Merve Çubuktepe

Önce giderek gökyüzündeki tansiyon yükseldi; ne yapacağız ne edeceğiz diye sorgularken bulduk kendinizi. Sonra Mars Koç burcuna geçti yolumuzu çizmek için gereken cesareti kazanmaya başladık. Akabinde Güneş tutulmasını yaşadık, kimimiz bu etkinin hasadını Başak dolunayı itibariyle gerçekleştirmeye başlayacak. Ancak daha önümüzde uzun bir yol var… Malum Venüs de geri harekete geçti, patinaj yapmaya başladık. Bu sefer de Mars Boğa 10 Mart 2017 itibariyle burcuna geçiş yaparak içimizi kıpır kıpır hatta huzursuz eden enerjiyi bir miktar düşürecek. Aslında iyi de edecek, zira biraz sakinleşme ve odaklanmaya gerçekten ihtiyacımız var. Bu transit 21 Nisan 2017’ye kadar aktif olacak.

Klasik astrolojide gezegenler yöneticisi olduğu burcun zıttında seyahat ederken “zararlı” olarak nitelendirilir. Bu süreçte de Mars yöneticisi olduğu Akrep burcunun zıttı olan Boğa’ya geçtiği için bu sıfatı taşıyor. Ancak bu zararlı kelimesi hemen size “Eyvahlar olsun yine başımıza ne gelecek” diye düşündürmesin… Gelin biraz Mars Boğa’da ne etkiler gösterir ve bu transiti en etkin nasıl kullanabiliriz ona bakalım.

Mars Boğa burcundayken yavaşlar, o alev alev yanan savaşçı ruhu yerini huzur ve sükunete bırakmak ister. Bir şeyleri başlatıp sürekli harekette olmak yerine bir konu tam odaklanma ve sağlamlaştırma arzusu içindedir. (Aslında Mars özünde hiç öyle bir yapı değildir ondan kendimizi buna zorlamamız gerekir) Doğru adım atarak maddi dünyada güvence ve verimlilik oluşturmak mümkündür. Tabii ki gölge yönüne kapılmazsak! Mars Boğa’da rehaveti pek sever… “Ay ne uğraşacağım o işle”, “Zaten bahar yorgunluğu da başladı” diye diye kendimize bahaneler uydurup aslında pek de güzel kotarabileceğimiz bir işe elimizi sürmek istemeyebiliriz. İşte Mars’ın Boğa burcundaki zararlı doğası burada ortaya çıkar: Eylemsizlik. Oysa ki Mars harekete geçmekle doğrudan alakalı olduğundan bize tek bir mesaj verir: “İşleyen demir ışıldar.”

Tabii bu sırada her şeyle üstünkörü bir parça ilgilenip sonra neden bu iş olmadı diye düşünmemeliyiz. Tek bir konu seçip ona odaklanarak hareket etmek faydalı olacaktır. Güvenliğimizi koruma duygumuz çok artacaktır, ondan ötürü bunu tehdit eden şey ya da kişilere karşı aniden patlayabilir, sert tepkiler gösterebiliriz. Çünkü sınavımız denge ve sükunet ararken bir anda beliren huzursuz ya da belirsiz durumlarla baş edebilmek olacaktır. Ayrıca kafamız tensel ve duygusal konularla epey meşgul olabilir, sorumluluklarımızı aksatmaya meyilli olabiliriz; dikkat… Bu süreci kaygan ve iyi göremediğimiz bir zeminde yavaş ama güçlü adımlar atarak yürümeye benzetebiliriz. Planlamadan, görmeden koşmaya başlayan bir anda muz kabuğuna basıp kafa üstü düşebilir. Oysa kafamıza güzel bir baret takıp, elimizde harita ve bilgiyle yürürsek tünelin ucu hiç beklemediğimiz güzellikte bir aydınlığa çıkabilir.

Gelelim Mars Boğa transitinin burçlar üzerindeki etkilerine: (Yükselen burcunuzu okumanızı öneririm)

KOÇ: Öncelikle Mars burcunuzdan çıkıyor, yani içinizdeki o bitmek bilmeyen gerilim bir miktar azalacak. Biraz kafa dinleyebilir, kendinize dönüp sakinleşebilirsiniz. Mars bu süreçte en çok sizi maddi konular ve kişisel değerlerinizle ilgili etkileyecek. Finansal açıdan temkin, harcamalara dikkat önem taşıyor. Masraflarınız beklenmedik şekilde artabilir, para kazanmak için daha fazla emek ve odak harcamak gerekebilir. Ancak bu süreç özellikle maddi bir konuda odaklanıp sabır ve kararlılıkla başarı kazanmanızı sağlayabilir. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Mars sizin burcunuza geçeceği için tam anlamıyla üzerinizdeki tozları silkeleyip harekete geçme zamanı. İç motivasyonunuz artabilir, bir süredir hep yapmak isteyip ertelediğiniz konuları gerçekleştirmek adına kolları sıvayabilirsiniz. Ancak bir yandan tabii ki agresyon ve sabırsızlık da ne kadar sabırlı mizacınız olsa da yanında gelecektir. Yani ani patlama ve gerilimlere dikkat. Odaklanma ve çabalamak harikadır, ama aşırı hırs ve inat da problem getirir. Diğer yandan kazalara açıklık ve sakarlık görülebilir, her şeyden önce sağlık ve kendinizi korumak gelir; bunu unutmamalısınız. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Bu transit tam anlamıyla sizin için içe dönme ve biraz da dinlenme zamanı. Kendinizi bol bol dinleyebilir, insanlardan uzaklaşmak isteyebilirsiniz bu süreçte. Tabii tipik İkizler davranışı ile kafanızda sayısız şeyi kurup kurup kendinizi yemeyin. :) Bu dönem içinizde sayısız düşünce ve istek belirebilir ama yeni bir şeylere başlamak adına 21 Nisan 2017 sonrasını beklemek faydalı olacaktır. Şimdi kararlılıkla oturup bir konu seçip onun üzerine yoğunlaşma zamanı. Ayrıca psikolojiniz bu dönem nazik olabilir, alınganlık ve stres artabilir; kendinizi özellikle enerji vampirlerinden korumalısınız. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Sosyal çevre, arkadaşlıklar ve iş bağlantıları ile ilgili daha aktif olacağınız bir dönem sizi bekliyor. Girişkenliğiniz artabilir, uzun zamandır isteyip de harekete geçemediğiniz bir konuyla ilgili destek aramaya başlayabilirsiniz. Sadece bu dönemde özellikle bir konuya öfkelendiğinizde sinirinizi arkadaşlarınızdan çıkarma eğiliminiz görülebilir, dikkat. Zaten T-Kare devam ediyor boşu boşuna insanların kalbini kırmaya gerek yok, sonra içinize dert de olacak; en iyi gerginliklerden mümkün mertebe uzak durup kafanızdaki konu neyse onun için uğraşmak. Transit burcunuza da uyumlu olduğu için size destek de veriyor. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Özellikle kariyer konusunda iki uç düzlem sizi bekliyor: Çaba, emek ve kararlılıkla kariyer konusunda isteklerinizi gerçekleştirmeye çalışırken aşırı hırs ve inat ile bir anda tökezlemek ya da ben her şeyi bırakıp Ege sahiline yerleşip lokanta açıyorum demek. Doğru cevap ne peki; ikisinin arası. Tabii ki lokanta açmak istiyorsanız kimse sizi tutamaz ama mevcut bir işiniz varsa bu dönemde hakikaten doğru şekilde mücadele edip, hırsınızı da kontrol ederek güzel kariyer başarıları kazanmanız, hayatınızla ilgili önemli kararlar almanız mümkündür. Zorluklar sizi pes ettirmemeli. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Bu dönemde özellikle ruhsal ve felsefi konularla ilgilenmeye karar verdiyseniz artık bir yerden başlayabilir, kendinizi uzun uzun okur ve araştırırken bulabilirsiniz. Ayrıca önemli seyahat planları gündeme gelebilir. Yine de seyahat planı ya da önemli girişim kararlarını mümkünse 3 Mayıs 2017 sonrasına almakta fayda var. Ayrıca hukuki bir mesele varsa bununla ilgili çözüm süreci de başlayabilir. Özellikle yurtdışı ile bağlantıları olan Başaklar bu süreçte ikili diyalog ve iletişim tarzına ekstra dikkat etmelidir. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Özellikle borçlar, alacaklar ve miraslar konusunda odaklanma ve çabanın elzem olduğu bir dönem sizi bekliyor. Yani işlerinizi sıkı sıkıya takip edip kendinizin sorumluluk alması bu alanlarda başarı sağlamak açısından önemli. Aksi takdirde işler daha da arapsaçına dönebilir. Diğer yandan maddi konularda beklemediğiniz “Az da olsa damlar” tarzında yardımlar gelebilir, bu ufak ama etkili destekler size ferahlama ve önemlisi motivasyon getirebilir. Sağlık açısından transit boyunca kendinize daha fazla özen göstermeniz faydalı olacaktır. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: İkili ilişkiler ve ortaklıklarla ilgili mücadeleler sizi bekliyor. Zira Mars zıt burcunuzda, sizi adeta arenaya çağırıyor. Zırhları giyip kılıcınızı elinize almak isteyebilirsiniz. Burada önemli konu Akrep burcunun gölge yönü olan aşırı saplantı, kin ve kıskançlık gibi duygulardan uzak durup adil olmak diyebiliriz. Bu dönemde aslında özellikle ikili ilişkilerde sorunları çözüp daha sağlıklı bir zeminde hayatınıza devam etmeniz mümkündür. Tabii karşınızdaki imha etmeden süreci yönetirseniz. :) Ya da tam tersi çaba gösterme dürtünüzü kaybedip kendinizi umursamaz bir halde bulabilirsiniz, buna hiç gerek yok. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: İş ortamı ve rutin dünyada sizi yeni mücadeleler, atlama parkurları bekliyor. Ancak bir yandan motivasyon ve kararlılık da sizinle. Sadece “Boşvermişim boşvermişim dünyayı” ruh halinden çıkmanız yeterli. Eğer abartmadan kabartmadan doğru zamanda doğru adımları atarsınız bu size olumlu geri dönüşler sağlayabilir. Burada açık görüşlü ve en önemlisi sabırlı olmak mühim. Diğer yandan sağlığınıza ekstra dikkat etmeniz gereken bir dönem söz konusu; ufak tefek sağlık konularını nasılsa geçer diye önemsemeden anında müdahale şart. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Zaten pek sevmezsiniz biliyorum ama bu dönemde riskli yatırımlar, şans oyunları, on yatırır bin kazanırım konularından uzak durmakta fayda var. Özellikle ilişkisi yeni yeni alevlenen Oğlaklar için gerilimler gündeme gelebilir, zaten Venüs retrosu da durumu tetikliyor. İlişkilerde hayati kararlar almak adına doğru bir zaman dilimi değil. Biraz akışına bırakmak lazım. Diğer yandan çocuk sahibi olmak isteyen Oğlaklar için verimli ve güzel bir dönem kapıda. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Ailenizle ilgili önemli konular gündeme gelebilir, bu konularla ilgili mücadele etmek ve kendinizi anlatmak durumunda kalabilirsiniz. Karşınızda özellikle yaşça büyük figürler adeta bir set gibi durabilir. Burada enerjinizi doğru kullanmak önemli. Yani bir konuda ikna çabalarınız yetersizse zorlamamak ve odağınızı değiştirmek fayda getirebilir. Geçmişle ilgili çözümlemeler yapmak ve eskinin sorunlarını aşmak için ideal bir süreç sizi bekliyor. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Tutulma, dolunay derken bu dönemde “Artık yetti söz bende” diyebilir, durmadan kendinizi birilerine anlatma ihtiyacı duyabilirsiniz. İletişim konusunda gerilimlere çok dikkat, zira kimi zaman sizin terazinizin de topuzu kaçabilir; bir konuşup tam konuşabilirsiniz. Bu süreçte özellikle kardeş ve yakın çevrenizdeki kişilerin davranışları size batabilir, eğer mantıklı ve sabırlı yaklaşırsanız bu konular pek de güzel çözülebilir. Sahip olduğunuz empati yeteneğini etkili bir şekilde kullanmanız yeterli. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.