Berrak Nilhan Karaca

“Eğer bir gün pişman olmak istemiyorsan eşini, işini ve arkadaşını iyi seç.” demiş, Yunus Emre. Bu kadar zaman geçmesine rağmen hala doğruluğunu gün gibi koruyan bir bakış açısı. İş hayatına girdiğimiz ilk günden itibaren hayatımızın önemli bir kısmını kanalize ettiğimiz alan kariyerimiz değil midir? Eğer sevmediğimiz bir işi yapıyorsak her sabah ayaklarımız geri geri giderek iş yerinin yolunu tutmaz mıyız? Bizi aslında neyin mutlu edeceğini bilmek istemez miyiz? Hiç değilse çocuğumuzun en mutlu ve verimli olacağı alanı seçmek istemez miyiz? Her halükarda bir insanın mutluluğu açısından sevdiği; daha da önemlisi ona uygun olan işi yapması çok önemli ve astroloji de bu bağlamda kişiye çok faydalı bir yol haritası sunabilir.

Aslında bu konuda en iyi örneği astrolojinin hayatımı nasıl değiştirdiğini anlatarak verebilirim. Benim de liseden itibaren hayatımda en çok önem verdiğim konu kariyer olmuştu. Derslerim fena değildi, üniversite sınavı sonucunda istediğim bölüme girme hakkı kazanmıştım. Daha üniversitede okurken sektördeki firmalarda deneyim elde ederek ulaşmak istediğim yeri yakınlaştırmaya çalışıyordum.

Aradan birkaç yıl geçti. Güzel balkonlu ve geniş bir salonda bir astrologla doğum haritam üzerinde konuşuyorduk. 14 yaşımdan beri ilgim olan astrolojiyi profesyonel olarak yapabileceğimi söyledi. Buna yeteneğim olduğunu öğrendim. Bir süre sonra kurumsal kariyer konuları benim için önemini yitirecek ve tamamen astroloji hayatımı dolduracaktı.

Kurumsal camiada kariyer maceramı, biz bu konuşmayı yaparken, henüz sonlandırmıştım. Yaptığım işi seviyordum; ama kurumsal hayat bariz bir şekilde bana mutluluk vermiyordu. Sonrasında adım adım öngörünün kendini doğrulamasını izledim. Bundan büyük keyif aldım. Beni gerçekten mutlu edeceğine inandığım, çok uzun zamandır ilgim olan bir alanı meslek edinmek; kısacası sevdiğim işi yapmak benim kuşağımın birçok ferdi gibi beni de çok heyecanlandırdı.

• Belki yaptığı işten mutlu olmayan; ama hayatta hangi yönde gideceğini bilemeyen birisiniz

• Belki hali hazırdaki meslek hayatınızda hangi yönün sizin için doğru olduğunu bulmaya çalışıyorsunuz

• Belki de çok daha şanslısınız ve hayatın başındasınız. Üniversite sınavından sonra hangi alanların sizin için daha doğru olduğunu belirlemeye çalışıyorsunuz

• Belki de duyarlı bir annesiniz ve çocuğunuzun hangi alanda daha başarılı ve en önemlisi mutlu olacağını sorguluyorsunuz

O halde astrolojiden yardım alabilirsiniz.

Doğum haritası üzerinden yapılan kariyer analizi meslek tercihinizi güçlü ve yetenekli olduğunuz alanlara göre yapabilmeniz konusunda yönlendirici bir ışık görevi görebiliyor. Bu analiz için öncelikle haritanızdaki en kuvvetli gezegeni arıyoruz. Bu arama sürecinde bahsi geçen gezegenin;

• Köşe evde olup olmadığı
• Güneş’e ve Ay’a göre konumu
• Kariyer evinizle bir irtibatı olup olmadığı
• Siz doğmadan önceki son dolunay ve yeni ayla ile bir bağlantısı olup olmadığı gibi hayli detaylı bir çalışma yapıyoruz.

Haritada güçlü olduğu tespit edilen gezegenin ilgili olduğu meslekler sizin yüksek potansiyele sahip olduklarınızdır. Örneğin bu güçlü gezegen Merkür ise sayılarla, iletişimle, satış veya ticaretle alakalı bir iş sizin için başarı vadedebilir. Eğer bu gezegen Mars ise aşçılık gibi ateşle alakalı bir iş sizin için çok daha iyi olacaktır. Dolayısıyla potansiyeliniz hangi alanda daha güçlüyse, enerjinizi o alana yönlendirmiş oluyorsunuz.

Belki de çok yönlü bir insansınız ve birkaç alana yeteneğiniz var. O halde size bu konu hakkında da bilgi veriyoruz. Meslek noktanıza, bu noktanın yöneticisine, açılarına bakarak mesleğinizi nasıl icra edeceğinizi analiz ediyoruz. Mesela ortakla iş yapmak, kardeşle iş yapmak gibi… Meslek almuteninize, meslek göstergesi gezegeninize ve kariyer evinize bakarak bu alanlardaki potansiyellerinizi inceliyoruz. Mesela sizi seçeceğiniz kariyerde kolay bir ilerleme veya taşlı bir yol bekliyor olabilir. Başka bir bakış açısıyla, doğum haritanıza göre belli bir alanda ne kadar yetenekli olursanız olun sizin emeğiniz olmadan bu potansiyelin ortaya çıkamayacağı da bir gerçektir.

Bir de yeri gelmişken genel yanlış bir kanı hakkında bilgi vermek isterim. Satürn’ün doğum haritanızda kariyer evinizde konumlanması berbat bir kariyeriniz olacağı anlamına asla gelmez. Birçok önemli siyasetçinin ve bilim adamının haritasında bu durum mevcuttur. Albert Einstein sanırım bu duruma en iyi örnek olarak verilebilir. Karmayla alakalı gezegen Satürn’ün bu yerleşimi sizin sadece kariyerinizle alakalı alanda üzerinize düşen sorumluluğu gerçekten almanız gerektiğini söylemektedir.

Sonuç olarak hayatımızın önemli bir kısmını kapsayan mesleğimizin hepimiz için çok önemli olduğunu düşünüyorum. Astroloji bu konuda bizlere çok önemli ipuçları sunmaktadır. Potansiyelimizi keşfetmek ve yolumuzu çizmek ise tamamen bizim elimizde. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri ve kariyer göstergelerini buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,

Berrak Nilhan Karaca