Begüm Minkis

Kökeni M.Ö. 2000’lere dayanan astroloji ilmi, yaşadığımız dünyayı nasıl daha verimli hale getirebileceğimiz ve geleceğimizi planlayacağımız konusunda bizlere hep ışık olmuştur. M.Ö. 400’lerden itibaren ise gündelik yaşama ve bireysel hayatımıza girmeye başlamıştır. Medikal astroloji başta olmak üzere kişisel bakım faaliyetleri, hobiler, diyet ve spor konusunda astrolojiden fayda sağlayabiliriz. Lakin bu bilgilere erişmek için Ay fazları, gezegenler ve burçlar gibi önemli noktaları birleştirerek yorumlamamız gerekiyor. Bu yazımızda tüm bu bilgilere detaylıca değineceğiz. (Burç bazında incelemeler yazının devamında.)

Zodyak kuşağı bilindiği üzere 12 takım yıldız ve burçtan oluşuyor. Her burç vücudumuzda belli başlı bölgeleri yönetmektedir. Koç burcu zodyak sıralamasında ilk burç olarak baş bölgemizin tümünü temsil ederken, Balık burcu ise son burç olarak ayaklarımızı ve topuklarımızı simgeler.

Bununla birlikte söz konusu sağlık olduğu zaman Koç ve Başak burçlarını ilk etapta dikkate alabiliriz. Koç genel fiziki var oluşumuz, çevresel şartlarımız ile ilişkili iken; Başak burcu ise sağlık rutinlerimiz, beslenme ve vücudun dengesini koruması için gereken iç ve dış düzeni simgeler. Bu durumda Koç ve Başak burçlarının aktif olduğu bilhassa Ay’ın transit ettiği günlerde sağlığımızla, takviye gıdalarla, kişisel hijyen ve bakımlarımızla çok daha fazla ilgilenmeye ihtiyaç duyabiliriz.

Dış güzelliğimize, keyfimize, sanat ve estetik temalarına odaklandığımız zamanlar çoğunlukla gökyüzünde Boğa, İkizler, Aslan, Terazi ve Balık burcu vurgularına, yine bu burçlarda gerçekleşen yeniay ve dolunay zamanlarına rastlamamız pek şaşırtmamalıdır. Bu burçlar görsel tatmine, dış konfora oldukça önem verir. Her türlü üretim, neşe ve ilham gerektiren faaliyetlerde başarı sağlarlar. Spa merkezlerinde veya güzellik salonlarında bu zamanlarda saatlerce vakit geçirebiliriz.

Saç kesimi için Ay’ın Aslan burcunda seyahat ettiği zamanlar, Aslan burcunda gerçekleşen dolunaylar ekstra tercih edilmelidir fakat saç boyası düşünüyorsanız Ayın İkizler, Terazi ve Kova burçlarında seyahat ettiği süreçler ve bu burçlarda gerçekleşen yeniaylar çok daha güzel sonuç verecektir. Hava elementine mensup burçlar (İkizler, terazi, kova) fiziksel göstergelere göre gençlik, güzellik ve cazibe konusunda birinci sıradadır. İkinci sırada ateş elementi burçları (Koç, Aslan, Yay) alır. Dolayısıyla eğer konumuz estetik ise bu burçların en azında bir noktada gökyüzünde vurgulu olmasına özen göstermeliyiz.

Yapmak istediğimiz işlemleri element ve nitelik değerlerine göre de belirleyebiliriz. Toprak elementine mensup Boğa, Başak ve Oğlak burçları dünyaya dair işlerden sorumludur. Disiplinli biçimde sürdürebilir alışkanlıklar edinmek istiyorsak bu burçlarda transit eden Ay, gerçekleşen yeniay takibindeki günler tercih sebebi olabilir. Diyet ve spor konusunda yeterli devamlılığı sağlayamıyorsanız yine tercih edebilirsiniz. Su elementine mensup Yengeç, Akrep, Balık burçları daha çok manevi yaşam ile bağlantı kurduğundan bu burçları ciddi dünya meselelerine pek karıştırmamalıyız. Ruhsal alanlara yönelik temalar daha cazip olacaktır. Bu süreçlerde yoga, meditasyon, okült ve psikolojik odaklı konular bizleri rahat ve tatminkâr hissettirebilir.

Ateş burçlarının yoğun olduğu Koç, Aslan ve Yay burçları bitmek bilmez enerjisi ve çevresini de harekete geçirici yapısı ile yeni hedefler belirlemek, girişim yapmak, sportif faaliyetlere yönelmek gibi işlerde mutlaka tercih edilmelidir. Yoğun bir spor ardından güçlü şekilde protein alınımını bu burçlarda seyahat eden Ay zamanlarında ve gerçekleşen dolunay evrelerine denk getirebilirsiniz. Bedensel kuvvet gerektirmeyen tam aksine yoğun zihinsel odak ve çözüm isteyen işlerde İkizler, Terazi ve Kova burcu vurgulu bir gökyüzünü aramalıyız. Olumlama veya meditasyon öğrenmek, dua ezberlemek, regresyon gibi hafıza gerektiren işlerde bu burçlarda seyahat eden Ay bizlere maksimum verim sağlatır. Ayrıca bu burçlar insancıl doğayı simgelediğinden iletişim, uzlaşma vb. meselelerde oldukça iyidir.

Öte yandan Hilal ve Büyüyen Ay fazı yeni bir alışkanlık kazanmaya niyet etmek, spor ve diyete başlamak için en elverişli zamanlardır. Kısa vadede sonuç almak için her zaman Dolunay dönemleri tercih edilmelidir. Yalnız altını çizerek söylemem gerekirse cerrahi işlemler için dolunay dönemleri doktor tarafından önerilmediği sürece tercih edilmese daha iyi olur. Kanserli hücrelerin metastazını, iç kanama olasılığını tetikleyebilir. Enfeksiyonlar olabilir ve işlem sonrası yoğun ağrılı geçebilir. Ameliyatlar için en uygun dönem hilal, küçülen ay fazı ve balzamiktir.

Genelde pek sevilmeyen Ayın döngüsünün kapandığı haber veren Balzamik fazın hakim olduğu süreçler sağlık ve kişisel bakım konusunda işimize oldukça yarar. Epilasyon, cerrahi işlemler, manikür pedikür, kaş ve bıyık aldırma, zayıflama, detoks ve psikolojik terapiler için çok iyidir. Adeta fiziksel ve ruhsal yeni bir döneme hazırlık gibidir. Bilhassa Ayın Yengeç, Akrep, Balık burçlarında bir de üzerine balzamik fazda olduğu dönemler psikolojik destek almak, manevi olarak arınmak, kilo vermek ve bağımlılıklardan kurtulmak normale kıyasla çok daha kolay olabilir.

Burçlar için sağlık tüyoları: (Güneş, Yükselen ve Ay burcunuzu okuyabilirsiniz)

KOÇ: Heyecanlı ve çalışkan doğanız ile sportif faaliyetler, doğa yürüyüşleri, boks, yüzmek ve kampçılık üzerinizde biriken enerjiyi atabilmeniz için ideal gözüküyor. Hijyeninize ve bakımımınıza önem verdikçe hayattan aldığınız keyif yükselebilir. Evcil hayvanlarla arkadaşlık yapmak da sizi manevi olarak besler. Sağlık açısından baş ağrısı, migren, vertigo, kulak problemleri, diş sorunları, ateşli hastalıklar, kan ile ilgili sorunlara açık olabilirsiniz. Bunları dengelemek için düzenli uyku ve egzersiz ve gerekli rutin doktor kontrolleri sizin için önemli olacaktır. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Yumuşak huylu, sakin ve huzurlu doğanız çok fazla rekabet içeren veya ağır sporlar yapmaya uygun olmayabilir. Şekerli gıdalara ekstra eğiliminiz olabilir ve kilo almaya da meyilli olacağınız için kendinizi sürekli dengede tutmanıza yarayacak besinler tüketmelisiniz. Bitkisel çaylar, aromaterapi, spa, masaj ve meditasyonlar ile şifayı bulabilirsiniz. Toprak ile ilgilenmek, doğada piknik yapmak size kendinizi daha güvenli ve mutlu hissettirebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Stres, uyku problemleri, sinir sistemi hassasiyetleri en çok yakındığınız sorunlar arasında bulunabilir. Kendinizi sürekli ifade etme gereği duyduğunuz için interaktif faaliyetler ile ilgilenmeniz sizi rahatlamış hissettirebilir. İletişim kanallarınızı sürekli aktif kılacağınız, olumlamalar yapacağınız ve günlük tutacağınız meditatif çalışmalar ile ilgilenebilirsiniz. Nefes egzersizleri, yürüyüş, dans ve terapiler size fazlasıyla iyi gelebilir. Piyano veya keman gibi enstrümanlar çalarak ellerinizi sürekli aktif kılabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Duygusal iletişiminiz çok yoğun olduğundan gelecek planlarınız ile eski anılar arasında sık sık gidip gelmeye eğilimli olabilirsiniz. Mide, göğüs ve rahim problemlerini en çok yaşayan burçsunuz. Bu nedenle hazımsızlık yaşamamak için ekstra sağlıklı beslenmeye dikkat etmeniz gerekiyor. Ev içerisinde vakit geçirmek, ev yemekleri yemek sizi rahatlamış hissettirir. Kendinize ait mum eşliğinde yoga, meditasyon ve kitap okuma alanı oluşturarak boş zamanlarınızı değerlendirebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Cüretkar doğanız sürekli onaylanma, takdir görme ve beğenilme ihtiyacında olduğu için ruh ve beden sağlığınızı dengede tutmak dış dünya ile kurduğunuz bağ ile çok yakından ilgili. Ön planda olacağınız spor, dans, sanat ile ilgilenmek vücut dengenizi, bağışıklığınızı korumaya büyük oranda yardımcı olabilir. Saç, kaş ve kirpik bakımları, makyaj, moda ve dekorasyon vb. faaliyetlere de sık sık yönelerek içinizdeki canlılığı görsel şölene dönüştürebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Titiz ve detaycı yönünüz sağlık açısından da seçici olabileceğinizi deneme yanılma yöntemleri ile sizin için en doğru yöntemi bulabileceğinizi gösteriyor. El, ayak ve diş bakımlarına çok önem verirsiniz. Sizin için egzersiz demek hem kendinize hem de başka insanlara fayda sağlayacağınız aktivitelerdir. Bunun için müzikal işlerde yer almak, tiyatro, balık tutma ve fotoğraf çekmek gibi başkalarına da hizmet ederken şifalanmayı tercih etmeniz olası. Öte yandan evcil hayvan da besleyebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Hayatta en çok duyduğunuz kaygı estetik konular ve değer görmemeye yönelik kaygılar olduğu için kişisel bakımlarınızı aksattığınızda kendinizi iyi hissetmeyebilirsiniz. Saç bakımı, estetik dokunuşlar, çiçekler ve tablolarla etrafınızı güzelleştirmekten büyük haz duyarsınız. Sizin için göze hitap eden her şey ruhunuza iyi gelir. Sağlık perspektifinden baktığımızda böbrek, bel ve bel altı bölgeleri kaynaklı sıkıntılardan mustarip olabilirsiniz. Özel dikkat gerektirebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Manevi ve sezgisel yönleriniz çok baskın olduğundan kendinizi sürekli gerçekleri araştırıp sorgularken buluyor olabilirsiniz. Psikolojik sorunlar başta olmak üzere vücutta genital organlar, rektum ve rahim de hassas olacağınız bölgeler arasında bulunuyor. Fazla et ve hamur işi tüketmemelisiniz. Detoks yapmak, bol su içmek ve sulu sebzeli hafif gıdalar tüketmek size çok iyi gelebilir. Mum eşliğinde okült çalışmalar yapmak, metafizik konulara dair kitaplar okumak ve psikoterapiler iç dünyanızı şifalandırabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Enerjik ve neşeli doğanız sebebiyle evde durmaktan ve kasıntı ortamlardan hiç hoşlanmayabilirsiniz. Şehir gezileri, kamp ve doğa faaliyetlerinde sık sık bulunabilirsiniz. Macera hayatınızın kilit taşıdır. Bungee jumping ve paraşütle atlamak gibi atraksiyonlardan hoşlanabilirsiniz. Sağlık çerçevesinde üst bacak, basen, varis ve merkezi sinir sistemi rahatsızlıklarından mustarip olma ihtimaliniz yüksek. Bu sebeple karbonhidrat odaklı beslenmemeye dikkat etmelisiniz. Düzenli ve yeterli yürüyüş sizin için çok önemli olacaktır. Doğada kamp, dağ tırmanışı, kayak veya paten de yapabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Cilt sorunları ve alerjilerden büyük oranda yakınabilirsiniz. Kemik ve iskelet sistemi sağlığı da sizin için önemlidir. Bunun için organik beslenme, sağlıklı ürünler kullanma ve düzenli jimnastik daha iyi bir yaşam için gereklidir. Aşırı hareketli aktivitelerden ziyade pilates yapabilir, kaslarınızı güçlendirecek süt ve süt ürünlerine önem verebilirsiniz. Cilt bakımı, buhar banyosu, dermapen ve G5 gibi işlemler de dış görüntü ve esnekliği destekleyebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Mekanik zihin yapınız ile beraber kendinizi bir amaca ve bilgiye adanmış hissetmek istersiniz. Uzun yürüyüşler yapabilir, müzik eşliğinde dans edebilir, bisiklet, kaykay veya aletli pilates yapabilirsiniz. Damar yolları, tansiyon, alt bacak, diz ve bilek rahatsızlıklarına daha fazla açıksınız. Karbonhidrat ağırlıklı beslenmekten ziyade bitkisel gıdalar tüketmeli, bununla birlikte özellikle Omega 3 alımına dikkat etmelisiniz. Balık ve sebze ürünlerine ağırlık verebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Manevi yönü en baskın burçlardan biri olarak içsel tatmine çok önem vermeniz olası. İbadet, yoga, meditasyon ve enerji çalışmaları yaparken negatif enerjilerden arınabilirsiniz. Ayak masajları ve bakımları da size çok iyi gelir. Ayak ağrıları yaşama ihtimaline karşı mutlaka size uygun ortopedik ayakkabıları tercih etmelisiniz. Uyumadan önce ayaklarınızı soğuk suda yıkayıp öyle yatabilirsiniz. Özellikle iç organların yağlanmaması için vücudunuza ağırlık yapan kilolardan deniz ürünleri, meyve ve sebze tüketerek daha hızlı biçimde kurtulabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis