Merve Çubuktepe

Yılın yavaş yavaş sonuna geliyoruz. Ekim 2020’nin en önemli konusu Merkür retrosu olacak, ancak öncesinde Jüpiter ve Satürn’ün Retrolarını bitirdiğini de unutmayalım. 4 Ekim 2020’de Plüton retrosu da sona eriyor. Merkür retrosuna rağmen gezegenlerin çoğunun retrodan çıkışı gökyüzüne daha fazla dinamizm getirecek. Çünkü yapılandırma fonksiyonları yavaş çalışıyor, bir kriz yaşasak da ne yapacağımızı tam bilemiyor veya sonuç almakta zorlanıyorduk. Bu ay Merkür-Mars Retroları kombo devam etse de önceki aylara göre hız daha yüksek görünüyor.

Ay boyunca Mars retrosu sürecek, Merkür retrosu durağan konumla birlikte 13 Ekim-4 Kasım 2020 aralığında etkili. Bu retroda Merkür 11 derece Akrep ile 26 derece Terazi burçları arasında gerileyecek. Retro boyunca aşırı derecede takıntılı olabiliriz, en ufak kıymık bile çok anlamlı görünebilir veya başa dert edilebilir. Bu takıntılı ruh halini odak dağıtarak değiştirmek çok önemli zira Mars retrosu da enerjiyi aşağıya çekiyor ve bizi yavaşlatıyor.

Diğer yandan Merkür Akrep Retroları sırları açığa çıkarmak, bir şeyin altındaki asıl nedeni bulmak adına önemli zamanlardır. Yine de böyle bir durum yaşarsanız eğer aksiyon almak adına retro dönemin bitişinden sonra harekete geçmekte fayda var.

Ayın en zorlayıcı açısı 9 Ekim 2020 Mars-Plüton karesi. Bu açı kalıbı bu sefer Mars retrosu ile tetikleniyor. Patlayıcı gerilimlere işaret eden bu açı yıkıcı bir güçtür. Makro düzlemde terör, şiddet olayları, doğal afet ve patlamalarla alakalıdır. Maalesef sevimsiz konular. Diğer yandan ülkemizin komşularıyla olan gerginliklerini de daha yükseltebilir. Bireysel düzlemde kendimizi imha etmemek adına çok dikkatli olmamız gereken ve her adımızı hesaplı kitaplı yapmamız gereken zamanlar. Diğer yandan haksızlık ve zorbalık yapan kişilerin beklenmedik çöküşlerini görebiliriz. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

2 Ekim 2020’de Venüs Başak burcuna geçiş yapıyor. Kritik Terazi yeniayı öncesinde Venüs’ün Başak burcuna geçişi pembe gözlüklerin çıkarılıp, gerçeklerin masaya geleceğinin habercisi. İlişkilerde çok daha detaycı, gerçekçi ve emek odaklı olacağız. Bu sebeple de havai veya dengesiz davranışlar çok daha gözümüze batacaktır. Finansal anlamda tutumluluk, azdan çok yaratmanın sembolüdür. Transit 28 Ekim 2020’ye kadar aktif.

2 Ekim 2020’de Koç burcunda dolunay meydana gelecek. Dolunay anında hayatı gözden geçirme, buna göre kararlar alıp ilk hareketi atma etkisi oldukça güçlü. Koç sembolizmi gereği inisiyatif kavramı merkezde. Bu sebeple de davranışlarımızın şekli iyi ya da kötü bir sonraki karşılaşacağımız durumu belirleyecek. Kimseyi suçlama veya sorumluluktan kaçma lüksümüz yok. Top bizde ve her şey bizim kararımıza bağlı. Dolunay 7-10 gün boyunca etkili.

Dolunayın yükseleni Yengeç, dolunay haritasında 10-7-4. Evler vurgulu durumda. Kariyer, aile hayatı, ilişkiler, evlilik, yaşam düzeni ve hatta hayat planımız. Aslında bize tek bir soru soracak:
“Bu hayatta gerçekten istediğim şeyler nedir?”
İkinci soru: “Gerçek istediklerim buysa eğer, ben bunların hangisine sahibim, hangisine değilim?”
Ve en önemlisi üçüncü soru: “Bu isteklere ulaşmak adına neler yaptım ve neleri yapmıyorum?”

16 Ekim 2020’de Terazi burcunda yeniay meydana gelecek. Yeniay anında Merkür Akrep burcunda ve retro. Yeniayın Plüton-Satürn-Jüpiter üçlüsüne sert teması var. Mars da karşıt. Büyük bir öncü T-Kare yapıyorlar. Bu bağlamda geçmişle ilgili üzeri örtülen veya kaçtığımız konularla alakalı sert yüzleşmeler gündeme gelebilir. Özellikle insan ilişkileri adına gerçeklerin bir bir döküleceği zamanlardayız. Yalanlar, kıvırmalar, ikili oynamalar açığa çıkıyor ve herkes gerçeklerle baş başa kalıyor yeniay vesilesi ile. Venüs-Neptün karşıtı da bu esnada etkili, tam kesinleşme zamanı 18 Ekim 2020. Bu sırada geçmişe mi saplanırız, gördüğümüz gerçeği inkar edip kısır döngüye mi gireriz, yoksa bu gerçekleri kabul edip kendimize yeni bir yön mü çizeriz; burada karar tamamen bize ait. Yeniay Retrolar döneminin sonuna gelirken bu tür reformları hayata geçirmek adına önemli bir etki olacak. Yeniay 7-10 gün boyunca etkili.

23 Ekim 2020’de Güneş Akrep burcuna geçiş yapıyor. Tüm Akreplerin doğum günleri şimdiden kutlu olsun, yeni yaşınız sağlık ve mutluluk getirsin. :)

28 Ekim 2020’de Venüs Terazi burcuna geçiş yapıyor. Venüs yönettiği burca geçerken estetik, güzellik gibi değerler daha ön plana çıkacak. Gerek kendimizi gerek çevremizi daha güzel ve zarif bir hale getirmek isteyebiliriz. İlişkilerde beğeni kriteri olarak fiziksel görüntü, giyim tarzı ve imaj daha fazla önem kazanır. İlişkilerde yıkmak yerine huzur ve denge arayışı baskın çıkar.

31 Ekim 2020’de Boğa burcunda dolunay meydana gelecek. Dolunay Uranyen tabiatta. Tam bir beklenmeyi bekleyin durumu. Merkür retrosu sürerken geçmişten gelen sürprizlere, karşılaşmalara hazırlıklı olmalı. Güneş-Juno kavuşumu etkin olduğundan eski sevgili şenliklerini tetikleyebilir. Yeniay anında Jüpiter-Satürn-Plüton üçlüsü direkt harekette ve çok güçlü olduğundan dolunay Kasım 2020 ortası itibariyle Mars retrosu da bittiğinde kariyer ve hayat yolu planları adına ciddi bir değiştirici güç oluşturacak. Dolunay 7-10 gün boyunca etkili.

Ayın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

2 Ekim 2020 / Koç Burcunda Dolunay: Dolunay anında hayatı gözden geçirme, buna göre kararlar alıp ilk adımı atma etkisi oldukça güçlü. Koç sembolizmi gereği inisiyatif kavramı merkezde. Bu sebeple de davranışlarımızın şekli iyi ya da kötü bir sonraki karşılaşacağımız durumu belirleyecek. Kimseyi suçlama veya sorumluluktan kaçma lüksümüz yok. Top bizde ve her şey bizim kararımıza bağlı.

2 Ekim 2020 / Venüs Başak Burcunda: Kritik Terazi yeniayı öncesinde Venüs’ün Başak burcuna geçişi pembe gözlüklerin çıkarılıp, gerçeklerin masaya geleceğinin habercisi. İlişkilerde çok daha detaycı, gerçekçi ve emek odaklı olacağız. Bu sebeple de havai veya dengesiz davranışlar çok daha gözümüze batacaktır. Finansal anlamda tutumluluk, azdan çok yaratmanın sembolüdür. Transit 28 Ekim 2020’ye kadar aktif.

4 Ekim 2020 / Plüton Retrosu Sona Erdi: Plüton’un etki alanı daha çok makro toplumsal olaylar düzleminde olsa da ileri harekete başlaması öncesinde Retrolarını tamamlayan Jüpiter-Satürn ikilisi ile birleştiğinde gökyüzündeki hareket kabiliyeti etkisini ciddi şekilde arttırıyor.

9 Ekim 2020 / Mars-Plüton Karesi: Bu açı kalıbı bu sefer Mars retrosu ile tetikleniyor. Patlayıcı gerilimlere işaret eden bu açı yıkıcı bir güçtür. Makro düzlemde terör, şiddet olayları, doğal afet ve patlamalarla alakalıdır. Maalesef sevimsiz konular. Diğer yandan ülkemizin komşularıyla olan gerginliği de daha yükselebilir. Bireysel düzlemde kendimizi imha etmemek adına çok dikkatli olmamız gereken ve her adımızı hesaplı kitaplı yapmamız gereken zamanlar. Diğer yandan haksızlık ve zorbalık yapan kişilerin beklenmedik çöküşlerini görebiliriz. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

11 Ekim 2020 / Jüpiter-Neptün Altmışlığı: Bu uyumlu açı kalıbı bir önceki açının gergin etkisini bir miktar dengeliyor. Ahenk, ilham ve genişleme etkisi getiren bu açı kalıbı Jüpiter’in artık direkt harekete dönmesi ile daha güçlü durumda. Zor olaylar olsa da onlara vereceğimiz doğru tepkiler, pes etmemek ve açı sayesinde daha fazla olumlu sonuca dönebilir.

13 Ekim 2020 / Merkür Durağan Konuma Geçiyor: Merkür 15 Ekim 2020’ye kadar durağan konumda.

14 Ekim 2020 / Güneş-Mars Karşıtı: Bu açı kalıbı özellikle ebeveynler, otorite figürleri, özellikle de erkeklerle çatışmalar ve gerilim getirebilir. Kazalara ve dikkatsizliğe açık bir yapıdır. Egosantrik tepkileri dengelemek önemlidir.

15 Ekim 2020 / Merkür Retrosu Başlıyor: Merkür 28 Ekim 2020’ye kadar Akrep burcuna gerileyecek. Gerileme 11-0 derece arasında gerçekleşecek.

15 Ekim 2020 / Güneş-Plüton Karşıtı: Bu açı kalıbı manipülasyon, güç savaşları ve rekabete açıktır. Özellikle bu evrede görev suiistimali veya mobbing gibi vakalar normalden fazla görülebiliyor.

16 Ekim 2020 / Terazi Burcunda Yeniay: Yeniay anında Merkür Akrep burcunda ve retro. Yeniayın Plüton-Satürn-Jüpiter üçlüsüne sert teması var. Mars da karşıt. Büyük bir öncü T-Kare yapıyorlar. Bu bağlamda geçmişle ilgili üzeri örtülen veya kaçtığımız konularla alakalı sert yüzleşmeler gündeme gelebilir. Özellikle insan ilişkileri adına gerçeklerin bir bir döküleceği zamanlardayız. Yalanlar, kıvırmalar, ikili oynamalar açığa çıkıyor ve herkes gerçeklerle baş başa kalıyor yeniay vesilesi ile.

18 Ekim 2020 / Güneş-Satürn Karesi: Güneş’in sert açı serisi devam ediyor. Bu açı kalıbı engellenme ve mesafe ile alakalıdır. Bu sebeple ebeveynler, yaşça büyük kişiler ve patronlardan bir şey istemeyi düşünüyorsak eğer +-3 günlük dönemi kullanmamamızda fayda var.

18 Ekim 2020 / Venüs-Neptün Karşıtı: Terazi yeniayı anında da etkili olan bu yapı tam bir aldanma-aldatılma açısı. Malum Merkür Akrep retrosu da devrede. Saklanan yalanlar ve ihanetler açığa çıkabilir. Diğer yandan sert ve kapatan etkiler alıyorsak eğer bize anlatılan bir masala da inanabiliriz, bundan dolayı çok sorgulamalı, kalp yerine akılla düşünmeli.

19 Ekim 2020 / Venüs-Jüpiter Üçgeni: Neyse ki sert açı kalıplarından sonra olumlu bir etkileşim devreye giriyor. Özellikle umut vaat eden ilişkilerde barışma ve canlılığın artışı görülebilir. Diğer yandan finansal anlamda destekleyici bir açıdır. Merkür retrosuna rağmen önemli işlemler için bu açı kalıbı değerlendirilebilir.

23 Ekim 2020 / Güneş Akrep Burcunda: Tüm Akreplerin doğum günleri şimdiden kutlu olsun, yeni yaşınız sağlık ve mutluluk getirsin. :)

24 Ekim 2020 / Venüs-Satürn Üçgeni: En güzel ilişki açılarından biridir. İlişkiye ciddiyet ve gelecek odağı katar. Bu sebeple bu açı altında kurulan ilişki Merkür retrosu olsa da sağlam temellerle inşa edilebilir. Gerçek ve derin duygular saklıysa su yüzüne çıkabilir. Mantıklı kararlarla finansal bolluk yaratma potansiyeline işaret eder.

28 Ekim 2020 / Merkür Retrosu Terazi Burcunda: Merkür burç değiştiriyor ve Terazi burcunda gerilemesine devam edecek. Durağan konumla birlikte süreç 4 Kasım 2020’ye kadar sürecek. Gerileme 29-26 derece Terazi burcunda.

28 Ekim 2020 / Venüs Terazi Burcunda: Venüs yönettiği burca geçerken estetik, güzellik gibi değerler daha ön plana çıkacak. Gerek kendimizi gerek çevremizi daha güzel ve zarif bir hale getirmek isteyebiliriz. İlişkilerde beğeni kriteri olarak fiziksel görüntü, giyim tarzı ve imaj daha fazla önem kazanır. İlişkilerde yıkmak yerine huzur ve denge arayışı baskın çıkar.

31 Ekim 2020 / Güneş-Uranüs Karşıtı: Açı kalıbı beklenmeyen ve baş döndürücü olayları temsil eder. İyi veya kötü sürprizlere hazırlıklı olmak gerekir. Olaylar beklediğimiz gibi gelişince pes etmemeli ve kontrolü kaybetmemeliyiz. Ani isyan ve basıp gitme duygusu oluşabilir.

31 Ekim 2020 / Boğa Burcunda Dolunay: Dolunay Uranyen tabiatta. Tam bir beklenmeyi bekleyin durumu. Merkür retrosu sürerken geçmişten gelen sürprizlere, karşılaşmalara hazırlıklı olmalı. Güneş-Juno kavuşumu etkin olduğundan eski sevgili şenliklerini tetikleyebilir. Yeniay anında Jüpiter-Satürn-Plüton üçlüsü direkt harekette ve çok güçlü olduğundan dolunay Kasım 2020 ortası itibariyle Mars retrosu da bittiğinde kariyer ve hayat yolu planları adına ciddi bir değiştirici güç oluşturacak. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu bir ay dileğiyle,
Merve Çubuktepe