Merve Çubuktepe

Bu hafta gerçekten yoğun ve taşlar yerli yerine oturmaya başladı. Venüs yönettiği Boğa, Merkür yönettiği İkizler burcuna geçti; Jüpiter ise ileri hareketine hazırlanıyor. 9 Haziran 2017’de saat 16.10 itibariyle Yay burcunda bir dolunay deneyimleyerek adeta bu sürecin somutlaşmasını deneyimleyeceğiz. Etkileri ise önümüzdeki on on beş gün boyunca hissedilecek. Burç bazında analizleri yazının ikinci bölümünde bulabilirsiniz.

İlk tahlilde baktığımızda dolunayın en önemli karakteristiği Satürn ile irtibatı. Ancak Satürn’ü duyunca hemen kötü bir şey olarak algılamamalıyız. Astrolojide Satürn aynı zamanda yeniden yapılandırma ve sınır bilincini temsil eder. Bu bağlamda hayatımızda kendi sınırlarımızı belirlemek, net bir yol çizmek adına elimizde güçlü bir potansiyel var. Özellikle 25 Mayıs 2017’de gerçekleşen İkizler yeniayı sonrasında bir şeylere başlayıp, doğru adımları atıp gereken emekleri verdiyseniz bu dolunay ve takribi on gün içerisinde meyvelerini almaya başlayabilirsiniz. Zaten dolunay anının yöneticisi Venüs, Boğa burcunda kendine gelmiş durumda, aynı zamanda Mars ile olumlu açıda. Bu bağlamda somut adımlar ve verim almak olası, sadece kimi zaman aşırı duygusal ve hassas hissedebiliriz, geçmişin gölgelerini üzerimizde taşımamalıyız.

Diğer yandan bu dolunay için bir sağlamlık sınavı da diyebiliriz. Satüryen yapısı sebebiyle gerçekçilik önemli bir motif olarak karşımıza çıkıyor. Yani idealize edilmiş, altı boş yapılar kağıttan kuleler gibi devrilirken, gerçekten altı dolu ve güçlü emek verilmiş şeyler ise dimdik ayakta durup gelişmeye devam edecektir. Ve en önemlisi uzun süredir bir konuda istekleriniz var ve bir konuda harekete geçmek istiyorsanız eğer bu konuda gerçekten çaba gösterdiyseniz, beklentileriniz de gerçeğe uygunsa kalıplarınızı kırmak adına ideal bir etki mevcut. Sınır kavramını illa ki kendimizi sınırlamak olarak görmemeliyiz, belki kendimize öyle dar bir elbise biçiyoruz ki, içinde taşıdığımız bedene dar geliyor ve rahat edemiyor olabiliriz. Bu kısmını da hatırlamak ve kendimizi olduğu gibi görüp kabullenerek, Yay burcunun o özgürlükçü, iyimser ve geniş bakış açısına sahip enerjisini kullanarak değişimi başlatabiliriz. Zaten Güneş de Rigel sabit yıldızı ile kavuşumda, bu yıldız da cesareti, heyecanı ve gururu temsil eder. Aynaya baktığımızda bir kurban, bir kurtarıcı ya da bir başkası yerine sadece kendimizi görelim, ve gerçekten inandıklarımız için güçlü bir adım atmaya hazırlanalım!

Gelelim dolunayın burçlar üzerindeki etkilerine: (Yükselen burcunuzu okumanızı öneririm)

KOÇ: Dolunayın etkisi Yay burcunda olması sebebiyle olumlu, ancak sorumluluk alma temasına dikkat çekiyor. Bir süredir boşverdiğiniz ya da odaklanamadığınız bir konuda ipleri elinize alır ve gerekenleri yaparsanız başarı sağlayabilirsiniz. Bu özellikle hayat yolu ve kariyerinizle ilgili adımlar atmak adına olabilir. Yeni bir işe/göreve geçiş yapılabilir. Merkür İkizler burcundan size destek yapıyor, yani doğru iletişimi kullanarak bir çok kapıyı açabilmeniz mümkün. Aynı zamanda bir konuda eğitim almak, hukuki ya da ticari çözümsüz bir meselenin artık nihayete varması adına da gündem oluşabilir, ancak burada mutlaka sizin de bir adım atmanız gerekiyor. Şu anda kariyer/maddi dünya odağında kalmakta fayda var ancak kısa süre sonra Jüpiter de ilişkiler konusunda size desteklerini vermeye başlayacak. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Uzun süredir devam eden kısır döngüleri kırmak, kötü alışkanlıkları bırakmak ve hayatınıza yeni bir düzen belirlemek adına güçlü bir etki alacaksınız. Aynı zamanda kişisel dönüşüm ve ruhsal yükleri geride bırakmak adına da güzel bir etki sizleri bekliyor. Zaten Venüs ve Mars da size destek yapmakta; geçmişin gölgeleri ve korkularından sıyrılıp bugünler ve yarınları görmeye başlama vakti. Maddi açıdan şanslı etkileriniz mevcut olsa da yine de dolunay sebebiyle önümüzdeki on gün boyunca çok risk almamak ve elinize para geçerse şayet güvenli bir şekilde değerlendirmekte fayda var. Ve en önemlisi bir süredir kendinizi kafeste gibi hissediyor, ancak bir şekilde bunu değiştirmek adına adımları atmıyorsanız artık silkinip gezegenlerin de iyicil etkilerini arkanıza alarak gerçek değişim sürecini başlatabilirsiniz. Bu konuda sevdikleriniz ve yakın çevreniz de size destek olacaktır. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: 25 Mayıs 2017’deki İkizler dolunayı esasen bir uyan ziliydi, alarmı sürekli ertelediyseniz eğer artık ayağa kalkma vakti. Dolunay zıt burcunuzda ve artık sizi gerçekten bir şeyler yapmaya doğru tetikliyor. Bu etkileşim önce zorlayıcı olabilir, özellikle de insan ilişkileri ve duygusal konuların sağlamlıkları sınanabilir. Burada önemli olan kağıttan kulelerin varlığını artık sonlandırmak ve gerçekten sizin için hayırlı olana ilerlemek. Yani günübirlik eylemler ve hevesler yerine kalıcılık teması önümüzdeki günlerde sizin için oldukça önemli olacak diyebiliriz. Jüpiter de sizlere desteğe geliyor az kaldı, bu kısa süreç belki çok yoğun ve kimi zaman bunaltıcı gelebilir ama yardım yakında. Aynı zamanda Merkür de Güneşle birlikte sizinle. Yani zekanızı, iletişim becerilerinizi ve en önemlisi de tarafsız olayları inceleme yeteneğinizi kullanarak yeni bir dönemin kapılarını aralayabilirsiniz. Önemli hayati kararlar, dönüm noktaları ve kadersel gelişmeler meydana gelebilir. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Bir taraftan Yengeç burcundaki Mars sizi hassaslaştırsa da aynı zamanda ayağa kalkıp savaşma adına etkiliyor, diğer yandan Venüs de Boğa burcunda desteğini vermekte. Ancak aşırı duygusal, hassas ve kimi zaman kimsenin sizi anlamadığını hissedebilirsiniz. Burada karşılıklı empati önemli; yani kalkanlarınıza sığınıp saklanmamalısınız. Ve dolunay da öncelikle sağlığı temsil eden evde gerçekleştiği için önümüzdeki günlerde her şeyi boşverip önce kendiniz, daha doğrusu sağlığınıza dikkat etmeniz en önemli konu. Stres kaynaklı rahatsızlıklara açıklık olabilir. Diğer yandan iş ortamında önemli gelişmeler gündeme gelebilir, menfi ya da müspet koşullar netleşebilir. Burada gerçekçi olmak ve ayakların yere basması oldukça önemli görünüyor. Bürokratik konulara dair biraz sabır ve odaklanma şart, aslında bu meseleler çözülebilecek türden şeyler ancak sabırsızlığa yenilmeden ve pes etmeden dirayetli durmak gerekecek. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Dolunayın yapısı gereği esasen aldığınız etkileşimler olumlu. Ancak işin içerisinde Satürn olduğu için dikkat edilmesi gereken konu aşırı gururlu, ya da egosu yüksek davranışlar içerisinde bulunmamak. Kazandığınız bir başarı ya da bir güç sizi gerçek dünyadan koparmamalı, ve en önemlisi insanlara karşı mesafe koymamalı. Zira sizin de bir gün yardıma ihtiyacınız olabilir. Aşk konusunda önemli gelişmeler kapıda; gelecek vaat eden bir flört ve çekim boyut atlayarak ilişkiye dönüşebilir, tam tersi altı boş bir ilişki ise aynı hızla kayıplara karışabilir. Diğer yandan bu dönemde biraz daha girişken hatta patavatsız hissedebilirsiniz, Merkür de İkizler burcunda; bu bağlamda arkadaş ve iş ortamında söylediklerinize dikkat edin. Zira beklemediğiniz kişiler sözlerinizi çarpıtarak sonradan aleyhinize silah gibi kullanabilirler. Çocuğu olan Aslanlar evlatları adına önemli ve güzel kararlar alabilirler, bu süreç sizi de rahatlatıp mutlu edebilir. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Sizler için gerçekten çok hareketli bir dönem başlıyor diyebiliriz. Hane içerisinde önemli gelişmeler kapıda. Taşınma, ev değişikliği ya da tadilat gibi konular masaya yatırılabilir. Aile içerisinde önemli konuşmalar yapılabilir, birlikte hayatınızı değiştirecek önemli kararlar alabilirsiniz. Bu dönemde epey yükleneceğiniz sorumluluklar olabilir ancak kimsenin koltuk değneği olmamaya, herkesi kurtarmaya çalışmamaya özen göstermelisiniz. Yazının başındaki sınırlar konusunu unutmamak lazım. Diğer yandan kariyer cephesi de bu dolunayla hareketlenecek, sabırlı ve diplomatik olmanız önemli. Bu süreçte iş değişimi ya da çalıştığınız yerde görev değişimine dair bir çok konuşma yaşanabilir, iş yerindeki iletişim trafiği çok yükselebilir. Ancak ortam biraz kaotik her kafadan bir ses çıkıyor, dedikodulu her türlü ortamdan uzak durmalısınız. Venüs ve Mars da size desteklerini iletiyorlar, bu evrede kartları doğru oynayıp emek verdiğiniz ve sorumluluklarınızı aldığınız her şeyin meyvesini toplamanız mümkün. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Dolunay vesilesi ile öyle bir iletişim ve seyahat trafiği var ki, gerçekten sürekli bir çanta ve şarj aleti yanınızda olsa iyi olur. Tam anlamıyla leyleği hava görüyor bu süreçte Teraziler. Bu dönemde gerek ticari konular olsun, gerek insan ilişkileri olsun bol bol görüşmeler, konuşmalar gündeme gelebilir, aynı zamanda sizi de etkileyecek yakın çevreniz ve kardeşlerinizden de güzel haberler alabilirsiniz. Diğer yandan bu yeni gelişmeler size bazı sorumluluklar getirebilir, Mars Yengeç burcundan hafiften sizi geriyor, sabırsız yapıyor; lütfen bu duyguya yenilmeyin. Zira iyicil etkiler vesilesi ile hem maddi hem de manevi anlamda olumlu haberler almanız mümkün. Zaten Jüpiter de ileri harekete başlayarak önümüzdeki günlerde şansınızı da giderek arttırmaya başlayacak, gerek kariyer gerek duygusal konularda yepyeni başlangıçlara doğru ilerlemeniz mümkün. Burada önemli olan konu ayakbağı olan ya da kangren konuları artık hayatınızdan kesip atmak ve özgürleşmek. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Konumuz öncelikli olarak maddiyat. Bir süredir maddi bir kriz içerisindeyseniz ya da para ihtiyacınız varsa bu dolunay vesilesi ile zamanında attığınız tohumların hasadını yapabilirsiniz. Ancak işin içerisinde Satürn olduğu için parayı güvenli tutmak, riskli hamlelerden kaçınmak önemli. Bu bağlamda paranızı sağlamcı bir şekilde değerlendirip aynı zamanda güvenli yatırımlar yapabilirsiniz. Aynı zamanda kişisel kalıplarınızı kırmak, kendinizi daha net olarak algılamak ve kendinizi tam olarak keşfetmek adına da önemli bir dolunay etkisi sizi bekliyor. Ne kendinizi yükseltin ne de Satürn’ün etkisi ile didikleyip aşağı çekin. Zira kendinizi kabullenmek ve dönüşümle büyümek zaten sizin temel doğanız. Bu dönemde aşk meşk konuları sebebiyle aklınız kimi zaman sorumluluklardan uzaklaşabilir, bu konuda daha dengeleri oturtmak önemli. Zira Mars Yengeç etkisi de sizi duygusal yapıyor. İyicil yanı ise özellikle kalbini kırdığınız kişiler varsa onlarla yüzleşebilir ve tekrar barış yapmak adına ilk adımı atabilirsiniz. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Özellikle de 13-23 derecelerde Yay burcunda Güneş, yükselen ya da kişisel gezegenleri olanlar için gerçekten çok güçlü ve önemli değişimlere açık bir dolunay gerçekleşiyor. Bu dönemde artık hayati bir kavşakta olduğunuzu söyleyebilirim. Zira gerek kişisel ve hayati konular, gerek ilişkilerde artık somut olarak karar verme, yol haritanızı çizme zamanı. Bu evrede yaratıcılık artabilir, bir çok plan aynı anda gündeme gelebilir zira Merkür de zıt burcunuz İkizler’de. Ancak uçmamak, ayakların yere basması ve gerçekçi olmak en önemli konu. Zira malum Satürn transiti devam ediyor. Bu dönemde biten ilişkiler ya da olaylar hayrınıza olacaktır, zira artık gerçekten özgürleşmek adına çok önemli bir kapıdan giriyorsunuz. Bu dönemde beklenmedik olumlu haberler alabilir, yeni bir iş ya da ilişkiye başlayabilir ve uzun süredir kaybettiğinizi hissettiğiniz iyimserlik ve motivasyon duygusunu tekrar deneyimleyebilirsiniz. Belki uzun süredir hava karanlıktı ancak şafak sökmeye başladı, yeter ki gözlerinizi kapatmayın. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Bu dönemde kimin dost kimin düşman olduğu ayan beyan ortaya çıkabilir. Mars Yengeç zıt burcunuzda, sizi zaten zorluyor; biraz tahammülsüz ve gergin hissedebilirsiniz. Bu süreçte soğukkanlılık önemli zira eğer maskeler düşüp arkasından kötü yüzler çıkıyorsa bu uzun vadede zarar görmenizi engelleyecek olaylardır. Diğer yandan bu süreçte kimi zaman iç dünyanıza aşırı dalabilirsiniz, rüyalar güçlenebilir; ruhsal açıdan önemli çözümlemeler deneyimleyebilirsiniz. Özellikle de kendinizle, geçmişten gelen gölgelerle yüzleşip sorunları geride bırakmanız mümkün. Aynı zamanda unutmayın ki Venüs de size bu süreçte destek oluyor. Kariyer evinizde Jüpiter de ileri gitmeye başlayacak az kaldı, bundan ötürü bu süreçte aniden harekete geçmek ve hızlı kararlar vermek yerine biraz daha kendinize dönüp iç sesinizi yatıştırmak, gelecek planlarınızı netleştirmek ve gücünüzü iyice toparlamak adına dolunay sizin için bir fırsat dönemi. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: İlk olarak güzel bir dolunay deneyimleyeceksiniz diyebilirim. Yeni çevrelere girmek, fikir alışverişinde bulunmak ve bir şeyler üretmek adına hem dolunay hem de Merkür’ün iyicil etkisi sizi kuşatıyor. Merkür bir yandan aşkı temsil eden beşinci evde olduğu için duygusal açıdan da hareketli günler kapıda. Aynı zamanda Jüpiter de ileri hareketine başlayarak bu süreçte size destek olacak. Yani bir süredir motivasyonunuz düşük ne yapacağınızı bilemez haldeyseniz bu dolunay tam olarak sizi adeta şarj ederek gerekli güç ve motivasyonu sağlayacak. Bu süreçte çok fazla olay ve insan hayatınızda olabilir, sıkılıp kaçmamalı ve bu güzel enerjinin keyfini çıkartmalısınız. Zira gerçekten bir çok yerden olumlu etki alarak kendinizi güçlendirmek, yaralarınızı sarmak adına destekler sizi bekliyor. Geçmişte yaşadıklarınız, hayat yolculuğunuzu objektif bir şekilde sorgulayıp iyi ile kötüyü ayırarak kendinize yepyeni ve daha da sizi mutlu edecek bir yol haritası çizebilirsiniz. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Bu süreçte açıkçası temkinli hareket ve ani kararlar almamamak oldukça önemli görünüyor. Özellikle de dolunay kariyer evinizde gerçekleştiği için biraz bekleyip havanın açılıp netleşmesini gözlemlemelisiniz. Aynı zamanda sizden bağımsız konular kendiliğinden netleşip görünür hale gelebilir. Bu dönemde asıl yapılması gereken dağılmadan, sanki hayat normal bir şekilde devam ediyor gibi işinize gücünüze devam etmek ve felaket senaryoları yazmamak. Kurban olmadığınızı idrak etme açısından önemli bir etki. Zira sakinleşir ve kendinizi doğru şekilde sürece adapte ederseniz beklenmedik fırsatları görebilir ve güzel kazanımlar elde edebilirsiniz. Ancak bunlar hep süreçlerle ortaya çıkacak şeyler, sınırları zorlamamalısınız. Duygusal konularda önemli yol ayrımları ya da birleşmeler gündeme gelebilir, ilişkilerde durumlar netleşebilir. En önemli konu çözümsüz ve kangren giden konuların yavaş yavaş açılacağı gerçeği, ancak kendinizi krizler dahi olsa bırakmamalı, ayakta durmalı ve sorumluluklarınızı almalısınız. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.