileme arzusu artabilir. Yine de Venüs gerilemesinin bitişi 15 Nisan 2017’ye kadar en azından sabretmekte fayda var. Aynı zamanda geçmişi sorgulamak, geçmişten gelen yükleri atmak ve ileriye adım atmak için de güzel bir etki sizi bekliyor. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: İletişim trafiğiniz artabilir, özellikle yazan ve iletişim sektöründeki Yengeçler için bir fırsat dönemi. Çalışmalarınız dikkat çekebilir, takdir edilebilir; uzun zamandır emek verdiğiniz bir konuda artık meyveleri toplayabilirsiniz. Ayrıca kardeşler ve yakın çevrenizden dolunay sizi etkilediği için güzel haberler alabilirsiniz, bir sorun varsa özellikle de sizin desteğiniz sayesinde çözülebilir. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Maddi açıdan çok büyük olmasa da kazanımlar görülebilir, ancak hem dolunay teması hem de Venüs gerilemesi sebebiyle eğer maddiyatta bir artış olsa dahi hemen harcamamak, yatırım yapmaya çalışmamak önemli. Zemin şu anda düz değil, ondan ötürü daha paranızı korumak açısından dikkat çeken bir dönemdeyiz. Ayrıca manevi anlamda da kendinize dönmek, içinizde bir türlü barışamadığınız yönlerinizle artık helalleşmek ve geride bırakmak açısından da güzel bir etki mevcut. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Dolunay sizin burcunuzda gerçekleştiği için özel bir etkiye sahip. Özellikle de 17-27 derecede Başak burçları en çok etkilenecek olanlar. Kendinizi motive etmek, artık güveninizi toplayıp yeni bir şeylere girişmek açısından çok güzel bir etki sizi bekliyor. Sadece kimi zaman ikili ilişkilerde aşırı alınganlık ya da tüm sorumlulukların üzerine atlama duygusu görülebilir, bu konuda dengelere dikkat. Bu dolunay fiziki açıdan da kendini yenilemek ve imaj değişimi duygusu yaratır ama yine de Venüs gerilemesinin bitişini beklemekte fayda var. En azından spor, egzersiz, iyi beslenme ile süreci başlatabilirsiniz. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Sırlar açığa çıkabilir, hiç bilmediğiniz gerçeklerle yüzleşebilirsiniz. Bu belki ilk başta biraz zorlayıcı olabilir ama kimin ne olduğunu anlamak açısından faydalıdır. Ayrıca dolunay ruhsallığı temsil eden on ikinci evde aktif olduğundan bu kendinize dönmek, spiritüel konularla ilgilenmek açısından çok güzel bir etkiye sahiptir. Özellikle dolunayın etkin olduğu hafta boyunca rüyalarınız size çok şey anlatabilir. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Arkadaş çevreniz ve iş bağlantılarıyla ilgili güzel haberler gelebilir, bu kişiler vasıtası ile size de bir yardım ulaşabilir. Bu süreç aynı zamanda uzun zamandır emek verilen bir işi çevrenize göstermek açısından da güzel bir etkiye sahiptir. Arkadaş çevrenizde küçük bir bahar temizliği olabilir ya da bir anda size yardımı olacak beklenmedik kişilerle tanışabilirsiniz. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Kariyerle ilgili uzun zamandır tırnaklarınızla kazıya kazıya uğraştığınız bir konu varsa nihayete erebilir. Özellikle iş ile ilgili başardıklarınız takdir toplayabilir, bu sizin toplumsal statünüzü de yükseltebilir. Burada en dikkat edilmesi gereken konu başarı hissi ve inanç ile bir anda çıldırıp makineye dönüşmemenizdir, yani enerjinizi lütfen dengeli kullanın, zira dolunay etkisi hem canlandırıcı hem de gergin açıda. Ayrıca kendinize yeni hedefler belirleyebilir ve bu tema üzerinde hazırlık sürecine başlayabilirsiniz. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Almak istediğiniz bir eğitim varsa koşullar artık uygun hale gelebilir, seyahat planı varsa kafanızda netleşebilir. Ancak haritanızda Venüs retro değilse 15 Nisan 2017 sonrasında bu seyahati gerçekleştirmekte fayda var. Ayrıca özellikle yurtdışı bağlantıları ve ticaretle ilgileniyorsanız yavaş yavaş güzel bir akış başlayabilir, bunu doğal yapınızdaki disiplin ve kararlılıkla birleştirerek etki alanınızı daha da büyütebilirsiniz. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Beklediğiniz bir alacak ya da miras varsa haber gelebilir, durum ilk kez netleşebilir. Ayrıca partnerinizle ilgili maddi konularda güzel gelişmeler yaşanabilir. Bu süreçte maddi konularda beklemedik bir destek size ulaşabilir ama çok açılmamakta ve özellikle borçlanmamakta ciddi fayda var. Ayrıca bu dönem sıkça size “benim dünyada amacım nedir”, “ben neler yapmalıyım” sorusunu sorduracaktır; cevaplar çok yakınınızda sizi beklemekte. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Özellikle duygusal konularla ilgili belirsizliklerin çözülmeye başlayacağı bir süreç sizi bekliyor. Ayrıca tam olarak “İyilik yap denize at” cümlesi bu dönem sizin için söylenmiş gibi. Yani dolunay sürecinde yaptığınız bir yardım sonrasında kat be kat etkiyle size dönebilir, şaşırabilirsiniz. Ortağınız ya da bir ilişkiniz varsa özellikle de sizin hareketleriniz sayesinde sorunlarda çözülme görülebilir. Sadece bu dönemde kendinizi çok fazla eleştirip kendinize çok yüklenebilirsiniz, lütfen abartıp kendi ruhunuza zarar vermeyin. Empatik olmak iyidir ancak herkesin bir kusuru vardır! Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.