Merve Çubuktepe

Son derece yavaş ve hatta sıkıcı geçen Eylül ayından sonra bomba gibi, son derece süratli ve olaylarla dolu bir aya giriyoruz. Ekim 2022 için yok yok desek yeridir. Ay içerisinde hem üç gezegen (Merkür, Satürn ve Plüton) retro hareketini bitirecek, 25 Ekim 2022’de Akrep burcunda Güneş tutulması olacak ve ayın sonunda 31 Ekim 2022’de Mars retrosu başlayacak. Kişisel ve toplumsal düzlemde çok büyük değişim dalgalarına gebe bu ay içerisinde tüm ezberlerimiz bozulabilir, tüm dengeler değişebilir, bazı krizler deneyimlerken yepyeni olasılıklara yelken açabiliriz. Gelin bu dolu dolu ayın en önemli olaylarına bir göz atalım.

İlk olarak geçmiş olsun Merkür retrosu sona eriyor. 1-3 Ekim 2022 arasında durağan konumda kaldıktan sonra 3 Ekim 2022 saat 12:08 itibariyle Merkür direkt harekete geçecek. Haliyle bu durum yavaş yavaş sekteye uğrayan iletişim temposunu düzeltmeye başlarken belirsizlikleri de bir bir ortadan kaldırmaya başlayacak. Özellikle 9 Ekim 2022 Koç dolunayından sonra Merkür de gölgesinden çıktığı için asıl bu dönem itibariyle ayın en hareketli ve önemli dönemlerine adım atıyoruz. Bir süredir her şey havada kaldıysa ve ne yöne gideceğimizi bilmiyorsak eğer artık bir karar verme ve harekete geçme vakti gelmiş demektir.

Merkür retrosunun bitişinden kısa bir süre sonra 9 Ekim 2022 saat 23:54’te 16 derece Koç Burcunda bir dolunay meydana gelecek. Tutulmalar döneminden önceki son dolunay olduğu için oldukça önemli bir gökyüzü olayından bahsediyoruz. Dolunay Merkür retrosu ve Neptün açıları sebebiyle neredeyse durma noktasına gelmiş olan ilişkiler ve iletişim hattına dinamizm sağlıyor. Bir süredir kırmızı ışıkta bekliyor gibi hissediyorsanız yeşil ışığın yandığı an bu dolunaydır diyebiliriz.

Dolunay anında Güneş iyicil Venüs ile kavuşum içerisinde olacak. Yükselende ise Castor sabit yıldızı kavuşumda. Ay’ın Chiron ile kavuşumu da bizi şu noktaya götürüyor: Ya bozulan ilişkileri sağlam bir şekilde tamir edecek ve ileriye bakacağız ya da kurtarılamayacak olan bir şey varsa o şeyi kalıcı olarak terk edeceğiz. Dolunay sınırları bu bağlamda net olarak çizmekte. Dolunay anında Güneş’in Mars ve Satürn ile uyumlu açıları bekleyen girişimleri harekete geçirme, aksiyon planı oluşturma, bir zafere gidecek ilk adımları atma konusunda güzel bir destek oluşturmakta.

Bu gökyüzü olayının kilit noktalarından biri empati kurmak. Eğer her şeyi çok bireysel hatta bencil bir şekilde ele aldığımız takdirde dolunay bizi daha fazla köşeye sıkıştırabilir. Oysa karşımızdakileri de düşünerek, anlayarak ve soru sorarak ilerlediğimiz takdirde herkesi memnun edebilecek bir orta yol bulmamız mümkündür.

Dolunaydan hemen sonra Plüton retrosunu 10 Ekim 2022 saat 00:55’te tamamlayacak. Plüton retroları bireysel düzlemde tek başına çok önemli görünmez ancak bu sefer makroda çok önemli bir etki yaratacak. Plüton ileri harekete geçtiği için artık yavaş yavaş anaretik (zorlayıcı) dediğimiz son derecelere ilerlemeye başlayacak. Plüton Oğlak burcunun 26 derece ve ilerisine doğru hareket edeceği hatta Nisan 2023’te ilk kez Kova burcunda adım atacağı için bu ileri hareket pek çok şeyin sembolü diyebiliriz. Plüton ilk bahar 2023’te Oğlak burcunun 28-29 son derecelerinde gezerken totaliter rejimlerin sert yaptırımları, giderek karışan dünya politikası, çekilen kılıçlar, ideolojilerin uçlara savrulması ve bu sert yaptırımlara gelen tepkiler, isyanlar ve özgürlüğün ayak seslerini duyacağız. İran protestoları bu durumun habercisi. Ve biz de tam da bu atmosfer altında seçim sürecine gireceğiz. Birey, ülke, dünya düzleminde tansiyonun giderek artacağı aşikâr.

Plüton retrosunun takvimi şu şekilde:
Plüton Durağan Konumda: 8 Ekim 2022 saat 00:54 – 10 Ekim 2022 saat 00:54 (26 derece Oğlak)
Plüton İleri Harekette: 10 Ekim 2022 saat 00:55 (26 derece Oğlak)

23 Ekim 2022’de Güneş Akrep burcuna geçiş yapacak. Tüm Akreplerin doğum günleri şimdiden kutlu olsun. Yeni yaşınız sağlık, mutluluk ve huzur getirsin. :) Güneş 22 Kasım 2022’ye kadar bu burçta kalacak.

Satürn de 24 Ekim 2022 saat 07:08 itibariyle retrosunu tamamlayan bir diğer gezegen olacak. Satürn’ün direkt harekete geçmesi makro düzlemde yapılanma süreçlerinin sağlıklı bir şekilde inşa olması adına destekleyici. Haksızlıklara isyan ve tepkiler artarken bir yandan da radikalleşme artıyor. Ancak haklı olan seslerin tüm zorluklara rağmen daha fazla duyulacağını söyleyebiliriz. Bireysel haritalarda Satürn Kova’nın tesir ettiği alanda kalıplarımızı kıran ve ezberlerimizi bozan önemli gelişmeler gündeme gelebilir.

Satürn retrosunun takvimi şu şekilde:
Satürn Durağan Konumda: 22 Ekim 2022 saat 07:08– 24 Ekim 2022 saat 07:08 (18 derece Kova)
Satürn İleri Harekette: 24 Ekim 2022 saat 07:09 (18 derece Kova)

Ve ayın sonuna yaklaşırken geldik en önemli ana… 25 Ekim 2022 saat 13:48’de 2 derece Akrep burcuna Güneş tutulması meydana gelecek. Tutulma ülkemiz de dahil olmak üzere Avrupa, Urallar ve Batı Sibirya, Orta Asya ve Batı Asya ve Afrika’nın kuzey doğusundan izlenebilecek.

Bu tutulma Venüs etkili, Ay ve Güneş’e tam kavuşum halinde. Ancak tutulma anında Satürn-Uranüs karesi devrede olacak. Dünya genelinde uluslararası ilişkiler, inanç ve hukuk sistemlerinde önemli reformist değişimler gündeme gelebilir. Ülkemiz haritasında ise bu tutulma çok kritik zira ülkemizin Güneş’ine çok yakın bir derecede oluşacak. Belki tünelin en karanlık yerindeyiz gibi görünse de aslında ülkemizin aydınlığa çıkması adına ilk işareti veren tutulma bu diyebiliriz. Bunu en uzun gece olan 21 Aralık gününe benzetebiliriz. O an fark etmesek de aslında o günden sonra günler uzamaya başlar. Ama bir şeylerin iyi olması için maalesef bazen önce bir dip görmek gerekiyor… Ki ülkemizin haritası da tam olarak bu temaya sahip.

Diğer yandan kabul etmek lazım ki tutulma anında ülkemizin finansal durumu yöneten Güneş’i de tetiklendiği için ekonomik açıdan çok dalgalı bir tutulma bizleri bekliyor ve bu durum halktan gizli yapılan finansal manipülasyonlara, Türk lirasının değer kaybedişi, enflasyonun daha da artması ve konut, gıda fiyatlarının daha da yükselmesine işaret edebilir.

Ekonomik anlamda 5 Kasım 2022 Boğa burcunda da düşünülünce yıl sonuna doğru gerek ülkemiz gerek makro anlamda daha da derinleşen ekonomik krizin ayak seslerini duyacağız desek yanlış olmaz. Tutulma döneminde muhalefet en sonunda adayını açıklayabilir. Hemen tutulma sonrasında da Mars retrosu başlayacağı için çok sert bir düello bizleri bekliyor diyebiliriz. Zira hükümet de Venüs’ün etkisiyle kendi reform ve desteklerini açıklayacağı için iki tarafın da kozlarını giderek artan bir ivmeyle ortaya sürmesi gerekecek. Muhalefeti temsil eden dördüncü ev yöneticisi Venüs, transit Uranüs’ten karşıt, Satürn’den kare sert açı alıyor. Yani adayı çıkarmadıkları her an onların hanesine eksi yazmakta. İronik bir şekilde iktidarı temsil eden Neptün de çok sert açılar içerisinde. İşin sonu ne derseniz, her halükarda filler tepişirken çimenler (biz, yani halk) eziliyor…

Bir yandan tutulma anında Plüton Türkiye’nin tam alçalanında durduğu ve alçalan düşman ve müttefikleri simgelediği için Yunanistan başta olmak üzere dış politikada iplerin daha da gerileceğini söyleyebiliriz.

Bireysel düzlemde tutulma anında Güneş ve Ay ikilisi ile Venüs Akrep yerleşiminin partil çok güçlü kavuşumu bir yandan çok tutkulu bir tesire işaret ediyor. Büyük aşklar, büyük tutkular ve istekler ön plana çıkabilir bu süreçte. “Bir şeyi çok istiyorsan sınırları ne kadar zorlayabilirsin” sorusu da cevap bulacaktır bu süreçte. Tutulma anında Plüton’un Ay ve Güneş ikilisine kare açı yapması büyük kumar oynayanlar arasında büyük kazanan ve aynı büyüklükte kaybedenlerin olacağını göstermekte. Ay, Spica yıldızı ile kavuşum yaptığı için bir şeylere gerçekten gönül veren ve uğruna her türlü emek, fedakarlığı gösterenler bolluk, bereket ve ünle ödüllendirilebilir.

Ve son olarak ayın son günlerinde denk gelen yılın en önemli astrolojik olaylarından biri olan Mars retrosuna bakalım. Mars 29-31 Ekim 2022’de durağan konuma geçtikten sonra 31 Ekim 2022-13 Ocak 2023 arasında uzun bir süre retro pozisyonda kalacak.

Mars İkizler burcunda kelimeler ve düşüncelerle savaşır. Bu sebeple oldukça sert söz düelloları, kavga ve hatta iftiralar görebiliriz bu süreçte. Mars retrosunun haritada tesir ettiği alanlarda çarpıcı çatışmalar gündemde olabilecektir. Bu süreçte geri dönüşü olmayan sözler, demogoji, lafların çarpıltılması gibi durumlar görülebilir; ancak bir yandan da takke düşer kel görünür misali insanların gerçek yüzleri de ortaya çıkacaktır.

Retro konumdaki Mars eylem ve düşüncelerin doğru şekilde ifade edilmemesine, bazı hareketlerin gecikmesi veya çarpıtılmasına sebebiyet verebilir. Bu sebeple bir şeyleri çok doğru yaptığımızı veya söylediğimizi düşünsek dahi iki kere düşünmemizde fayda vardır. Ayrıca birçok konuda İkizler burcunun çift vücut sembolizmi sebebiyle ciddi kararsızlıklar yaşayabilir ve iki seçenek arasında kalabiliriz. Dimyata pirince giderken bulgurdan olmamak adına kritik seçimler yaparken çok iyi düşünmek gerek.

Mars ülkemizin on ikinci evinden başlayarak on birinci evine giden bir retro hareket yapacağı için çok fazla ifşa, kirli çamaşırların ortaya serilmesi ve söz dalaşlarının gündemi dolduracağı aşikâr. Özellikle Türkiye’nin geçmişi, eskiden yapılan icraatlar, önemli isimlerle alakalı birçok tartışma gündeme gelebilir. Küresel anlamda askeri hareketlilik, siyasi sert demeçler, ültimatom ve yaptırımlar da bu süreçte daha da yükselebilir.

Mars retrosunun takvimi şu şekilde:
Mars Durağan Konumda: 29 Ekim 2022 saat 16:25 – 31 Ekim 2022 saat 16:24 Mars (25 derece İkizler)
Mars Retro Dönemi: 31 Ekim 2022 saat 16:25 – 11 Ocak 2023 saat 23:56 (25-8 derece İkizler)
Mars Durağan Dönemde: 11 Ocak 2023 saat 23:57 – 13 Ocak 2023 saat 23:56 (8 derece İkizler)
Mars İleri Harekette: 13 Ocak 2023 saat 23:57 (8 derece İkizler)

Ekim ayının öne çıkan astrolojik gelişmeleri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

1 Ekim 2022 / Venüs-Jüpiter Karşıtlığı: Bu açı kalıbı aşırı harcama, israf, hatalı yatırım kararlarına açıktır. Har vurup harman savurmaktan kaçınmalıyız. Ani dolduruşa gelmemeli ve bütçemizin durumu ile çelişmemeliyiz. Bu açı bazen arkadaşça duyguları dahi büyük bir duygu gibi yorumlamamıza sebep olabilir, işaretleri iyi okumalıyız. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

1 Ekim 2022 / Merkür Durağan Konumda: Detaylı açıklaması ilk bölümde verilmiştir.

3 Ekim 2022 / Merkür Retrosu Sona Erdi: Detaylı açıklaması ilk bölümde verilmiştir.

7 Ekim 2022 / Merkür-Plüton Üçgeni: Düşüncelerimizi etkileyici bir şekilde ifade etmek, hakkımızı savunmak, istediğimizi almak ve daha derin anlamlar bulmak adına harika bir tesir. Bu açı kalıbı tüm önemli görüşme, imza ve başvuru gibi konular için de çok uygundur. Tutkumuzun peşinden gitmek bize yeni bir kariyer ve hayat yolu çizebilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

7 Ekim 2022 / Güneş-Chiron Karşıtı: Bu açı kalıbı ego kaynaklı inatlaşmalar ve yaralanmaları temsil edebilir. Her şeyi kişisel almamak, gurur ile ego krizi arasındaki kalın çizgiyi görmek önemli. Ayrıca bünye daha hassas olabileceğinden açının etkili olduğu dönemlerde sağlık ve bakımımıza daha fazla özen göstermekte fayda var. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

8 Ekim 2022 / Plüton Durağan Konumda: Detaylı açıklaması ilk bölümde verilmiştir.

9 Ekim 2022 / Koç Burcunda Dolunay: Detaylı açıklaması ilk bölümde verilmiştir.

10 Ekim 2022 / Venüs-Chiron Karşıtı: Kalp kırıklıklarına işaret eden bu açı yüksek beklentileri sorgulamamıza sebebiyet vermekte. Duygusal konularda çok hızlı kararlar almak veya bir şeylerin hızla sonuca varmasını beklemek, bu konularda çok ısrarcı olmak sıkıntılı sonuçlar getirebilir. İkili ilişkilerde aşırı alınganlık, kıskançlık ve talepkarlıktan kaçınmalıyız. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

10 Ekim 2022 / Plüton Retrosu Sona Erdi: Detaylı açıklaması ilk bölümde verilmiştir.

11 Ekim 2022 / Merkür Terazi Burcunda: Hayatımızdaki pürüzleri, eksikleri ve daha iyi hale getirilmesi gerekenleri tespit ettikten sonra maddi manevi bir denge kazanmak adına daha güçlü destekler alacağız. Zihin ve hayatları bu ay fırtınalı bir deniz gibi düşünürsek ayın sonunda Merkür Terazi etkisi ile deniz bu vakit itibariyle durulmaya başlayacak ve daha sağlıklı kararlar vermeye başlayacağız. Merkür 11-29 Ekim 2022 tarihleri arasında bu burçta kalacak.

12 Ekim 2022 / Güneş-Satürn Üçgeni: Bu açı kalıbı bir şeyleri ciddiyet, kararlılık ve kesinlikle ele almak adına idealdir. Üstlerimiz, yaşça büyükler ve ebeveynlerimizden destek görebiliriz. İnsanlara ciddi ve etkileyici bir intiba bırakmamız da mümkündür. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

12 Ekim 2022 / Mars-Neptün Karesi: Davranışlarımız ve taleplerimizle yanlış algı oluşturmamaya dikkat etmeliyiz. İdeallerimiz ve çabaladığımız şeyler arasında tezatlıklar olduğunu fark edebiliriz. Boşa kürek çekme riski verir. Bir şeyler tökezliyorsa, ısrarla olmuyorsa bırakmak faydalıdır. Bir anlık duygu ile hayata geçirilen eylemlerde yanılgıya düşme riski yüksektir. Açı kalıbı +-7 gün etkili.

12 Ekim 2022 / Merkür-Jüpiter Karşıtı: Açı kalıbı bizi abartılı ve uç düşüncelere sokabilir. Olumlu veya olumsuz fark etmeden her şeyi daha yoğun, yüksek perdeden ve hatta olduğundan daha fazla hissedebiliriz. Yargı dağıtmak, kesin hükümlerde bulunmakta kaçınmamızdan fayda var. Finansal konulara dair zararlı risklere açık olabiliriz, dikkat. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

14 Ekim 2022 / Venüs-Satürn Üçgeni: Bu pozitif açı kalıbı sağlam ve ciddi ilişkiler kurmak adına destekleyicidir. Aynı zamanda söz, nişan ve evlilik tarihi olarak da kullanılabilir. Zira bir ilişkinin boyut atlaması ve köklenmesini simgeler. Diğer yandan mantıklı ve iyi çalışılmış yatırımlardan kazanç sağlamak da mümkündür. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

18 Ekim 2022 / Güneş-Mars Üçgeni: Kararlılık, çalışkanlık için destekleyici süreçler. Hedeflerimize odaklanırken, kendimizden emin hissedebilir ve tüm enerjimizi ortaya koyabiliriz. Motivasyonumuz çevreye de örnek olabilir. Spora başlamak, hareketli bir yaşam tarzını benimsemek ve üşendiğimiz işlere başlamak adına harika bir tesirdir. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

19 Ekim 2022 / Venüs-Mars Üçgeni: İkili ilişkilerde dengeyi bulma ve sorunları çözme şansı söz konusu. Temeli güçlü ilişkilerde problemler masaya yatırılıp geride bırakılması konusunda önemli bir adım atılabilir. Sevdiğimiz bir işe emek verip odaklanırsak kalıcı ve hayırlı sonuçlar alabiliriz. Açı kalıbı+-5 gün etkili.

19 Ekim 2022 / Güneş-Plüton Karesi: İlişkilerde saplantı, kısıtlama ve kontrol takıntısı kaynaklı sorunlar yükselişe geçebilir. Değiştirilmesi gereken tutumların tüm gerçekliği ile farkına varabiliriz. Tutku odaklı, karanlık ve saplantılı düşünceler ilişkilerde engel yaratabilir. Kaybedeceğimizi bildiğimiz savaşlara girmemeli, otorite figürleri ile ilişkileri dengede tutmalıyız. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

20 Ekim 2022 / Venüs-Plüton Karesi: İlişkilerde kontrol takıntısı, kıskançlık ve saplantı kaynaklı sorunlar artabilir. Platonik, imkânsız aşklara meyil riski veya bir şeyin olmayacağını kabul edememe durumu görülebilir dikkat. Sert yüzleşmeler yaşanabilir. Kazanç ve iktidar hırsı da uçlara gidebilir. +-5 gün etkili.

20 Ekim 2022 / Merkür-Chiron Karşıtı: Dil yarasının sembolü olan bu açı; kırıcı konuşmalar, haddini aşan ifadeleri gündeme getirebilir. İfadelerimizi doğru seçmekte fayda var. Özellikle de öfke anında fevri davranıp sonra pişman olacağımız şeyler söylemekten kaçınmalıyız. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

22 Ekim 2022 / Satürn Durağan Konumda: Detaylı açıklaması ilk bölümde verilmiştir.

23 Ekim 2022 / Güneş Akrep Burcunda: Tüm Akreplerin doğum günleri şimdiden kutlu olsun. Yeni yaşınız sağlık, mutluluk ve huzur getirsin. :) Güneş 22 Kasım 2022’ye kadar bu burçta kalacak.

23 Ekim 2022 / Güneş-Venüs Kavuşumu: Duygusal, canlı ve çekici bir etkileşim. Ay boyunca süren Venüs tesiri bu açıyla devam ediyor. Kalbi boş olanlar için çekim ve flört gündeme gelebilir. Diğer yandan imaj değiştirmek, bakım ve estetik işlemleri için de güzel bir açı kalıbı. Sadece bir miktar alışveriş çılgınlığı ve gereksiz harcama yaptırabilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

23 Ekim 2022 / Merkür-Satürn Üçgeni: Bu açı odaklanma ve ciddiyeti temsil eder. Mantıklı ve akılcı yaklaşımlarda bulunanların zorlu süreçlerde zarar görmeden kendi yoluna bakacağı hatta avantajlı olabileceğinin vurgusunu yapmaktadır. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

23 Ekim 2022 / Venüs Akrep Burcunda: Tutkuların ön plana çıkacağı bu evrede aklımız pek de başımızda olmayabilir. Daha çok dürtüsel hareket edebilir, aşkta çok daha gözü kara olabiliriz. Tensel çekim ve uyum bu dönemde çok daha önemli hale gelir. Aşkta takıntılı ruh hali görülebilir. Bir kişiye kafayı takıp diğer tüm olasılıkları reddetme veya bir şey bittiyse dahi durumu kabullenmeme hali söz konusu olabilir. Bir yandan da tutku duyduğumuz bir şeye kendimizi adayarak başarı kazanmak söz konusudur. Saplantı ile adanmışlık arasındaki ince çizgiyi iyi bilmekte fayda var. Venüs 23 Ekim-16 Kasım 2022 tarihleri arasında bu burçta kalacak.

24 Ekim 2022 / Satürn Retrosu Sona Erdi: Detaylı açıklaması ilk bölümde verilmiştir.

25 Ekim 2022 / Akrep Burcunda Güneş Tutulması: Detaylı açıklaması ilk bölümde verilmiştir.

27 Ekim 2022 / Merkür-Mars Üçgeni: Öğrenme ve öğretme isteği, kişisel gelişime yönelme, ufku genişletme, sosyalleşme arzusu ve ticarette başarı getirecek fikirlere sahip olmayı gösteren bir açı kalıbı. İstek ve planlarımızın peşinden gidip zafer kazanmak mümkündür. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

27 Ekim 2022 / Merkür-Plüton Karesi: Daha obsesif, takıntılı bir düşünce haline geçebiliriz. Manipülasyona açıklık veya herkesi kontrol altına alma arzusu, entrikalar görülebilir. Yaralayıcı, iddialı, büyüklenmeci demeçler gündeme gelebilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

28 Ekim 2022 / Jüpiter Balık Burcunda: Retro konumdaki Jüpiter son kez Balık burcuna dönüş yapıyor ve 20 Aralık 2022’de tekrar Koç burcuna ilerleyecek. Jüpiter 25 Kasım 2022’ye kadar bu burçta retro konumda seyahatine devam edecek.

29 Ekim 2022 / Merkür Akrep Burcunda: Merkür en araştırmacı, odaklı, dedektif ve hatta saplantılı formuna geçiyor. İçimizdeki stalker uyanabilir, her şeye meraklanıp didik didik edebiliriz. İçimizdeki şüpheci kontrol delisini dizginlememiz önemlidir. Bu dönem bir şeyleri araştırmak, asıl manayı bulmak, bir konuya tam odaklanıp başarmak, cevabı bilinmeyen soruları yanıtlamak adına ideal zamanlardır. Ayrıca terapi, danışmanlık almak; psikolojik sorunları ve travmaları çözümlemek adına da en faydalı zamanlardan biridir. Birileri yalan söylüyor veya olaylar çarpıtılıyorsa doğruları görmek daha kolaylaşacaktır. Bu süreçte aklımızın yanı sıra sezgilerimize de güvenmek çok önemlidir. Merkür 29 Ekim-17 Kasım 2022 tarihleri arasında bu burçta seyahat edecek.

29 Ekim 2022 / Mars Durağan Konumda: Detaylı açıklaması ilk bölümde verilmiştir.

31 Ekim 2022 / Mars Retrosu Başlıyor: Detaylı açıklaması ilk bölümde verilmiştir.

Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu ve sağlıklı bir ay dileğiyle,
Merve Çubuktepe