Merve Çubuktepe

Ve geldik 2017’nin sonuna… 2017 Satürn Yay geçişi, Uranüs-Plüton ve Jüpiter’in de zaman zaman sahneye çıktığı gerilimli T-Kare açısıyla açıkçası astrolojik açıdan pek de rahat bir yıl değildi. Oysa ki önümüzde uzanan 2018 Satürn’ün yöneticisi Oğlak burcunda olduğu, Jüpiter’in Akrep burcundan Satürn’ü asist edeceği ve daha fazla nefes alacağımız daha olumlu bir yıla giriş yapıyoruz. Diğer yandan 17 Mayıs 2018’de Uranüs’ün burç değiştirip Boğa’ya geçmesi de yılın en önemli olaylarından biri. Esasen bireysel bazda hayatımızın yönünü değiştirebilecek, kendimize bir çeki düzen verip gerçekten bir şeyleri değiştirebileceğimiz bir yıla geçiş yapıyoruz. (Tüm burçların yıllık yorumları yazının devamında)

2018’in doğasına baktığımızda 2017’deki kaotik yapıdan daha farklı olduğunu görüyoruz. Jüpiter Neptün ve Plüton ile major olumlu açı kalıpları yaparak daha fazla maneviyat, sezgilerin önemi ve güç savaşlarının azalması temasına vurgu yapıyor. Ani krizler, beklenmedik olaylar yerine daha çok akışı düzenleme konusu gündemimizde olacak. Bu gerçekten kayda değer ve iyi bir durum.

Bu sene genel standarttan farklı olarak toplam beş adet Ay ve Güneş tutulması deneyimleyeceğiz, iki tane Aslan, iki tane Kova ve bir tane Yengeç burcunda tutulmamız var. Bu da güçlü bir çeşitlilik yaratıyor, bir çok burcun hep isteği ama bir türlü hayata geçiremediği değişim dalgasını başlatmak adına da fırsat çeşitliliğini beraberinde getiriyor. Hayata ve kendine ne kadar adilsin sorusu gerçekten önemli bir vurgu olacak.

Bireysel etkilerden genel duruma geçersek eğer Mars Kova retrosu ve tutulmalar; gerek siyasi gerek ticari sahnede sınırdışı durumlar, skandallar hatta büyük krizleri de gündeme getirebilir. Çok yukarıda olanların tepetaklak olabileceği, aynı zamanda diplerden inanılmaz sıçramaları görebileceğimiz etkiler gündemde. Bir uyarı olarak su-toprak ve gezegen etkileri sebebiyle aşırı derecede fanatik ruhsal ve dinsel düşünceler, ya da tarikatlaşma gibi konular gündeme gelebilir, bu tür aşırı oluşumlardan uzak durmakta her daim fayda var. Yaz ayları gerek tutulmalar, gerek Mars retrosu ile makroda sınırları yine zorlayabilecek bir dönem. Yılın en önemli ve çarpıcı olayları bu süreçte gerçekleşebilir. Sadece skandallar ve olumsuzluklar değil bu süreçte keşfedilen bazı konular ilerleyen zamanda insanlık tarihini etkileyecek çapta değişimleri de gündeme getirebilir.

Yılın son aylarında aktif olacak Venüs retrosu ise çok tutkulu ilişkiler, büyük aşklar, büyük olaylar ve aynı zamanda aşkta aşırı uçları da getiriyor. Tutku cinayetleri gibi konular çok sık görülebilir, ancak diğer yandan bir çok kişinin de ruh eşi ile buluşması gündem dahilinde. Kıskançlık ve sahiplenme temasını çok fazla izleyeceğiz, aynı zamanda Uranüs Boğanın varolan düzene karşı özgürlükçü ruhu ile Venüs Akrep’in aşırı sahiplenici hatta gözükara ruhu karşı karşıya gelebilir. Varolan maddi sistemlerden kopup köye geri göç edenler, organik dünyaya adım atanlar, kendi gerçek hayallerine doğru yürüyenler 2018’den başlayıp ilerleyen yıllarda çok daha sık göreceğimiz konular olacak.

2018’in dokusu gerçekten farklı ve umut verici. 2017’den öğrendiklerimizi değerli dersler olarak görüp bizi gerçekten değiştirip yeniden yapılandıracak bir yıla hazırlanma vakti. Umarım 2018 sizin için tüm güzelliklerin gerçekleştiği ve gerçekten hayallerinizin peşinden yürüdüğünüz mutlu ve sağlıklı bir yıl olur. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Merve Dirağ

Gelelim 2018’in burç bazındaki etkilerine: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ - 2018:
Şans ve bereket gezegeni Jüpiter 9 Kasım 2018’e kadar borçlar, krediler, alacaklar ve partner/ortağın maddiyatını temsil eden sekizinci evinizden geçiş yapacak. Bu süreçte maddi açıdan beklentileriniz varsa gerçekleşebilir, aynı zamanda başkalarının kaynaklarını da etkin şekilde değerlendirebilirsiniz. Bu yılın zorlanma ve deneyim alanı olarak ise kariyer ve hayat planı dikkat çekiyor. Özellikle 1 Mayıs-6 Eylül 2018 kariyer konusunda çok çalışacağınız, hayati kararlar almanız gereken bir dönem olabilir.

8 Mart-2 Nisan 2018 imaj yenileyeceğiniz, dikkat çekerek önplanda olabileceğiniz bir sürece işaret ediyor. Bu dönem aynı zamanda sağlık ve kişisel bakım açısından da ideal. Bu dönemden hemen sonra 16 Nisan 2018’de gerçekleşecek Koç yeniayı da yenilenme, hayatınızda başlangıçlar yapmak ve tazelenmek açısından güzel bir etkiyi beraberinde getiriyor. Bu esnada 24 Nisan 2018’e kadar da maddi açıdan şanslı etkiler altında olacaksınız. Yatırım yapabilir, aynı zamanda maddiyatınızı arttırabilirsiniz. Sadece 23 Mart-15 Nisan 2018’de burcunuzda Merkür gerileyeceği için biraz daha iletişim şeklinize dikkat etmelisiniz. Zira bu süreçte iletişim problemleri, agresyon hatta kavgalar dahi gündeme gelebilir; kendinizi ifade etmekte, insanlar da sizi algılamakta zorlanabilir.

27 Haziran-28 Temmuz 2018 aralığında gerçekleşecek Mars retrosu özellikle sosyal çevre ve arkadaşlar alanında etkin. Bu süreçte çevrenizi tekrar gözden geçirebilir, önemli yüzleşmeler yaşayabilirsiniz. Gerilim ve agresyona karşı tetikte olmalısınız. 11 Ağustos 2018’de gerçekleşecek Güneş tutulması aşkı temsil eden beşinci evinizde gerçekleşecek. Bu esnada 7 Ağustos-10 Eylül 2018 aralığında ilişkiler evinden de bir Venüs transiti alacaksınız. Bu dönem aşk konusunda sürprizlerin olacağı, ilişkisi olan Koçların ise bu süreci nihayete erdirebileceği bir dönem olarak karşımıza çıkıyor. 9 Kasım 2018 itibariyle ise Jüpiter burç değiştirerek sizi idealler, ticaret ve daha büyük planlara doğru odaklamaya başlayacak. Bir uyarı olarak 7 Ekim-15 Kasım 2018 Venüs retrosu sırasında harcamalarınıza dikkat etmeli, aşırı borçlanmaktan kaçınmalısınız. 22 Aralık 2018’de Yengeç yeniayı vesilesi ile taşınma, tadilat gibi konular gündeme gelebilir. 2018 yılı içerisinde doğum haritanız üzerinden alacağınız kişisel astrolojik etkileri öğrenmek için buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA - 2018:
Boğalar için bu yıl sabit burçlarda gerçekleşecek Güneş ve Ay tutulmaları yine oldukça önemli olacak. Gerek yılın ilk döneminde aktif olacak 31 Ocak 2018 Aslan burcunda Ay tutulması gerek 16 Şubat 2018’de gerçekleşecek Güneş tutulması Boğa burçları için büyük değişimlerin kapısını çalıyor. Taşınma, yaşadığınız yer başta olmak üzere ilişkiler konusunun da çok fazla gündeminizde olacağı bir yıl sizi beklemekte. Transit şans ve bereket gezegeni Jüpiter 8 Kasım 2018’e kadar uzun soluklu ilişkiler, evlilik ve ortaklıkları temsil eden yedinci evinizden geçerek bu sürece ciddi bir şekilde destek olacak. Bu yıl ilişkiler konusunda çok önemli noktalara gelebilirsiniz. Yalnız Boğaların hayat arkadaşlarını bulması, filizlenen ilişkilerin de evliliğe dönmesi mümkündür. Ancak tabii ki tutulmalar sebebiyle altı boş ya da sürüncemede olan ilişkiler tümden biterek sizi yeni bir döneme hazırlayabilir.

Kişisel bakım, görünürlük ve dikkat çekme adına 30 Mart-24 Nisan 2018 aralığı son derece faydalı ve güzel bir dönem. Bu evre aynı zamanda düşünüyorsanız imaj değişikliği ve estetik operasyonlar için de uygun. Güneş tutulmasının da vesilesi ile kariyerinizde de fırtına gibi bir başlangıç yapmanız, aynı zamanda maddi açıdan da 11-27 Mayıs 2018’i değerlendirebilirsiniz. 15 Mayıs 2018’de Boğa burcunda gerçekleşecek yeniay da size destek veriyor. Boğanın genelde risk sevmeyen yapısı bu evrede değişebilir, ve alacağınız faydalı riskler sayesinde sizi maddi ve manevi çok daha olumlu, yüksek standartlara çekecek olayların içerisinde kendinizi bulabilirsiniz. Burada biraz daha yenilikçi ve kalıpdışı düşünce yapısını benimsemek de sizin en yakın destekçilerinizden biri olacaktır.

Bu yıl sınanma ve zorlanma teması ise sizin adınıza hayat felsefeniz, ideallerinizle alakalı olacak. Bunun üzerine Mayıs 2018’de başlayacak çok önemli Uranüs Boğa geçişini de unutmamak gerekli. Yıllar sürecek bu etkinin başlangıcını hissetmek Boğaların hayatında belki başta sancılı ancak sonunda kalıcı ve güçlü değişimleri beraberinde getirebilir. İş değiştirmek, ev değiştirmek, hatta tamamamen hayat tarzınızı değiştirmek önemli gündem konuları olabilecektir. Sadece size gerilimli açı yaptığından ötürü 27 Haziran-28 Ağustos 2018 Kova burcundaki Mars retrosunda ani kararlar almaktan kaçınmanızda fayda var. Bir diğer önemli dönemeç ise 7 Ekim-15 Kasım 2018’deki Venüs retrosu. Bu süreç gerek ilişkiler gerek maddi açıdan son bir sınama ve taşların yerine oturmasını temsil etmekte. Ve 8 Kasım 2018’den sonra transit Jüpiter’in sekizinci eve giriş yapması ile yıl sonuna kadar özellikle maddi krizde olan Boğalar için çözümler ve maddi açıdan ferahlama da beraberinde gelebilir. 2018 yılı içerisinde doğum haritanız üzerinden alacağınız kişisel astrolojik etkileri öğrenmek için buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER - 2018:
İkizler 2017’de Satürn Yay geçişinin de vesilesi ile en yıpranan burçlardan biriydi. Ancak bu yıl bu baskı ortadan kalkıyor ve yıl boyunca aktif olacak tutulmaların olumlu etkisi ile ibreler tekrar olumlu hale gelmeye başlıyor. 31 Ocak Ay tutulması, 16 Şubat 2018 Güneş tutulması yapısal olarak sizi adeta yeniden yapılandırma ve iyileştirme temasına sahip iki önemli olay olarak karşımıza çıkmakta. Geçtiğimiz yıl boyunca özellikle de iletişim, ticaret, idealler ve büyük yaşamsal planlar adına tıkanıkların yavaş yavaş açılmasını deneyimleyebileceksiniz. Burada ikilemde kalmadan tek ve güçlü bir rota çizmek ise son derece önemli görünüyor. Odağınızı ve kararlığınızı sağlam tutmanız başarı ve mutluluğu da beraberinde getirebilecektir. 27 Temmuz ve 11 Ağustos 2018 yaz tutulmaları da benzer nitelikte.

Bu yıl 8 Kasım 2018’e kadar özellikle iş ortamı, rutin konular ve de en önemlisi sağlıkla ilgili çok güzel destekleri alabileceksiniz. Jüpiter’in getirdiği bu güzel etkiler yaşam enerjinizi yükseltip iç dünyanızı da aynı oranda daha derin ve anlamlı kılabilecek nitelikte. Sadece çok yoğun tempoda sağlığı gözardı etmemelisiniz zira yapısı sebebiyle Jüpiter önemsenmeyen sağlık sorunlarını büyütebilen bir gezegendir. Lütfen kendinizi özellikle takip edin, ya da günlük hayat koşuşturmacasına aşırı giriyorsanız da aile ya da sevdiklerinizin uyarılarına uyun. Diğer yandan bu geçiş vesilesi ile süregelen bir sağlık sorununuz varsa teşhis konup tedavi sürecine geçebilir, ya da kalıcı iyileşme de sağlayabilirsiniz. Varolan bürokratik sorunlar ya da günlük hayat problemleri de 9 Mart-11 Temmuz 2018 aralığında Jüpiter retrosunda biraz tempo düşse de kademeli olarak çözümlenebilecektir.

Zorlanma alanınız ise bu yıl maddiyat ve özellikle partner/ortağın maddi kaynakları ile alakalı sekizinci ev görünüyor. Neyse ki Satürn kendi burcunda ve geçen sene kadar olay çıkarabilecek bir durumda değil. Ancak yine de Satürn’ün gerileyeceği 1 Mayıs-6 Eylül 2018 aralığında maddi açıdan riske girmemek, çevrenizi de frenlemek ve harcamaları dengede tutmak oldukça önemli görünüyor. Zira zararlı riskler almak maddi açıdan uzun vadede sıkıntıları da beraberinde getirebilir. 10 Şubat-7 Mart 2018 kariyer açısından oldukça destekleyici bir dönem, 25 Nisan-20 Mayıs 2018 ise adeta bir devam filmi niteliğinde. Bu sene aşktan çok kendinize odaklanma ve hayatınızı sağlamlaştırma evresine odaklanabilirsiniz. Yine de 8 Kasım 2018’den sonra Jüpiter’in ilişkiler evine geçişi, öncesinde 7 Ağustos-10 Eylül 2018 aralığı flört ve çekim açısından faydalı. Bu yılki Venüs retrosu sebebiyle özellikle geçmişten gelen ilişkiler hayatınızda daha çok yer alabilir. Son olarak en dikkat etmeniz gereken, karar alırken temkinli olmanız gereken süreç ise 17 Kasım-6 Aralık 2018 Merkür retrosu. 2018 yılı içerisinde doğum haritanız üzerinden alacağınız kişisel astrolojik etkileri öğrenmek için buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ - 2018:
Yengeç burçları ve diğer tüm öncü burçlar 2017’de bitmek bilmeyen Uranüs-Plüton-Jüpiter irtibatı sebebiyle oldukça zorlandı. Hayatınız bazen üçe bazen de dörde bölünmüş gibi hissetmiş olabilirsiniz. Ancak neyse ki Jüpiter burç değiştirdi ve sizle dost olan Akrep burcunda, Uranüs-Plüton arasındaki gerilim de sonlanıyor. Yani bu sene çok daha açısal yapıları sebebiyle de daha huzurlu ve sakin hissedebileceğiniz bir yıl olarak görünmekte. İlk olarak kariyer ile ilgili sorunlarınız varsa 7 Mart-4 Nisan 2018 sorunları çözebilecek nitelikte bir evre. Ancak yine de bu aralıkta Koç burcunda bir Merkür gerilemesi olacağından “herşey geçen yıl gibi olacak” korkularından uzak durarak hareket etmelisiniz. 19 Mayıs 2018 itibariyle iyice her şey daha sakin ve düzenli bir döngüye giriyor ve özellikle de önce 14 Haziran-11 Temmuz 2018 aralığı artık sizi geleceğe umutla bakacak nitelikte etkilere sahip. Hem Venüs hem de Jüpiter’in destekleyici şekilde sahnede olması Yengeçlere adeta can suyu veriyor.

13 Temmuz 2018’de burcunuza gerçekleşecek Güneş tutulması yılın astrolojik açıdan sizin için en önemli olayı diyebiliriz. Yılın ilk yarısında alacağınız kararların artık hayata geçişini sembolize eden bu evrede uzun süre sonra rahatlama ve her şeyin artık bir düzene girdiği hissini deneyimleyebilirsiniz. Bu olayla neredeyse aynı anda 11 Temmuz 2018’de transit Jüpiter de ileri hareketle aşkı temsil eden beşinci evinizde hareket edecek. Yani aşk da kapıyı çalıyor, özellikle yalnız ya da umutsuz hisseden Yengeçlerin kalplerinde büyük hızlanmalar, büyük aşklar ve de ani evlilikler gündeme gelebilir.

Zıt burcunuzda olan Satürn sizi ilişkiler konusunda şanslı olsanız da imza atma ve bir ömrü birleştirme konusunda epey sorgulayacaktır. Bir diğer etkisi de ortaklıklar ve düşmanlalarla alakalı. Zaman zaman özellikle de Satürn’ün gerilediği 1 Mayıs-6 Eylül 2018 aralığında bu duygusal insan nereye gitti, insanları nasıl tamamen maddiyat ve dünyevi şeylerle değerlendiriyorum diyebilirsiniz. Bunu çok abartmadan yapmakta sorun yok ancak kalbinizin sesini dinlemeyi de unutmamalısınız. Zira kartların çok daha açık oynanacağı bir oyun sizi bekliyor. Zaten 7 Ekim-15 Kasım 2018’de gerçekleşecek Venüs retrosu da siz isteseniz de istemeseniz de aşk ve tutkuyu hayatınızın merkezine yerleştirebilecek nitelikte. Ve son olarak yılı 22 Aralık 2018’de 0 derecede bir dolunay ile kapatacaksınız. Bu da adeta tüm yılın başarıyla sonuçlanıp artık istediğiniz yolda ilerlediğinizi müjdeler bir yapı. 2018 yılı içerisinde doğum haritanız üzerinden alacağınız kişisel astrolojik etkileri öğrenmek için buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN - 2018:
Güneş ve Ay tutulmaları aksları yaygın bir şekilde Aslan-Kova ekseninde devam edeceği için bu sene de Aslan burçları için önemli değişimleri beraberinde getiren bir yıl olarak hız kesmeden devam ediyor. Daha yıl başlarken 31 Ocak 2018 Ay tutulması ile adeta fırtına gibi bir giriş yapıyorsunuz. Sadece akabinde gelecek 16 Şubat 2018 tutulması biraz daha hayatınızı karmaşıklaştırabilir, özellikle de ilişkiler konusunda. Bu sene çok görünür olup aynı zamanda biraz da hayatın keyfine yönelmeniz mümkün. Aşırı ciddiyet, karmaşa ya da hüznün yerini güçlü bir hayat enerjisi alıyor. Bu sene neredeyse tüm Merkür retroları da burcunuzla olumlu irtibatlar içerisinde. Bu bağlamda 2017’de erteleyip de yapamadığınız tüm konulara güvenle 23 Mart-15 Nisan, 26 Temmuz-19 Ağustos ve 17 Kasım-6 Aralık 2018 tarihlerinde eğilebilirsiniz. Zaten 27 Temmuz ve 11 Ağustos 2018’de gerçekleşecek tutulmalar da hayatınızdaki büyük değişim dalgasını netleştirmek adına oldukça yoğun deneyimleri de beraberinde getirebilecektir. Bu değişimler hayat yolu, kariyer ve hatta hayatınızı nasıl şekillendireceğinize dair kadersel kararlarla alakalı olabilir.

Bu yılın enerjisi, heyecanı ve hayat doluluğu zaman zaman sizi asıl sorumluluklarınızdan alıkoyabilir ve zaman zaman çok büyük sorumluluk ya da her şeyi bir anda halletmek zorunda olma duygusunu yaşatabilir. Zira Satürn Oğlak burcundayken bu yıl sizi özellikle sorumluluklar, iş ortamı ve rutin konularda zorlayacak. Bu bağlamda zamanlamaları doğru yapmak, işleri geciktirmemek ve her şeyi ahenkle halletmek oldukça önemli görünüyor. Ve tabii ki de sağlık eviniz de etkilendiğinden sağlığınıza özellikle de 1 Mayıs-6 Eylül 2018 aralığında azami dikkat etmelisiniz. Diğer yandan hane, aile ve geçmişle ilgili tüm konularda 8 Kasım 2018’e kadar Jüpiter’in desteğini alıyorsunuz. Bu güzel bir etki ancak gerilimli açıda, yani çabanın önemine vurgu yapıyor, rehavete kesinlikle hiçbir koşulda kapılmamalısınız. Çünkü bu tür hareketler özellikle size gerilimli açı yapacak olan 27 Haziran-28 Ağustos 2018 Mars Kova retrosunda sizi çok zorlayabilir. Özetle bugünün işini yarına bırakmamalısınız.

8 Kasım 2018’den sonra aşk hayatınızda çok güçlü bir şekilde sahneye geliyor, Jüpiter bu sefer aşk ve çocukları temsil eden beşinci evinizde ve size dost olan Yay burcunda yönettiği çok güçlü bir konumda sahneye çıkacak. Bu bağlamda yaşayacağınız çok büyük aşklar ve bir ömürlük beraberliklerin ilk alametleri bu tarih itibariyle başlayabilir. 7 Ekim-15 Kasım 2018 Venüs retrosu sadece dikkat etmeniz gereken bir dönem, zira gerek alacağınız açılar gerek retro kesinlikle aşk adına geçmişten medet ummamanız gerektiğini vurguluyor. Yeni insanlar, yeni çevreler ve belki de gözünüzde olup fark etmediğiniz bir kimse size asıl hak ettiğiniz ve sizi mutlu edecek gerçek aşkı beraberinde getirebilir. 2018 yılı içerisinde doğum haritanız üzerinden alacağınız kişisel astrolojik etkileri öğrenmek için buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK - 2018:
2018 Başak burçları için de gözünüz aydın diyebileceğiniz bir sene olacak zira gerek Jüpiter Akrep gerek Satürn Oğlak transitleri yıl boyunca burcunuza olumlu etkileri beraberinde getiriyor. Yani bu yıl iki major gezegenin desteğini alabilecek ve geçen sene Satürn’ün Yay burcunda yolunuza koyduğu taşlardan rahatça sıyrılabileceksiniz. İlk olarak 12 Şubat-7 Mart 2018 aşk ve ilişkiler konusunda şanslı olduğunuz bir dönem olarak karşımıza çıkıyor. Yani yılın ilk dönemi aşkın gündeminize çok geleceği bir süreci beraberinde getirmekte. Ancak unutmamalısınız ki bu evrelerle içiçe 23 Mart-14 Nisan 2018 aralığında borçlar, alacaklar, kredileri temsil eden sekizinci evden bir Merkür retrosu alacaksınız. Başak burçları esasen pek har vurup harman savurmaz, ancak aşkın coşkusu ile tüm maddi konular bir anda gündeminizden çıkabilir ya da dikkat dağınıkları görülebilir. Bundan ötürü aşk ile günlük hayat sorumluluklarının dengesinin kurulmasında büyük fayda var.

29 Mayıs Yay burcunda dolunay ve 13 Haziran 2018 İkizler burcunda yeniaylar adeta sizi uyandıran ve yeniden ateşleyen etkilere sahip. Bu yapılar aile ve kariyer konusunda belki ilk başta sizi biraz zorlasa da tekrar odaklanmanızı sağlayacak nitelikler taşıyor. Hemen akabinde 13 Temmuz 2018’de Yengeç burcunda gerçekleşecek Güneş tutulması da sizi destekler nitelikte. Arkadaşlarınızla bağınız daha da güçlenebilir, aynı zamanda ileride size daha fazla şans ve bereket getirecek önemli insanlarla tanışabilirsiniz. Bu süreç yeni projeler üretmek aynı zamanda bu fikirlerinizi insanlarla paylaşıp fikirlerinizi daha da geliştirmek adına da uygun etkileri beraberinde getiriyor.

Belirttiğim gibi bu sene Başakları çok da yıpratacak gezegen hareketleri gündemde değil. Aksine 10 Temmuz-7 Ağustos 2018 aralığı bu yıl sizin için en güzel dönemlerden biri. Uzun zamandır fark edilmediyseniz ya da emekleriniz özellike kariyer ve aşk konusunda boşa gidiyormuş gibi hissediyorsanız bu dönemden sonra meyveleri toplamaya başladığınızı iyice hissedebilirsiniz. Sadece bir uyarı olarak sağlık ve iş ortamını temsil eden altıncı evinizden 27 Haziran-28 Ağustos 2018’de bir Mars retrosu deneyimleyeceksiniz. Bunun manası iş ortamında beklenmedik olaylar ve sağlık konusunda problemler olabilir. Sağlığınıza lütfen bu aralıkta önem göstermeyi unutmayın. İş ortamında ise krizler ya da organizasyon değişiklikleri varsa krizle uyumlu hareket etmek ve pes etmeden köşeye çekilmemek çok önemli görünüyor. Nasılsa hallolur düşüncesinden çıkıp bireyselliğinize odaklanmanız fayda getirecektir. Son olarak 7 Ekim-15 Kasım 2018 aralığında riskli yatırımlar ve aşırı harcamalardan kaçınmalısınız. 2018 yılı içerisinde doğum haritanız üzerinden alacağınız kişisel astrolojik etkileri öğrenmek için buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ - 2018:
Öncü burçlardan olan Terazi 2017’de Jüpiter’in etkisini taşısa da yıl boyunca aktif olan Uranüs-Plüton-Jüpiter T-Karesinin gerilimli açılarından zaman zaman aşırı fren ya da tökezleme hissini yaşadı. Bu sene bu kadar gerilimli bir tablo yok ve dönemsel etkiler haricinde akış konusunda Terazileri daha rahat bir yıl beklemekte. Özellikle de 8 Kasım 2018’e kadar Jüpiter’in de etkisi ile maddiyatla ilgili büyük şanslar sizi bekliyor. Bu yıl gerek yatırımlar gerek de iş hayatı vesilesi ile çok daha fazla para kazanabilir, önemli alımlar ve maddi kararlar alabilirsiniz. Sadece 9 Mart-11 Haziran 2018 Jüpiter retrosunda süreçler biraz daha yavaşlamış gibi gelebilir, ancak bu süreçte odak kaybı ya da moral bozukluğuna fırsat vermemelisiniz. Zira su akıp yolunu buluyor ve maddiyatın yanı sıra kendi kişisel değerinizi de daha iyi anlayıp daha güçlü bir şekilde yere basabileceğiniz bir yıl sizi bekliyor.

Zorlanma alanınız ise yıl boyunca size kare gerilimli açı yapacak Satürn vesilesi ile hane, yaşadığınız yer, aile ve geçmişle alakalı konular olarak görülmekte. Özellikle de Satürn’ün geri gittiği 1 Mayıs-6 Eylül 2018’de bu etkiler daha da artabilir. Bu bağlamda en azından yılın son çeyreğine kadar taşınma, tadilat ve yer değişikliği gibi konuları çok hayati değilse planınızın odağında tutmamakta fayda görüyorum. Sonrasında ise bu kararlara daha net bir şekilde odaklanmanız mümkündür. Bir uyarı olarak iş ve özel hayat dengesine de özen göstermelisiniz, zira hırs ve gücünüzün artışı zaman zaman duygusal konular ve aileyi biraz geri planınıza almaya vesile olabilir.

Diğer yandan bu sene neredeyse tüm tutulmalardan olumlu etkiler alıyorsunuz. 31 Ocak ve 27 Temmuz Ay tutulmaları, 16 Şubat ve 11 Ağustos 2018 Güneş tutulmaları sizi özellikle aşk ve sosyallik açısından destekler nitelikte. Bu dönemde hayatınız çok hızlanabilir, yepyeni insanlarla tanışabilir ve kalıcı olarak büyük bir ufuk açılması deneyimleyebilirsiniz. Aşk da belirttiğim gibi son derece vurgulu yaşanabilir, özellikle de yılın ikinci yarısında. Sadece bir uyarı olarak 13 Temmuz 2018’deki Güneş tutulması geçici bir kariyer krizi yaşatabilir, kontrol ve hevesinizi kaybetmemelisiniz. Bu sene Merkür ve Mars retroları dahi yapısal olarak size destek veriyor, yani yarım kalan işleri bir bir tamamlayıp rahatça önünüze bakabilirsiniz. 7 Ağustos-11 Eylül 2018 yılın sizin için en şanslı dönemlerinden biri, bu evrede hem kendinizi tazelemek hem de hayallerinizi gerçekleştirmek adına şans sizinle olacak. Yılın sonunda tek dikkat etmeniz gereken zaman ise 1-15 Kasım 2018 Venüs retrosunun Terazi burcundaki son demleri. Bu dönemde duygusal hayati kararlar almaktan kaçınmakta fayda var. 2018 yılı içerisinde doğum haritanız üzerinden alacağınız kişisel astrolojik etkileri öğrenmek için buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP - 2018:
2018 Akrep burçları için oldukça verimli ve olumlu bir yıl olarak karşımıza çıkıyor. Gerek şans ve bereket gezegeni Jüpiter’in burcunuzda seyahat etmesi, gerek Satürn’ün yönettiği Oğlak burcunda size destekleyici olan konumu sayesinde uzun süredir denk gelmeyen olumlu bir tablo Akrepleri beklemekte. Tabii Neptün’ün de bu sene dikkat çeken irtibatlarını unutmamak lazım. Ruhsal açıdan çok derinleşmiş ve arınmış bir yılın kapınızda olduğunu söyleyebilirim. Buna ek olarak dinsel inançlar, ruhsal yönelimler ve maneviyatın da çok daha fazla sahnede olacağını unutmamak gerekli.

Yine de uyarmak lazım, bu yıl gerçekleşecek Güneş ve Ay tutulmaları başta olmak üzere Mars retrosu ve en önemlisi Venüs retrosu gibi oluşumlar doğrudan sizi etkileyecek nitelikte. Kariyerinizle ilgili 31 Ocak ve 11 Şubat 2018 tutulmaları ilk değişim dalgasını beraberinde getirirken, asıl taşların yerine oturması süreci 13 Temmuz ve 11 Ağustos 2018 tutulmalarında dikkat çekiyor. Taşınma, görev sebebiyle yer değişikliği, kariyerinizde önemli atılımlar ve değişimler gündeme gelebilir. Çok çalışıp çok verim alacağınız bu yılda en önemli ve zorlayıcı konu ise iletişim. Zaman zaman izolasyon ve dünyadan uzak kalma eğiliminiz artabilir, ancak bunun aşırıya kaçması çevrenizdeki insanları gücendirebilir. 1 Mayıs-6 Eylül 2018’de gerçekleşecek Satürn retrosu bu etkileri en arttırabilecek dönem, sevdiklerinizle iletişime daha çok dikkat etmelisiniz, zira bu süreçte yaşanabilecek moral bozukluğu ya da kalp kırıklıkları sizi ileride beklenmedik düzeyde etkileyebilir.

3-24 Nisan ve 14 Haziran-10 Temmuz 2018 bu yıl en şanslı olduğunuz dönemler olarak karşımıza çıkıyor. Bu süreçte isteklerinizi yerine getirmek, maddi başarılar ya da aşk konusunda şans gibi etkiler oldukça yoğun. Yaz aylarını verimli geçirmek ve geçici krizlere takılmadan yolunuzda ilerlemeniz oldukça önemli. Zira kabul etmek lazım ki 27 Haziran-28 Ağustos 2018’de gerçekleşecek Mars Kova retrosu sizi dünyevi konularda büyük sorgulamalara iterken 7 Ekim-15 Kasım 2018’de de Venüs Akrep retrosu aşk konusunda bildiklerinizi yeniden gözden geçirmenize sebebiyet verebilecek. Bu yıl bir de Mayıs 2018 Uranüs Boğa geçişini düşünürsek eğer tamamen aşkı seçip hayatını değiştiren ya da büyük kariyer değişimi yapan, hatta kentten köye göç edip organik bir dünyaya adım atacak çok fazla Akrep burcu görebiliriz. Gezegenlerin destekleyici etkilerini doğru zamanda kullandığınız takdirde bembeyaz ve büyük bir beyaz sayfa 2018’de sizi bekliyor. 2018 yılı içerisinde doğum haritanız üzerinden alacağınız kişisel astrolojik etkileri öğrenmek için buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY - 2018:
Yay burçlarını hem tebrik etmek hem de müjdeli haberi vermek lazım. Evet üç sene süren ve bitmeyecek gibi görünen o korkunç Satürn Yay transiti bitti. Ve otuz sene de geri gelmeyecek… Bu bağlamda 2018’i sizin için esasen bir dinlenme, tekrar enerji toplama ve kendinize gelme yılı olarak adlandırabiliriz. Evet Satürn maddiyat evinizden geçecek, yani parasal açıdan özellikle de 1 Mayıs-6 Eylül 2018 başta olmak üzere dikkat önemli, ancak bu evin kişisel değerler evi olduğunu unutmadan her şeyi bir kenara bırakıp asıl önemli konunun kendiniz olduğunu iyice hatırlayacağınız bir sene olduğunu vurgulamak lazım. Güneş ve Ay tutulmaları da son derece güzel etkileri beraberinde getiriyor. Bu yıl 31 Ocak-16 Şubat birinci evre ve 27 Temmuz-11 Ağustos 2018 ikinci evre tutulmalarla her şey daha bir yoluna girecek gibi görünüyor. Eski araştıran, merak eden, seyahatler eden ve sorgulayan halinizi geri kazanmanız önce size ama unutmamak lazım ki çevrenize de iyi gelecek. Tekrar insanlara ilham veren, düşünmeye sevk eden o iyimser ve canlı ruh etkisini her yere yaymaya başlayacak.

Tutulma aksları dışında Merkür retroları da yıl boyunca burcunuzla uyumlu elementlerde cereyan ediyor. 23 Mart-15 Nisan, 26 Temmuz-19 Ağustos ve en önemlisi 17 Kasım-6 Aralık 2018, 2017 yılında dış olumsuz faktörler sebebiyle yarım kalan ve düzenlenmesi gereken her şeyi yerine koyabileceğiniz tarihler olarak dikkat çekmekte. Korkmadan, öz saygı ve cesaretinizle her şeyi düzeltmeniz mümkün olacak. Bu evreler olup biterken 10 Temmuz-7 Ağustos 2018’de kariyer açısından güzel sıçramalar yaşayabilirsiniz. Jüpiter de bir yandan iç dünya, ruhsal konular, bilinçaltı ve gizli düşmanları temsil eden on ikinci evinizden hareket edecek. Bu bağlamda ruhsal ve manevi konulara yönelim sizi oldukça iyi hissettirebilir, ve en önemlisi gerek içsel ya da isterseniz profesyonel yardımla sizi üç yıldır ketleyen işinizi zorlaştıran ruhsal blokajları da kaldırabilirsiniz. Ayrıca bu üç yıllık dönemde önünüzü kesen ya da maske takmış insanların gerçek yüzleri de 11 Temmuz 2018 sonrasında ortaya çıkabilir, hayatınızı zararlı insanlardan kalıcı olarak temizleyebilirsiniz.

Ve en önemlisi 8 Kasım 2018’den sonra transit Jüpiter burcunuza giriyor ve asıl şölen başlıyor! Satürn’ün gölgesi artık iyice üzerinizden kalkmış durumda ve benliğiniz, istekleriniz, hayattan beklentilerinizin gündeme geleceği adeta “oh be” diyeceğiniz bir yıldan fazla sürecek bir dönem sizi bekliyor. 17 Kasım-6 Aralık 2018 adeta son bir helalleşme ve tüm defterleri kapama zamanı. Derin bir nefes alın ve artık geriye bakmayın… Diğer yandan bu edindiğiniz tüm kazanımları da yıl boyunca insanlara aktarıp onlara yardım edeceğiniz bir sürece giriyorsunuz. Bilgelik ve kararlılık ile alacağınız hayır duaları özellikle yıl boyunca size zaman zaman beklenmedik iyilik ve yardımlar olarak geri dönebilir. 2018 yılı içerisinde doğum haritanız üzerinden alacağınız kişisel astrolojik etkileri öğrenmek için buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK - 2018:
2018’in Oğlak burçları için oldukça önemli ve çarpıcı olduğunu söyleyebiliriz zira hem Satürn Oğlak burcunda seyahat edecek, hem de transit Jüpiter de destekleyici etkisini gösterecek. Satürn’ün yöneticisi olduğu Oğlak burcunda olması gerçekten dikkat çekici bir konu ve etkisini de önümüzdeki yıllarda sürdürecek. Yapısı gereği Satürn bu burçtayken sizlerden çok daha fazla sorumluluk alma, disiplin ve çaba isteyecektir, ancak unutmamak lazım ki Jüpiter Akrepteyken bu geçişi çok olumlu ve hayatınızı tamamen yeniden düzenlemek adına kullanabilirsiniz. Sorumluluklarla alakalı en önemli sınavınız ise iş dağılımı ve delegasyon olacak. Yani her şeyi kendiniz yapıp ağırlıklar altında yıkılmak yerine doğru anda yardım isteğinizi dile getirmeniz size ciddi fayda sağlayacaktır. Bahsettiğim ikilemler en çok 1 Mayıs-6 Eylül 2018 Satürn retrosunda artabilir. Satürn’ü yalnızca öcü gibi görmemeliyiz, zira birinci evden Satürn geçişleri doğru adımlar atıldığında zayıflamak ve form tutmak, bedensel açıdan bir düzen kurmak açısından da destekleyicidir.

13 Temmuz 2018’de Yengeç yani zıt burcunuzda gerçekleşecek tutulma bu yılın göksel olayları açısından sizin için en önemli konulardan biri olarak görünüyor. Etkisi bir anda olmayan, üç ile altı ay arasına yayılabilen bu süreçte aşk ve ilişkiler konusunda önemli kararlarınız gündeme gelebilir. Evlilik ve bir hayatı paylaşma teması olduğu gibi, sizi siz olduğunuz için değil ünvan, maddiyat ya da mevki sebebiyle yanınızda olan kişilerin maskeleri düşebilir. Ancak en önemlisi bu tutulma uzun süredir aradığınız şefkat arayışınızın sonuçlanmasını sağlayabilir. Zaten yeni yıla 17 Ocak 2018’deki Oğlak yeniayı ile güçlü bir giriş yapıyorsunuz ve Venüs/Jüpiter kombosu olumlu etkileri ile sahnede. 23 Mart 2018’deki Merkür retrosuna kadar isteklerinizi hayata geçirmek, güçlü ve somut adımlar atmak adına destekler yanınızda. Ancak 23 Mart-15 Nisan 2018 aralığına dikkat zira bu Merkür Koç retrosu sizi fevri ve agresif hareket etmeye itebilir.

15 Mayıs 2018’deki Boğa burcundaki yeniay bu geçici zorlu evreyi tamamlarken artık adı konmamış şeylerin de netleşmesine vesile oluyor. Zaten kısa bir süre sonra transit Jüpiter de 11 Temmuz 2018’de ileri hareketine geçiş yaparak size sosyal çevre, arkadaşlar ve projeler konusunda destek verecek. Bu geçiş ve Güneş tutulması etkilendiğinde yeni tanıştığınız insanlara daha fazla dikkat etmenizde fayda var, zira bir tanesi gerçekten aradığınız ruh eşiniz olabilir. 7 Ekim-15 Kasım 2018 Venüs Akrep retrosu ise tutku ve kıskançlık adına sizin için önemli bir sınav olarak görünüyor, normalde ciddi ve kontrollü bir Oğlaksanız aşk uğruna yapacağınız şeyler ve alacağınız risklere siz bile şaşırabilirsiniz. Ancak unutmamalısınız ki 8 Kasım 2018’den sonra transit Jüpiter de burç değiştirip on ikinci evinize geçiş yapıyor, bu bağlamda kazanılan büyük bir başarı ya da büyük bir aşk adeta benliğinizin derinliklerine inip her şeye yeni doğmuş gibi başlamanız ve tamamlanma hissini de beraberinde getirebilecektir. 2018 yılı içerisinde doğum haritanız üzerinden alacağınız kişisel astrolojik etkileri öğrenmek için buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA - 2018:
Tıpkı Aslan burçları gibi Kovalar da tutulmalar aksındaki önemli gelişmeler sonucunda çok hareketli ve durduğu gibi yerinde durmayan bir yıla hazırlanıyor. Daha hemen 18 Ocak-10 Şubat 2018 iyicil Venüs transiti ve 31 Ocak 2018’de Aslan burcunda Ay tutulması ilişkiler konusunda Kovalara hareketlilik getirirken asıl 16 Şubat 2018’deki Güneş tutulması Kovaların hayatında kalıcı ve iz bırakan dönüşümleri de beraberinde getirecek etkiye sahip. Burada en önemli konu kararlarınızı alırken mantıktan kopmamanız ve diğer insanların da önerilerine dikkat etmenizdir. Zira tutulma enerjisinin yoğunluğundan zaman zaman çok kalıp dışı hatta uçuk noktalara doğru çekilebilirsiniz. Sağduyulu akraba ve arkadaşlarınız bu dönemde çok faydalı olacaktır, biraz da tabii kulakları farklı fikirlere açmak ve aşırı inatçılıktan kaçınmak.

Ay düğümlerinin geçişi de Kovalar açısından karmik ve kadersel bazda önemli bir yılın vurgusunu daha da güçlendirmekte. Jüpiter bu sene kariyer ve hayat yolunu temsil eden onuncu evinizde 8 Kasım 2018’e kadar aktif durumda olacak. 9 Mart-11 Haziran 2018’de bu hareketlilik Jüpiter retrosu ile biraz yavaşlayabilir ancak kalan aralıklarda son derece güçlü bir dinamizm söz konusu. Bu bağlamda kariyer ve hayatınızı nasıl yaşayacağınıza dair kararları alıp önce kendinizde sonra çevrenizde büyük değişim dalgalarını başlatabilirsiniz. Özellikle de hep hayal ettiğiniz bir meslek varsa ve bir türlü o konuya el atamadıysanız bu sene istediğiniz, sizi gerçekten mutlu edecek işlerle uğraşmanın ilk adımları hatta yeterince kararlı olursanız sonuçlarını görebilirsiniz. Bir dipnot olarak yapısı sebebiyle 27 Haziran-28 Temmuz 2018’deki Mars Kova retrosunda biraz ara vermek; sakinlik, huzur ve yavaşlama duygusunu kabullenmeniz önemli görünüyor. Sırf inat için yapılan bazı hareketler ileri vadede bu retrodan sonra başınızı ağrıtabilir dikkat.

İkinci tutulmalar döneminde ise 27 Temmuz 2018 burcunuzdaki Ay tutulması ve 11 Ağustos 2018 Aslan burcundaki Güneş tutulması ise ilişkiler ve ortaklıklar temasını daha baskın hale getirmekte. Bunun öncesinde 14 Haziran-10 Temmuz 2018’de de ilişkiler açısından oldukça güzel etkiler altındasınız. Mars retrosunda hata yapmadığınız koşullarda duygusal açıdan yeni gelişmeler, ya da zaten altı dolu ve güçlü ilişkilerin evlilikle sonuçlanması gündeme gelebilir. Partneriniz bu süreçte çok dikkat çekici hale gelebilir, ya da yeni tanıştığınız bir kimseyse ilgi odağı olabilir. İşte burada kendine güvenli Kovalar için özellikle de 7 Ekim-15 Kasım 2018 Venüs Akrep retrosunda bir kıskançlık sınavı bekliyor. Bunca sene ilişkilerde güçlü hatta soğuk bir intiba bırakabilirken kalbinizden gelen ateş sizi bambaşka bir insana çevirebilir. Doğru kullanıldığında bu tabii ki güzel bir duygu, ancak inatçılık ve aşırı kıskançlık kesinlikle kaçınmanız gereken bir ikili olarak görünüyor. Rekabet duygunuzu da kontrol etmekte fayda var. 2018 yılı içerisinde doğum haritanız üzerinden alacağınız kişisel astrolojik etkileri öğrenmek için buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK - 2018:
Balık-Başak aksındaki tutulmalar sürecinden geçen Balıkları çok daha huzurlu ve keyifli bir 2018 bekliyor. Major gezegenlerin durumuna baktığımızda Jüpiter Akrep, Satürn Oğlak, Neptün Balık, Plüton ise Oğlak burcunda. Yani tüm dış gezegenler bir şekilde sizin burcunuza olumlu etki yapıyor diyebiliriz ki bu gruba Mayıs 2018’den sonra Uranüs de Boğa burcuna geçiş yaparak katılacak. Kendinize güvenip, odak problemi yaşamadan ya da bir çok konuya dağılmadan net hareketlerde bulunursanız ciddi şekilde verimli bir yıl sizi bekliyor. 10 Şubat-7 Mart 2018’de iyice Venüs vesilesi ile hız kazanan bu etkiler sizi daha dikkat çeken, kararlı ve odak noktası bir yapıya doğru evriltiyor. Kendinize güveniniz iyice artabilir, gerek konuşma gerek tarzınızla insanlar üzerinde güçlü etki bırakabilirsiniz. Sadece imaj değişikliği ve estetik kaygılarınızın çok artabileceği bu süreçte 23 Mart-15 Nisan 2018’de para evinizde gerçekleşecek Merkür retrosuna dikkat. Zira maddi açıdan kopuşlar, aşırı harcamalar sonradan krizler yaratabilir.

Bu dönemden sonra 20 Mayıs-14 Haziran ve en önemlisi 10 Temmuz-8 Ağustos 2018 duygusal açıdan en şanslı olacağınız iki zaman aralığı olarak görünüyor. Buna ek olarak da 13 Temmuz 2018’de Yengeç burcunda gerçekleşecek Güneş tutulması da aşkı temsil eden beşinci evinizde gerçekleşecek. Daha ne olsun! 12 Temmuz 2018’de ileri harekete geçecek Jüpiter Akrep’i de unutmayalım. Açıkçası bu sene ruh eşini bulan, bir anda evlenen ya da gündemi tatlı bir şekilde değiştirecek Balıkları sıkça görebiliriz. Buna ek olarak tekrar eğitim hayatına dönme, bir konuda ustalaşma ve çok istediğiniz bir konuda bir hocadan ders alma gibi eylemler de 8 Kasım 2018’e kadar gündeminizde çok yoğun bir şekilde görünebilir. Sadece bir uyarı olarak 7 Ekim-15 Kasım 2018’deki Venüs Akrep retrosu bu konulara dair aşırı saplantı, başka hiçbir şeyi düşünmeme (aşk ya da idealler) gibi etkileri beraberinde getirebilir. Hayati bir kararı alırken mutlaka ileri vadeli etkilerini de düşünmenizi tavsiye ederim, zira planlı işler size asıl verimi getirecektir.

Balıklar için Satürn destekleyici bir burçta olsa da asıl sınanma alanı sosyal çevre ve arkadaşlıklar olarak görünüyor. Arkadaş listeniz özellikle 1 Mayıs-6 Eylül 2018 Satürn retrosunda biraz daha sadeleşebilir, size hayatınızda gerçekten yarar getiren kişiler haricinde büyük bir temizliğe girişebilirsiniz. Bu dönemde yine de bir uyarı olarak hayatınızı ve benliğinizi kısıtlayan, iyi görünen ancak asıl amaçları insanları kontrol etmek isteyen özünde aciz insanlardan mutlaka uzak durmalısınız. Jüpiter-Neptün gibi güçlü irtibatlar sebebiyle anlayış ve empati becerinizde daha da bir artış görülebilir, ancak aşırı merhamet maraz getirir sözünü de unutmamalısınız. Yılın son ayına girerken 5-27 Aralık 2018’de harika bir keşif ve aydınlanma seyahatine çıkabilir, ya da seçtiğiniz branşta diploma alarak bir sonraki yıl yeni mesleğinizi icra etmeye başlayabilirsiniz. 8 Kasım 2018’den sonra kariyer konusunda asıl büyüme süreciniz başlıyor. 2018 yılı içerisinde doğum haritanız üzerinden alacağınız kişisel astrolojik etkileri öğrenmek için buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.