Merve Çubuktepe

Hiç şüphesiz bu ayın en baskın gökyüzü olayı 6 Ekim 2018’de başlayacak Venüs retrosu. Ay boyunca etkisini sürdürecek; ayın son gününün son saatlerinde kadar Akrep burcunda gerileyecek. Akabinde ise Terazi burcuna geçecek ki bu da Kasım 2018 gündemi.

Venüs retrosuna eşlik edecek, aynı zamanda Venüs-Uranüs karşıtlığını da zirveye çıkaracak 24 Ekim 2018 Boğa burcunda gerçekleşecek dolunayı da son derece önemli buluyorum. Dolunay Venüs retrosunun da etkisi ile zayıf ilişkiler için son damla olabilir. Çünkü güven, kalıcılık ve sadakat temalarının çok önemli olacağı ve bunların eksik olduğu ilişkilerin sert bir şekilde sınanacağını söylemek mümkün. Sert Uranüs Boğa temasları ekonomik açıdan da kesinlikle zorlayıcı oluyor, hatalı ve riskli yatırımların sıkıntı yaşatması olası.

9 Ekim 2018’de Terazi burcunda gerçekleşecek yeniay ise sade açılara sahip ama gerilimli. Daha önce Koç dolunayında anlattığım “birey” olma deneyiminin esasen devam niteliğinde. Duygularla savrulurken mantığı ve objektif olmayı odağa almak kolay olmayacak. Bu yeniayın en önemli teması da “etki” altına kalmamayı başarabilmek.

10 Ekim 2018’de Merkür, 23 Ekim 2018’de ise Güneş Akrep burcuna geçiş yapacak. Gökyüzünde Akrep burcundaki yoğunluk artıyor. Hepimiz en derini görmek, her şeyi bilmek isteyeceğiz. Şüpheler, yarım ifadelerle yer olmayacak. Tabii ki bu dönem çok konuşan, ani ve fevri hareket eden değil; gözlemleyen, bilgi toplayan ve doğru zamanda doğru hareketi yapan kazanacak. Ve elbette tüm Akrep burçlarının doğum gününü şimdiden kutluyorum. :)

Ayın ikinci yarısının açıları ilk yarıya göre çok daha olumlu bir yapıda. Bundan ötürü de önemli işler adına ikinci yarı içerisindeki uygun günleri değerlendirmek daha pozitif etki getirebilir.

Gökyüzü takvimini detaylı inceleyelim: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

1 Ekim 2018 / Plüton Retrosu Sona Erdi: Bir jenerasyon gezegeni olan Plüton uzun süren retrosunu tamamladı. Etkileri daha çok toplumsal düzlemde görülmekte birlikte, bireysel haritalarda eğer önemli bir tetikleme gerçekleştiriyorsa şayet tıkalı olan konuda bir arınma, yolun açılması ve netleşme durumu sağlayabilir.

3 Ekim 2018 / Merkür kare Plüton: Kısa vadeli ancak gerilimli bir etkileşim. Özellikle üstlerle çekişmeler, dominant olmak adına laf kavgaları ve ufak bir konudan büyüyen tartışmalar. Önemli görüşmeler için önerilmez.

6 Ekim 2018 / Venüs Retrosu Başlıyor: 16 Kasım 2018’e kadar sürecek olan bu retro 31 Ekim 2018 geceyarısına kadar Akrep burcunda, kalan süresini ise Terazi burcunda tamamlayacak. Duygusal anlamda karmaşık, yoğun ve nostaljik deneyimler yaşatabilir.

9 Ekim 2018 / Terazi Burcunda Yeniay: Koç dolunayının devamı niteliğinde; kişinin kendisi olması, dolduruşa gelmemesi ve duygularına yenilmeden objektif kalma sınavı ile ilgili bir yeniay.

10 Ekim 2018 / Merkür Akrep Burcunda: Merkür Akrep burcuna geçerken gökyüzündeki Akrep vurgusunu yükseltiyor. 31 Ekim 2018’e kadar bu burçta kalacak. Herkes bir dedektif, herkesin gözleri açık ve hataya yer yok.

10 Ekim 2018 / Merkür karşıt Uranüs: Taze burç değiştiren Merkür hemen Uranüs’ün karşısına geçiyor. İnatlaşma, çekişme ve değişik olanı reddetme teması baskın. Aşırı inat zarar getirebilir.

11 Ekim 2018 / Venüs kare Mars: İlişkiler adına zorlayıcı bir açı kalıbı. Özellikle de Venüs Retro giderken dikkat edilmesi gereken bir etki.

12 Ekim 2018 / Güneş kare Plüton: Duygusal konulardaki yangının maddi dünyaya sıçramasını mümkün kılan bir açı kalıbı. Patronlar ve aile büyükleri ile gerilim görülebilir.

12 Ekim 2018 / Merkür altmışlık Satürn: Sadece ve sadece mantıklı, ağırbaşlı ve gözlemci kişinin kazanacağını gösteren; kariyer ve finans için olumlu bir açı.

19 Ekim 2018 / Merkür üçgen Neptün: Hayalgücü, ilham ve sözcüklerin büyüsünü yükselten bir açı kalıbı. Venüs retro etkisi ile geçmişi yad etmek ve geçmişten ilham almak da mümkün.

19 Ekim 2018 / Merkür kare Mars: Neptünle olumlu açı yapan Merkür aslında herkese iki yol göstermekte. İlhamın yolu; ya da sert kare açı ile Mars’ın uçarı ve kavgacı yolu. Seçim sizin.
22 Ekim 2018 / Merkür altmışlık Plüton: Birilerini ikna etmek, kendinizi ifade etmek; önemli sunum ve görüşmeler için son derece destekleyici bir etki.

23 Ekim 2018 / Güneş Akrep Burcunda: Tüm Akreplerin doğum gününü kutluyorum, yeni yaşınız size mutluluklar ve güzellikler getirsin. :)

24 Ekim 2018 / Güneş karşıt Uranüs: Dolunay öncesi Güneş, Uranüs ile karşıt pozisyona geçiyor; beklenmedik olaylar, iyi ya da kötü sürprizlere açık bir etki oluşturuyor.

24 Ekim 2018 / Venüs altmışlık Satürn: Bu açı ilişkiler adına son derece sert Boğa dolunayı öncesi sadece ciddi, gerçek ve en zorda bile bozulmayan aşk kazanacak diyor.

24 Ekim 2018 / Boğa Burcunda Yeniay: Venüs/Güneş ile Uranüs/Ay dörtlüsünün karşı karşıya geleceği tansiyonu çok yüksek bir dolunay. İlişkiler adına büyük ve zorlu bir kalıcılık sınavı; beklenmeyen her şeye açık. Finansal açıdan da riskli etkileri mevcut.

28 Ekim 2018 / Güneş altmışlık Satürn: Bu olumlu açı özellikle çalışkan, sebatkar ve bir işe gerçekten emek veren kişinin karşılığını alabilmesi adına destekleyici.

29 Ekim 2018 / Merkür kavuşum Jüpiter: Çok güzel bir kavuşum, şanslı bir etki. Her türlü önemli yazışma, konuşma, kariyer ve finans girişimi adına olumlu. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu bir ay geçirmeniz dileğiyle,
Merve Dirağ