Merve Çubuktepe

Hepimiz sevgililerimizle, eşlerimizle ve hatta arkadaşlarımızla ne düzeyde uyumlu olduğumuzu merak ederiz. Danışanlarımızdan en sık aldığımız soru temalarından birisi de ilişki uyumu üzerine olduğu için sizlerle ilişkiler astrolojisine dair bazı ipuçlarını paylaşmak istedik.

Astrolojiye biraz ilginiz varsa muhakkak Güneş burcu uyumlarına aşinasınızdır. Mesela kural olarak her elementin burçları kendi içinde iyi anlaşır; su elementinden örnek verirsek Akrep ve Yengeçler birbirleriyle doğal uyum içindedir. Bu sebepten uyumlu bir elementten bir partner bulduğumuzda seviniriz. Ama nitelikleri aynı burçlar ya da elementleri uyumsuz burçlara gelince alarm zilleri çalmaya başlar. “Ben başak burcuyum o ise ikizler, hayatta olmaz!” “Ne boğa erkeği mi, ben yay burcuyum nasıl anlaşayım onunla!” “Akrep erkeği mi, hiç sevmem; aman aman!” Ve sonunda malum soru gelir: “Biz asla uyumlu olamayacak mıyız?” Cevap: “Bal gibi de olabilirsiniz!”

Oysa ki ilişkiler astrolojisi basitçe Güneş burçlarının uyumunu incelemekten çok daha fazlasıdır. Gene örnek vermek gerekirse bir balık ve bir ikizler birbiriyle pekala da birbirleri ile çok uyumlu olabilir. Çünkü işin sırrı sadece doğduğumuz günle belirlenen Güneş burcumuz değil, yükselen burcumuz ve kişisel gezegenler dediğimiz Ay, Merkür, Mars, Venüs ve bir çok diğer detayda da gizlidir. Güneşlerin uyumu elbette olumlu bir etkidir ama basitçe anlatmak gerekirse kişisel gezegenler arasındaki uyum ne kadar yüksekse ilişkideki ahenk de o derece yüksek olur.

Balık ve ikizlerden örnek verdik öyle devam edelim. Bu insanların Güneş burçları uyumsuz olsa da Merkürleri mesela aynı burçtan, Venüsleri ve Marsları da uyumlu elementten olsun. Bu iki kişi aynı dili konuşup güzel bir iletişim yakalayabilir (Merkür), aşktan beklentileri uyumlu olabilir (Venüs) ve cinsel açıdan da birbirlerine çok çekici gelebilirler. (Mars) Tabii ki Balık burcu yapısı gereği daha duygusal ve içe dönük, İkizler ise daha konuşkan ve dışa dönük olacaktır ama diğer tüm olumlu faktörler birleşince musmutlu bir beraberlik yakalayabilirler.

Hep söylediğimiz gibi her doğum haritası kişiye özeldir ve sayısız detaydan oluşur. İlişki analizi yapılırken de mutlaka partnerin doğum haritası incelenmelidir. Hem iki harita arasındaki uyum (sinastri) hem de ortak haritanın (kompozit) durumu ilişkinin şimdiki durumu ve geleceği hakkında büyük ipuçları verir.

İlgilendiğiniz kişinin doğum saatini bulmak ya da karşı tarafa sormak kimi zaman zor biliyorum. ;) Ama yükselen burç dahi belli olmadan gezegen uyumları bile çok şey söyleyebilir. Tabii en net sonuç için doğum saatini bulmak en doğrusu olacaktır.

Özetle; mutluluğun kimden, nereden, ne zaman geleceği belli olmaz.

Siz de aklınıza takılan herhangi bir konuda buraya tıklayarak astrologlarımıza danışabilirsiniz.

Hepinize güzel günler diliyoruz! :)