Emre Dirağ

Tarot hakkında kısaca bilgi vererek başlayalım. Tarot; kullanımı ilk kez ortaçağda kayıtlara geçmiş ve 78 kart ile uygulanan bir öngörü yöntemidir. Her bir kart içerdiği farklı semboller neticesinde birbiri ile ilişkide olan fakat yine de farklılaşan 7-8 farklı anlamı ihtiva ederken düz ve ters yorumları da değişmektedir. 7 kart ile yaptığımız bir açılımda tam anlamıyla iki kez üstüste aynı kart sırasının gelme olasılığı hepsinin düz olduğunu farzedersek 1 / 13 trilyon gibi olağanüstü bir rakam iken bunların ters veya düz olması, daha da ötesi kartların taşıdığı farklılaşan anlamlar olasılıkları astronomik rakamlara ulaştırır.

Bu sebeple konuya olasılık zenginliği açısından yaklaşıp (Astrologlarımız kızmasın :) Bana zorla bu yazıyı yazdırırken düşünecektiniz) Astroloji ile ilgili küçük bir kıyaslamaya gidersek eğer; bir kişinin aynı gün aynı saat ve aynı konumda doğma olasılığı ne kadar düşükse iki farklı kişiye bire bir aynı Tarot açılımının çıkması olasılığı da aynı düzeyde küçüktür.
Öte yandan Astroloji ve Tarot’un birbirini mükemmel biçimde tamamlayan iki öngörü yöntemi olduğunu belirtmek gerekir diye düşünüyorum. Astroloji genel anlamıyla “içinde yüzdüğümüz deniz”den bahsederken, Tarot “içinde yürüdüğümüz bedendir”. Astroloji size doğru yaklaşan dev bir dalgayı pek ala haber verebilir, Tarot ise bu dalga yaklaşırken sizin bireysel olarak alabileceğiniz pozisyonlarla ilgilidir. Aynı şekilde Astroloji sizin avantajınıza şekillenen koşulları haber verirken Tarot bu fırsatı nasıl değerlendirebileceğiniz konusunda risk ve önerileri bize sunar.

Tarot en başından belirttiğimiz gibi bir öngörü yöntemidir. Tarot’un kader üstünde kesin bir bağlayıcılığı iddiası tam anlamıyla saçmalıktan ibarettir. Tarot’un amacı olası gelecekler konusunda zihnimizi açmak ve şayet bu olasılıklar gerçekleşirse ne hamle yapacağımızı daha önce kafamızda tartmış olmaktır. Mesela Tarot size yaklaşan bir aşktan bahsederken bir sonraki kartta sevgilinizi boğup kaçırma riski gösteriyorsa; makbul olan tepki bu “boğuculuğu yapmamak” ve yine bu şekilde kötü bağlanan Tarot açılımının gerçekleşmesini engellemektir. Koşullar ne kadar sert veya yumuşak olursa olsun bireysel aksiyonlarımız hayati önem taşımaktadır.

İnsan evladı kimi zaman en çetin koşullardan muzaffer bir şekilde ayrılabilirken kimi zaman ise düz yolda düşer. Bize düşen ise önümüzdeki bu yolda tehlike ve fırsatları doğru analiz edip kendimiz ve çevremiz için en doğru seçimleri yapmaktır. Kişisel sorularınız doğrultusunda Tarot danışmanlığı almak için buraya tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.

Güzel günler dileğiyle.