Merve Çubuktepe

Bir çok kişi burcunun tam olarak kendisini tanımlamadığını söyler. Bu çok normaldir, zira on iki burç olduğuna göre dünyada on iki tip insan olurdu. Oysa ki doğum haritasında başta Güneş, Ay ve Yükselen Burcu olmak üzere sayısız değişkenin bir araya gelmesi asıl “kimliğimizi” oluşturur.

Mesela son derece düzenine düşkün, çok da sakin bir Boğa olduğunuz halde içinizden bir şey sürekli sizi keşfetmeye ve farklı şeyler yapmaya mı çağırıyor? Örneğin bu Ay’ınızın Yay burcu olması ile ilgili olabilir. Çünkü Ay bizim aslında uykuda gibi görünen ancak içimizde taşıdığımız en yoğun "öz"dür, ve hayattan aldığımız keyfi, zafiyetlerimiz ve güçlü yanlarımızı; ve de en önemlisi bizi asıl en mutlu eden “doyuran” şeyleri bulmak adına bize her daim yol gösterir.

Astrolojide değerlendirme yapılırken üç temel kavram çok önemlidir. Bunlar:

Güneş burcu: Doğduğumuz gün Güneş’in olduğu burç. Hepimizin bildiği, ben x burcuyum dediği şey aslında Güneş burcudur. Kişinin genel olarak karakterini ve hayat amacını belirler.

Yükselen burç: Kişinin dış dünyaya yansıttığı kimliği, algılanış biçimi ve fiziksel bedeni. belirlenmesi için doğum saatinin net olması şarttır.

Ay burcu: Doğduğumuz anda ay’ın hangi burçta olduğuna bakılır. kişinin asıl içindeki gerçeği yansıtır. kişi gerçekte hayatında duygusal olarak neye ihtiyaç duyuyor, ne ile doyum sağlıyor sorusunun cevabıdır. ve çocukluktan beri gelen dürtüler, bilinçdışı reaksiyonlar da Ay burcu ile şekillenir. Ay’ın Güneş ve Yükselen ile yaptığı açılar da son derece önemlidir.

Ay burcu aslında Pandora’nın kutusudur. Kimi zaman baskıladığımız kimi zaman üşenip dışarı vurmadığımız her şeydir. Kimi zaman çok sinirlenince, kimi zaman çok duygusal bir anda bu özelliklerimizi bir anda dışarı yansıtırız. Ya da çocukluğumuzdan kalan hiç hatırlamadığımız bir anı bizi tetikler, duygularımızı ve gerçekten içimizde biriktirdiklerimizi gösteririz.

Özetle Ay burcu aslında kişinin kendi iç dünyasını yansıtan bir aynadır. Ay burcumuzu anlamak gerçek benliğimizi anlama noktasında çok önemli bir noktadır.

Bu arada küçük bir not: Henüz biraz basit olsa da android uygulamamız hazır, aşağıdaki linke tıklayarak android uygulamamızı indirebilirsiniz :)
Play Store üzerinden Android Uygulamamızı İndirmek İçin Tıklayın

Gelin Ay burçlarını detaylıca inceleyelim.

KOÇ: Kişinin duygusal ihtiyacı özgürce hareket etmek, hızlı ve spontane davranmak, bir şeyleri başlatmak ve isteklerinin peşinden gitmektir. Bu kişinin kendi yolunu kendi çizmesi gerekir. tepkileri dürtüsel ve güçlüdür. Baskı altında kalırsa ya da bağımsızlığı elinden alınırsa aşırı öfke ve saldırganlık görünebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Kişinin duygusal ihtiyacı kendine yeterli olmak, bir şeyleri kendi emeği ile geliştirerek kendisine güvenli bir ortam oluşturmaktır. Ay Boğalar özellikle toprak ve doğa ile daha da mutlu olur ve özel bir bağ kurabilirler. İstikrar ve dengeli tutum onun için önemlidir. Tepkileri mümkün mertebe değişimden kaçarak mevcut durumu koruma odaklıdır. Baskı altında aşırı güvenlik korkusu ile kendisini tamamen kapatabilir. Ya da zararına olacağını bile bile değişim korkusuna yenilip aynı döngüde takılabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Kişinin duygusal ihtiyacı bilgi toplamak, bilgi aktarmak ve sürekli iletişimde olmaktır. konuşmayı çok sever, çok meraklıdır. Kimi zaman olayları duygusal değil sadece mantık çerçevesi ile değerlendirebilir. Merakını yenmeden, öğrenmeden asla huzur bulamaz. Harika bir taklitçidir ve çevresine neşe saçabilir. Baskı altında kaldığında ya da ona karşı bir ortamda sevilmeyen insan olmamak adına başkalarının fikirlerini benimsiyormuş gibi davranabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Kişinin duygusal ihtiyacı kendi iç dünyasında güvenli bir duygusal yapı oluşturarak, huzurlu ve duygu dolu bir ortamda bulunmaktır. Baskı altında kendini dünyadan soyutlayıp tamamen korumaya geçebilir. Geçmişe çok bağlıdır ve geçmişten gelen olayların etkisi kişi üzerinde çok yoğundur. Hafızaları da inanılmaz güçlüdür. Çevresindekileri koruyup kollamayı çok sever. Tam bir kötü gün dostudurlar. Sezgileri güçlüdür, eğer duygularına yenilmeden iç sesini ve sezgilerini dinlemeyi öğrenirse bir çok şeyi kolaylıkla başarabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Kişinin duygusal ihtiyacı farkedilmek, odak noktası olmak ve kendisini açıkça ifade etmektir. Kişinin çocuksu, neşeli ve eğlenceli tavırları ile ilgiyi toplaması zor değildir. Ay Aslanlar sahnede olmaya bayılırlar, ancak bir yandan da hata yapma korkusu da içlerinde durur, ancak kesinlikle çaktırmazlar. Baskı altında kibirli ve dramatik tepkiler verebilir; olayları çok büyütüp şiddetli tepkiler gösterebilir. Özellikle takdir aldığı zaman çok kararlı ve güçlü bir lider olup çevresindekilere de yön verebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Kişinin duygusal ihtiyacı faydalı ve üretken olmak, kendisini geliştirmek ve çevresindeki kusurları düzelterek mükemmele ulaşmaktır. Kişi mükemmelliyetçi, detay odaklı ve titizdir. Güçlü bir sorumluluk duygusu vardır. Ancak baskı altında başkalarında kusur bulmak ya da kendisini sürekli didiklemek gibi davranışlar sergileyebilir. Bu kadar kendini yormak yerine insanlara da iş delege etmeyi öğrenmesi ve pire için yorgan yakmayı bırakması şarttır. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Kişinin duygusal ihtiyacı çevresinde bir ahenk yaratarak denge sağlamak, karşıtları uzlaştırmak, uyum ve güzellik yaratımına katkıda bulunmaktır. Kişi bir çok insanla ilişki kurmayı ve grupla hareket etmeyi sever. kimi zaman ikizler burcu gibi kendi isteklerini unutup sevimli görünmek adına başkalarının davranış ve düşüncelerini benimseyebilir. İçlerinden gelen doğal bir zerafet mevcuttur, genel olarak güzel giyimler, hoş ortamlar ve müzikler ruhlarına her zaman iyi gelir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Kişinin duygusal ihtiyacı görünenin ötesindeki gerçeği keşfetmek, insanlar üzerinde güç sahibi olmak ve kendisinden daha güçlü bir şey ile birleşmektir. Kişi tabuları yıkmayı sever. Başkalarının uzak durduğu konu ve kişilerle ilgilenip onları anlayarak hayatlarında dönüşüme sebebiyet verebilir. Bu süreçte kendi de dönüşüme uğrayarak en sonunda aradığı daha “büyük” şeyi bularak huzur bulabilir. Baskı altındayken ve özellikle iç dünyasına istemediği kadar erişilmeye çalışılırsa odağı kendisinden başkalarına çevirip manipulatif davranışlar sergileyebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Kişinin duygusal ihtiyacı farklı deneyimler yaşayarak dünyayı keşfetmek, bağımsız olarak kendi yolunu çizmektir. Kişi macera ve yolculuğu sever. iyimser, canlı ve inançlıdır. Keşfettikçe, gezdikçe mutlu olur. Ancak bir yandan da kendi bildikleri konusunda çok dediğim dedik olabilir. Baskı altında kendi fikirleri konusunda fanatikleşip bunları mutlak doğru gibi gösterebilir. Felsefi konular ve inançlar onun için önemlidir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Kişinin duygusal ihtiyacı kendisine bir hedef belirleyip buna ilerlemek, toplumda saygın bir kişi olmaktır. Kişi disiplinli ve çalışkandır. Toplumda önemli bir rolü olduğunda ve otorite olarak rol aldığında kişi kendisini iyi hisseder. Baskı altında aşırı katı ve buyurgan olabilir. Duygularını soyutlayıp sadece iş ve amacına odaklanabilir. Başar hissi ve sorumluluk duygusu onun için önemlidir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Kişinin duygusal ihtiyacı kendi farklılığını yansıtmak, özgür olmak ve sosyal bir ortama katkıda bulunmaktır. Kişi duygusal açıdan tarafsızdır, olayları çok objektif ve net değerlendirebilir. Mantığa uyduramadığı duygusal konulardan kaçabilir, bu konular hiç yokmuş gibi davranabilir. Baskı altında beklenmedik ve uçuk tepkiler verip çevresini şaşırtabilir, ya da tamamen inzivaya çekilebilir. Çok sayıda insanla arkadaş olabilir ve onlarla birlikte başka insanlara katkıda bulunabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Kişinin duygusal ihtiyacı kendisini aşarak daha büyük bir amaca kendini adamak, merhametli ve kabullenici olmak, evrenin akışına kendisini bırakmaktır. Kişi kendi planlarından sıyırılıp akışa göre hareket etmelidir. Baskı altında aşırı hassas ve kırılgan olabilir. Duygularını aşırı kapatıp dışarıdan çok duygusuz ve soğuk görünebilir. Oysa ki kişi sevgi, şefkat ve anlayış konusunda doğal bir yeterlilik sahibidir. Ayrıca sezgisel anlamda çok güçlüdür. Dini duyguları ve yardımseverlik yetileri de yüksektir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.