Merve Çubuktepe

Bu ay çok önemli çünkü birçok gezegenin retro hareketten direkt harekete döneceği bir ay bizleri bekliyor. Ayın özellikle ilk yarısı Merkür retrosu ve Terazi burcundaki yeniay sebebiyle sıkıcı ve biraz da bunaltıcı geçebilir ancak ayın ikinci yarısı itibariyle hız kazanmaya başlayacak ve bir sonraki ay başlayacak olan tutulmalar dönemine hazırlanacağız.

7 Ekim 2021’de Plüton retrosu sona eriyor. Plüton yörüngesi gereği çok uzun süre retroda kalır ve bir dış gezegen olduğu için bireysel tesiri daha düşüktür. Ancak yine de bireysel ve toplumsal düzlemde daha sağlıklı ve hızlı dönüşümlerin yaşanabileceği bir sürece giriyoruz.

12 Ekim 2021’de Satürn retrosu sona eriyor. Bu konu oldukça önemli zira Satürn’ün yorucu enerjisinin düzlüğe çıkması hayatla mücadele, yeniden yapılanma gibi konularda daha sağlıklı ilerlememizi sağlayacak. Sistem reformları, teknolojik gelişmeler adına destekleyici bir sürece adım atıyoruz.

19 Ekim 2021’de Jüpiter retrosu sona eriyor. Bu konu da esasen Satürn retrosunun sonlanmasıyla birleşiyor. Kova burcundaki ikili direkt harekette daha yapıcı ve güçlü hale gelecekler. Finansal anlamda özellikle de dijital yatırım araçlarında fırsatları yakalamak daha kolay olabilir. Bir eğitime başlamak, gelişim adına da çok önemli ve faydalı dönemlere adım atıyoruz.

Bir de bu ayın çoğunu kaplayan Merkür retrosu var. Onun da takvimine bir göz atalım:
Merkür Retro Dönemi: 27 Eylül 2021 08:10 – 17 Ekim 2021 18:16 (25-10 derece)
Merkür Durağan Konumda: 17 Ekim 2021 18:16 – 19 Ekim 2021 18:15 (10 derece)
Merkür İleri Harekette: 19 Ekim 2021 18:16 (10 derece)

Merkür Terazi burcunda olduğu için ilişkiler, barışmalar, bir şans daha vermek adına en etkili Retrolardan birindeyiz diyebiliriz. Özellikle Merkür ilişki göstergelerinizden geçiyor, olumlu açı yaparak retro yapıyorsa bu tür şeyler yaşama ihtimaliniz yüksektir. Veya kalbimiz boşsa bir anda geçmişten tanıdığımız bir kişi ile yollarımız kesişebilir.

Adalet ve yargı sistemlerinde aksaklıklar, yanlış uygulamalar; sahte barışçıl açıklamalar, sevimli görünerek kandırmak, riyakarlık gibi kavramlar özellikle gündeme gelebilir. Her Merkür retrosunda olduğu gibi iletişim, haberleşme, ulaşım kanallarında aksaklıklar; dolandırıcılık ve verilerin çalınması gibi konular gündeme gelebilir. Ortaklık kurmak, evlenmek gibi kavramlar adına pek ideal bir dönem değildir.

Gördüğünüz üzere Merkür 19 Ekim 2021 akşamı itibariyle direkt hareketine dönüyor ve asıl burada nefes almaya başlıyoruz. Ancak tabii Merkür’ün gölge dönemini de hesaba katarsak asıl dinamizmi son hafta daha net deneyimleyebiliriz.

Bir not olarak Merkür’ün durağan konumda olduğu 17-19 Ekim 2021 aralığı oldukça kritiktir. Durağan dönemlerde hayati kararlar alınması önerilmez. Bu durum aynı şekilde imzalar, önemli değişimler ve yeni girişimler için de geçerlidir.

7 Ekim 2021 saat 14:20’de Venüs Yay burcuna geçecek. Venüs Akrep transitinin tutkulu, saplantılı ve manyetik enerjisinden çıkıp daha eğlenceli, uçarı, özgür ve macera dolu bir tesire geçiyoruz. Venüs Yay dönemleri insanların sıkıştırma ve dayatmalara en az toleranslı olduğu zamanlardır. Ufkumuzu açan, hayat felsefimize uyan kişiler ve hatta yabancılar daha fazla ilgimizi çekebilir. Venüs 5 Kasım 2021’e kadar bu burçta kalacak.

30 Ekim 2021 saat 17:21’de Mars Akrep burcuna geçecek. Daha çok önümüzdeki ayı ilgilendiren bir konu olmakla birlikte Mars’ın zararlı olduğu Terazi burcundan çıkıp yöneticisi olduğu Akrep burcuna geçmesi oldukça iyi bir gelişme. Bu durum da yazının başında bahsettiğim ay sonundaki dinamik etkileri yükseltiyor. Tutulmalar dönemine yaklaşırken çok daha emin, kararlı, belirsizliklerden arınmış ve net bir destekle ilerleyeceğiz. Mars 13 Aralık 2021’e kadar bu burçta kalacak.

6 Ekim 2021 saat 14:05’te Terazi burcunda yeniay gerçekleşecek. Yeniay anında Merkür, Mars, Ay ve Güneş Terazi burcunda ip gibi dizilmiş durumda. Dengeli gibi görünen bir dengesizlik etkisi söz konusu. Kurulu düzenler, huzurlu görünen ancak içten kaynayan ilişkilerde kırılma ve kopuşlar, adli vakalarda artışlar, ülkeler arası krizler gündeme damgasını vurabilir. Yeniay haritasında Mars’ın zararda olduğu Terazi burcunda, Merkür’ün de retro konumda olması hatları iyice karıştırıyor. Bu hafta insanlardan elini taşın altında koymasını beklesek dahi bu olmayabilir ve beklentilerimiz yüksekse düş kırıklığı yaşayabiliriz. Aynı durum bedensel aktiviteler için de geçerli. Sakatlık, görünmez kazalara açıklık söz konusu; özellikle bel, böbrek ve siyatik bölgesi hassas olabilir, fıtık gibi sorunlar tetiklenebilir veya oluşabilir. Özetle hareketlerimize çok dikkat etmeli ve bedenimizi zorlamamalıyız.

20 Ekim 2021 saat 17:56’da Koç burcunda dolunay gerçekleşecek. Adeta yeniayın devam filmi gibi bu dolunayda da Mars Terazi burcunda sahnede. Pasif-agresyon içeren bu etki içimizde biriktirdiğimiz her şeyi patlatmamıza sebep olabilir. Bir yandan da bu iyi bir durum zira safraları atmak, içimizdeki yüklerden kurtulup hafiflemek adına biraz zorlasa da önemli bir tesir. Bu dolunay da bizi ayın sonundaki dinamik döneme ve tutulmalar sürecine hazırlıyor.

Dolunay haritasında Plüton’un da sert açıyla oldukça kritik bir noktada olması tüm insan ilişkileri, hayati kararlar gibi konularda radikal değişimlere işaret etmekte. Uzatmaları oynayan veya bozuk yapılar hızla yıkılabilir. Makro ölçekte terör ve şiddet olayları, patlamalar, isyan, sismik aktivite gibi zorlayıcı tesirler görülebilir.

23 Ekim 2021 saat 07:51’de Güneş Akrep burcuna geçiş yapacak. Tüm Akreplerin doğum günleri şimdiden kutlu olsun. Yeni yaşınız sağlık, mutluluk ve huzur getirsin. :) Güneş 22 Kasım 2021’e kadar bu burçta kalacak.

Ekim ayının öne çıkan astrolojik gelişmeleri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

1 Ekim 2021 / Venüs-Jüpiter Karesi: Bu açı kalıbı aşırı harcama, israf, hatalı yatırım kararlarına açıktır. Har vurup harman savurmaktan kaçınmalıyız. Ani dolduruşa gelmemeli ve bütçemizin durumu ile çelişmemeliyiz. Bu açı bazen arkadaşça duyguları dahi büyük bir duygu gibi yorumlamamıza sebep olabilir, işaretleri iyi okumalıyız. +-5 gün etkili.

1 Ekim 2021 / Merkür-Plüton Karesi: Daha obsesif, takıntılı bir düşünce haline geçebiliriz. Manipülasyona açıklık veya herkesi kontrol altına alma arzusu, entrikalar görülebilir. Yaralayıcı, iddialı, büyüklenmeci demeçler gündeme gelebilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

2 Ekim 2021 / Venüs-Plüton Altmışlığı: Bu olumlu açı kalıbı duyguları güçlendiren, tutkuyu ve bağlılığı arttıran nitelikte bir yapı. Sevdiklerimize sahip çıkabilir, daha fazla kenetlenebiliriz. Tutku duyduğumuz bir işe kendimizi adamamız ve bu konuya tüm gücümüzle odaklanmamız da mümkündür. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

4 Ekim 2021 / Merkür-Jüpiter Üçgeni: Bu açı kalıbı öğrenme ve öğretme isteği, kişisel gelişime yönelme, ufku genişletme, sosyalleşme arzusu ve ticarette başarı getirecek fikirlere sahip olmayı gösterir. Merkür retro olsa da özellikle bugün önemli imzalar, görüşmeler, başvuru, alım satım işlemleri için ideal. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

5 Ekim 2021 / Plüton Durağan Konumda: Detaylı açıklaması ilk bölümde.

6 Ekim 2021 / Terazi Burcunda Yeniay: Detaylı açıklaması ilk bölümde.

7 Ekim 2021 / Venüs Yay Burcunda: Detaylı açıklaması ilk bölümde.

7 Ekim 2021 / Plüton İleri Harekette: Detaylı açıklaması ilk bölümde.

8 Ekim 2021 / Güneş-Mars Kavuşumu: Bu açı kalıbı oldukça gergin bir doğaya sahip. Agresyon, fevri çıkışlar, kazalar, sakatlıklar ve ego krizlerine açık etkiler söz konusu; çok dikkat. Diğer yandan doğru kullanılırsa spora başlamak, bir işe heves ve gayretle girişip tamamlamak adına da olumlu etkilere sahiptir. Açı kalıbı +-7 gün etkili.

9 Ekim 2021 / Güneş-Merkür Kavuşumu: Fikirlerimizi, düşüncelerimizi ve bilgimizi daha fazla ortaya çıkarmak, fark edilmek, saygı duyulmak isteyebiliriz. Hayatımıza yön verecek güçte önemli haberleri duyabiliriz. İnisiyatif alanın kazanacağı, ilham ve başarıyla ödüllendirilebileceği bir etki. Retro olsa da imza, girişim, seyahat, önemli konuşmalar gibi konular için çok uygun bir tesir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

9 Ekim 2021 / Venüs-GAD Kavuşumu: Eski ilişkilerde hesaplaşmalar, kadersel olaylar ve önemli karşılaşmalar gözlemleyebiliriz. Bu açı bazen büyük skandallar, ifşalar ve dedikoduları gündeme getirebilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

10 Ekim 2021 / Satürn Durağan Konumda: Detaylı açıklaması ilk bölümde.

10 Ekim 2021 / Merkür-Mars Kavuşumu: Açı kalıbı entelektüel farklılıklar adına çatışmalar getirebilir. Zekâ odaklı savaşlar, keskin ve ukala bir iletişim tarzı daha baskın olabilir. Ancak kendimizi, zeka ve birikimlerimizi aşırı yüceltmek ciddi şekilde ters tepebilir. Kavga eder gibi konuşma tarzı, ani agresyon iletişime yansıyabilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

12 Ekim 2021 / Satürn İleri Harekette: Detaylı açıklaması ilk bölümde.

13 Ekim 2021 / Venüs-Satürn Altmışlığı: Bu pozitif açı kalıbı sağlam ve ciddi ilişkiler kurmak adına destekleyicidir. Aynı zamanda söz, nişan ve evlilik tarihi olarak da kullanılabilir. Zira bir ilişkinin boyut atlaması ve köklenmesini simgeler. Diğer yandan mantıklı ve iyi çalışılmış yatırımlardan kazanç sağlamak da mümkündür. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

15 Ekim 2021 / Güneş-Jüpiter Üçgeni: Bu açı kalıbı finansal konularda şansa işaret eder. Bir şeyler almak, satmak, gelir artışı, iş başvurusu, iş bulmak veya kurmak; bir yerden destek almak ve eğitime başlamak gibi konular adına pozitif bir etkileşimdir. +-5 gün etkili.

17 Ekim 2021 / Merkür Durağan Konumda: Detaylı açıklaması ilk bölümde.

17 Ekim 2021 / Jüpiter Durağan Konumda: Detaylı açıklaması ilk bölümde.

17 Ekim 2021 / Merkür-Venüs Altmışlığı: Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır etkisi. Bir şeyleri başarmak, çözmek istiyorsak zekamızı ve aynı zamanda diplomasiyi kullanmamız önemli olacak. Agresif, baskıcı veya blöf içeren iletişim tarzları ters tepebilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

17 Ekim 2021 / Güneş-Plüton Karesi: İlişkilerde zor meseleler, kısıtlayıcılık, kontrolcülük kaynaklı sorunlar yükselişe geçebilir. Değiştirilmesi gereken tutumların tüm gerçekliği ile farkına varabiliriz. Tutku odaklı, karanlık ve saplantılı düşünceler ilişkilerde engel yaratabilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

19 Ekim 2021 / Merkür İleri Harekette: Detaylı açıklaması ilk bölümde.

19 Ekim 2021 / Jüpiter İleri Harekette: Detaylı açıklaması ilk bölümde.

19 Ekim 2021 / Mars-Jüpiter Üçgeni: Hedeflerimiz beklentilerimizi karşılayabilir. Çalışkanlılık ve hırs artar. Ölçülü rekabet bizi arzuladığımız noktaya taşıyabilir. Girişimler bolluk getirebilir ve hızlı para akışı sağlayabiliriz. Spor, diyet ve kaslanma için destek verir. Açı kalıbı +-7 gün etkili.

20 Ekim 2021 / Koç Burcunda Dolunay: Detaylı açıklaması ilk bölümde.

22 Ekim 2021 / Mars-Plüton Karesi: Makro düzlemde bu açı kazalar, patlamalar, terör olayları ve yangınlarla alakalıdır. Trafikte, günlük hayatta güvenliğimize daha fazla dikkat etmemiz gerekebilir. Ani öfke, krizleri, cinnet gibi davranışlara, suç olaylarına açıklık oluşturur. Bu açı dipte uyuyan bastırılmış bir duyguyu aniden tetikleyebilir, sonradan yaptıklarımızdan pişman olabiliriz, dikkat. +-7 gün etkili.

23 Ekim 2021 / Güneş Akrep Burcunda: Tüm Akreplerin doğum günleri şimdiden kutlu olsun. Yeni yaşınız sağlık, mutluluk ve huzur getirsin. :)

27 Ekim 2021 / Venüs-Neptün Karesi: Bu açı kalıbı duygusal ilişkiler başta olmak üzere aldanma, aldatılma, bir şeylerin aşırı idealize edilmesinden gelebilecek düş kırıklıklarına işaret ediyor. Ay tutulması ile etkisi birleştiğinden ötürü yanlış kişilere güvendiysek gerçekleri görebilir ve bu kişilerle yollarımızı ayırabiliriz. Duygusal türbülanslar ve hatalı kararlara açıklık olduğundan mantık odaklı ilerlemek çok önemli olacaktır bu süreçte. +-5 gün etkili.

28 Ekim 2021 / Venüs-Jüpiter Altmışlık: İyimserlik, neşe, maddi avantajlar, sevgi ve güzelliği ölçülü bir şekilde büyütme ile bağlantılı açıdır. Ufak fırsatlardan bile mutluluk yakalayabilir ve değerlendirmek isteyebiliriz. +-5 gün etkili.

30 Ekim 2021 / Güneş-Satürn Karesi: Otorite figürleri ve yaşça büyük kişilerle çatışmaya açık olduğumuz bu etki vesilesi ile zaman zaman reddedilmiş veya anlaşılmıyormuş gibi hissedebiliriz. Özgüvende dalgalanmalar olabilir ve onay ihtiyacımız artabilir. Kariyer, finans ve ailevi meseleler başta olmak üzere bu dönemde bu konularda sınırları çok zorlamamak ve ısrarcılıktan kaçınmakta fayda vardır. +-5 gün etkili.

30 Ekim 2021 / Mars Akrep Burcunda: Detaylı açıklaması ilk bölümde.

Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sağlıklı ve mutlu bir ay dileğiyle,
Merve Çubuktepe