Merve Çubuktepe

Son aylarda bir ileri bir geri giderek hem duygusal hem de maddi konularda ortalığı epey bir karıştıran Venüs sonunda 6 Haziran 2017’de yönettiği Boğa burcuna geçiş yapıyor. Bir süredir havada uçuşan duygusal belirsizlikler, maddi krizler gibi durumlara karşı bir şeylerin netleşmesi ve yoluna girmesi adına 7 Temmuz 2017’ye kadar bize desteklerini beraberinde getirecek. Bu geçişin tüm burçlara etkisini yazının ikinci bölümünde okuyabilirsiniz.

Venüs Boğa burcunda yönetici konumdadır, güçlüdür; bulunduğu konumu korumak ister, lüksüne, konforuna ve düzenine de pek düşkündür. Ancak asıl aradığı şey kendi verimli ve huzurlu dünyasını yaratmaktır. Diğer yandan Venüs Boğa burcundayken kurulan ikili ilişkiler ve ortaklıklar sağlam temellere oturmaya meyillidir. Yani uçucu, “acaba arar mı mesaj atar mı” hissiyatı taşıyan belirsizliklerden ziyade eli yüzü düzgün ilişkilerin oluşmasına çok daha meyilli bir etkileşim söz konusudur. Kişiler sadece kaşı gözü boyu posu olarak değil maddi ve manevi bir bütün olarak değerlendirilir. :) Zaten Venüs yakın zamanda Mars ile de etkileşime gireceği için bu tür güzel etkilerini daha da arttıracak. Sadakat ve bağlılık bu dönemde anahtar kelimedir ilişkilerde; nitekim haritanızdaki etkilere göre de bu konuda sizi tatmin etmeyen bir ilişkiniz varsa yollar hızla ayrılabilir.

Gelelim biraz da dikkat edilmesi gereken konulara… Venüs Boğa burcundayken sabit burç etkisi sebebiyle kendi değerleri ve kurallarına aşırı bağlıdır. Yani kimseye kolay kolay kulak asmaz, hatta olumlu bir değişim önerisi olsa dahi ayak direyebilir, ya da “Ne uğraşacağım gül gibi kendi dünyamda yaşıyorum işte” diyerek eylemsizliği seçebilir. İşte buna hayır diyoruz! Burada Boğa burcu sembolizmi olan verimlilik, ellerle bir şey üretme ve aynı zamanda başkalarını da dinleyerek hem kendini hem de çevreni verimli ve zengin kılma motifi oldukça önemli. Sadece duygusal hayat değil, aynı zamanda maddi anlamda da somut, uzun vadeli ve olumlu dönüşler getirecek yatırım adımları atmak da bu süreçte mümkündür.

Ayrıca Venüs Boğa’da iştahı da açar; güzel yemekler yemek, güzel giysiler giymek, konforlu ve keyif veren yerlerde olmak da bu süreçte daha çok istediğimiz şeyler olacak. Hepsi güzel tabii ama yaz geldi çattı iştah ve harcamalar konusunda biraz dikkat. Son dakikada şok Dukan, Mağara Adamı, Ketojenik diyeti; spor salonunda yedi gün yaşamak ve minimum kart ekstresi ödemek gibi işlerle uğraşmak zorunda kalmayın. :)

Gelelim Venüs Boğa transitinin burçlar üzerindeki etkilerine: (Yükselen burcunuzu okumanızı öneririm)

KOÇ: Özellikle bir süredir har vurup harman savurduysanız, Venüs Boğa özellikle maddi konularda kendinizi toparlamak, bütçenizi dengelemek ve tekrar işleri düzene koymak adına çok güzel etkileri beraberinde getirecek. Uzun vadeli ve ayağı yere basan yatırımlar yapabilir ve kendinizi daha güvende hissedebilirsiniz. Hane ya da ailenizde özellikle maddi sebeplerle huzursuzluk varsa tekrar güven ve istikrar ortamı oluşabilir. Aynı zamanda bir süredir kariyer konusunda netleşmemiş konular, hava kalan vaatler varsa özellikle ay sonu itibariyle konu artık açığa çıkabilir ve siz de derin bir nefes alabilirsiniz. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Burcunuzun yöneticisi, olması gerektiği yerde ve sizi o güzel enerjisiyle çevreliyor. Uzun süredir Merkür, Venüs demeden sizi zihnen zorladı ve zihninizde bir şeyler oluşturdu. Ama hep zemin belirsizdi ve bir türlü tam güven gelmiyordu. İşte Venüs Boğaya geçerek o güven duygusunu geri getiriyor. Hem kendinize güveniniz artabilir, aynı zamanda çevrenize o verimli, güçlendirici ve cazibeli enerjinizi saçabilirsiniz. Tatlı dil ve yapıcı tavırla önününüzdeki tüm kilitli yapılar açılabilir. İlişkilerde de şans sizi bekliyor, talipleriniz epey bir artabilir. :) Aynı zamanda imaj değişikliği, estetik ve güzelleşme gibi etkileşimler açısından da son derece güzel etkiler mevcut. Sadece yazıda belirttiğim gibi iştah ve para harcama hissi biraz artabilir, kontrolde tutmakta fayda var. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Bu dönemde her türlü diziye konu olabilecek türden platonik ya da gizli aşklara açık bir durumdasınız. Sürekli ön planda, durmadan instagramda paylaşılan kare kare bir aşk hikayesi yerine size özel, daha sakin ve huzurlu bir beraberliğe doğru adım atabilirsiniz. Dediğim gibi bu platonik fazda olabilir ama yakın zamanda İkizler burcuna geçecek Merkür muhtemelen her şeyin ortaya dökülmesine vesile olacaktır. Bu dönemde kimi zaman kendi değerlerinize aşırı odaklanabilir ve kafanızdaki size asla değişmez gibi gelen kalıpları sorgulayabilirsiniz. Özellikle bilinçaltı temizliği, kendi değerinin farkına varmak ve kendinizi tekrar güçlü hissetmek adına da güzel etkiler mevcut. Ruhunuzu beslemeniz sizi de yenileyip, canlandıracaktır. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: İşte uzun süredir beklenen Venüs sonunda Koç burcundan sıyrılarak size olumlu açı yapmaya geliyor. Başta sosyal çevre, arkadaşlıklar olmak üzere kalıcı ilişkiler kurmak; aynı zamanda hayatınızla ilgili size mutluluk ve huzur getirecek kararlar almak mümkün. Aynı zamanda bu dönemde kendi işinizi yapmayı düşünürseniz iş arkadaşı ya da güvendiğiniz bir dostunuzdan destek almak mümkün olabilir. Bu geçiş sırasında arkadaş gibi gördüğünüz bir kişinin size aşık olduğunu ya da tam tersi sizin duygularınız olduğunu keşfedebilirsiniz. Hayatınızda bir süredir belirsiz giden konuların netleşmesi, sizin de somut adımlar atmanız ve huzura ulaşmanız adına gerçekten çok güzel etkiler sizi bekliyor. İnsanları tabii ki tepenize çıkarmayın ama bu dönemde de lütfen kendinizden uzaklaştırmayın. Zira biliyorsunuz ki mutluluk paylaştıkça büyür. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Önünüze gerçekten size fayda getirecek ve aynı zamanda maddi anlamda güçlendirecek kariyer fırsatları gelebilir. Ama bu konuda ilk başta değişime kapalı ve hatta inatçı olabilirsiniz. Olaylara biraz daha esnek bakmakta fayda var. Aynı zamanda dış dünyadan oldukça bereket ve huzur getiren bir imajınız olacak; yani çevrenizde çok fazla insan olabilir ve sizden sürekli bir şey isteyebilirler. Burada dikkat edilmesi gereken konu bunun egonuzu çok yükseltmemesi. Zira bir gün sizin de yardıma ihtiyacınız olabilir. Aynı zamanda kariyer konusunda gizli kapaklı konuların açığa çıkması ve mevcut işinizde duruşunuzu netleştirmek ve doğru adım atmak adına da fırsatlar sizi bekliyor, çevrenize doğru kullanırsanız güç, verimlilik ve kalıcılık etkisi yaydığınız için hem kariyer hem de maddi açıdan güçlenebilirsiniz. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Transitin etkisi size pek olumlu, Mars ve Plüton da destekleyici olarak işin içerisinde. Bu dönemde yeni çevrelere girmek, sağlam bağlar kurmak adına çok güzel etkilere sahipsiniz. Aynı zamanda kalıcı ilişki ve arkadaşlık başlangıçları görülebilir; bu kişiler hayatınızda ilerleyen dönemde de yer alarak size destek sağlayabilir. Diğer yandan bir süredir üzerinde çalıştığınız bir proje verim getirebilir ve onun ilk meyvelerini toplamaya başlayabilirsiniz. Uzun süredir isteyip de gidemediğiniz yere gitmek, size keyif verecek şeyleri yapmak adına arkanızda güzel bir güç var. Bu dönemde özellikle yabancı dil öğrenmek, bir konuda kendinizi geliştirmek ve seyahatler size beklenmedik kazanımlar getirebilir. Ticari konularda da bereket yaratma gücünüz artıyor. Zaten detaylar ve kusursuzluk sizin işiniz, e gökyüzü de sizin yanınızda; yeteneklerinizi ortalığa çıkarmak adına daha ne bekliyorsunuz. :) Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Partnerinizin/eşinizin/ortağınızın maddi durumuyla ilgili iyi haberler almaya başlayabilirsiniz bu dönemde. Aynı zamanda size de kalıcı ve hayatınızı düzene sokacak şekilde maddi destekler gelebilir; beklediğiniz bir miras ya da alacak varsa temin edebilir, huzurlu hissedebilirsiniz. Böyle bir durum olunca parayı hemen harcamayın yeter. Sadece bu dönemde aşırı derecede rahatınıza düşkün ve bazen eyleme geçmemek isteyebilir ya da aniden bir şeylere odaklanıp sonra da sıkılabilirsiniz. Bu özellikle aile ve hane halkı için zorlayıcı olabilir. Bu bağlamda biraz daha odaklı olmanız hem size hem de çevrenize huzur getirecektir. Diğer yandan kariyer değişimi gibi konular kafanızdaysa adım atmak, görüşmeler başlatmak adına da destekleyici bir etki sizi bekliyor. Merkür İkizlere geçtikten sonra zaten her şey daha da sizin için hızlı ve akıcı bir şekilde şekillenmeye başlayacaktır. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Bu dönemde gerçekten sizi her şeyiyle etkileyecek, kalıcı ve güçlü bir ilişkiye girebilirsiniz. Bir anda hayatınız değişmiş gibi hissedebilir, kendi o korunaklı şatonuzdan dışarı adım atıp sevdiğiniz kişiyle “dünyayı” keşfetmeye başlayabilirsiniz. Bu özellikle kalbi boş ya da platonik aşamadaki Akrepler için. Diğer yandan sallantıda olan her türlü insan ilişkisi eğer sizin sınavınızdan geçmezse iptal olabilir, o kişileri hayatınızdan çıkarabilirsiniz. Zira güven, huzur ve beş duyu ile tatmin olma duygusu önceliğiniz olacak. Diğer yandan bu süreçte sezgisel anlamda daha güçlü hissedebilir, hem yaşamın tadını daha fazla çıkarabilir hem de gözlemlerinizle ruhsal anlamda da önemli keşifler yaşayabilirsiniz. Duygularla karıştırmadan sezgileriniz bu dönemde en büyük rehberiniz olabilir. Ve en önemlisi bu süreç hayatınızda hayırlı değişimleri de beraberinde getirebilir. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Bir süredir kazan gibi kaynayan bir iş ortamınız varsa sular durulabilir, kalıcı ve köklü çözümler sonucunda tekrar çalıştığınız yerde huzur hissi yaşayabilirsiniz. Sizin de duruşunuzun net olması önemli tabii. Bu birinci iyi etki. Aynı zamanda eğer üşenmez ve odaklanırsanız bir süredir başınızı ağrıtan bürokratik konulardan kalıcı olarak kurtulabilir; derin bir oh çekebilirsiniz. Aynı zamanda bu dönemde sağlık açısından da hayatınızda kalıcı bir düzen kurmak mümkündür; bir rahatsızlığınız varsa teşhis konabilir ya da kalıcı olarak tedavi edilebilir. Evet biliyorum Satürn bir yandan sizi baskı altında tutuyor, ama hayatınızda kalıpları kırmanız ve özgürleşmeniz gerçekten mümkün. Sadece ilk adımı atın yeter, beklemediğiniz yerden önemli ve sizi duygusal açıdan da mutlu edecek destekler gelebilir. İçinize kapanmak yerine Yay burcunun o iyimser ve ilham veren gücünü tekrar çevrenize yansıtmayı denemelisiniz. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Yalnız Oğlaklar için tam olarak boyu boyuma, huyu huyuma diyebileceğiniz bir kişiyle tanışmanız mümkün. Güzel giden bir ilişki ise gelecek yoluna doğru kalıcı bir adım atabilir. Özellikle önümüzdeki hafta itibariyle Mars’ın devreye girişi bu etkiyi daha da yükseltiyor. Ancak sizi tatmin etmeyen bir ilişki varsa da aniden tak diye kalıcı olarak bitebilir. Yenileniyor ve sizi gerçekten mutlu edecek şeylere doğru şekildiğiniz bir dönemdesiniz tam anlamıyla. Aynı zamanda çocuk sahibi olmayı düşünen Oğlaklar için de çok çok verimli bir etki söz konusu. Diğer yandan kalıcı olarak bir hobiye başlayabilir, bundan çok keyif alarak yepyeni insanlarla da tanışıp bol bol eğlenebilirsiniz. Gökyüzü sizi biraz iş güç sorumluluklarından dışarı çıkıp eğlenme ve hayatın keyfini çıkarmaya çağırıyor. Lütfen tadını çıkarın. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Hane ve ailenize huzur geliyor, yola çıktı. Ancak burada sizin de biraz elinizi taşın altına koymanız gerekecek. Özellikle hane içi, aile bireyleri ile ilgili sorunlar varsa kalıcı olarak çözmek adına tam zamanı diyebiliriz. Diğer yandan hesabını kitabını doğru yaptıysanız yeni mülk almak, yaşadığınız yeri güzelleştirmek adına da destekleyici etkiler mevcut; anahtar kelime bir anlık heves değil kalıcı bir istek olması. Aynı zamanda hayat düzeninizi netleştirip kendinizi hayaller ve isteklerinizin yoluna doğru kalıcı olarak odaklayabilir, bu sayede özellikle de ruhsal açıdan ciddi şekilde rahatlayabilirsiniz. Geçmişte yaşadıklarınızın size sadece zarar veren acı olaylar değil, şu anda sizi siz yapan büyüten ve güçlendiren şeyler olduğunu anlamak adına da önemli bir etki söz konusu. Kalıcı ruhsal aydınlanmalar ve çözümlemeler yaşayabilirsiniz. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: İlk olarak zaten duygusal açıdan gelişmeler kapıda, buna bir de artan iletişim trafiği ekleniyor. Bu dönemde seyirlik değil, ömürlük denecek ilişkiler kapıda olabilir. Sadece aşk meşk konuları değil insan ilişkileri açısından da bu durum geçerli. Bir ek olarak; bu dönemde kardeşler ya da yakın çevreniz, akrabalarınız vesilesi ile tanışacağınız bir kişi sizi çok etkileyebilir, çok geleneksel bir yöntem diyerek burun kıvırmayın derim. :) Aynı zamanda kısa güzel seyahatler yapmak, ticari açıdan somut adımlar atmak ve kalıcı destekler almanız da mümkün. Kardeş ya da yakın çevrenizle birlikte keyifli zaman geçirmek, “iyi ki sevdiklerim var” demek adına da bol bol zamanınız olacak. Bu süreçte duygusal etkiler çok yoğun olduğu için kimi zaman günlük hayat sorumluluklardan kopma hissi olabilir, bu konuda dikkat önemli. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Bu güzel transitin herkese mutluluk, bereket ve şans getirmesi dileğiyle
Merve Dirağ