Merve Çubuktepe

Gökyüzü gündemi o kadar yoğun ki bundan ötürü iki önemli olayı birlikte anlatmanın daha iyi olacağını düşünüyorum. 11 Nisan 2017 yani bugün Terazi burcunda güçlü bir dolunay deneyimleyeceğiz, aynı anda da Merkür geri hareketine başlıyor. Dolunayın yankıları önümüzdeki on gün boyunca devam ederken, Merkür retrosu da 3 Mayıs 2017’ye kadar sürecek. Bu karışık ortamı açıklamaya çalışırken genel analizlere ek olarak burç bazında incelemelere de yazının devamında yer verdim.

Öncelikle Terazi burcunda gerçekleşecek dolunay ile başlayalım. Bu etkileşimin en önemli aktörü Uranüs ve Jüpiter. Yani beklenmedik ve dengeleri değiştirebilecek etkiler aktif, Jüpiter de bu etkinin gücünü daha da yükseltmekte. Ani olaylar, süprizler ve şok gelişmeler gündemi işgal edebilir, dolunay haritanızı özellikle de etkileyen bir konumdaysa bireysel açıdan da bu durumu deneyimleyebilirsiniz. Umarım kimseyi üzecek boyutta daha fazla olumsuz olay yaşanmaz, zira Dünya şu anda yangın yeri malum…

Koç-Terazi aksı çalışacağı için kendi özgürlüğünüz ve başkalarının isteği arasında bir ikilem duygusu artabilir. Burada Uranüs-Jüpiter karşıtlığının sert etkisini göz önünde bulundurmakta fayda var, zira bir seçim yaparken aşırı uçlara gitmek ve hatta fanatikleşmek de mümkündür. Mars da Algol ve Capulus gibi son derece agresif ve sert etkilere sahip sabit yıldızlarla kavuşumda… Referandum da bu dolunayın etkisinde gerçekleşecek; en büyük ihtiyacımız sağduyu, anlayış ve sakinlik şu anda. Seçim günüyle ilgili öngörülerimi daha önce belirtmiştim; ülkemizin selameti açısından en iyisi ne olacaksa umarım o gerçekleşir.

Dolunay anında Jüpiter, Venüs ve Satürn geri harekette. Bu gruba Merkür de katılıyor. Yani bu “denge” sınavı gerçekleşirken dışsal açıdan çok da dostane koşullar içerisindeyiz diyemeyiz. Merkür’ün Boğa burcundan Koç’a doğru ilerleyişi de ani ve fevri düşünsel akışlarla hareket etmeye açık olacağımıza işaret ediyor. Burada hep vurguladığım gibi uzun vadeyi de düşünmekte fayda var. Ama kesinlikle bir eylemsizlik durumundan bahsetmiyorum; zira retro baskın dönemler en çok “içsel” anlamda kendimize dönmemiz gereken süreçlerdir ve uzun süredir kangren olan bir konu varsa; hem mantık hem de duygu terazisinde artık bir karar verme aşaması geldiyse özellikle Merkür retrosu sonrasında hayata geçirebiliriz.

Merkür retrosunun klasik etkilerini biliyorsunuz: Elektronik aletlerde bozulma, seyahatlerde aksilikler, iletişimde problemler ve yanlış anlaşılmalar… Burç karakteristiği sebebiyle en çok dikkat etmemiz gereken konu ise “Ağzımızdan çıkanı kulağımızın duyması” ve “Kişisel güvenlik alanımızı ve huzurumuzu korumak” olacak esasen. Zira bir anlık öfke ya da heyecan ile söylenen sözler sonradan başımızı çok ağrıtabilir. En dikkat etmemiz gereken konulardan biri kesinlikle bu. Venüs ve Merkür retrolarının kesiştiği dönemde de bit pazarına nur yağarak eski sevgililerle ilgili konular da gündeme gelebilir. Artık bu temalarla ilgili de son döngüde olduğumuzu unutmamak lazım. Bir karar verme vakti geldi…

Gelelim bu iki önemli olayın burçlar üzerindeki etkilerine: (Yükselen burcunuzu okumanızı öneririm)

KOÇ: Öncelikle dolunayın da etkisi ile kabınıza sığamamanız mümkün. İçsel enerjiniz çok yüksek olacak; agresiflik ve aşırı tepkiler görülebilir. Özellikle insan ilişkileri ve duygusal meseleler başta olmak üzere beklenmedik olaylar durmaksızın gelişebilir, sürprizlere çok açık bir dönemdesiniz. Bu dönemde en azından yapıcı tavsiyeler veren kişileri dinlemekte fayda var, zira şu anda ziyadesiyle kendinize dönmüş durumdasınız ve bu bazen zarar verici olabilir. Öfke yönetimi konusunda bu dönem geçene kadar daha da kontrollü olmakta fayda var. Zira insanları geçtim siz bile bazen neden bu kadar sert tepki gösterdiğinizi anlayamayabilirsiniz. 19 Nisan 2017’ye kadar maddiyatı temsil eden ikinci evde hareket ettiği için bu süreçte maddi açıdan hatalar ve aksiliklere karşı temkinli olmak ve yatırım yapmamakta fayda var. Maddi anlamda özel bir durum söz konusu ise ve kendinizden emin değilseniz mutlaka bir bilene danışın derim; ama kişi gerçekten “bilen” bir kişi olsun. 20 Nisan-3 Mayıs 2017 aralığında ise özellikle ikili ilişkiler ve duygusal konularla ilgili fevri kararlar alma eğiliminiz artıyor, sabırsızlık yükselebilir, diyaloglarınız sertleşebilir. Bu süreçte “Öfkeyle kalkan zararla oturur” tümcesini akılda tutmakta fayda var. İntikam ve hırs duygusu ile hareket etmeniz uzun vadede en çok sizi zorlayacaktır. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Zaten on ikinci evdeki gezegen yoğunluğu adeta üzerinize afakanlar basmasına sebep olurken, bu dolunay da altıncı evde gerçekleşeceğinden ötürü ruhsal durum başta olmak üzere sağlığınıza önem vermeniz çok kritik. Zira stres kökenli sağlık problemleri bu süreçte artabilir, burcun özelliği olan topraklama yapmak, doğaya kaçmak, ellerinizle sevdiğiniz bir şeyleri yapmak iyi gelecektir. Eğer içiniz sıkılmıyorsa yoga, meditasyon gibi çalışmalar yapmayı da deneyebilirsiniz. Aynı zamanda iş ortamıyla ilgili sürprizler, dengeleri değiştirecek güçte olaylar yaşanabilir. Bunlar muhtemelen sizden bağımsız gelişmeler, ondan ötürü mevcut pozisyonunuzu koruyun ve bekleyin. Bu süreçte 19 Nisan 2017’ye kadar Merkür burcunuzda gerileyeceğinden ötürü olayları daha geriden izleyip taraf tutmamakta fayda var, zira yanlış anlaşmalara açık bir dönemde olacaksınız. Alakasız bir zamanda öylesine ettiğiniz bir söz sonradan başınızı ağrıtabilir. 20 Nisan-3 Mayıs 2017 aralığında ise Merkür on ikinci eve geri döndüğü için geçmiş defterler açılabilir, belirsizliklere karşı tahammülünüz azalabilir. Bu süreç esasen içsel anlamda geçmişin tozlarını üzerinizden silkelemek ve mümkünse açık kalan hesapları kapatmak adına ideal bir süreç. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Aşkta belirsizlikler, arkadaş mıyız değil miyiz; biz neyiz gibi sorular gündeminizdeyse artık perde açılıyor. Menfi ya da müspet artık durumlar netleşecek. Ancak dolunay sizi çok güçlü bir enerji ile doldurabilir, aşırı pervasız ya da heyecanlı hissedebilirsiniz. Eğer uzun süredir zihninizde özellikle aşkla ilgili almak istediğiniz kararlar varsa hayata geçirebilirsiniz. Ancak anlık hareketlerden uzak durun, biraz nefes alın bir süre bekleyin ve hala aynı duygu durumunda mısınız onu gözlemleyin. Zira bu evredeki duygular saman alevi tadında olabilir. 19 Nisan 2017’ye kadar Merkür sizi içsel anlamda da adeta bir düdüklü tencereye çevirebilir; duygular düşünceler çok yoğun bir şekilde sizi etkileyebilir. Bunları dışa vururken hislerinizi herkese anlatmamak önemli! Kısıtlı ve güvendiğiniz bir grubu seçmek en iyisi. 20 Nisan-3 Mayıs 2017 aralığında ise özellikle arkadaşlarla ve iş ortamıyla ilgili ikili diyaloglarda daha dikkatli olmakta fayda var, bu süreçte iletişim trafiğini dengeli tutmak iyi olur, zira bir lafın nereden nereye taşınacağını bilemezsiniz. Aynı zamanda arkadaşlarla ilgili bazı çatışmalar, ufak tefek küslükler görülebilir. Bu konuları çok abartmayıp, kin duygusuna dönüştürmeden çözüp barışmak size de iyi gelecektir. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Evet, bu T-Kare çok zorlayıcı ve öncü burçlarda gerçekleşen dolunaylar da yeniaylar da bir bitemedi. Ancak merak etmeyin 24 Haziran 2017’ye kadar sizi bu kadar yoracak başka bir oluşum yok, 24 Haziran 2017’deki Yengeç yeniayı zaten etkisi olumlu. Özellikle aile, hane, geçmişle ilgili konular ve sizden yaşça büyük/otoriter figürlerle bu süreçte çatışmalar ve gerginlikler görülebilir. Artık dişinizi sıktınız sıktınız aniden patlamadan bu dönemeci de hayırlısıyla atlatacağınızı umuyorum; ama bu kesinlikle her şeyi içinize atın demek değil! Mantıklı ve sakin bir şekilde ne konuşulması gerekiyorsa konuşulmalı, zira uzun süredir harekete geçmeme ve susma etkisi de sizi yoran etmenlerin başında geliyor. Sonra infilak edince çevrenizdekilere yazık olacak, bir de insanları kırdım döktüm diye vicdan azabı duyacaksınız. 19 Nisan 2017’ye kadar Merkür gerilemesi sosyal çevre ve arkadaşları etkileyen alanda olacağından bu dönemde en yakınlarınıza bile kimi zaman tahammül etmekte zorlanabilir ve diliniz sivrileşebilir. Sevdiklerinizi lütfen incitmeyin, zira onlar size yardım etmeye çalışıyor. 20 Nisan-3 Mayıs 2017 aralığında ise kariyerle ilgili uzun süredir bir şeyler yapın desem de retro onuncu evi etkileyeceğinden harekete geçmek adına bu evreyi seçmemenizde fayda var; patronlarınızla lütfen bu süreçte dalaşmayın, ani tepkileri engelleyin. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Dolunay içsel enerjinizi yükseltecek, canlılık artacak. Hatta daha özgür, neşeli ve yaratıcı hissedebilirsiniz. İletişim trafiği yükselebilir, aynı zamanda yakın çevre ve kardeşlerle ilgili beklenmedik haberler alabilir, yepyeni olaylarla karşılaşabilirsiniz. Bu süreci hayatınızda ağır aksak giden şeyleri toparlamak, yeni bir form vermek için ideal bir şekilde değerlendirebilirsiniz. İçinizdeki seyyah uyanabilir kısa ama sizi mutlu edecek yolculuklara çıkabilirsiniz. Hayatınızda canlılık ve yenilik bu dönemde artabilir, keyfini çıkarın! Merkür gerilemesi ise 19 Nisan 2017’ye kadar kariyer evinizde aktif olacak; yani bu demektir ki zaten biraz tepenizde kavak yelleri estiği için işle ilgili sorumluluklar geri plana düşebilir, konsantrasyon azalabilir. Bunun size sonradan olumsuz dönüşleri olmaması adına işteyken tamamen yaptığınız şeye odaklanmak ve rehavete kapılmamak önemli. 20 Nisan-3 Mayıs 2017 aralığında ise mümkün mertebe uzak yol seyahatleri, tatil planları yapmamakta fayda var. Hukuki konularla ilgili süreçlerle uğraşıyorsanız aksaklıklar, davalarda ertelemeler görülebilir. Paniklemeyin ve bir sonraki adıma kararlılıkla hazırlanın. Ayrıca anlık bir heyecanla bir kursa gitmek, spor salonuna yazılmak gibi istekleriniz varsa bu aralık sonrasında hala bu isteğe sahipseniz gerçekleştirmek en iyisi, parası yanmasın en azından. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Kişisel değerinizi sorgulamak adına önemli bir süreçten geçiyorsunuz. Zaten Güneş tutulması da bunun tetiklemesini yaşamıştınız. Zaten saçını süpürge etme konusunda doktora yapmış bir burçsunuz ama artık dengelerin de kurulması gerekiyor. Yani bu bağlamda hak edene hak ettiği kadar değer vermek, sizin üzerinize sorumlulukları yığıp durup sonra da bir şey yapmayan insanlara karşı artık bir duruş sergileme vakti. Aynı zamanda maddiyat anlamında sürüncemede giden konular varsa dolunay itibariyle netlik kazanabilir ve siz de ne yapacağınıza içiniz daha rahat bir şekilde karar verebilirsiniz. Ama bu süreçte hele maddi açıdan bir güç kazandıysanız aniden yatırım yapmak, parayı hemen harcamak gibi davranışlardan uzak durmakta fayda var. Zira 19 Nisan 2017’ye kadar Merkür gerilemesi de sizi bir çok şeyi aynı anda yapmayı isteme duygusu ile dolduracak. Her şeye aynı anda başlamak hem sonucun kalitesi düşürür hem de sizi yorabilir. Ondan tek konu, tek odak şu anda en iyisi. 20 Nisan-3 Mayıs 2017 aralığında Merkür kredi, alacaklar, borçlar ve mirasları temsil eden sekizinci evden geçeceği için bu evrede aksilikler, gecikmeler vb görülebilir; maddi anlamda yatırım planlarınızı bu dönemden sonraya almak daha karlı çıkmanızı sağlayabilir. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Dolunayın yıldızı sizsiniz. Özellikle de 16-26 derecede Terazi burcunda kişisel gezegen ya da yükseleni olanlar bu etkiyi en güçlü şekilde deneyimleyecek. Aktif olan T-Kare sebebiyle bu dönemde “Ben, insanlar, hayat düzenim” şeklinde üçe bölünmüş gibi hissedebilirsiniz. Ancak bu evre artık dengeye oturma aşamasında. Yani hayatınızda öncelikleri belirlemek ve sizin gerçekten “ne” istediğinizi bilerek harekete geçebileceğiniz bir süreç başlıyor. Aynı zamanda kişisel anlamda kendinizi yenilemek, imaj değişimi gibi istekler artabilir. Venüs’ünüz retro değilse 19 Nisan 2017’ye kadar beklemek daha iyi olabilir. Sadece dolunayın da etkisi ile duyguları çok çok yoğun hissedebilirsiniz, bunun ölçüsünü korumak sizin için önemli olacak. Merkür gerilemesi 19 Nisan 2017’ye kadar sizi maddi açıdan temkinli olmaya çağırıyor, özellikle konu kişisel zevk ve güzellik olduğunda harcama duygunuz çok artabilir, maddi açıdan çok uçlara savrulmamak önemli. Kredi çekmek, yatırım yapmak adına biraz daha beklemekte fayda var. Ve 20 Nisan-3 Mayıs 2017 aralığında eski sevgililer bayramını kutlayabilirsiniz; eski sevgililer bir anda başınıza üşüşebilir ya da aslında sizi zamanında üzen bir kişiyi çok iyi duygularla anıp konuşmak isteyebilirsiniz. Bu duyguları gerileme bitişine kadar askıya almak sonradan canınızın sıkılmasını engelleyebilir. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Zihninizde deli sorular… Bu dönemde bilinçaltınızda fırtınalar kopabilir, sayısız istek ve duygu bir anda su yüzüne çıkabilir. Dolunay esasen sizi ruhsal anlamda uyandırma etkisi yaratıyor. Bir süredir eğer rehavet içindeyseniz harekete geçme zamanı diyebiliriz. Adeta karanlıkta yanan bir ışık size başlama vuruşunu yaptırmak istiyor. Burada en önemli konu ise size duygusal ve ruhsal açıdan yoran süprüntüleri temizlemek; sizi takıntılı ruh haline sokan kişi ve olaylardan artık elinizi eteğinizi çekmek. Özellikle ruhsal çalışmalar yapmak ve huzur bulmak açısından da dolunay etkisi oldukça olumlu. Merkür gerilemesi öncelikle zıt burcunuz olan Boğa’da ve ilişkiler aksında başlayacağından 19 Nisan 2017’ye kadar duygusal konularla ilgili daha sivri dilli olabilir, köprüleri yakmaktan ziyade bombalamaya kadar gidebilirsiniz. Burada kararı size bırakıyorum; ama bombalama esnasında kendinizi de lütfen patlamanın içerisinde bırakmayın. 20 Nisan-3 Mayıs 2017 aralığında ise iş ortamında gerilimler, yanlış anlaşmalar artabilir; meşhur dobralığınız hassas bünyelere biraz ağır gelebilir. Ondan ötürü “halkın anlayacağı bir dille” düşüncelerinizi ifade etmeniz size de olumlu sonuçlar getirecektir. Sağlık açısından stres gerilemenin ikinci döneminde tavan yapabileceğinden uyku düzeninize dikkat etmeli, düşünce denizlerinde boğulup sonra da kendinizi hasta etmemelisiniz. Gerekiyorsa ufak bir tatil ile mola vermek sizi rahatlatabilir. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Dolunayın size etkisi genel olarak canlandırıcı ve olumlu. Bu dönemde özellikle gruplarla yapılacak projeler, arkadaşlarla birlikte eğlenceli zaman geçirme faaliyetleri artabilir. Yaşam enerjinizin yenilenmesi ve baharın neşesini çevrenize yaymanız mümkün. Sosyal anlamda trafiğiniz çok yükselebilir, oradan oraya koşuşturabilirsiniz dolunay etkisiyle. Hayata geçirmek istediğiniz planlar ve yaratıcı fikirleri ifade etme zamanıdır; tabii ki ayakları yere basıyorsa, ansızın kitap yazıyorum deyip sonra ikinci satırda bilgisayarı kapatmamalısınız. İnsanların fikirleri de size bu dönemde yol gösterici ve ilham verici olabilir. Merkür gerilemesi sebebiyle 19 Nisan 2017’ye kadar iş ortamında daha umursamaz, kimi zaman da “bitse de gitsek” ruh halinde olabilirsiniz. Ancak çevrenizdekilere dikkat edin, zira bu durumu aleyhinize kullanmak isteyen kişiler olabilir. Sağlık açısından da bekleyen bir kontrol varsa geciktirmemek önemli, “Aman nasılsa bana bir şey olmaz” demeyin lütfen tüm iyimserliğinizle. 20 Nisan-3 Mayıs 2017 aralığında duygusal açıdan yanlış kişilere doğru çok tutkulu çekimler yaşayabilirsiniz, çok doğru görünen kişi hiç de öyle çıkmayabilir; aniden hayatımın aşkını buldum duygusunu biraz sorgulamakta fayda var. Aynı zamanda eğlence duygunuz da artacağı için ortamdan ortama gezerken biraz bitap düşebilirsiniz, enerjinizi dengeli kullanın. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Konumuz kariyer savaşları. Bir süredir iş ortamında çatışmalar sürüyorsa, siz adım adım ilerleyerek kah sorunlara kah insanların talepleriyle uğraşıp durduysanız artık pes etme zamanı değil. Burcunuza özgü sabır ve disiplin duygusunu koruyarak doğru hamleleri yapıp başarı kazanmaya oldukça yakın bir durumdasınız. Ancak T-kare etkisi de aktif olduğu için hırs ve agresyonu dizginliklemekte fayda var, zira bu kadar emek harcadığınız bir şey sırf verdiğiniz tepkiler yüzünden gölgede kalabilir. Buna gerek yok. Aynı zamanda iş/pozisyon değişikliği beklentiniz varsa özellikle gerileme sonrasında olumlu haberler alabilirsiniz. Tek bir uyarı olarak aşırı işkolik olmak hayatınızdaki diğer insanları unutmanıza ve onların da gücenmesine sebep olabilir, bu açıdan dengeleri korumaya dikkat. 19 Nisan 2017’ye kadar Merkür gerilemesi de öncelikle aşkla ilgili beşinci evden geçiş yapacağı için bu kadar işin arasında bir de eski sevgili mevzuları gündeme gelebilir. Aynı zamanda çocuğu olan Oğlaklar onlarla ilgili kararlarını biraz erteleyebilir, zira bu önemde çocuğunuzla olan diyaloglarda da zorluklar yaşayabilirsiniz. 20 Nisan-3 Mayıs 2017 aralığında ise “Evde dehşet 2” filminin galasını yapabilirsiniz, gerilim artabilir; sizin de tahammül seviyeniz açıkçası pek yüksek olmayabilir. Kimseyi kırıp dökmememeli, bari birini kıramadım şu evi kırıp dökeyim bir tadilat yapayım diyorsanız da yine 3 Mayıs 2017 sonrasını beklemelisiniz. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Bir süredir varoluşsal problemler içinde olduğunuz malum. Hayatın rotasını çizmek, kişisel anlamda kalıcı kararlar almak adına dolunay adeta bir uyandırma servisi görevi görüyor. Ertelediğiniz, üşendiğiniz konu ne ise artık lütfen harekete geçin. Hele hele bir konuda eğitim almayı istiyor, hayal mesleğinize doğru adım atmak niyetiniz varsa bu sefer bunu başarabilirsiniz. Hukuki açıdan arapsaçına dönmüş bir mesele varsa iyisiyle kötüsüyle artık durum netleşebilir ve siz de bu süreci artık kafanızdan çıkarabilirsiniz. Diğer yandan beklemedik seyahatler sizi bekliyor olabilir, aynı zamanda tesadüfler zinciri sonucunda hayati anlamda size destek olacak bilgili, aklı selim insanlarla tanışabilirsiniz. Merkür gerilemesi ise aile ve haneyi temsil eden dördüncü evden başlayacağı için 19 Nisan 2017’ye kadar aile büyükleri ile dalaşmamakta fayda var. Zira ne söylerseniz söyleyin pek de anlaşılabileceğini sanmıyorum. Aynı zamanda bu süreçte geçmişe doğru bir yolculuk yapabilirsiniz, mesela çocukluğunuzla ilgili anılar, eski bir yere gitme isteği… Bunlar artabilir ve esasen ruhunuzu da pekala besleyebilir. 20 Nisan-3 Mayıs 2017 aralığı ise “Eline diline hakim ol” süreci, zira Merkür retrosu doğrudan iletişim temsil eden üçüncü evinizde aktif. Efsane gaflar ya da sert demeçlerle gündeme gelmek istemiyorsanız eğer çevrenizde sinirlerinizi zorlayan insanlar varsa bu dönemde muhattap olmamak herkes için en iyisi. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Ne olacak benim bu maddiyat işleri diyorsanız artık durumlar netleşmeye başlıyor. Özellikle de sürüncemede kalan bir alacak ya da miras söz konusu ise sonunda artık sonuç alabilirsiniz, harita da destekliyorsa süreç lehinize gerçekleşebilir. Bu dönemde aynı zamanda gizemli olaylar, sırlar, hakikat, ölüm ötesi gibi konular pek ilginizi çekebilir, ruhsal konulara karşı yöneliminiz artabilir. Neden olmasın, zaten sezgisel açıdan doğal bir yeteneğiniz var, sadece kafayı bu konulara aşırı takıp dış dünyayı unutmayın yeter. Diğer yandan eş, partner ya da ortağınızın maddi durumuyla ilgili de belirsizlik varsa çözülebilir. 19 Nisan 2017’ye kadar Merkür iletişimi temsil eden üçüncü evde geri gideceğinden bu süreçte ne kadar yapıcı ve iyi niyetli olursanız olun yanlış anlaşmalar olabilir; üstüne üstlük bir de negatif reaksiyonlar görebilirsiniz. Lütfen kendinizi kurban psikolojisine sokmayın ve eğer bir kişi sizin yardımınızı istemiyorsa ya da iletişim kurmak istemiyorsa boşverin gitsin. Kardeşlerle de bu süreci daha nazik ve belki de biraz uzak geçirmek faydalı olabilir. Son olarak 20 Nisan-3 Mayıs 2017 aralığında maddi açıdan bir şeyler yapmak istiyorsanız haritada Merkür retro değilse ve aciliyeti yoksa ertelemenizde fayda var. Aynı zamanda banka hesaplarında karışıklık ve maddi konularda aksilikler görülebilir. Hesabınızı kitabınızı iyi yapmalısınız. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.