Merve Çubuktepe

Sert dolunaylar, gökyüzündeki güçlü T-Kare açı kalıbı, belirsizlikler ve gerginlikler… Bir süredir dalgalı denizde yolumuzu bulamayan kaptanlar gibiyiz. Zira bu kadar etkinin yanı sıra bir de geri giden bir Merkür aklımızı bulandırırken bizi mücadeleye doğru yönlendirecek,“Deniz dalgalıysa dalgalı, korkmuyorum ve ben artık kendi yolumu çizeceğim” dedirtecek bir Mars da yoktu ortada. Balık burcunda aheste aheste bir süredir sularda sürüklenmekle meşguldü kendisi de. Bu süreç içsel anlamda kendimize dönmek ve yolumuzu bulmak için iyi bir dönemdi ama artık düğmeye basmanın zamanı geldi. 28 Ocak 2017 itibariyle Mars yöneticisi olduğu Koç burcuna giriş yapıyor ve üzerimizdeki şu bıkkın, ne yapacağını bilemeyen hissiyatı üzerimizden kaldırmak üzere harekete geçiyor. Bu etki 10 Mart 2017’ye kadar sürecek.

Mars Koç burcunda yöneticidir; yani enerjiktir, cesurdur, heveslidir ve hatta gözükaradır! Bir şeyleri başlatmak, keşfetmek, özgürleşmek ve kazanmak için ideal bir etki yaratır. Ancak altını tekrar çizmek lazım ki “bağımsızlık” duygusu çok önemlidir. Bu dönemde kimsenin işimize karışmasını istemeyip aşırı şekilde kendi istek ve kararlarımıza odaklanabilir, abartırsak önemli uyarıları kaçırıp hatalı kararlar da alabiliriz. Cesaretle körlüğü karıştırmamak son derece önemlidir. Ayrıca bu bir öncü burç etkileşimi olduğu için bir anda gaza gelip onlarca işe başlayıp hepsini yarım bırakmak da mümkündür. Yani cesaretin yanında kararlılık ve odaklanma da başarıya giden yolda son derece önemli olacak. Zira savaşı sonunda ayakta kalan kazanır, başında “en güçlü” olan değil.

Gelelim Mars’ın bu süreçte yapacağı önemli açılara; öncelikle hareket başladığında Mars Sheat yıldızı ile kavuşum halinde olacak. Bu yıldız kaza ve yaralanmalarla ilişkilidir. Yani riskli hareketler, vücudu aşırı zorlamaktan kaçınmamız önemlidir. Sakarlıklara özellikle dikkat. 16 Şubat 2017’de Mars-Merkür arasında güzel bir açı kalıbı oluşacak özellikle +-5 gün boyunca karar alma, kendimizi ifade etme ve özellikle iletişim kanallarını kullanarak başarıya ulaşma konusunda güzel bir etki veriyor .

Şubat ayı zaten çok hareketli ve hatta olaylı olacağını öngördüğümüz bir ay. Özellikle önemli hareketleri ve işleri Şubat ayının yarısına kadar harekete geçirmek faydalı olacak zira ondan sonra işler karışmaya başlıyor. Çok fazla çatışma, kavga ve krizlere işaret eden göstergeler var karşımızda ki zaten ilerleyen dönemde bu açıları bol bol konuşuyor olacağız. Kısaca bahsetmek gerekirse 22 Şubat 2017 Mars-Plüton karesi, 26 Şubat 2017 Mars-Uranüs kavuşumu ve 27 Şubat 2017 Mars-Jüpiter karşıtlığı derken gökyüzü tekrar çarşamba pazarına dönüyor. Yani neyin ne olacağını tahmin etmenin çok zor bir ortamda, özellikle de kaza ve terör olaylarında artışların; isyanlar ve saldırganlığın yükselebileceği çok gerilimli bir döneme gireceğiz. Dolduruşa, manipulasyona ve tahriklere gelmemeliyiz! Gerçek bir savaşçı aklıyla kazanır, düşüncesiz ve tamamen tepkisel reaksiyonlarla değil. Bu dönemde finansal anlamda da önemli çalkantılar görebiliriz. Burada iki hayırlı yol var esasen, bu kargaşalara yenilmemek ve mevcut durumumuzu korumak; başarabiliyorsak da krizleri fırsata dönüştürmek ve birleştirici olmak. Unutmamalıyız ki: Kalem kılıçtan keskindir!

Önemli bir not: Bir çok danışanımdan aldığım bir soru olduğu için yazma ihtiyacı duydum, bu öngörüler tüm-burç ev sistemi ile yapıldığından haliyle her haritada etkili olması mümkün değildir. Çünkü hepimizin harita/ev yapısı farklıdır hem de haritalarımızda bu etkileşimleri olumlu ya da olumsuz etkileyecek farklı yerlerde bulunan gezegenlerimiz vardır. Özetle net bilgi almak adına kişisel danışmanlık servisimizi kullanmanız daha etkili olacaktır.

Ve son olarak Mars Koç burcunda iken burçlarla etkileşimlerine bakalım. (Yükselen burcunuza göre okumanızı öneririm)

KOÇ: Bu etkileşimin assolisti sizlersiniz tabii ki. Adeta enerji ile dolacak, macera arzusu ve heyecanla harekete geçmek için hazır hissedeceksiniz. Ancak bu etki aynı zamanda aşırı agresyon ve dikkafalılık da yapabilir. “Ben tek, siz hepiniz” yaklaşımına dikkat. Özellikle Şubat ortasında kafanıza koyduğunuz işleri başarmak mümkün. Sabır ve kararlılıkla yürürseniz zafer sizin olacaktır. Hevesiniz kaçıp da işleri yarım bırakırsanız tabii bu iş olmaz, sonra niye olmuyor diye bana kızmayın. :) Özellikle 21 Şubat 2017 sonrası sinirlerinize hakim olun ve daha çok bulunduğunuz yerde güçlü durmaya özen gösterin. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Arkanızdan iş çeviren kişilerin gerçek yüzlerini göreceğiniz ve maskelerin düşeceği bir dönem sizleri bekliyor. Boğalar sadakatleri ile ünlüdür ama unutmayın o insanlar aslında hiçbir zaman sizin verdiğiniz değeri hak etmiyordu, bundan ötürü bu tür tipler ortaya çıktığında sevinmeniz daha mantıklı olur. Değerli ile değersiz ayan beyan görünecek bu sayede. Kendinizi kimi zaman güçsüz, kimi zaman da çaresiz hissebilir, hatta içten içe kaynayabilirsiniz. Sağlık açısından dikkatli olmanız ve özellikle de ruhen kendinizi korumanız bu dönemde çok önemli olacak. Unutmayın bu bir “kış” temizliği ve sizin hayrınıza. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Bence bu haftayı biraz dinlenerek geçirin zira Mars Koç burcuna geçtikten sonra pek oturma fırsatınız olmayacak. Sosyal trafiğiniz inanılmaz artabilir, enerjiniz yükselebilir, bol bol eğlenebilir ve yepyeni çevrelere girebilirsiniz. Yalnız Satürn Yay uzaktan Mahmut Hoca edasıyla size bakıyor, unutmayın. :) Yani hem fiziken kendinizi tüketmeyin hem de maddi açıdan da kontrollü olmakta fayda var. Özellikle de Şubat ortasından sonra! Ayrıca bu dönemde arkadaşlarınız üzerinde çok koruyucu hissedebilir, gazete üçüncü sayfalarında “Arkadaşına laf edenin kafasına sandalye fırlattı” gibi haberlere konu olabilirsiniz. Biraz sakin olmak iyidir. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Özellikle ne olacak benim kariyerimin hali diyen Yengeçlere müjde, overlok makinesi ayağınıza geldi. Eğer mızmızlanmaz ve doğru zamanda doğru hareket ve konuşmaları yaparsanız terfi de sizin yeni iş de. Hangisini seçersiniz, karar sizin. Özellikle 11 Şubat 2017 +- 5 gün altın değerinde fırsatlar sunuyor bu dönemde sizlere. Sadece ısrarcılığın dozunu kaçırmayın bir de duygusal açıdan kendinizi kontrol altında tutun. Başarınca da hemen yelkenleri suya indirmeden kararlılıkla ilerlemek çok çok önemli. Tıpkı Koçlar gibi 21 Şubat sonrasını daha temkinli ve sakin geçirmeniz faydalı olacaktır. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Özellikle yüksek öğrenim, hukuki meseleler ve dış ticaretle ilgili konularda çok avantajlı bir dönem sizleri bekliyor. Davanız varsa sonuçlanabilir, eğitim anlamında güzel atılımlar yapabilir, ticarette iyi işler başarabilirsiniz. Bu dönemde özellikle felsefi ve dini konularda çok fazla tartışma içinde kalabilirsiniz. Fikirlerinizi savunun ama herkes sizinle aynı şeyi düşünmek zorunda değil; bunu da kabul etmeniz önemli. Seyahat trafiğiniz (özellikle uzun yolculuklar) çok artabilir, uykusuzluk ve dikkatsizliğe karşı önlem almayı unutmayın. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Konumuz para. Özellikle de krediler, borçlar, alacaklar ve partnerinizin mal varlıkları. Bu dönemde özellikle bu konularda önemli hareketler olabilir, alacak tahsil edebilir, borçlarınızı kapatabilirsiniz. Partnerinizden maddi anlama güzel haberler gelebilir. Ancak arada panik modunda geçip bu kadar işle nasıl uğraşacağım diye düşünebilirsiniz; çevrenizdeki insanlarla para konusunda çatışmamaya çok dikkat etmelisiniz. Şubat ortasından sonra maddi açıdan daha tetikte ve güvenli yatırım araçlarını kullanmanız faydalı olacaktır. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Filmlerde birbirleriyle kavga edip sonra birden birbirlerine sarılan tipler vardır ya. İşte bu dönem öyle bir dönem. Sevgiliniz varsa dönem dönem kavga edip sonra gözyaşları içinde barışabilirsiniz. Yoksa yıldırım aşkı kapınızı çalabilir. Yalnız basit meseleler birden inanılmaz hayati sorunlarmış gibi görünebilir, abartmayın; uyum ve anlayış burada kilit kelimeler. Ortağınız varsa aynı şekilde onunla da arada sürtüşebilirsiniz, burada ise çare iş birliği, birlikte hareket etmek ve uyum içinde çalışmak. Özellikle 21 Şubat 2017’den sonra aşk anlamında hiçbir şekilde karar almadan bir süre beklemeniz daha faydalı olur. Hatta genel olarak her konuda beklemede kalın en iyisi. Hatlar çok karışık, biraz sabır. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Öncelikle her şeyin başı sağlık. Zira Mars altıncı evinizden yani sağlıkla ilgili bölümden geçeceği için bu süreçte sağlığınıza dikkat etmeniz çok çok önemli olacak. Bir yandan özellikle iş hayatı ve bürokratik konularla ilgili çok güçlü ve hevesli hissedecek, kimi zaman çatır çatır savaşa gireceksiniz ama kendinizi heba etmeyin, enerjinizi lütfen dengeli kullanın. Kriz anında doğuştan usta olan akrepler özellikle çatışmalı ortamlarda büyük kazanımlar ve başarılar sağlayabilirler. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Aşk, tutku ve cinsel heyecan sizi ele geçiriyor. Bu dönemde dürtüleriniz çok artabilir, aşktan aşka, maceradan maceraya koşabilirsiniz. Çok kalp kırmayın, sonra bir gün sizi de görürürüz. :) Ayrıca özellikle çocuk açısından bereketli bir etki, bu dönemde çocuk sahibi olmak istiyorsanız başarı şansı yüksektir. Özellikle de sanatsal konular ve hobilerle ilgili harekete geçebilir, eğitim alabilir ve kendinizi bu konularda bol bol zenginleştirebilirsiniz. Ayrıca risk alma ve spekülatif para işlerine girme hissiniz de artabilir, paraşütsüz atlamayın zira Satürn sizin burcunuzda ve abartıdan hiç hoşlanmadığını hepimiz çok iyi biliyoruz. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Öncelikle bu dönemde vatan, kökler ve atalarla ilgili duygularınızda güçlenme olabilir. Kendi değerlerinize karşı çok hassas olabilirsiniz. Saygı her zaman çok önemli ama bu konularda sizinle aynı fikirde olmayan kimselere de saldırgan olmamalısınız. Evde biraz gergin rüzgarlar esebilir, özellikle aile büyükleri ile bazı çatışmalar olabilir. Ayrıca kendi yolunuzu çizmek ve kararlarınızı uygunlamak adına da ideal bir etki altında olacaksınız. Diğer saydığım tüm öncü burçlar gibi 21 Şubat 2017 sonrasında iyice sakin ve dikkatli olmanız son derece önem taşıyor. Pire için yorgan yakmamalısınız. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Bu hafta hem Kova yeniayı hem de Mars etkisi birleşince yeni işlere girişmek, iletişim kanalları açmak, yazmak çizmek ve konuşmak adına harika bir etki altında olacaksınız. Sadece Mars aynı zamanda problemler de yaratabilecek bir doğaya sahip olduğundan özellikle de Şubat ortasından sonra yakın çevre, kardeşler ile ilgili gerginlikler artabilir. İletişim problemlerini “Beni anlamıyorsun, defol git” şeklinde çözmemeye çalışırsanız hem sizin hem de çevreniz için daha iyi olacaktır. :) Zihniniz çok hızlı ve dinamik çalışacağından bu süreci fikir üretmek ve uygulamak adına çok iyi değerlendirebilir, ayrıca kısa ama çok fazla seyahat edebilirsiniz. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Maddiyat açısından olumlu bir etkileşim söz konusu. Yani bu dönemde özellikle de bireysel girişimci balıklar maddi anlamda güzel kazanımlar elde edebilirler. Tabii ki odakları ve motivasyonlarını korumaları koşuluyla. Hayallere dalmayın, demotive edici her şeyden uzak durun, özetle işinize bakın; kim ne derse desin! Ancak unutmayın ki bir yandan da bu kazanımları çılgın bir hızla harcayabilirsiniz. Zaten ortalık maddi gerginlik açıları doluyken bu açıdan kendinizi frenlemeniz biraz daha iyi olacaktır. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.