Merve Çubuktepe

Tutulmalar dönemine günler kala malumunuz gökyüzündeki ateş elementi vurgusu giderek yoğunlaştı. Bu konuda tabii sahneyi en çok dolduranlardan biri hiç şüphesiz Mars. 4 Eylül 2017’ye kadar Aslan burcunda yolculuğunu sürdürürken çok daha enerjik, dinamik ve rekabetlere açık bir ortamı da beraberinde getirecek. Yazının ikinci bölümünde bu geçişin tüm burçlara etkisini bulabilirsiniz.

Mars Yengeç burcundayken deneyimlediğimiz daha içine kapalı, kendimizi ve çevremizi korumaya odaklı içsel sürecin yerini artık ön planda olma, bir şeyler söyleme ve gerekiyorsa yumruğunu masaya vurma duygusu alıyor. Ateş elementi üyesi olan Aslan burcunda, Mars kendisini gösterebilir. Ancak kontrolü de pek kolay bir enerjiden bahsetmiyoruz. Olumlu ifadeleri açısından yaratıcılık, cömertlik, eğlence ve kararlılık dikkat çeker. İçimizdeki lider uyanır, harekete geçme ve bir amaca ulaşma isteği artar.

Ancak belirttiğim gibi bu kolay kontrol edilen bir yapı değildir; bir anda bu güzel kavramların yerini bir anda aşırı derecede sonucu ne olursa olsun sadece başarı ve takdir almaya odaklanma, her şeyi mübah görme, kişisel zarar getirmesine rağmen inatçılık ve ego krizleri alabilir. Çevremizde de rekabet hissi artacağından bir anda herkes sahneye atlayarak kendisini göstermek isteyebilir; boş ama çok konuşan kişiler, yalakalık ve tabiri caizse “tribünlere oynama” durumu artabilir. Burada bu etkinin bir konuya tam odaklanma, gerekiyorsa bir kitleyi harekete geçirme, gerçekten istediğiniz bir hedefe ilerleme ve kendinizi sağlıklı ve yaratıcı bir şekilde ifade etme özelliklerini kullanabilirsiniz. Mars transitlerde hangi bölgeyi etkiliyorsa, özellikle bu temayla ilgili artık sesinizi çıkarma ve harekete geçme vakti gelmiş demektir. Ve doğru adımları atarsanız başarı ve görünürlük de beraberinde gelecektir.

Bu dönemde özellikle sormamız gereken sorulara örnek vermek gerekirse:

  • İstediğim şey bana gerçekten mutluluk getirecek mi; yoksa sadece “havalı” görünmek, mağlup görünmemek, bir konuda alkış almak ve insanlara bir şeyleri ispatlamak için mi savaşıyorum?
  • İkili ilişkilerde; karşı tarafın yaldızlı ve görkemli tavrı gerçek mi? İnsanların vaatleri gerçeklik taşıyor mu? Yoksa öyle olmasını istediğim için kendimi inanmaya mı zorluyorum?
  • Başarısızlığa uğradığım ya da pes ettiğim konularda yapılması gereken her şeyi tam olarak yaptım mı, yoksa hala atmam gereken ve beni bekleyen adımlar mı var?
  • İsteklerim ego tatmini ile mi alakalı, yoksa gerçekten içimden ve beni gerçekten mutlu edecek şeyler farklı mı?
  • İkili ilişkilerde gerçekten problem karşı tarafta mı? Yoksa benim de abarttığım ya da gurur yaptığım konular var mı?

Gelelim Mars Aslan transitinin burçlar üzerindeki etkilerine: (Yükselen burcunuzu okumanızı öneririm)

KOÇ: Transitin olumlu etkisi vesilesi ile özellikle flört ve eğlence adına olumlu etkiler dikkat çekiyor; dikkatleri üzerinize toplayabilirsiniz. Ancak işin içerisinde Mars var, yani tamamen eğlence ve aşka dalıp günlük hayat sorumluluklarınızı unutmamalısınız, zira bu konular ilerleyen dönemde başınıza çorap örebilir. Bu dönemde en önemli konulardan biri ilişkiler sınavı, zira çok büyük çekim ve tutku ile duygusal gereksinimler arasında sorgulamalar yaşayabilirsiniz. Diğer yandan hobilerinize odaklanmak ve hareketlilik adına da destekler söz konusu. Enerjiniz çok yüksek, yani kendinize dikkat edin; Mars kazalara da açıklık verir. Doğum haritanız üzerindeki kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Hane içerisinde kriz ya da arapsaçı olmuş bir konuya artık müdahale etmeniz gerekebilir. Bu dönemde sabrınız biraz zorlanacak, yani tahammülsüz olabilir ya da insanlara anlayış göstermekte zorlanabilirsiniz; zira Mars size gerilimli açı yapıyor. Ancak doğru adımları atarak sorunları çözmeniz aynı zamanda insanların da saygısını kazanmanız mümkün. Çünkü sorunlar siz ilgilenmedikçe daha büyüyerek üzerinize gelebilecek durumda. Partnerinizin kariyeriyle ilgili önemli gelişmeler ve yol ayrımları gündeme gelebilir, bu süreçte kendisini tarafsız ve en doğru şekilde yönlendirmeniz de önemli olacaktır. Doğum haritanız üzerindeki kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Gerek parmaklar, gerek çene kaslarınızın çok çalışacağı bir döneme giriyorsunuz. :) Yakın çevreniz başta olmak üzere bir sürü kişiye laf yetiştirmeniz, aynı zamanda bir çok laf dalaşının içinde olabileceğiniz bir dönem. Burada en dikkat edilmesi gereken konu, emin olmadığınız ya da tam hakim olmadığınız konularda çok iddialı olmamak, zira sonradan hatanız ya da eksikliğiniz bir anda ortaya çıkabilir. Doğru planlanmış ve önceden hazırlığı yapılmış girişimler hayata geçirilebilir, aynı zamanda önemli görüşmeler yapabilirsiniz. Özellikle de iletişim gücünüzü kullanarak insanları kendinize hayran bırakmanız mümkün. Doğum haritanız üzerindeki kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Maddi açıdan fırsatlar gündemde olsa da bir yandan içinizdeki alışveriş canavarı da sahneye çıkıyor. Özellikle ziynet eşyaları, spor malzemeleri başta olmak üzere bir sürü şeyi aynı anda olmak isteyebilirsiniz. Mars parasal açıdan canlılık verir, ancak harcamaları ve para çıkışını da arttırır; dikkat. Diğer yandan partnerinize maddi açıdan destek vermeniz gerekebilir, bu sizi başta pek memnun etmeyebilir ama uzun vadede bu iyiliğiniz size çok güzel bir şekilde dönebilir. Ve özellikle bir süredir kendinizi ihmal ettiyseniz yenilenme, kendinizi ortaya çıkarma aynı zamanda sosyalleşme zamanı. Doğum haritanız üzerindeki kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Mars burcunuzda seyahat edecek, tutulmalar dönemi de yakında. Bu dönemde her anlamda hayatınızda önemli değişimler yolda ve Mars enerjinizi iyice arttırıyor. Yani bir şeyi kafanıza koyduysanız başarı yolunda sizi tutacak pek şey yok açıkçası. Ancak yeniayda da olduğu gibi Mars transiti boyunca dönem dönem aşırı gururlu, hassas ve kimi zaman yırtıcı olabilirsiniz; bir şeyleri hayata geçirirken değer verdiğiniz insanların üstünü çizmemeye ve onları kırmamaya özen göstermelisiniz. Bu etki aynı zamanda cinsel açıdan da güç vericidir, süreç boyunca daha çok çekim odaklı beğeniler gündeme gelebilir. Doğum haritanız üzerindeki kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Transit boyunca içten içe biriken agresyon ve dokunsalar patlayacak etki dikkat çekiyor, zira Mars bilinçaltı ve ruhsal temalarla alakalı etkiler gerçekleştirecek. Bir de yaklaşan Merkür gerilemesi var. Yani bu dönemde içten içe bir şeyleri biriktirip sonradan çok şiddetli patlamamak adına insanlarla doğru zaman iletişim kurup, şikayetiniz varsa dile getirmeniz çok önemli. Diğer yandan bu evrede lehinize olacak önemli bilgiler edinip, doğru zamanda bunları kullanabilirsiniz, ama hemen herkese anlatmayın bekleyin. Ve özellikle check-up, ultrason, smir vb gibi derialtı odaklı kontrolleriniz varsa ihmal etmemelisiniz. Doğum haritanız üzerindeki kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Mars’ın destekleyici etkisi vesilesi ile hayatınızda canlılık ve eğlencenin dozu artıyor. Bu süreçte zaman zaman arkadaşlarınız ya da iç çevrenizde tatlı rekabetler olabilir, tuzluya kaçmaması sizin elinizde. :) Ve tabii ki Mars sahnede olduğundan arkadaşlıktan aşka geçişler gündeme gelebilir, ancak bu bir anlık çekim mi kalıcı bir etki mi muhasabesini yapmanız gerekiyor. Bir projeniz varsa insanları bu amaç için toplayabilir ve dikkat çeken bir başarı öyküsü yazabilirsiniz. Gereken azim ve kararlılığı gösterdiğiniz takdirde umut ettiğiniz hedeflere doğru zaferle yürümeniz mümkündür. Doğum haritanız üzerindeki kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Tutulmalar döneminin de etkisi Mars ile birleşince özellikle kariyer başta olmak üzere hayatınızı nasıl şekillendireceğinize dair hayati kararlar alabileceğiniz bir döneme giriyorsunuz. Bu süreçte gerek sizin çabanız gerek dışsal olaylar zinciri ile önünüze önemli kariyer fırsatları gelebilir, ancak mücadele etmeniz ve insanlarla rekabet etmeniz gerekecek. Burada en dikkat edilmesi gereken konu insanların tahrik ve kışkırtmalarına yenilmemeniz, zira genelde bu tür özellikle egonuza dokunacak girişimlerle karşılaşabilirsiniz. Kendi işini kurmak isteyen Akrepler bu dönemde önemli işbirlikleri yapabilir, projelerinin ilk adımını atabilirler. Doğum haritanız üzerindeki kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Seyahati zaten seven Yaylar için leylek havada süzülmeye devam ediyor. Transit içinizdeki kaşif ve maceraperest ruhu daha da tetikleyecek. Sadece özellikle çok egzotik ve ilginç yerlere gidecekseniz aşınızı falan tam yaptırın, sonra garip tropikal hastalıklarla uğraşmayın, üstüne bir de turisti Aslan ısırdı diye haberlerde sizi görmeyelim. :) Bu evrede seyahatlerin yanı sıra ideallerinizi hayata geçirmek, artık kendi gücünüzü fark ederek bir süredir cesaret edemediğiniz ya da üşendiğiniz konularda tüm gücünüzle harekete geçmek adına Mars sizi büyük bir enerji ile dolduracak; bu etkiden yararlanın derim. Doğum haritanız üzerindeki kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Bu süreçte daha çok partneriniz başta olmak üzere insanlara maddi konularda yol göstermeniz gerekebilir. Ancak bu dönemde insanları kontrol altında tutmakta biraz zorlanabilirsiniz, unutmayın herkes kendisinden sorumlu; çözümsüz konularda lütfen kendinizi heba edip tüketmeyin. Maddi açıdan esasen olumlu bir tablo olmakla birlikte, beklenmedik masraflara açıklık olduğundan riskli yatırımlardan kaçınmalısınız. Bu süreçte daha çok iç dünyanıza dönebilir, özellikle de kendinizi sık sık sorgulayabilirsiniz, bu güzel bir durum ancak kendinizi aşırı eleştiri ile hırpalamayın; zira bu sizi gereksiz yere depresif bir ruh haline sokabilir. Doğum haritanız üzerindeki kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: İlişkiler konusunda önemli bir dönem sizleri bekliyor. Tutulmalar dönemi de devreye girdiğinde hayatınızda gereken kendiniz gerek partnerinizle ilgili önemleri kararlar alacağınız bir süreç söz konusu. Bu dönemde kalıcı ve düzgün giden ilişkiler boyut atlayabilir, ancak sallantıda olan süreçlerde çözülmeler gündemde. Kalbi boş olan Kovalar için özellikle çok yoğun etkiler ve çekim dikkat çekiyor, ama yaldızların altını da dikkatle incelemeniz önemli. Bu dönemde aynı zamanda hakkınızın yendiği, zarar gördüğünüz bir konuda büyük bir yüzleşme ve mücadele yaşayarak bu süreçten zaferle çıkabilirsiniz. Doğum haritanız üzerindeki kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: İş ortamınız bu dönemde epey hareketlenecek ve dönem dönem çatışmalar ve rekabet kızışacak gibi görünüyor. Bu evrede doğru adımları attığınız takdirde hemen olmasa da ilerleyen zamanda size bir fayda gelebilir, ancak Merkür de zıt burcunuzda yani herkese herşeyi anlatmamalı ve iletişim trafiğini doğru yönetmelisiniz. Mars transiti boyunca sağlık konusunda daha hassas olabilirsiniz, ondan ötürü sağlık kontrollerinizi geciktirmemeli ve kendinizi ihmal etmemelisiniz. Kazalara açıklık, tansiyon ve sıcak çarpması riski artabileceği için bu tür etkilere karşı ekstra tedbirli olmakta fayda var. Doğum haritanız üzerindeki kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.