Berrak Nilhan Karaca

Hayli sert etkili bir dolunay bizleri bekliyor. Bu dolunay esnasında öncü burçlarda zorlu bir t-kare açı kalıbı aktif hale gelecek. T-kare açı kalıbının öncü burçlarda olması bu dolunayın bazı girişimleri de beraberinde getireceğini, krizlere açık bir yapıda olduğunu; ayrıca yaşanan durumların da saman alevi gibi bir anda başlayıp etkisini çok geçmeden yitireceğini göstermektedir. Dolunayın yükselen kesitiyle Merkür’ün kavuşumu ve Güneş-Mars kavuşumunun on ikinci evde olması, Pandora’nın Kutusu’nun bir haber, seyahat veya iletişim yoluyla açılacağının ve bu bilginin şimdiye kadar fark etmediğiniz bir durum olduğunu söylüyor. Pandora’nın kutusundan bilindiği gibi pek tatlı şeyler çıkmaz. Bu arada dolunayın burç bazında etkilerine dair detayları yazının ikinci bölümünde bulabilirsiniz.

T-kare açı kalıbının bir bacağında, Yengeç burcunda, Mars-Güneş kavuşumu gerçekleşiyor. Bu durum aile ya da duygusal konular hakkında harekete geçmek, inisiyatif almak, cesur ve atak olmak isteyeceğimizi söylüyor. Mars’ın Sisyphus astreoidi ile kavuşum yapması, başarmak istenilen şey için tekrar tekrar çaba sarf etmeyi gösterir. Buradaki hata yeni bir yol denemeden, hep aynı yöntemle uğraş göstermektir ve bu yapılırsa en nihayetinde olayların en başa döndüğü görülür.

Diğer tarafta Ay-Plüton kavuşumu pozitif ifadesiyle duygusal olarak güçlü olmak istemekle alakalıdır. Oğlak burcunda olduğu için bu gücün statükoyla veya amaçlarla bir alakası olduğu söylenebilir. Negatif ifadesiyle bir şeyi çok fazla takıntı haline getirmek, kontrol etme ihtiyacı, kin ve intikam gibi olumsuz duyguları beraberinde getirebilir.

Bu dolunay aslında Mars ile Plüton arasındaki zorlayıcı karşıt açıyı aktif hale getiriyor. Bu karşıt açı sonuna kadar mücadele etmek, bunu adeta bir ölüm kalım meselesi haline getirmek ve ne olursa olsun kazanmak anlamına gelmektedir.

Tüm bu bileşenleri bir araya getirdiğimizde bu dolunayın enerjileri, elde etmek istenen bir şey için güçlü bir savaş verilmesi ve bu savaş için birçok şeyin göze alınması şeklinde yorumlanabilir. Son olarak, açı kalıbının en kırılgan noktasında, Terazi burcunda, Jüpiter''in konumlandığını görüyoruz. Jüpiter Terazi burcunda olduğu zaman denge, uyum, barış ve adaletle ilgilidir. Olaylara daha yüksek bir pencereden ve objektif bir gözle bakıp karşıtlıkları uzlaştırmak demektir. Dolayısıyla bu dolunayın çözüm noktasını da bu erdemler oluşturmaktadır.

Bu dolunay genel olarak değerlendirildiğinde aşağıdaki konulara dikkat etmemiz gerektiği görülüyor:

• Başarmak istediğin şeyler için sonuna kadar mücadele et; fakat yöntemlerini gözden geçir. Sürekli aynı yöntemi deniyorsan ve kendini sonu gelmez bir döngünün içine yerleştirmişsen aklını ve duygularını kullanarak yeni bir yöntem bulmaya çalış (Sisyphus)
• Öfkeyle kalkan zararla oturur sözünü aklından çıkarma (Mars-Pollux sabit yıldızı kavuşumu)
• İnisiyatif almaktan, cesur olmaktan, liderlik etmekten ve harekete geçmekten çekinme (Koç Burcu). Bununla birlikte verdiğin mücadelenin bir güç gösterisi haline gelmesine, haklı olduğun varsayımına, davranışlarının bir başkasının haklarına saygısızlık etmesine izin verme (Mars-Plüton)
• Nihayete geldiğin bir konuda yapıcı, barışçıl ve karşıtlıkları uzlaştırmaya çalışan ol (Terazi)

Dolunay’ın burçlara göre yorumları aşağıdaki gibidir: (Yükselen burcunuza göre okumanızı tavsiye ederim)

KOÇ: Kariyerinizle alakalı bir konuda son bir mücadele vermeniz ve bir sonlanma görülebilir. Bu sonlanma sizi bir şekilde aile, yuva ve ikili ilişkiler alanında da etkileyebilir. Kariyerinizde güçlü olmak, bir amaca erişmek ve statükoyla alakalı konular gündeme gelebilir. Öncü burç olarak bu dolunaydan çok yüksek derecede etkilenmeniz olasıdır. Bir Koç burcu olarak inisiyatif almak ve liderlik etmekten çekinmeyebilirsiniz. Amaçlarınıza giden yolda, özellikle ikili ilişkilerde, evlilikte ve ortaklarla ilişkilerde karşı tarafın haklarını da gözetmek sizin için altın anahtar haline gelebilir. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Uzak yerlere seyahatler, yüksek öğrenim, hukuk, psikoloji, inançlar, bilgi, felsefe, yabancılarla yapılan işler ile alakalı konularda bazı konuların nihayete ermesi görülebilir. Seyahat etmeniz, eğitim almanız gibi durumlar ortaya çıkabilir. Bu stresli bir dolunay olduğu için özellikle bel ve sırt bölgeniz, omurganız ve böbreklerinizde strese bağlı komplikasyonlara karşı dikkatli olmanız yerinde olabilir. Çalışma hayatınızda, iş arkadaşlarınızla ilişkilerinizde denge ve uyumu korumanız, barış ortamını sağlamanız gerekebilir. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Dışarıdan gelen paralarla alakalı bir konuda sonlanma görülebilir. Dışarıdan gelen paradan kasıt eş ve ortaklardan gelen gelirler, prim, nafaka, vergi, yan haklar, borçlar, alacaklar, bankalarla yapılan işlemler ve kredilerdir. Son zamanlarda harcamalarınızın çok yükselmesi sizi borçlarınızla alakalı konularda duygusal olarak zorlayabilir. Bütçenizi dengeye kavuşturmanız gerektiğini düşünebilirsiniz. Bu denge için eğlenceye, spora, sosyal aktivitelere yaptığınız harcamaları gözden geçirme ihtiyacı hissedebilirsiniz. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: İkili ilişkiler, evlilik ve ortaklıkla alakalı konular gündeme gelebilir. Bugüne kadar çok fazla emek verdiğiniz ve bir sonuca ulaşamadığınız hissine kapılabilirsiniz. İkili ilişkilerinizde içinizde biriken kin ve intikam gibi negatif duygularınız var ise, öfkeyle kalkan zararla oturur sözü sizin için söylenmiş gibidir. Özellikle yuva içerisindeki ilişkilerde barış ortamı sağlamaya çalışmak, karşıtlıkları uzlaştırmak, diğer kişinin haklarına saygı göstermek sizin açınızdan doğru olan yaklaşım gibi gözükmektedir. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Çalışma hayatınızda, çalışma arkadaşlarınızla ve aslarınızla ilişkilerinizde sakin olmanız gerekebilir. Bu alanda bazı konular nihayete erebilir ve bu konular sizin şimdiye kadar fark etmediğiniz, bir şekilde perde arkasından dönen konular olabilir. Aslan burcunun bahşettiği liderlik özelliklerine dolunay civarında başvurabilirsiniz. Ayrıca doğru şekilde iletişim kurduğunuz zaman, iletişimde uyum, denge ve adaleti öne çıkardığınız zaman şartları kendi lehinize çevirebilirsiniz. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Aşk ilişkileri, flörtler ve sosyal çevrenizle alakalı konularda bir sonlanma yaşanabilir. Bu dolunay ile birlikte bu alanda duygusal olarak güçlü olmak isteyebilir ve bunun görünür bir mücadelesini vermek isteyebilirsiniz. Öfkeli olmamak kaydıyla, inisiyatif alabilir ve liderlik vasıflarınızı öne çıkarabilirsiniz. Burada anahtar kelime kendi değerinizi bilmeniz ve bu konuda adaletli olmanızdır. Parayla alakalı konularda da bir dengeye gelinmesi gerekebilir. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Ailenizle ve yuvayla alakalı bir konuda sonlanma yaşayabilirsiniz. Bu durum sizin kariyerinizle de bağlantılı olabilir. Bugüne kadar vermiş olduğunuz emeğin karşılığını almak ve artık meyvelerini toplamak isteyebilirsiniz. Bu dolunayda liderlik vasıflarınızı ortaya koymak, haklı olduğunuzu hissettiğiniz şeylerin peşinden koşmak, ve Terazi burcunun erdemleri olan uyum, denge, barış ve adaleti göz önünde bulundurmak sizin için altın anahtar olabilir. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Eğitim, yakın yerlere seyahatler ve kardeşlerle alakalı bir konuda sonlanma ve gerilim yaşayabilirsiniz. Bu dolunay civarındaki günlerde kendinizi içsel olarak huzursuz hissedebilirsiniz. Eğer konu kardeşinizle alakalı ise karşı tarafı maniple edici yaklaşımlardan uzak durmakta fayda var. Genel olarak iletişim dilinizde de öfkeli, kırıcı, sert ve nüfuz edici olmamanız daha iyi. Unutmayın ki Jüpiter henüz haritanızın görünmeyen bir alanında, yani şans sizden yana değil. Sert yaklaşımların sert sonuçlar doğurması çok olasıdır. Ayrıca yakın yerlere seyahatlerde de aceleciliğe bağlı sıkıntılar oluşabilir. Dikkatli olmanızda fayda var. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Parayla alakalı konular gündeme gelebilir. Eğer borçlarınız çok yüksekse bu alanda gerginlik yaşayabilirsiniz. Toparlayamadığınız alacaklarınız var ise bu dönemde son bir gayretiniz ile (ki bu gayretin yeni bir yol denenerek gerçekleşmesi olası) sonuca ulaşabilirsiniz. Genel olarak parayla alakalı konularda bütçenizi dengelemeniz gerektiğiyle alakalı etkiler altında olmanız mümkündür. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Direkt olarak burcunuzda gerçekleşeceği için bu dolunayın sizi daha fazla etkilemesi olasıdır. İkili ilişkilerde, evlilikte ve ortaklıkta duygusal olarak güçlü hissetmek isteyebilirsiniz. Bugüne kadar verdiğiniz emeğin bir karşılığını görmek isteyebilirsiniz. İlişkilerde sert ve agresif çıkışlardan uzak durmanız gereken bir dönemdesiniz. Söz konusu kendi amaçlarınız ve ilişkinin geleceği olduğunda denge ve adalet arayışında olmak, barışı korumak sizin için önemli hale gelebilir. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Bu dolunay ile ırsi veya akut bir sağlık sorunu gündeme gelebilir. Kendinizi psikolojik olarak da baskı altında hissedebilirsiniz. Dikkatsizliğe ve sabırsızlığa bağlı kazalara, yanıklara dikkat etmenizde fayda görüyorum. Bugüne kadar fark etmediğiniz, perde arkasından dönen konular ortaya çıkabilir. Başka bir bakış açısıyla, hayatınızdaki önemli bir kadın figürüyle alakalı olaylar, sağlığınız, ruh haliniz ve psikolojinizle alakalı gelişmeler ortaya çıkabilir. Bu konuyla alakalı bir seyahate çıkmanız, daha fazla bilgi edinmeniz, inisiyatif almanız gerekebilir. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Sosyal çevreniz ve hayattaki büyük amaçlarınızla alakalı bir konu nihayete erebilir. Sizi duygusal olarak tatmin edecek bir hayat amacı edinebilirsiniz. Bu durum bir şekilde dışarıdan gelen paralar (=borçlar, alacaklar, prim, nafaka, krediler, vergiler, eşten veya ortaklardan gelen gelirler) alanını bağlayabilir. Başka bir bakış açısıyla kaderinizin bir başkasının elinde olduğu hissiyatına kapılabilirsiniz. Bu noktada kendinizi kurban rolüne düşürmeden gerekli inisiyatifi almanız ve cesur olmanız gerekmektedir. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.