Merve Çubuktepe

Venüs Retrolarının ayrı bir cazibesi olduğu bir gerçek. Hem korkutucu hem de çekici bir yönü var, kabul etmek lazım. :) Bu retro sırasında Venüs burç değiştireceğinden süreci iki faza ayırmak gerekli. Venüs, 6-31 Ekim 2018 aralığında Akrep; 1-16 Kasım 2018 aralığında ise Terazi burcunda gerileyecek. Asıl yanar dönerli, karmaşık ve tutkulu etkisi tabii ki Akrep burcundayken yaşanacak. Geçmişten gelen hesaplaşmalar, gizli ilişkiler, yasak elmaya doğru uzanma isteği ve mantığı bir kenarda bırakarak tamamen tutkularla hareket etmek… Hepsi birinci fazla ilgili.

Bu dönemin riski açık ve net. İçinizde çok yoğun duygular olabilir ve deli cesareti ile hareket edersiniz. Ancak retro dönemi sonrasında da bu sefer ya odaklandığınız kişi/konu o kadar anlamlı gelmez, ya da yaptıklarınızdan pişmanlık duyabilirsiniz. Ve en önemlisi de bu fazda Akrep burcu sembolizmi sebebiyle bağımlılık ile aşk karışabilir. Kaybetme korkusu baskındır ve aslında kişinin delice saplandığı şey aşk yerine hırs, alışkanlık ya da saplantı olabilir. İşte bu ayrıma gerçekten çok dikkat.

Akabinde ikinci fazda Venüs Terazi burcuna döndüğünde ise asıl heyecanla beklenen an gelebilir. Venüs yönettiği burçta bir retro yaptığından kopan ilişkileri tamir etme ve yeniden deneme şansı verebilir. Tabii bu evrede de retro etkisi ile daha nostaljik hissedeceğinizi, geçmişi olumsuz yönleri olmadan hatırlayacağınızı kısacası tabiri caizse bit pazarına bir miktar nur yağabileceğini unutmayın. :) Gördüğünüz gibi bu retro çift fazlı ve birbirinden çok farklı ruh halleri içeriyor, gerçekten de tam bir ikili delilik hali…

Sıkça sorulan sorulardan biri bu transit sırasında haritasında Venüs’ü retro olanların nasıl etkileneceği. Venüs’ü retro olan kişiler bu fazda doğal olarak hâkim etkiye doğuştan uyumludur. Adeta “Ben bu filmi çoktan gördüm” modundadır. Bundan ötürü birçok kişi retro sırasında dolambaçlı yollara savrulurken Venüs’ü retro olan kişiler çok daha kendinden emin ve olumlu bir şekilde ilerleyebilirler. Duygusal ve finansal konularda daha akışkan süreçler yaşamaları mümkün. Pek tabii haritanızdaki Venüs’ün konumu ve güncel olarak olumlu açı alıp almadığı da son derece önemli, bunu da not düşmeliyim.

Bu retrodan en çok kimler etkilenecek peki… Venüs 10°-0° Akrep ve 29°-25° Terazi arasında gerileyecek. Özetle 25° Terazi – 10° Akrep burcunda Venüs başta olmak üzere duygular ya da finansal göstergeleri olanlar, yükselen ve kişisel gezegen sahipleri özellikle etki alanı altında.

Çok benzer bir retro 9 Ekim-18 Kasım 2010’da yaşanmıştı. Hata yapmamak adına bu zamana bakmakta fayda var. Tarih tekrar tekerrür edebilir, bu dönemde koptuğunuz insanlarla tekrar karşılaşabilirsiniz.

Olumlu ifadesi olarak bir ilişkinin geçmiş sorunlarını çözmek, bir kırgınlığın sona ermesi, kişinin hayatının maddi tarafını düzeltmek adına somut bir plan oluşturmasını sayabiliriz. Yine de özel koşullar haricinde finans ve yatırım işlemleri için pek tercih edilmez.

Estetik operasyonlar, saç renginde cüretkâr değişiklik; nişan ve düğün günü seçimi (bir evliliği uğursuz kılmaz, ilgili günü tatsız hale getirebilir) gibi konularda da haritasında Venüs’ü retro olanlar hariç bu zaman dilimleri önerilmez.

Gelelim Venüs retrosunun burçlar üzerindeki etkilerine:

KOÇ: 6-31 Ekim 2018 aralığı birinci fazda özellikle maddi konular daha baskın durumda. Ümidi kestiğiniz bir alacağınızı temin edebilir, miraslarla ilgili bir sorun çözülebilir. Partneriniz bu evrede çok daha fazla harcayabilir ve sizin onu uyarmanız gerekebilir. Biraz daha depresif hissedebilir ve kendinizi salmak isteyebilirsiniz, bu duyguya direnin ve bakımınızı aksatmayın. 1-16 Kasım 2018 ikinci fazda ise duygusal anlamda önemli bir süreç sizi bekliyor. Bir ayrılık yaşadıysanız tekrar bu kişi ile bir araya gelebilir, yeniden deneyebilirsiniz. Geçmişten yollarınızın kesiştiği bir isim ile sürpriz bir karşılaşma gerçekleşebilir. Evliyseniz geçmiş sorunları güzelce konuşup geride bırakabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: 6-31 Ekim 2018 birinci fazda ana odağınız ilişkiler olacak. Özellikle sevdiğiniz kişiye son bir şans verdiyseniz işte şimdi bu kişinin gerçekten bu şansı değerlendirip değerlendirmeyeceğini görme zamanı. Eğer ilişkinizi temellerinden sarsmamış bir ayrılık yaşadıysanız yeniden deneyebilirsiniz, ancak kimsenin gözünüzü boyamasına izin vermeyin. Kadın gizli düşmanlar kendini açık edebilir. 1-16 Kasım 2018 ikinci fazda ise sağlık konusunda daha özenli olmanızda fayda var. Özellikle kadın hastalıklarına ve cinsel yoldan bulaşan hastalıklara dikkat. İş ortamında kadınlarla rekabet artabilir, kuyunuzu kazabilecek tiplere karşı özel hayatınızı iş yerinde pek paylaşmayın. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: 6-31 Ekim 2018 birinci fazda iş ortamında gerilimler, pembe dizilere taş çıkartan entrikalar dönebilir. İşyerinden biri ile gizli bir flört hatta ilişki süreci başlayabilir, ancak bu kişinin ileride başınıza bela olmayacağına emin olmalı ve çok da büyük beklentilere girmemelisiniz. Özellikle göğüsler, rahim, mide ve genital bölge bu fazda daha hassas olabilir, bir rahatsızlık varsa ihmal etmemelisiniz. 1-16 Kasım 2018 ikinci fazda ise aşkla alakalı doğru hareket ederseniz şanslı etkiler söz konusu. Yarım kalan bir aşk tekrar alevlenebilir, çok aşık olduğunuzu kişi ile tekrar deneyebilirsiniz. Çocuk sahibi olmak adına zor bir zaman. Bir hobiye başlamak istiyorsanız retro sonrasına erteleyin. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: 6-31 Ekim 2018 birinci fazda konumuz aşk. Aşk adına büyük bir sınavda bulabilirsiniz kendinizi. Zira yalnız kalma korkusu ile gerçek arasındaki farkı görmeniz gerekiyor. Belki de bir kişiye ümitsizce tutanarak geleceğinizi ve mutluluğunuzu bloke ediyor olabilirsiniz. Önce kendi iyiliğinizi düşünerek hareket edin. Tabularınızı yıkacağınız bu dönemde tensel yönü baskın ilişkiler yaşanabilir. Bu dönemin en büyük sınavı aşk adına ileride pişman olunacak işler yapmamaktır. 1-16 Kasım 2018 ikinci fazda ise aile içerisinde huzuru bulmak adına çaba sarfetmeniz gerekebilir. Bir mülk almak, tadilat, dekorasyon gibi konuları retro sonrasında gerçekleştirmekte fayda var. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: 6-31 Ekim 2018 birinci fazda aile içerisinde çekişme ve entrika görülebilir. Özellikle de aileyi karıştıran mikser bir kadın varsa işte çok dikkat. Bu tür kişilerle uğraşmanız gerekebilir, yalanlarına karşı da ayrıca dikkatli olmalısınız. Diğer yandan hane içerisinde fertlerden birinin sakladığı önemli bir sır açığa çıkabilir. Ev almak, tadilat, dekorasyon gibi konular bu süreçte önerilmez. Sürekli geçmişe dönüp, melankolik hissedebilirsiniz; geçmişin gölgelerinin sizi ele geçirmesine izin vermemelisiniz. 1-16 Kasım 2018’de ikinci fazda ise özellikle kardeş ya da yakın akrabalarınızla bir küslük yaşıyorsanız tekrar barışabilirsiniz. Pot kırmaya açıksınız, süreç boyunca sözcüklerinizi dikkatli seçin. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: 6-31 Ekim 2018 birinci fazda dilinizi tutmakta zorlanabilirsiniz. Özellikle sizi çok kızdıran insanları can evinden vurmanız mümkün, ancak ileride sizi zora sokacak şeyler söylemeden önce bir düşünün derim. Yakın çevreniz, özellikle kardeş ya da akrabalarınız vesilesi ile tanışacağınız bir kişi ile çekim olabilir. Ancak asıl bir seyahatte sizi çok etkileyen bir kişi ile tanışabilirsiniz, işleri biraz ağırdan almaya çalışın. Ticari açıdan gözü kara değil planlı hareket etmelisiniz. 1-15 Kasım 2018 ikinci fazda ise konumuz tamamen maddiyat. Alışveriş çılgınlıklarına bir dur deyin ve mümkün mertebe tasarruf odaklı yaşamaya çalışın. Bu dönem yatırımlar ve iş girişimleri için pek önerilmez. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: 6-31 Ekim 2018 birinci fazda finansal açıdan çok dikkatli olmanız gerekli. Beklenmedik masraflar oluşabilir, tutkunu olduğunuz şeyleri çılgınca almak isteyebilirsiniz. (Ayakkabı, makyaj malzemesi vb) İhtiyacınızdan çok daha fazla harcama eğilimi görülebilir. Tasarruf etmeye çalışmalı, yatırım konusunda da risk almamalısınız. Özdeğerinizi kilo gibi fiziksel özelliklere göre ölçmemelisiniz. 1-15 Kasım 2018 ikinci fazda ise kendinizi yenilemek adına avantajlı bir döneme giriyorsunuz. Hayatınızdan gereksiz şeyleri atmak, size iyi gelecek bir şeyler yapmanın tam zamanı. Sadece aşırı yeme konusuna dikkat, aşerebilirsiniz. Diyet, estetik gibi konular için retro sonrasını bekleyin. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: 6-31 Ekim 2018 birinci fazda tabii ki doğrudan etkileniyorsunuz. İlk olarak kendinizi sürekli başkaları ile kıyaslayabilir, gizli bir rekabet hissedebilirsiniz. Değerinizi başkalarının ölçümü ile belirlemeyin lütfen. Hırslarınız ve tutkularınız keskinleşebilir, bazen mantık dışına doğru çıkabilirsiniz. Aşk adına belalı tipleri kendinize çekebilirsiniz, dikkat. Estetik, diyet, imaj değişikliği gibi konuları bu dönemden sonraya erteleyin derim. 1-15 Kasım 2018 ikinci fazda ise iç huzurunuzu bulmaya odaklanacaksınız. İçinize dert olan kapalı bir konuyu araştırıp gerçeklere ulaşabilirsiniz. Tespit edilmemiş ya da çözülmemiş bir sağlık sorununuza tanı konabilir ve tedavi başlayabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: 6-31 Ekim 2018 birinci fazda gizli düşmanlar, özellikle de kadın olanlar saklandıkları yerden sizin aleyhinize işler çeviriyor olabilir. Aşırı iyimser olmak yerine herkese dikkatli yaklaşmakta fayda var. Retro sonrasında bu kişiler kendilerini açık edebilir. Özellikle takibi gereken bir rahatsızlığınız varsa ihmal etmemelisiniz. 1-15 Kasım 2018 ikinci fazda ise küs olduğunuz arkadaşlarınızla bir araya gelmeniz mümkün, tekrar barış olabilir. Arkadaş çevrenizden bir kişi ile aranızda beklenmedik bir çekim başlayabilir, ilişki deneyebilirsiniz ancak bu süreçte çok kaptırmadan temkinli gitmenizde fayda var. Yarım kalan bir projeyi gözden geçirmek ve tekrar başlatmak adına uygun bir zaman. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: 6-31 Ekim 2018 birinci fazda arkadaşlarınızla yer yer biraz kıskançlık ile rekabetçi bir ortam oluşabilir. Herkes fiziği ya da sahip oldukları ile hava atabilir. Sosyal medya sizi boğuyorsa bu dönem uzak durun. Koptuğunuz bir çevreye tekrar girebilir ve burada bir kişi ile yakınlaşabilirsiniz. Ancak bu yoğun duygularınız retrodan sonra solabilir, dikkat. Yıllardır görüşmediğiniz bir dostunuzla arayı kapatıp çok samimi olabilirsiniz. 1-15 Kasım 2018 ikinci fazda ise kariyer beklentileriniz varsa süreç gecikebilir, sabırlı olun. Ve iş yerinden özellikle sizden üst bir makamda bir kişi ile yakınlaşmamalısınız. Bu dönemde sosyal ortamda aşırı kabullenici, “ağzımızın tadı bozulmasın” tavrı ileride sizi sinir edebilir, dikkat. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: 6-31 Ekim 2018 birinci fazda kariyer adımlarınızı atarken dikkatli olmalısınız. Size çok süslü yansıtılan bir iş aslında göründüğü gibi olmayabilir. Kadın patronunuz varsa bu dönem uyum ve huzur bulmak kolay olmayabilir. Üstünüz olan bir kişi ile aranızda bir yakınlaşma olabilir, ileride kariyeriniz etkilenecekse bu yola girmemenizde fayda var. Fazla dikkat çekebilirsiniz, hatanız da doğrunuz da aynı oranda görünür olacaktır. 1-15 Kasım 2018 ikinci fazda ise bir eğitime, avukata, seyahat acentesine para verirken iyi araştırın, ederinden fazla ödeme yapabilirsiniz. Bir eğitime başlamak için bu ilginin boyutu iyi düşünün, eğer geçici bir heves ise retro sonrasında odağınız kaybolabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: 6-31 Ekim 2018 birinci fazda ruhsal açıdan bir arayışa girebilirsiniz. Ruhsal yolculuk çok güzel bir şey ancak görünmeyen şeyler ve metafizik konularına aşırı bir saplantı geliştirmeyin; büyücü, tılsımcı gibi dolandırıcı kişilerden uzak durun. Hayatın doğal akışı ile menfi ya da müspet olayları kabullenme zamanı. Eğitim hayatınız sürüyorsa bu ortamda bir kişi ile yakınlaşma yaşanabilir, adımlarınızı ağır atmaya çalışın. 1-15 Kasım 2018 ikinci fazda ise maddi açıdan temkinli olmanız önemli. Özellikle de çok özel durumlar haricinde kimseye mümkün mertebe borç vermemeli, kefil olmamalısınız. Ümidini kestiğiniz bir para varsa temin edebilir, mirasınızı alabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Merve Dirağ