Merve Çubuktepe

Geldik son derece önemli bir yeniay dönemine… 28 Mart 2017 saat 05.58’de Koç burcunda güçlü bir yeniay yaşayacağız. Bu yeniayın etkisini bana tam olarak şunu çağrıştırıyor. Uzun süredir Güneş’in altında yattığınızı hayal edin, artık iyice uyuşmuşsunuz ve yerinizden kalkacak haliniz yok. Diğer yandan karşınızda sizi serinletecek masmavi bir deniz uzanıyor. Uzun süre suya girmemek adına volta atıyor, üşümekten çekinerek suya ayağınızı sokup kaçıyorsunuz. Ve en sonunda tüm cesaretinizi toplayıp suya atladığınızda her şey değişiyor. Serinlik, mutluluk, canlılık ve rahatlama duygusu. “Su aslında çok güzelmiş, bu kadar bekleyecek ne vardı ki?” hissi.

İşte Koç Yeniay’ının bize yaşatacağı etki tam olarak bu şekilde. Venüs retrosu, Merkür ve Uranüs’ün Koç burcunda yolculuğu, bir yandan aktif olan T-Kare ama diğer yandan bizi frene basmaya zorlayan Mars Boğa etkisi derken bir türlü ne yapacağımızı bilemiyor, kafamınızda bir sürü fikirle dolaşıyor; tam olarak bunları hayata geçiremediğimizden ötürü de iyice geriliyoruz. Koç yeniayı artık bir adım atmak, zorlu olsa da kalıplarımızı kırarak yeni bir başlangıç yapmak adına bizi tetikliyor.

Tabii her şey sütliman değil, bu başlangıçları yapmak adına kimi zaman bazı şeyleri feda etmek, ya da vazgeçip geride bırakmak gerekecek. Yani efor sarfetmemiz ve cesaretle hareket etmemiz gerekiyor. Yeniay anında Venüs önemli bir aktör, anın yükseleni Jüpiter yine ilişkileri temsil eden Terazi burcunda ve yedinci evde. Yani duygusal meseleler de bol bol gündemde olacak. Ancak Venüs gerileme hareketinde! Yani bir anda duygusal tetiklemeler sonucunda ani ve fevri kararlar alma eğiliminde olabiliriz. Burada geleceği düşünerek adım atmak gerçekten önemli. Kafanızı bir anlığna bozan herkesi çöpe atın demiyorum kesinlikle. :)

Kısaca Global ve ülkemiz çerçevesindeki etkilere de değinirsek; bu haftanın öngörülerinde yazdığım gibi politik sert demeçler ve gaflar gündemde olmaya devam edecek. Zaten giderek artan bir tansiyon izliyoruz uluslarası siyasi arenada. Çok önemli ve sert kararlar alınabilir, özellikle fanatik/aşırı uçlarda yaptırımlar ve hiç beklemediğimiz olaylar, skandallar ve su yüzüne çıkan gerçekler gündemi işgal edebilir. Fransa, Almanya ve Rusya haritaları sebebiyle özellikle bu bağlamda dikkat çeken ülkeler. Bu etkinin hepimize şans ve mutluluk getirecek yeni başlangıçlara vesile olmasını diliyorum.

Gelelim yeniayın burçlar üzerindeki etkilerine: (Yükselen burcunuzu okumanızı öneririm)

KOÇ: Artık başta ikili ilişkiler olmak üzere, kariyer ve maddi konularla ilgili düğümleri çözme zamanı geldi diyebiliriz. Yeniay sizi doğrudan etkileyecek ve artık hayatınızın hangi alanında yüklerden kurtulup yeni bir başlangıç yapmak istiyorsanız size destek olacak. Sorunlu bir ilişki varsa bitebilir, iş değişikliği düşünüyorsanız artık adım atabilirsiniz. Sadece hep dediğim gibi Uranüs Koç, Venüs Koç Retrosu ve T-Kare etkisi sebebiyle bir anlık heyecanla kesinlikle hareket etmemelisiniz. Düşünüp, planlayıp öyle adım attığınız takdirde rahatlama ve yenilenme de beraberinde gelecektir. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Bu aralar artık kabınıza sığamıyorsanız çok normal. Bilinçaltı ve ruhsal temaları temsil eden on ikinci evinizde şu anda Ay dahil olmak üzere beş tane gezegen halay çekiyor. Flash TV halayı değil yalnız, çok hızlı hareket ediyorlar ve bu sizi yoruyor. Adeta gezegenler sizin zihninizin derinliklerinde toplanmış, dürtüyor olabilir… Hadi bir şeyler yap, hadi artık bir karar al! Bu gerilimi de arttıran bir süreç, ancak enerjinizi de yükseltiyor. Özellikle de kafanızda iş ve eğitim odaklı bir konu varsa, üşenip duruyorsanız harekete geçme vakti geldi. Üzerinizden ölü toprağını atın ve ne yapmak istiyorsanız harekete geçin. Mars Boğa burcunda zaten sizi destekliyor, bu fırsatı değerlendirmelisiniz. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Arkadaşlar ve sosyal çevrelerle ilgili güzel bir süreç sizi bekliyor. Öncelikle yeni çevrelere girmek, sosyalleşmek ve etki alanınızı büyütmek adına ideal bir ortam söz konusu. Diğer yandan üzerinize yük olan insanları temizlemek, artık sizi yoran ya da zarar veren kişileri de kapı dışarı etmek adına uygun bir etki mevcut. Burada biraz maddi açıdan dikkat önem taşıyor, çılgınca para harcamamalı, riskli yatırımlardan kesinlikle kaçınmalısınız. Sonrasında Venüs retrosunun da etkisiyle maddi açıdan acil ihtiyaçlarınız olabilir, kart limit arttırma, borçlanma derken kısır bir döngüye girebilirsiniz. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Kariyer! Yine kariyer, yine iş ortamı konuları. Bitmedi bu hikaye biliyorum. Bir önceki treni kaçıranlar için bir fırsat daha. İş değişikliği mi düşünüyorsunuz, ya da mevcut işinizde bir pozisyon değişim peşinde misiniz? Çekinmeyin konuşun. Ama harekete geçerken mümkünse 15 Nisan 2017 sonrasını tercih edin, şu Venüs gerilemesi bitsin. Maddi ve manevi açıdan sonra “Ben ne yaptım, istediğim olmadı” diye kendinizi harap etmeyin. Yani adımları atmak ve bağlantıları kurmak adına ideal bir etki var. Ayrıca iş yüzünden sinirlenip öfkenizi sevdiklerinizden çıkarmamanız gerektiğinin altını tekrar tekrar çizmekte fayda var. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Hukuki konular, uluslararası işler, ticaret, iletişim ve uzun seyahatler. Özellikle bu konularla ilgili planlarınız varsa adım atmak için bir fırsat dönemi sizi bekliyor. Ancak bunları yaparken özellikle ıncık cıncık bir sürü bürokratik konu ve çözülmesi gereken günlük hayat problemi karşınıza çıkabilir. Pes etmemeniz gerekiyor, tüm işleri kendi inisiyatifinizle halletmelisiniz. Ayrıca bir konuda eğitim almak, kendinizi geliştirmek istiyorsanız başlangıç için tam zamanı. Özellikle mevcut işinden sıkılıp kendi “rüya mesleğini” yapmak isteyen Aslanlar harekete geçebilir. (Tabii işten bunalıp bir gün nefes terapisti bir gün aşçı olmaya karar verip sonra ben müdür olacağım diyen aslanlardan bahsetmiyorum.:) ) Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Yatırım yapmayı düşünen Başaklar için güzel bir fırsat dönemi açılıyor. Zaten yapısı gereği temkinli ve mantıklı olan Başaklar uçuk işlere girişmediği sürece bu dönemde maddi kazanç sağlayabilir, parasını iyi şekilde değerlendirebilir. Ayrıca bu yeniay kişisel dönüşüm ile ilgili de bir etki yaratıyor. Bol bol “Ben neyim, neden bu dünyadayım, kendimi en iyi nasıl ifade edebilirim” gibi sorular gündeminizi işgal edebilir. Size sürekli yük olan, her şeyi sizden bekleyip ense yapmayı seçen kişileri de iyice bir sarsıp kendine getirebilirsiniz. Kimsenin koltuk değneği olmamanız önemli, zira bu iyilik yapmak değil onları tembelleştirmek anlamına geliyor. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Gene konumuz ilişkiler. Terazi burçları neredeyse yılın başından beri on sezonluk Brezilya dizilerine taş çıkaracak açılar altında. Hikayenizi yazmaya ne dersiniz, belki de dikkat çekebilir; her taraf kısır ve sıkıcı dizilerle dolu. Bu yeniay sizin zıt burcunuzda gerçekleştiği için Venüs gerilemesi ve Merkür/Uranüs Koç etkisi ile birleşerek sizi iyice gergin bir ruh haline sokabilir. Pasif agresyon artabilir. Bazen çok zor biliyorum ama : “Bir karar vermeniz gerekiyor!” Yani menfi ya da müspet ilişkiler açısından renginizi belli etmek ve yolunuzu çizmeniz çok önemli. Ayrıca ortağı olan Teraziler için biraz zorlayıcı bir dönem, burada iş işten geçmeden sakin sakin her şeyi masaya yatırıp yüzleşmeler yapmak önemli görünüyor. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: “Hayatımdan bezdim… Sürekli spora gitmek, diyet yapmak şu durgunluğu üzerimden atmak istiyorum” diyorsunuz. Ama bu yeniay size “iyi güzel diyorsun, madem bu kadar bıktın o zaman bir şeyler yapman lazım” diyor. Özellikle sağlık ve kaliteli yaşam adına başlangıçlar yapabilirsiniz ve eminim ki size çok iyi gelecek. Ayrıca iş ortamı ve birlikte çalıştığınız insanlarla ilgili kesin sınırları çizebilir ya da iş değişimi için harekete geçebilirsiniz. Bu yeniay bekleyen bir sağlık kontrolü ya da bakım varsa gerçekleştirmek için ideal bir etkiye de sahip. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Aşk hayatınızda artık bir karar alıp, şu bitmek bilmeyen karmaşaya bir son verme vakti geldi diyebiliriz. İlişkisi olmayan Yaylar için yeni aşklar adına avantajlı bir etki söz konusu. Sadece Venüs retrosunun hala devam ettiğini ve karşınızdaki kişi sizi ne kadar etkilerse etkilesin retro bitişine kadar temkinli hareketin önemini unutmamak faydalı olacaktır. Ayrıca çocuğu olan Yaylar çocukları için güzel başlangıçlar ve kararlar alınmasına vesile olabilir. Yeniay aynı zamanda bir hobiyle ilgilenmek, tatile çıkmak ve keyifli zaman geçirmek adına da ideal bir ortam yaratıyor. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Taşınma, tadilat ve evinde yeni bir düzen düşünen Oğlaklar için önemli bir yeniay. Burada daha çok planlama ve programlama aşamasında olmanız faydalı. Araştırın, inceleyin ve kafanızdaki düzeni oluşturun. Ayrıca aileyle ilgili siz dahil herkesi etkileyecek önemli hayati kararlar alabilirsiniz. Ancak açılar bir yandan gergin, yani burada hem fevri davranmamak hem de herkesin fikrine saygı göstermek büyük önem taşıyor. Diğer yandan geçmişten hiç beklemediğiniz kişilerle yolunuz kesişebilir, ya da geçmişle ilgili kafanızda saplı kalan konuları çözüp geride bırakabilirsiniz. Yeniay sizi geleceğe bakmaya davet ediyor. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Özellikle rutin hayattan bunalan Kovalar için onları rahatlatacak güzel ve kısa seyahatlere çıkmak adına güzel bir etki var. Bu size gerçekten iyi gelecektir. Ayrıca kardeş ve yakın çevrenizle ilgili güzel haberler alabilir, onların bir şeylere başlaması konusunda yardımcı olabilirsiniz. Bu yeniay aynı zamanda iletişim, anlaşmalar ve iş bağlantıları için de güzel bir etkiye sahip. Etki alanınızı büyütebilir, özellikle de sosyal medya kullanarak bir iş yapıyorsanız başarı kazanabilir; daha çok insana ulaşabilirsiniz. Bu dönemde çok fazla insan dert anlatmaya size gelebilir, dengesini iyi tutturmakta fayda var; bir anda bıktım deyip içinize kapanmak da var sonunda. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Maddi konularla ilgili harekete geçmek, yatırım fırsatlarını değerlendirmek adına ideal bir etki sizi bekliyor. Bu süreçte parasal konular, hesap kitap işleri bol bol gündeminizde olabilir. Ancak eğer işler çok karışıyorsa mutlaka bir bilenden destek almakta fayda var. Zira maddi açıdan gökyüzü karışık ve krizin içinde daha da boğulmaya gerek yok. Diğer yandan bu yeniay aynı zamanda kişisel anlamda değerinizi hissetmek, kendinizi daha güçlendirmek adına da olumlu bir etkiye sahip. Venüs gerilemesinin bitişiyle özellikle imaj değişikliği, kendini yenileme gibi işlere girişebilir; ruhsal açıdan da kendinizi besleyebilirsiniz. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.