Merve Çubuktepe

Uzun zamandır bir ileri bir geri derken sürekli Venüs ve Merkür’ü konuşuyoruz ama bir kere Mars demedik. İkizler burcuna geçiş yapan Mars, 4 Haziran 2017’ye kadar yolculuğunu sürdürecek. Mars; mücadelenin, kendimizi savunmanın, harekete geçmenin gezegenidir. Bu sebeple Mars İkizler seyahati boyunca özellikle de söz ve yazıyla mücadele odak noktası olacak. Bir nevi “Seni sözlerimle döverim” etkisi söz konusu. :) Ancak dozunu kaçırdığımızda bir anda negatif bir algı yaratabiliriz, zaten Merkür hala retroda bu sebeple sınırları çok aşmamakta ciddi fayda var. Sonra herkese bağırıp, “Ben size hiçbir şey söylemiyorum” diyen Survivor yarışmacılarından Serhat Akın’a dönmeyin. Zaten kendisi de İkizler burcu ve üstelik Mars’ı da İkizler. Şaşırdık mı, hayır! :) Transitin asıl iyicil ve doğru kullanımını ise “Kalem, kılıçtan keskindir” sözü ile özetleyebiliriz. Burç bazında analizlerimizi de ayrıca yazının devamında bulabilirsiniz.

Bu etkileşimde canlılık, hareket ve hatta asabiyet yükselebilir. Kabımıza sığamayabilir, aynı anda beş yüz tane şeye odaklanıp hayata geçirmek isteyebiliriz. Ancak kararsız bir etki olduğu için odağı çok dağıtırsak bir süre sonra sabırsızlık tavan yapabilir, sıkılıp her şeyi boşverme duygusu baskın çıkabilir. 11 Mayıs 2017’de kesinleşecek Mars-Neptün karşıtlığı bu bulanıklık ve kafa karışıklığı duygusunu da tetikliyor. Bir şeyi kolay yoldan, hızlı halledeyim, detaylarına hakim olmasam da olur diyenler bu süreçte biraz düş kırıklığına uğrayabilir. Uğraştığımız konularla ilgili bilgi sahibi olmak, insanlara soru sormak ve öğrenmek çok çok önemli.

Aynı zamanda İkizler burcu eller, kollar ve omuzlarla da ilgili olduğu için özellikle haritasında sert etkiler alan kişiler bu konuda daha özenli ve dikkatli olmalı; sakarlık ve yaralanma riski artabilir. Bu süreçte en güzel etki ise 12 Mayıs 2017’de kesinleşen Mars-Jüpiter olumlu açısı. Bir konuda özellikle haksızlık söz konusu ise, enerji ve kararlılığınızı toplayarak akılcı bir mücadele verip zafer kazanmanız mümkündür.

Diğer yandan… Mars aynı zamanda tutkuları da temsil ettiği için; özellikle de sadakat problemi olanlar, iki kişiyi idare etmeye çalışanlar bu süreçte patır patır dökülebilir, bir anda foyaları ortaya çıkabilir. Zaten İkizler’in son dekanını da Uranüs yönetiyor. Beklenmedik, ani ve sürprizli gelişmeler de kapıda. Özellikle transitin son dönemlerde kesinleşecek (29 Mayıs) Mars-Satürn karşıtlığı bu açıdan tam bir tokat etkisi yaratıyor. Etme bulma dünyası diyelim bu duruma.

Gelelim Mars İkizler transitinin burçlar üzerindeki etkilerine: (Yükselen burcunuzu okumanızı öneririm)

KOÇ: Bu süreçte özellikle kardeşler ve yakın çevreniz başta olmak üzere dönem dönem tartışmalar, laf dalaşları aratabilir. Eğer sinirlerinize hakim olamıyorsanız bu tür sorunlar yaşadığınız kişilerlerle aranıza mesafe koymakta fayda var, zira Mars İkizler transiti iletişim evinizi de etkiliyor. Koçların ani tepkileri malum. :) Diğer yandan bir süredir çözemediğiniz; “Bu kadarı da bana yapılmaz” dediğiniz konular varsa özellikle 12 Mayıs 2017 sonrası sizin için oldukça iyi bir etki getiriyor. Enerji ve canlılığınız yükselebilir, kontrollü ve mantıklı olmak koşuluyla zafer kazanabilirsiniz. Bir uyarı olarak transit boyunca bilginizin az olduğu konularda iddialı olmamakta fayda var, özellikle transtin son dönemi yani 29 Mayıs 2017 itibariyle bu tür çıkışlar başınıza çorap örebilir. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Maddi konularla ilgili sıkıntılar varsa; pratik ve akılcı çözümler bularak olumlu sonuçlar almanız mümkündür. Ancak kararsızlık ya da üstünkörü iş yapmaya bu süreçte yer yok. (Pek öyle davranacağınızı da sanmıyorum ama yazayım dedim) Özellikle 29 Mayıs 2017 sonrasına özellikle dikkat, zira doğrudan maddi risklere işaret eden Mars-Satürn karşıtlığı deneyimleyeceksiniz. Her şey dikkatle ve sorumluluklar alınarak gerçekleştirilmeli. Bu süreçte konu para olduğunda daha hassas olabilirsiniz, insanların savurgan ya da umursamaz tavırları sizi kızdırabilir ve bunu da sözlere dökebilirsiniz bol bol. Zaten Merkür gerilemesi de on ikinci evinizde boza pişiriyor, ondan ötürü sabır taşı Boğalar bile kendini bu dönemde sabırsız hissedebilir. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Kabınıza sığamayabilir, enerji patlamaları yaşayabilirsiniz. (Bazen işin sonu agresyona kadar gidebilir, sabırsızlık etkisi de yüksek dikkat) Mars canlılığınızı arttıyor, her türlü hareket ve aktiviteye hazır hale geleceksiniz. İnsanları motive edebilirsiniz, ancak biraz çenenize de vurabilir; iş motivasyondan sürekli şikayete dönebilir. Dengeyi kurmak önemli. :) Spora başlamak, kendinizi iyi hissettirmek adına güzel bir etki. Merkür gerilemesinin de bitişi ile hedeflerinizi hayata geçirmek adına güzel bir etki mevcut. (Ancak her şey sırayla!) Ancak Mars bu, sağı sollu belli olmaz; bundan ötürü özellikle sakarlık ve kazalara karşı dikkat. Özellikle de omuz ve kolları korumalısınız. İkili ilişkilerde bu dönemde sizin için oyunlara yer yok diyebiliriz, net ve doğrudan olmak son derece önemli görünüyor. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: İçinizde duygusal anlamda bir saatli bomba duruyor sevgili Yengeçler. Sineye çektiğiniz, “Ya sabır” dediğiniz konular varsa bu dönemde içinizde tutmanız oldukça zor görünüyor. Bombanın fitilini kesin demiyorum ama iş işten geçmeden içinizdeki söylemeniz çok önemli. Özellikle de iş ortamı bu konu adına oldukça vurgulu. Yoksa hem çevrenize hem de en önemlisi kendinize zarar. 17 Mayıs 2017’den sonra Merkür’ün Boğa burcuna geçişi ile neyse ki biraz daha sakin ve huzurlu bir etki devreye girecek. Mars İkizler geçişi boyunca rüyalarınız aksiyon filmine dönebilir, çok canlı ve hatta yorucu rüyalar görebilirsiniz. Aynı zamanda bilinçaltınıza bastırdığınız geçmişle ilgili konular patır patır dökülebilir, özellikle de güvendiğiniz insanlara bu konuları anlatarak rahatlayabilirsiniz. Ki bence yapmak lazım, çünkü içeri ata ata o yığınlar dağ gibi bulaşığa dönüyor. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Transit enerjinizi yükseltiyor; özellikle neşe, canlılık, taklitler, teatral yetenekler havada uçuşabilir. Sadece bir uyarı olarak arkadaş çevresi ve sosyal ortamlarda eleştirel açıdan “Kaşının üstünde gözün var” noktasına kadar gelebilirsiniz. Bundan ötürü biraz kendinizi dizginlemenizde fayda var. Zira o anda kusur gibi görünen bir konu aslında sizin tamamen ruh halinizle alakalı olabilir. Aynı zamanda bu süreçte dedikodulu ortamlar kaçınmanız önemli, öylesine söylediğiniz sözler bir ağızdan diğer ağza taşına taşına sonra size sıkıntı verebilir. İyicil yönüne bakarsak, bu süreçte yeni çevrelere girebilir; güzel fikir alışverişleri gerçekleştirerek aynı zamanda kafanıza takılan sorunlarla ilgili pratik ve etkili çözümler bulmanızı da sağlayabilirsiniz. Hatta kafası karışık insanlara sizin de yol gösterip ilham vermeniz de mümkündür. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Öncelikle baştan kabul edelim, Mars İkizler burcunda size gergin açı yapıyor. Yani kusur bulma, eleştiri dozunuz bu süreçte çok yükselebilir. Özellikle de bu durum iş ortamında tavan yapabilir. O kadar emek verip, çalıştığınız halde bir anda sırf bir kaç söz yüzünden kötü insan damgası yemeyin lütfen. İnsanların sağı solu belli olmuyor. Ancak yine de kariyer ile ilgili atılım yapmak, işini büyütmek isteyen Başaklara bir fırsat var; yani bir süredir kovaladığınız bir görev ya da iş varsa doğru anda doğru adımları atarak başarı kazanmanız mümkün. Sadece özellikle transitin son dönemi olan 29 Mayıs 2017 sonrasında ev-kariyer dengenize özen göstermeniz önemli görünüyor, zira işe güce kızıp sonra hane halkına öfkenizi yansıtma riskiniz var. İşte olan işte kalsın, evinizde huzur ve dinlenmeye odaklanın derim. Ve en önemlisi kendinizi fiziksel açıdan bitap düşürmeden, enerjinizi koruyun. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Bu süreçte özellikle de hakim olduğunuz, ustalaştığınız konulara dair yetkinliğiniz sınanabilir; yani siz bir konuyu enine boyuna biliyor olsanız da üstünkörü bilen kişilerin tuhaf soru ve eleştirileri ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Burada “Taktik yok bam bam bam” yapmak yerine meşhur diplomasi yeteneğinizi de kullanarak çok güzel sonuçlar alabilirsiniz. Kararlı ve net olmanız yeterli. (12 Mayıs 2017’den sonra sular durulsa da; Satürn karşıtlığından ötürü 29 Mayıs 2017 sonrası sinirler yine biraz zorlanabilir) Ancak Merkür Koç burcundan size yan yan bakıyor, yani fevrilik ve sabırsız davranışlara bu süreçte yer yok. (Hele de 3 Mayıs 2017 retro bitişine kadar) Bir not olarak yapıcı eleştiri ile yıkıcı eleştiri arasındaki farkı görmeniz önemli. Çünkü olumlu bir geri bildirim sizin de kendinizi daha da geliştirmenize vesile olabilir. Aynı zamanda ticaret ve hukuki konularla ilgili yeni bir atılım süreci de başlayabilir. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Şimdi zaten Boğa yeniayı gerçekleşti, Akrep dolunayı da kapıda. Yani hassasiyetinizin normalden daha fazla olduğunu biliyoruz. Mars transiti özellikle de maddi açıdan beklentileri olan, ya da bir türlü beklediği geri dönüşü alamayan Akrepler için hareket getiren bir etki yaratabilir; ancak sizin de elinizi taşın altına koymanız önemli. Tüm olasılıkları düşünüp, stratejist yeteneklerinizi kullanarak kısa vadede dahi sizi rahatlatacak etkili yol haritaları çizebilirsiniz. Ancak acelecilik ya da üstünkörü hareketlerden kaçınmak son derece önemli. (Özellikle 28 Mayıs 2017 sonrasına dikkat) Partner/eş/ortağınızla maddiyat konusunda bu süreçte tartışma ve gerilimler görülebilir; burada odak noktası kimin hata yaptığı değil, özellikle de zorlu bir süreç söz konusu ise en kısa zamanda ve pratik bir şekilde nasıl çözüm bulunur teması olmalı. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Mars zıt burcunuza geçiş yaptı, karşıt açı kalıbı aktif; bu sebeple ilişkiler ve ortaklıklarda gerçekten bazen dozu aşarak kendinizi tutamayıp sürekli eleştiri, suçlama ve yakınma durumuna geçebilirsiniz. Tabii ki bir sorun varsa dile getirilmeli, ancak bunu gerçekten doğru şekilde yapmak önemli. Zira pekala haklıyken sırf üslubunuzdan ötürü haksız duruma düşebilirsiniz. Transit boyunca “yanlış insanlara” doğru duygusal çekilmeler yaşanabilir, özellikle ani ve “Şimdi ne alaka” dediğiniz bir duygu yaşıyorsanız kendinizi enine boyuna sorgulamakta fayda var. 11 Mayıs 2017’de kesinleşecek Mars-Neptün açısı, belirsiz giden duygusal meselelerin menfi ya da müspet sonuçlarının ortaya çıkmasını sağlayabilir. Özellikle de 12 Mayıs 2017’den sonra enerjinizi tekrar yükseltip, canlılığınızı arttıracak etkiler sizi bekliyor. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: İş ortamında mücadele etkisi oldukça yüksek, bu dönemde bir çok insana laf yetiştirme, sürekli bitmek bilmeyen bir mail/diyalog trafiği içinde olma ihtimali var. Ya da bürokratik, rutin bir konu normal seyrinde gitmeyebilir, siz de ancak işinizi bağırıp çağırıp halletmek durumda kalabilirsiniz. Özellikle de zorlu bir durum söz konusu ise sessiz kalmak yerine, soğukkanlı ve mantıklı bir şekilde sorgulayıcı olmak önemli görünüyor. Sadece stresli ruh halinizi iş ortamındaki insanlara yansıtma ya da onlara olumsuz iletişim kanalları kullanarak yansıtmamanız önemli, çünkü bu durum sizin imajınızı olumsuz etkileyebilir. Aynı zamanda sağlık evi de Mars transiti altında olduğu için bekleyen bir sağlık kontrolü varsa yapılması, ufak bir rahatsızlık olsa da dahi önemsenmesi şart. Transit boyunca bedeninizi korumak, daha sağlıklı beslenmek ve hayat tarzına dikkat etmekte fayda var. (Özellikle de 29 Mayıs 2017’den sonra) Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Mars transiti hem yaşam enerjinizi hem de motivasyonunuzu yükseltecek bir etkiye sahip. Yeni bir hobiye başlayamayı düşünüyorsanız -hele spor odaklıysa- tam zamanı. Vücudunuzu hareket ettirmeniz hem ruhsal hem de fiziksel olarak size iyi gelecektir. Duygusal hayatla ilgili hareketlenme görülüyor, ancak bu daha çok önce size itici gelen hatta çekişme yaşadığınız bir kişiye hisler beslemek şeklinde tezahür edebilir. (11-12 Mayıs sonrası özellikle dikkat çekici) Yani “Büyük aşklar nefretle doğar” sözünü deneyimleme imkanınız mümkün; nefret biraz abartılı ama biz en azından gıcık olmak diyelim. İlişkiniz varsa şayet bu dönemde açı kalıbı olumlu etkilese de kimi zaman ufak pürüzleri aşırı büyütme ya da sürekli şikayet hali görülebilir, kişi size uygun ve kafa dengiyse ufak sorunlardan hayatı ikinize de zehir etmeye gerçekten hiç gerek yok. Ancak sağlıklı ve objektif bir şekilde yaklaşarak mevcut sorunları kalıcı olarak çözme şansınızı da kullanabilirsiniz, neden olmasın? Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Aile içi tartışmalar, gerilimler transit boyunca artabilir, her kafadan bir ses çıkabilir. Başakların tersine ev, hane içindeki gerilimleri iş ortamına yansıtmamanız önemli olacak bu süreçte. Çünkü normalde son derece olumlu ve uyumlu bir intiba sergilerken sırf bir önceki gece evde yaşadıklarınız sebebiyle dengeniz biraz zorlanabilir. Mars burcunuza de transit boyunca gergin açı yapıyor, bundan ötürü özellikle sözlü ve yazılı ifadeye yaşanan gerilimler yansıyabilir. Diğer yandan aile içerisinde ya da aile büyüklerinizle ya da geçmişle ilgili içinizde tuttuğunuz, bir türlü söylemediğiniz konuları gündeme getirip gerekiyorsa çözümleme gerekiyorsa yüzleşme yaşamak adına adım atmanız da mümkündür. Bu süreç doğru işlerse ciddi şekilde rahatlama ve huzur hissi deneyimleyebilirsiniz. Mars-Neptün karşıtlığının aktif olacağı 12 Mayıs haftasında kariyer/taşınma/ailevi konular gibi kilit temalarla ilgili hayati kararlar almamak önemli görünüyor. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.