Merve Çubuktepe

Yazının da başlığından anlaşılacağı gibi bu hafta iletişimin son derece önemli olduğu bir haftaya giriyoruz. Hafta boyunca Merkür’ün Uranüs ve Plütonla etkileşimi özellikle dikkat çekici durumda. Merkür Koç burcunda önce Oğlak burcundaki Plüton ile kare açı yapacak sonra da Koç burcundaki Uranüs ile kavuşum gerçekleştirecek. Yani bu hafta kimi zaman her türlü iletişim kanalında kendimizi sürekli ifade etmek zorunda hissedebilir, ya da ani tepkiler ve sert sözler söylemeye meyilli olabiliriz. Burada en önemli dikkat etmemiz gereken konu, anlık hislerle hareket edip sonra pişman olmamaktır. Zira bu hafta Güneş de Koç burcuna geçiyor, yani iletişimde daha cüretkar ve hatta zaman zaman da yıkıcı bir üslup kullanmamız mümkün. Bu süreçte karşımızdaki insanları dinlemeyi unutmamak önemli olabilir. https://instela-static.info/m/merkur-retro--i821656.jpg Merkür’ün bu hafta gerçekleştireceği açılar makro ölçekte zaten iyice harlanmış olan siyasi çatışma ve sert demeçleri iyice arttırabilir. Bu hafta daha da sivri çıkışlar, restler ve beklenmedik gaflar duyabiliriz. Merkür-Plüton kare açısı bir yandan baskı ve tehditkar güç erklerine yönelik güçlü karşı çıkışlarla da alakalıdır. Bireysel haklar ve özgürlük teması ile ilgili önemli konuşmalar hatta eylemler dünya çapında ön plana çıkabilir.

Diğer yandan Merkür bilgi ile alakalı bir gezegen olduğu için özellikle Uranüs ile kavuşumu bize yaratıcı fikirler, yeni düşünceler getirebilir. Zihinsel yaratıcılığımız yükselebilir, ancak Mars Boğa etkisi ve Venüs gerilemesi sebebiyle hemen harekete geçmek yerine fikirlerimiz üzerinde kafa yorup onları hayata geçirmek adına planlama yapmak ve çalışmakta fayda vardır. Buna ek olarak eğer gerçekten altı dolu ve dersimizi çalıştıysak hakkımızın yendiği, ya da kendimizi ispatlamamız gereken durumlardan zaferle çıkabiliriz.

Gelelim haftanın önemli astrolojik etkilerine: Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi 20.03.2017: Ay Yay burcunun son derecelerinde yolculuğuna başlıyor, Uranüs ile olumlu, Kiron ile gergin açılar yapıyor. Bugün biraz gergin biraz enerjik karışık bir ruh halinde güne başlayabiliriz. Yapacak çok şey varmış gibi gelebilir, ancak bir yandan da birine çatmak için yer aramak da var… Yani iki duygu arasında bir denge kurmak mühim. Özellikle ateş ve hava grubu burçları Yay, Koç, Aslan, Terazi, İkizler ve Kova bu etkiyi olumlu kullanabilir. Akabinde Ay-Satürn kavuşumu gerçekleşiyor ve bizi ciddiyet ve sorumluluğa davet ediyor. Bu süreç sonrasında Ay saat 18:32’ye kadar boşlukta kalacağı için bitmemiş işlere odaklanıp yeni bir şeylere girişmemekte fayda var. Sonrasında Ay Oğlak burcuna geçiş yaparak ciddiyet dozunu arttıyor, Güneş ile de kare açısı var. Terazi, Koç, Yengeç ve Oğlakların kafasında çok ciddi, kimi zaman karamsar düşünceler dolu olabilir, kendinizi çok hırpalamamanızda fayda görüyorum. Ve Güneş yeni bir mevsimsel döngüyü başlatmak adına Koç burcuna geçiyor, tüm Koçların doğum günlerini şimdiden kutluyorum. :)

Salı 21.03.2017: Ay-Mars arasındaki olumlu açı ile güne başlıyoruz. Yani üstünde emek verdiğimiz, çalışıp çabaladığımız bir konu ile ilgili kazanımlar görebiliriz; takdir toplayabiliriz. Akabinde Ay-Neptün olumlu açısı da devreye girerek yaratıcılık, yardımseverlik ve ilham hissini iyice arttıyor. Su ve toprak grubu burçları Boğa, Başak, Oğlak, Yengeç, Akrep ve Balık bu güzel etkileşimden ekstra faydalanabilir. Sadece Ay-Venüs gergin açısı bugün duygusal konuları eşelemek için pek de iyi bir gün değil dedirtiyor. Venüs de geri harekette malum. Kaş yapayım derken göz çıkartmak da var… Ondan ötürü özellikle de öncü burçlar Oğlak, Yengeç, Koç ve Terazi duygusal konularda bir tık daha fazla dikkatli ve hassas olmalı.

Çarşamba 22.03.2017: Ay Oğlak burcunda yolculuğuna devam ediyor. Bugün sert bir gün, zira Ay önce Merkür ile gergin açı yapıyor, akabinde Plüton ile kavuşuyor, sonra sırasıyla Jüpiter ve Uranüs ile gergin açıda. Bu aşırı dinamik etkileşim saat 16:20’ye kadar aktif. Bugün çok daha dürtüsel hissedebilir, kimi zaman lafımızın nereye gideceğini tartmadan sert ve kırıcı konuşabiliriz. Beklenmedik demeçler, ani tepkiler sıkça gelebilir. Olayları abartma eğilimi de sergileyebiliriz. Özetle yazının başlığı tam da aslında bugün için… Sürekli konuşmak yerine karşımızdaki dinlemek ve anlamaya çalışmak gerçekten bugün ekstra önemli görünüyor. Özellikle yine Terazi, Oğlak, Koç ve Yengeçler dikkat. Sonrasında pişman olmak da var… 16:20’den sonra Ay tüm gün boyunca boşlukta olacak. Yani genel olarak frene basılması, risk alınmaktan kaçınılması gereken bir gün bizi bekliyor diyebiliriz.

Perşembe 23.03.2017: Sabaha karşı 05:29 itibariyle Ay boşluktan çıkarak Kova burcuna geçiyor ve dünkü gergin açıların etkisini bir miktar hafifletiyor. Ay önce Güneş sonra da Venüs ile olumlu açılar gerçekleştiriyor. Yani ekip çalışması, uyum, duygusal açıdan güzel etkilere sahip bir gündeyiz. Yani mantıklı ve geniş bir bakış açısıyla yaklaşarak sorunlar varsa çözülebilir, olumlu gelişmeler yaşanabilir. Tabii arada bir Ay-Mars gergin açısı da yok değil, duygusal ani tepkilere dikkat… Özellikle hava ve ateş grubu burçları Yay, Aslan, İkizler ve Kovalar bugün olumlu açıları en etkin şekilde kullanabilirler.

Cuma 24.03.2017: Ay Kova burcunda yolculuğa devam ediyor, önce Merkür ile akabinde Jüpiter ile olumlu açı yapacak. Sonrasında da Ay-Uranüs olumlu açısı devreye giriyor. Bugün yaratıcılık, fikirler üretmek, etkili iletişim ve bilgi paylaşımı adına harika bir gün diyebiliriz. Soru sormak, araştırmak ve konuşmak çok şey katabilir ruhumuza. Özellikle de hava ve ateş grubu burçları Yay, Aslan, Koç, İkizler, Kova ve Terazi bu etkiden ekstra olumlu faydalanabilir. Ancak diğer yandan bugün Merkür-Plüton gergin kare açısı kesinleşiyor. Yazıda belirttiğim gibi ani, sert ve yıkıcı demeçler haftaya damgasını vurabilir. İletişimde dengeleri kurmak bugün her zamankinden önemli. Diğer yandan gerçekten haklı bir davamız varsa, tam donanımlı bir şekilde ilerleyerek hakkımızı arayabilir, saygı ve diplomasi dozunu dengede tutarak kazanım sağlayabiliriz.

Cumartesi 25.03.2017: Ay Kova burcundaki yolculuğunun son demlerine girdikten sonra 08:57-13:07 arasında boşluğa giriyor. Yani öğlen saatlerine kadar önemli bir iş varsa beklemekte fayda var. Akabinde Ay Balık burcuna geçerek daha duygusal, hassas ve anlayışlı bir etkileşim başlatıyor. Ay, kuzey ve güney ay düğümlerini de tetikliyor. Bugün ruhsal temalara odaklanmak, birilerine yardım etmek oldukça olumlu etki getirebilir. Yaptığınız ufak bir yardım sonrasında size başka bir iyilik olarak dönebilir. Özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Oğlak ve Başak bu etkiyi özellikle kullanabilir.

Pazar 26.03.2017: Ay gün boyunca Balık burcunda yolculuğunu sürdürecek. Ay önce Mars ile olumlu açı yaparak akabinde Neptün ile kavuşacak. Juno ile yaptığı olumlu açı da cabası. Bugün yine merhamet, yardım ve zor günde bir kişinin yanında olmak teması dikkat çekiyor. Ayrıca duygusal konularla ilgili de barışmalar, yüzleşmeler ve sorunların çözülmesi gibi durumlar da görülebilir. İlk adımı atmak yeterli… Ay-Plüton arasındaki olumlu açı da etkiyi arttıyor. Su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Oğlak ve Başak bu açı kalıplarından en olumlu etkilenecek burçlar. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Haftanızın mutlulukla geçmesi dileğiyle…
Merve Dirağ