Merve Çubuktepe

Son ayları sürekli gergin açılar, bitmek bilmeyen retroları konuşarak geçirdik. Venüs retrosu da oldukça zorluydu ama Merkür retrosu adeta canımıza okudu! Tabii işin içerisinde bir de Koç burcu sembolizmi olunca her şey daha hararetli, fevri ve patlama çatlamaya açık bir halde gerçekleşiyor; lafın ucu bucağı belli olmuyor. Ya da bir anda bir karar alıp aniden odak kaybı yaşayabiliyoruz. (Tabii bunda aheste aheste giden ara ara “Ne uğraşacağım şimdi değişimle meğişimle, otur oturduğun yerde” diye bize fısıldayan Mars Boğa’nın da etkisi vardı)

Ancak şimdi işler değişiyor. Mars İkizler burcuna geçiş yaparak zaten iletişim ve düşünsel anlamda bir hareket getirmişti, ancak Merkür Koç ile karşılıklı ağırlama yapması bu ikili pek haşin ve dengesini korumanın oldukça zor olduğu bir kombinasyona döndürüyordu. Şimdi ise Merkür bu fırdöndü halinden çıkıyor ve Boğa burcuna geçiş yapıyor. Sakinleşiyor ve vites küçültüyoruz. :) 7 Haziran 2017’ye kadar da bu burçta yolculuğunu sürdürecek. Yani uzun süredir aradığımız odaklanma, net ve mantıklı düşünme, kalıcı ve verimli adımlar atmak adına güzel bir destek bizi bekliyor.

Merkür Boğa’dayken önce mantık ve dünyevi değerler konuşur. Yani uçuş uçuş fikirler, bir anlık hevesler gündemde değildir. Sağlam, yavaş, kalıcı ve güçlü adımlar atılma eğilimi vardır. Tek bir konuya tam odaklanıp başarı sağlama şansı yükselir, ilişkilerde kriz varsa mantığın ve sağduyunun sesini dinleyerek kalıcı çözümler bulabilirsiniz. Aynı zamanda hayatınızda kusurlu ya da verimsiz olan konuları tespit etmek, bunları düzenlemek ve faydalı hale getirmek adına da gereken güç de bu transitle karşımıza çıkacak. Maddi konular ve değerler daha fazla gündemde olacaktır, riske girmeden doğru anda doğru adımları atan kazançlı çıkabilir.

Ve en önemlisi son ayların etkisi ile uzun süredir kafanıza evirip çevirdiğiniz konuları artık somut olarak hayata geçirmek adına gereken motivasyonu sağlayabilirsiniz. Sadece uyarılar bölümünde eklemeden olmaz, Merkür Boğa’nın en zorlu yanı “sabit fikirliliktir”. Bir fikir ve odağınız olması çok güzel bir şey ama yine de saygı ve sevgi duyduğunuz kişilerin uyarı ya da yorumlarını da dikkate almanızda fayda var derim. Ya değişim gerekiyorsa kaçmamak ve gereken adımları gerekiyorsa bir destek alarak atmaya çalışmak da önemli bir atılım olacaktır.

Gelelim Merkür Boğa transitinin burçlar üzerindeki etkilerine: (Yükselen burcunuzu okumanızı öneririm)

KOÇ: Transit Venüs ve Mars sizi enerji ile dolduruyor ama işin içerisinde Koç burcunda giden Merkür varken odaklanma oldukça zordu, yani şunu mu yapsam bunu mu desem derken sürekli bir bocalama hali aktifti. Şimdi ise ayaklar yere basmaya başlıyor. Özellikle de maddiyat ve kişisel değerlerinizle ilgili konular bu transit boyunca çok daha önemli olacak. Yatırım yapmak, maddiyatınızı arttırmak ya da yeni gelir modelleri sağlamak adına odaklanma gücünüzde ve kararlılığınıza artış görülebilir; bu etkiyi somut faydaya çevirebilirsiniz. 31 Mayıs 2017’de kesinleşecek Merkür-Uranüs olumlu açısı sonrasında yaratıcılığınız her anlamda tavan yapabilir. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Hadi gözünüz aydın, on ikinci evinizde vırvır içeriden konuşup sizi bazen yoran bazen de içinizi kıyan Merkür Koç etkisinden kurtuluyorsunuz. Ve en önemlisi kimse beni duymuyor, anlamıyor hissinden kurtulup kendinizi çok daha net ve güçlü bir şekilde ifade edeceğiniz bir döneme giriş yapıyorsunuz. Bu dönemde daha fazla konuşkan hissedebilir ve özellikle de kendinizden bahsetme ihtiyacınız artabilir. Uzun süredir biriktirdiğiniz duygu ve düşünceler dışarı çıkacak zira. Aynı zamanda hayati anlamda önemli kararlar alabilir, gerçekten geleceğinizi şekillendirecek adımlar atabilirsiniz. Bu süreç ilgi duyduğunuz konularda kendinizi geliştirmek, bilgi toplamak ve yaymak adına da çok uygundur. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Öncelikle gıybet kazanı kaynıyor. Bu dönemde iletişim açısından çok dikkatli olmakta fayda var. Hiç beklemediğiniz şeyleri öğrenebilirsiniz, ağzınızdan insanlar laf almaya çalışabilir. Ancak soğukkanlı olmanız gerekiyor. Özellikle öğrendikleriniz nahoş konularsa hemen reaksiyon vermeyin ve uzun vadeli düşünerek plan yapın derim. Aynı zamanda zihnininiz hem uyanık hem de uykudayken çok meşgul olabilir, değme filmlere taş çıkarak rüyalar görebilirsiniz. Özellikle de geçmişten bastırdığınız düşünceler son derece saplantılı bir şekilde bozuk plak gibi kafanızda dönebilir. Bu evrede açıkçası çok ani kararlar ya da keskin U dönüşleri yapmadan çevrenizi gözlemleyip yavaş hareket etmenizde fayda var. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Adeta futbol takımı gibi bir Venüs, bir Merkür, arada İzel-Çelik-Ercan gibi üçlü halde gezegen Jüpiter-Plüton-Uranüs ekibi olsun bir türlü rahat ettirmiyordu sizleri. Neyse artık rahatlama dönemine fiilen giriyorsunuz. Bu transitin olumlu etkisi sizi çok daha huzurlu hissettirecek, en önemlisi içten içe korktuğunuz ya da kaygı hissettiğiniz konulara dair kendi güvenli alanınızı oluşturacağınız bir etki getiriyor. Aynı zamanda daha sosyal olabilir, arkadaşlarınıza daha fazla zaman ayırabilirsiniz. Biraz kabuğu kırıp dışarı çıkmak lazım, hava değişimi şart. Diğer yandan kişisel projeleriniz ve iş bağlantılarınız için de oldukça elverişli, sonunda kazançlı çıkabileceğiniz bir dönem de sizleri beklemekte. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Kariyer başta olmak üzere hayat planınız adına çok güçlü ve net adımlar atabilmeniz mümkün. 26 Nisandaki Boğa yeniayı zaten bu sürecin ayak sesleriydi. Ancak Merkür burcunuzla gerilimli açıda olacağı için her şey inanılmaz akıcı ve kolayca olmayabilir. Yani emek vermek, kararlılık ve kimi zaman da mücadele önemli görünüyor bu süreçte. Gereksiz inatlaşma ve gururdan kaçınmalı ama kesinlikle bir şeyden de gerçekten eminseniz; vicdanen rahat ve tüm sorumluluklarınızı yerine getirdiyseniz de kimsenin sizi yolundan caydırmasına müsade etmeyin derim. Aynı zamanda mevcut işinizin geleceği hakkında görüşmeler yapmak ya da yeni bir işe giriş adına atılımlar yapmak için de bu evre uygundur. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Bu olumlu transit vesilesi ile özellikle hukuki konularla ilgili bir açmaz varsa çözülebilir, bir davanız varsa lehinize sonuçlanabilir. Aynı zamanda yüksek öğrenim ile ilgili beklentileri olan Başaklar da olumlu dönüşler alarak kendilerine yeni bir sayfa açabilirler. Diğer yandan ciddi şekilde hayatınızda iz bırakacak önemli seyahatler gündeme gelebilir, aynı zamanda bu transit kişisel ve eğlence amaçlı tatil planları için de güzel bir dönem. Ve en önemlisi bir konuda ustalaşmak, bilgilerinizi pekiştirmek ve yeteneklerinizi en verimli şekilde kullanmak adına çok faydalı bir etki alacaksınız; istiyorsanız seçtiğiniz bir konuya dair eğitim almaya başlayabilir, içinizdeki yaratıcılığı yansıtabilirsiniz. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Transitin etkisi sebebiyle özellikle başkalarının maddi kaynaklarını yönetmek, bu konulara dair akıl vermek ve destek olma konusu daha çok gündemde görünüyor. Diğer yandan kişisel anlamda yatırım yapmak, kredi çekmek gibi temaları da daha sıkça düşünebilirsiniz. Beklediğiniz bir alacak ya da miras varsa size ulaşabilir. Haritanız destekliyorsa bu tür girişimlerde bir sıkıntı görünmüyor. Ancak tabii ki altı sağlam olmayan risklerden uzak durmak lazım. Merkür Boğa burcundayken fevri hareketler ve risklerden hoşlanmaz. Son olarak bu dönemde varoluş temaları, metafizik, okültizm gibi konular daha fazla ilginizi çekebilir. Doğru kaynaklar seçmek ve her okuduğunuzu hemen benimsememekte fayda var. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Özellikle bir süredir kabuğunuza çekildiyseniz yoğun bir iletişim trafiği sizi bekliyor. Adeta Merkür sizi omuzlarınızdan tutup dış dünyaya doğru çekecek. Çok daha fazla diyalog ve düşünce akışı yoğun olarak sizi etkileyebilir. Hatta kimi zaman aşırı konuşmalardan bunaldığınızı hissedebilirsiniz. Ama size bu süreçte asıl destek olacak kişiler de özellikle partner, eş ve ortaklarınız olacaktır. Burada en dikkat edilmesi gereken konu alacağınız karşıt açı sebebiyle “aşırı inatçılık” riski. Düşünce yapısı açısından esnek olmakta fayda var. Aynı zamanda duygusal konulara dair şanslı bir etki de mevcut diyebiliriz, mesela bir çekim ilişkiye dönüşebilir; ya da varolan bir ilişki evliliğe doğru yürüyebilir. Özel hayatla ilgili belirsiz konular bu transit etkisiyle artık somut olarak netleşebilir. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Mevcut işinizde ya da bürokratik konularla ilgili bir belirsizlik varsa çözülebilir, ya da kendinizi güçsüz; artık her şeyi kaldıramıyor gibi hissederken iş ortamında size birden güzel bir destek gelebilir. Bu vesileyle yaratıcılığınızı daha iyi yansıtabilir aynı zamanda başarı ve bereketi arttırabilirsiniz. Kendi işini yapan Yaylar ise kendilerine verim ve başarı sağlayacak kişileri istihdam edebilir ya da iş yerlerinde uzun vadede fayda getirecek değişikliklere girebilirler. Aynı zamanda sağlık açısından gereken kontrolleri yaptırmak, bir sıkıntı varsa buna kalıcı çözüm bulmak; diyet ya da egzersiz gibi yaşam tarzı değişikleri açısından olumlu bir etki sizi bekliyor. 29 Mayıs-7 Haziran 2017 aralığı önemli bir zaman dilimi, zira bu dönemde hayatınızda “ne olacaksa olacak” diyeceğiniz kadersel olaylar yaşanabilir. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Merkür Boğa transiti Oğlak burçları için bereketiyle geliyor diyebiliriz. Özellikle de duygusal anlamda son derece şanslı bir etki mevcut. Bir anda dengeleri değiştirecek bir tanışma ve çekim yaşanabilir bu süreçte. Aynı zamanda platonik giden bir şeylerin adı da konabilir. Aşk konusunda haberler iyi yani. Diğer yandan çocuk sahibi olan Oğlaklar, evlatları adına somut ve hayırlı adımlar atabilirler; ya da çocuklarından destek görebilirler. 28 Mayıs 2017’den sonra yaratıcılığınızın da tavan yapacağı açılar altında olacaksınız; bundan ötürü beşinci ev aynı zamanda hobileri temsil ettiği için iş-ev ikilemini kırarak hep içinizden gelen ve kendinizi geliştirmek istediğiniz bir hobiye odaklanmak, bu konuda ustalaşmak adına kalıcı adımlar atabilirsiniz. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Geçmişle yüzleşme vakti. Bir süredir kaçındığınız, nasılsa bir gün hallederim dediğiniz konular ve yüzleşmeler varsa artık bunu yaparak yüklerden arınma zamanı geldi diyebiliriz. Aynı zamanda aile içinde özellikle de aile büyükleriyle sorunlar varsa mantıklı ve net bir şekilde konuşarak çözüm bulabilirsiniz. Tabii ki biraz açık fikirli ve geniş bakış açısıyla, zira karşılıklı iki taraf da tavizsiz bir iletişim tarzında diretebilir. Ama pes etmeyin, zira çözdüğünüz takdirde çok daha huzurlu ve güzel bir iletişim akışı sizi bekliyor olacak. Diğer yandan evinizi yenilemek, güzelleştirmek ve tadilat gibi konulara dair de destekleyici bir etki mevcut. Bu evre aynı zamanda taşınmaz mal, gayrimenkul almak için de son derece uygundur. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Transitin etkisi oldukça olumlu, aynı zamanda canlandırıcı. Bir süredir bir oraya bir buraya savruluyor gibi hissediyorsanız netleşme hissiyatı güçleniyor. Aynı zamanda havada kalan laflar ve çözümsüz konuşmalar da sonunda bir nihayete varıyor gibi. Bu süreçte yanınızda şarj aletiniz olmadan dışarı çıkmayın derim zira sürekli bir konuşma, ikili, çoklu diyaloglar içerisinde kendinizi bulabilirsiniz. Leyleği havada görerek tatil sezonu da erkenden açılabilir. Transit aynı zamanda bilgi ile de alakalı olduğu için üstünkörü odaklandığınız bir konuda ustalaşmak adına adım atabilirsiniz. Son olarak da yakın çevre ve kardeşlerinizle aranızda soğukluk varsa eriyebilir, karşılıklı birbirinize sevgi ve desteklerinizi sunabilirsiniz. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.