Merve Çubuktepe

Yaz dönümünü kuvvetli açılara sahip 24 Haziran 2017 saat 05:31’de gerçekleşecek Yengeç yeniayı ile karşılayacağız. Gökyüzünde baskın olan Yengeç burcu etkisi vesilesi ile eski defterleri kapatmak ve hayatımızda önemli değişimler yapmak adına ilk adımları atmak için güçlü bir etki bizleri bekliyor. Yeniayın yankıları önümüzdeki on beş gün boyunca hissedilecek. Burç bazında analizleri yazının ikinci bölümünde bulabilirsiniz.

Yeniay anında Ay, Merkür ile kavuşuma yakın; aynı zamanda Mars da sahnede. Bu esnada Mars ile Plüton gergin açısı da kesinleşmeye gidiyor. Yani bu etkilere baktığımızda içimizdeki koruma ve güvenlik duygusunun yoğunlaşacağını düşünebiliriz. Burada en dikkat edilmesi gereken konu bu açılar vesilesi ile anlık korkular ya da geçmişten gelen duygusal bir tetiklemenin yargılarımızı etkilememesi. Zira bu süreçte bu enerji doğru kullanılmadığında köprüleri yakmak ve bir anlık dürtüyle radikal kararlar almak da mümkün. Ancak biliyoruz ki, gökyüzü etkilerini asıl yapıcı yanlarıyla kullanmak da bizim elimizde. Mesela yeniay anında Mars, Sirius sabit yıldızı ile kavuşumda olacak. Bu cömert, cesur ve anlayışlı bir etkiyi temsil eder. Bu bağlamda sorunları çözmek, uzlaşma ve anlayış yaratmak da mümkündür. İletişim kanallarını doğru kullandığımız takdirde Merkür ile Mirzam sabit yıldızının kavuşumu da destekleyici etkilerini beraberinde getiriyor.

Ve en önemlisi, aslında Yengeç burcu sembolizminin en vurgulu noktasını unutmamalıyız. Önce kendimize dönmek, kendimizi iyileştirmek, anlamak ve büyütmek aslında yapılması gereken en önemli konu. Geçmişin gölgeleri ile kaybolmadan özümüze dönüp, onu hissedip; gerçekten bizi ne mutlu ediyor ve güvenli hissettiriyor bunlara karar vermemiz gerekli. Çünkü arafta kalmak yerine bu kararı verirsek eğer önümüzde yürüyeceğimiz yeni bir yol oluşacak. Özellikle de uzun zamandır kendileri için “güzel” bir şey yapmayan, kendilerine vakit ayırmayan herkesin değerlendireceği bir dönem bu. Çünkü kendinizi beslemeyip sürekli koşuşturur ya da başkaları için sürekli uğraşırsanız bir süre sonra kendi gücünüz solmaya başlar ve bu da eninde sonunda pasif agresyon hatta agresyona dönüşebilir. Kendiniz için en hayırlısı ne ise onu gerçekleştirmeye ve “önce ben” demeye çalışmalısınız.

Son olarak yeniayın makro etkilerine baktığımızda, ülkemizin yükselenine yakın bir derecede on ikinci evde gerçekleştiğini görüyoruz. Önümüzdeki günlerde gerek yurtdışı, gerek yurtiçi siyasi gündemde tansiyonun artacağı aşikar. Zira yeniay sonrasındaki açılar ülkemiz açısından da oldukça önemli görünüyor; herkes için ülke gündemi daha odakta olacaktır. İlerleyen zamanda muhalefet ile ilgili haberlerin giderek artacağı, gerilimlere açık etkiler devrede. Yeniay aynı zamanda on ikinci evde olduğu için bu dönemde tutuklamalar ve hapis cezaları ile ilgili de önemli haberler alabiliriz. Ülkelerarası diplomaside anlık kararlar verilmemesi de oldukça önemli görülüyor, zira bir çok dallanıp budaklanan krizi de sahnede görebiliriz. Sanıyorum ki bir çok gelişmenin sonucunu 9 Temmuz 2017 Oğlak dolunayı sonrasında göreceğiz. Umuyorum ki makro anlamda ülkemizin Güneş’ine olumlu açılar yapan bu yeniay zorlayıcı etkilerine rağmen çatışmadan ziyade hepimize huzur ve bayramın güzelliğini getirir.

Gelelim yeniayın burçlar üzerindeki etkilerine: (Yükselen burcunuzu da okumanızı öneririm)

KOÇ: Yeniay vesilesi ile mülk, taşınma ve tadilat gibi konularda önemli kararlar alabilirsiniz. Gayrimenkul satışları ve yatırım kararları da gündeme gelebilir. Aile içinde yüzleşmeler, önemli konuşmalar gündeme gelebilir. Bu dönemde geçmişinizle ilgili de bazı sorunları önünüze alıp, çözerek iç huzuru ile yolunuza devam edebilirsiniz. Yeniay sizi biraz daha duygusal ve hassas yapabilir, önümüzdeki günlerin açılarını da düşünerek anlık öfkelenme ve her şeyi kişisel alma güdüsünden uzak durmalısınız. Köşeye ittiğiniz bir fikri hayata geçirmek ve bunun için gerekli çalışmaları yapmak adına da motivasyonunuz yükseliyor. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Bu dönemde geçmişi bol bol yad edip, yakın çevrenizle güzel anılarınızı tazeleyebilirsiniz. Yeniayın iyicil etkisi vesilesiyle seyahat trafiğiniz artabilir, aynı zamanda ticari konularda da yeni başlangıçlar yapabilirsiniz. İlginizi çeken konuları araştırmak, öğrenmek ve bilgilerinizi paylaşmak açısından da destekleyici etkiler mevcut. Yeniay süresi boyunca etkili iletişim metodları kullanarak fark yaratmanız, dikkatleri üzerinize toplamanız da mümkün. Ayrıca sizi de ilgilendiren çevrenizden ya da kardeşlerinizden gelecek güzel haberler alabilir, bu gelişmeleri kutlayarak keyifli zaman geçirebilirsiniz. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Bir süredir evirip çevirip bir türlü karar veremediğiniz maddi konularda artık bir yol ayrımına geliyorsunuz. Özellikle kartlarınızı doğru oynayarak kar edebilir, parasal konularda fırsatlar yakalayabilirsiniz. Ancak para geldiği gibi de gidebilir, yani bir maddi güç elde edince hemen çarçur etmemekte fayda var. Bu dönemde işinden memnun olmayan ya da iş kurmak isteyenler için fırsatlar da devrede olacak, bu süreci bilgi toplamak ve yeni sürece hazırlanmak için değerlendirebilirsiniz. Aile ve sevdiklerinizle ilgili daha fazla sorumluluk almanız gerekebilir, ancak bunlar hep ileriye dönük güzel etkiler taşıması mümkün konular. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Yeniay burcunuzda gerçekleşiyor. Özellikle de ilk on derecedeki yengeçler özellikle bu yeniaydan etkilenecek. Dikkatleri üzerinizde toplayabilir, aynı zamanda imaj değişikliği yaparak çevrenizi kendinize hayran bırakabilirsiniz. Bu dönemde bol bol hayatınızla ilgili önemli karar ve konuşmalar gündemde olacak. Geçmişte yapmayı isteyip bir türlü gerçekleştiremediğiniz konuları hayata geçirmek adına destekler sizinle, pes etmeyin ya da üşenmeyin yeter. Süreç boyunca alacağınız kararlar uzun vadeli etkiler taşıyacaktır, bundan ötürü anlık duygusal kararlarla değil uzun vadeyi ve bütünü düşünerek hareket etmelisiniz. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: İlk olarak yeniay sonrasında bilgi kirliliğine dikkat. Zira çevrenizde bir sürü laf dönebilir ve bunların gerçekliği net olmayabilir. Arkadan kuyu kazan tipleri bir anda fark edebilirsiniz. Özellikle kariyer ve maddiyat konularında tek kişinin sözüne güvenerek hareket etmektense herkesi dinlemekte fayda var. Geçmişten ve bilinçaltından gelen sorunların özellikle rüyalarda gündeme sık sık geleceği bir dönem sizi bekliyor, bu dönemde ruhsal çalışmalar yapmak, rüya günlüğü tutmak önemli olacaktır. Zira bilinçaltınız size çok şey anlatabilir. Bekleyen bir sağlık kontrolünüz varsa ertelemeden gerçekleştirmelisiniz. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Yeniayın iyicil etkisi ve diğer destekleyici açı kalıplarını da gözönünde bulundursak sizi çok verimli bir dönem bekliyor diyebilirim. Bu dönemde hem arkadaşlarınızdan destek görebilir, birlikte yeni güzel başlangıçlara imza atabilir; mutluluk ve bereketi paylaşabilirsiniz. Bu dönem hayatınızda yeni giren ve çok seveceğiniz kişileri de sokabilir. Bu kişiler uzun vadede yanınızda olup sizi destekleyebilir. Hatta harita destekliyorsa konu aşka da gidebilir. Plan ve projelerinizi hayata geçirmek, kendinizi daha huzurlu ve mutlu hissetmek, başarı hissini yaşamak da son derece mümkün. Sadece tüm yükleri tek başına kaldırmayın yeter. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Yeniay size kariyer fırsatlarını da beraberinde getiriyor. Yeni iş başvuruları yapmak, görev geçişleri ve iş değişimleri adına bol bol destekleyici etki alacaksınız. Ancak gökyüzünün etkileri ile duygusal hareket etmeniz mümkün, yani önemli kararlar alırken sadece duygular değil mantık da mutlaka çalışmalı. Yaptığınız işler çok daha ses getirebilir, dikkat ve takdirleri üzerinizde toplayabilirsiniz. Çünkü bu yeniayla görünürlük ve etki alanınız da artacak. Sadece özel hayat ve iş dengesine dikkat etmelisiniz, zira yeniay sonrasındaki açılar bazen bu dengede zorlanıp olumsuz duyguları iki taraftan birine yansıtmanıza vesile olabilir. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Bu dönemde şiir gibi konuşup, en derin ve felsefi hissiyatla herkesi etkileyeceksiniz. Çevrenizdeki insanlar için adeta bir “Ramiz Dayı” olabilirsiniz bu süreçte. :) Diğer yandan hukuki konular ve ticaretle ilgili hayırlı haberler alabilir, bu güzel gelişmelerin motivasyonu ile yeni işlere girebilirsiniz. Yaratıcılığınız ve ilhamınız da artıyor. Bu dönemde hem bu yeteneklerinizi ortaya koyabilir, hem de insanlara da aynı ilham ve gücü aktarabilirsiniz. Seyahatler artabilir, aynı zamanda uzmanlaştığınız bir konuda insanlara yol gösterip, başarı kazanabilirsiniz. Bilgi sahibi olduğunuz bir konuda profesyonelleşmek de mümkündür. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Eşiniz, aileniz ya da ortağınızın maddiyatı ile doğrudan alakadar olmanız gerekebilir. Bu süreçte sorumluluklarınız da artacaktır, ancak iyi bir işbirliği ve geniş bakış açınız sayesinde siz de bu gelişmelerin faydasını görebilirsiniz. Ancak maddi konularda duygusal değil mantıkla hareket etmek önemli, hiç alakanız yokken birden motor kullanmayı öğrenmek istiyorum deyip satın alma yapmayın mesela. Diğer yandan maddi açıdan sıkıntınız varsa bir yakınınız hızır gibi yetişebilir, bu sayede rahat bir nefes alabilirsiniz. Ailenizle daha çok zaman geçirmek, ruhsal dönüşüm konularıyla ilgilenmek de size iyi gelecektir. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Ciddi ilişkisi olan Oğlaklar yeniay vesilesi ile evliliğe doğru adım atabilirler, ya da bir flört süreci nihayete erebilir. Aynı zamanda ortaklığınız varsa şayet birlikte yeni projeler üreterek, yeni bir dönemin kapılarını aralayabilirsiniz. Bu süreçte içinizde bir çok konu ile aynı anda uğraşma ve zamanla yarışma stresi gelebilir, burada her şeyi öncelik sırasında koymak önemli; zira gökyüzü etkileri aşırı yüklenme sonucunda gerilimlere açık olduğunuza işaret ediyor. Ve tabii ki sorunlu ilişkiler için artık düğmeye basılıyor, hayatınızda sizi mutsuz eden ya da ayağınıza taş koyan kişileri net bir şekilde değerlendirip önünüze bakabilirsiniz. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Özellikle iş ortamında sürpriz gelişmeler gündeme gelebilir; görev değişikleri, beklenmedik haberler ile bir anda ne yapacağınızı şaşırabilirsiniz. Bu dönemde bocalamadan sorumluluklarınızı yerine getirmek, gerekiyorsa insanları da yönlendirmek önemli olacak. Sıkıcı bürokratik konularla uğraşıyorsanız bir anda sorunlar çözülebilir ve ciddi bir rahatlama yaşayabilirsiniz. Sağlık açısından da son derece güzel etkiler devrede; istediğiniz diyet, sağlıklı beslenme ya da kötü alışkanlıklardan kurtulmak adına ilk adımı atıp başarı sağlayabilirsiniz. Bu dönemde bir sağlık probleminiz varsa teşhisi konabilir ya da kalıcı olarak çözümlenebilir. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Duygusal açıdan pek yoğun, pek duygusal bir yeniay sizleri bekliyor. Sadece geçmişe saplanmayın yeter. Yalnız balıklar için aşk kapıyı çalabilir, ilişkisi olanlar için ise romantizm tavanda. Bu süreçte duygu dolu, pembe gözlüklü bir halde hülyalı bir şekilde gezebilirsiniz. Çocuk sahibi olmak isteyenler için çok güzel bir etki mevcut, bu konuyla ilgili bir problem varsa çözüm de gelebilir. Ayrıca yaratıcılığınız da yükseleceği için hobilerinizle ilgilenmek, bu konuda dikkat çekmek ve alkış toplamanız da mümkündür. İnsanların ilham perisi olabilir, konuşmalarınızda bir anda karşı tarafa yepyeni fikirler ve idealler aşılayabilirsiniz. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.