Merve Çubuktepe

Artık sonbaharı iyice hissetmeye başlayacağımız bu dönemde gökyüzünde Akrep burcundaki yoğunlaşmalar artacak. Daha derin, tutkulu ve yoğun etkilerle kuşatılacağız. Yılın son Merkür retrosu da bu aya denk geldiğinden bu yılı bitirmeden önce son kez hesap defterleri açılıyor diyebiliriz.

Merkür 3 Ekim 2019 itibariyle Akrep burcundaki uzun yolculuğuna başlıyor. Ayın son günü itibariyle 1-19 Kasım 2019 aralığında da retrosunu yapacak. Retro esasen Kasım ayının konusu olmakla birlikte 27 Ekim 2019 itibariyle gölge faza geçiyor ve 11 Ekim 2019 itibariyle de hız kaybetmeye başlayacak. Bu bağlamda Ekim ortası itibariyle aslında yavaş yavaş Merkür retrosu kafasına girmeye başlayacağız. Çok daha dikkatli, derinlere inen, şüpheci bir etkileşimle karşı karşıyayız. İçimizdeki dedektif uyanıyor. Bundan dolayı bir meselenin asıl özünü çözmeden rahat etmeyebiliriz. Bu da tabii bizi bazen aşırı şüpheci ve hatta paranoyak yapabilir… “Kesin bir şey var” diyerek her şeyi didikleme eğilimi görülebilir. Burada da insanları aşırı zorlamamak önemli. Diğer yandan sezgisel algılama adına en güçlü Merkür formlarından biri olduğundan sezgiler ve iç-sesinizi duygularınıza kapılmadan dinlediğiniz takdirde çok doğru adımlar atabilirsiniz.

4 Ekim 2019’da Mars Terazi burcuna geçiş yapıyor. Dengede durmak pek kolay olmayacak. Sürekli iki yana sallanan bir zeminde durduğunuzu hayal edin. Eğer bu sallanma durumuna adapte olamazsanız dengeniz kayarak yere düşebilirsiniz. İlişkilerde kriz anlarında yer yer doğaçlama yapmak, yer yer daha sessiz diplomatik olmak ve yer yer o anda çekinseniz dahi inisiyatif almanız gerekecek. Özellikle de önemli anlarda pasif kalan, harekete geçmeyen ve sessizliğe kapanan insanlarla muhattap olma durumu görülebilir. Bu kişileri dürterseniz daha da kapandıklarını göreceksiniz. Bundan dolayı sorunları çözerken diplomatik, keyifli ve yumuşak bir iletişim tarzı önemli; ne kadar bazen sabır taşmış ve bunu sağlamak çok zor olsa da.

8 Ekim 2019’da Venüs Akrep burcuna geçecek. Geçen yıl Venüs retrosu da bu burçta olmuştu. Bu yıl Venüs retrosu yok, seneye gerçekleşecek ondan içimiz rahat olsun. Merkür Akrep’in yanında bir de Venüs Akrep gelince çok tutkulu, saplantılı ve gözükara ilişkilerden bahsedebiliriz. İlişkilerde çekim ve tensel uyum çok önem kazanacaktır. Yani sizi çekmeyen biri ile bir arada durma şansınız zordur. Ya da sırf kişi çok beğendiğinizden ve ten uyumu yüksek olduğundan ilişkideki tüm aksaklıklara rağmen süreci devam ettirme eğilimi görülebilir. Venüs Akrep enerjisi kıskançlık, kontrol ve kin duygusu da oluşturabilir; bu süreçte en önemlisi “Aşk mı tutku mu?” sorusuna cevap bulmaktır.

14 Ekim 2019’da Koç burcunda dolunay meydana gelecek. Plüton’un Ay-Güneş karşıtını tetikleyerek öncü bir T-Kare oluşturduğu bu dolunay ayın stresli havasını tetikleyecek türden. Bu kadar bastırılmış duyguyu çok yoğun açığa çıkarabilir. Diğer yandan yavaşlama veya sürüklenme eğilimindeyseniz harekete geçirme etkisi de söz konusu.

23 Ekim 2019’da Güneş Akrep burcuna geçiyor. Tüm Akreplerin şimdiden doğum günlerini kutluyorum yeni yaşınız kutlu olsun Zodyak kuşağının güçlü, sezgisel ve derinlerde yaşayan insanları. :)

28 Ekim 2019’da Akrep burcunda yeniay meydana gelecek. Yeniay anında tam karşısında Uranüs konumlanıyor; Merkür retroya geçmeye hazırlanıyor. Her şey fabrika ayarlarına geri dönebilir! Hiç beklenmedik anda bir öykünün başa sardığını veya kalıcı olarak yeni bir döngüye girdiğini görebilirsiniz. Yani ya elinizdeki kitabı tekrar farklı gözle okumaya başlarsınız ya da bu kitabın ikinci cildine geçersiniz.

31 Ekim 2019’da Merkür retroya başlamak üzere durağan konuma geçecek; retro 19 Kasım 2019’a kadar sürecek. Hayırlı olsun şimdiden. :)

Ekim ayının öne çıkan astrolojik etkileşimleri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

3 Ekim 2019 / Plüton Retrosu Bitiyor: Kolektif bir etki olmakla birlikte gökyüzündeki Retro sayısı düşerken özellikle de bireysel haritasında Plüton’un ileri harekette temas ettiği kişilerin hayatında dönüşümler görülebilir.

3 Ekim 2019 / Merkür Akrep Burcunda: Merkür 3 Ekim 2019 itibariyle Akrep burcundaki uzun yolculuğuna başlıyor. Ayın son günü itibariyle 31 Ekim-20 Kasım 2019 aralığında da retrosunu yapacak. Sezgisel algılama adına en güçlü Merkür formlarından biri olduğundan sezgiler ve iç-sesinizi duygularınıza kapılmadan dinlediğiniz takdirde çok doğru adımlar atabilirsiniz.

4 Ekim 2019 / Mars Terazi Burcunda: Kriz anlarında yer yer doğaçlama yapmak, yer yer daha sessiz diplomatik olmak ve yer yer o anda çekinseniz dahi inisiyatif almak önemli olacak. Sorunları çözerken diplomatik, keyifli ve yumuşak bir iletişim tarzı önemli; ne kadar bazen sabır taşmış ve bunu sağlamak çok zor olsa da.

7 Ekim 2019 / Merkür-Uranüs Karşıtı: Kısa vadede etkili olacak bu açı kalıbı biraz patavatsızlık yapabilir. Beklenmedik haberler, konuşmalar ve hatta gündemi sarsacak konular ortaya çıkabilir.

7 Ekim 2019 / Güneş-Satürn Karesi: Eril figürler, yaşça büyük kişiler ve otorite ile ilişkilerde soğukluk, anlaşmakta zorluk ve bu kişiler tarafından gelen kısıtlamalar görülebilir. Kendine güvende geçici dalgalanmalar oluşabilir.

8 Ekim 2019 / Venüs Akrep Burcunda: İlişkilerde çekim ve tensel uyum çok önem kazanacaktır. Yani sizi çekmeyen biri ile bir arada durma şansınız zordur. Ya da sırf kişi çok beğendiğinizden ve ten uyumu yüksek olduğundan ilişkideki tüm aksaklıklara rağmen süreci devam ettirme eğilimi görülebilir. Venüs Akrep enerjisi kıskançlık, kontrol ve kin duygusu da oluşturabilir.

13 Ekim 2019 / Venüs-Uranüs Karşıtı: Gökyüzünde Akrep yoğunluğu oluşurken bu açı kalıbı ilişkilerde ani kopuşlar, ayrılıklar getirebilir. Bir yandan da bastırılmış tutkular açığa çıkabilir. Ancak tensel yönü baskın ilişkiler daha fazla görülebilecektir, bundan dolayı hemen gelecek odağı düşünmek düşkırıklığı yaratabilir.

13 Ekim 2019 / Güneş-Jüpiter Altmışlığı: Bu olumlu açı kalıbı finans ve kariyer adına oldukça destekleyicidir. Önemli atılımlar, iş görüşmeleri ve yatırım işlemleri adına kullanılabilir. Kendine güven ve cömertlik duygusu ile de açı kalıbı doğrudan ilişkilidir. Bir destek görebilirsiniz.

14 Ekim 2019 / Dolunay Koç Burcunda: Plüton’un Ay-Güneş karşıtını tetikleyerek öncü bir T-Kare oluşturduğu bu dolunay ayın stresli havasını tetikleyecek türden. Bu kadar bastırılmış duyguyu çok yoğun açığa çıkarabilir. Diğer yandan yavaşlama veya sürüklenme eğilimindeyseniz harekete geçirme etkisi de söz konusu.

14 Ekim 2019 / Merkür-Satürn Altmışlığı: Ciddi düşünme ve uygulamanın sembolü olan bu açı kalıbı; bir meseleyi enine boyuna en derine kadar inceleyip sabır ve soğukkanlılığı koruyarak zafere gidebileceğimizi sembolize ediyor.

14 Ekim 2019 / Güneş-Plüton Karesi: Açı kalıbı kişisel hırsları, kontrol arzusu ve güç savaşlarını tetikleyebilir. Kişisel anlamda ihtiras, çekişme ve saplantılı ruh hali açığa çıkabilir.

16 Ekim 2019 / Merkür-Neptün Üçgeni: Yaratıcılığı tetikleyen en güzel açı kalıplarından. Su elementinde oluşan bu üçgen size ilhamı getirebilir, aradığınız çözümü sunabilir veya içinizdeki sanatkarı uyandırabilir.

20 Ekim 2019 / Merkür-Plüton Altmışlığı: Bir insanı ikna etmek, güçlü bir intiba bırakmak adına kullanılabilecek bir açıdır. İş görüşmeleri, başvurular ve önemli konuşmalar adına değerlendirilebilir.

20 Ekim 2019 / Venüs-Satürn Altmışlığı: İlişkilerde ciddi bir boyuta atlamak, Merkür retrosu başlamadan bir ilişkideki pürüzleri temizlemek adına güzel bir etkidir. Aynı zamanda ufak ama kalıcı finansal hamleler için uygundur.

21 Ekim 2019 / Venüs-Neptün Üçgeni: Bu açı kalıbı romantizm ve yoğun duygularla alakalıdır. İlgili anda duygular çok yüksek perdeden yaşanabilir. Ancak ileri dönemdeki açı kalıplarını düşününce sadece o anın çok yoğun olabileceği ihtimali de var. Her şey bir rüya gibi gelebilir. Diğer yandan altı sağlam yapılar adına çok romantik zamanlar gündeme gelebilir.

23 Ekim 2019 / Güneş Akrep Burcunda: Güneş Akrep burcuna geçiyor ve sonbahardan kışa geçişi hissetmeye başlıyoruz. Tüm Akreplerin doğum günü kutlu olsun!

25 Ekim 2019 / Venüs-Plüton Altmışlığı: Aşkta yine tutkuyu sembolize eden güçlü bir açı. Ekim ayının ikinci yarısı aşk adına oldukça hareketli geçebilir.

27 Ekim 2019 / Mars-Satürn Karesi: En zorlu açı kalıplarından biri. Kaza, sakarlık ve beklenmedik krizlere açık bir etkidir. Aynı zamanda davranışları kontrol etmekte zorluk, doğru anda doğru adımı atmakta zorlanma görülebilir. Agresyon ve kısıtlama duygusu aynı anda gelişebilir.

28 Ekim 2019 / Akrep Burcunda Yeniay: Yeniay anında tam karşısında Uranüs konumlanıyor; Merkür retroya geçmeye hazırlanıyor. Her şey fabrika ayarlarına geri dönebilir! Hiç beklenmedik anda bir öykünün başa sardığını veya kalıcı olarak yeni bir döngüye girdiğini görebilirsiniz. Yani ya elinizdeki kitabı tekrar farklı gözle okumaya başlarsınız ya da bu kitabın ikinci cildine geçersiniz.

31 Ekim 2019 / Merkür Durağan Konumda: Merkür 20 Kasım 2019’a kadar sürecek retrosuna başlamak üzere durağan konuma geçiyor. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu bir Ay Dileğiyle,
Merve Çubuktepe