Merve Çubuktepe

Gökyüzündeki Başak burcu etkisinin baskınlığı ile birlikte yaz ayları ile birlikte yaz rehavetini de geride bırakıyoruz. Çok daha mantık ve detay odaklı; sorunları çözebileceğimiz ve işleyen demirlerin pırıl pırıl parlayacağı bir aya giriş yapıyoruz. Özellikle ayın ilk yarısında toprak elementinde gerçekleşecek açı kalıplarının oranı oldukça yüksek. Bu da yine dünyevi konular, işlerin ciddiyetle ele alınması, ancak ağır ağır değil hızlı bir tempoyla ilerlemenin önem kazanacağını gösteriyor. Eylülün son haftasına geldiğimizde ise burç yoğunluğu Teraziye dönmeye başlayacak. Bu yerleşimlerle birlikte Eylül’ün ilk üç haftası olumlu açı kalıpları daha baskın durumdayken son haftasında biraz daha zorlayıcı ve tansiyonu yüksek açılara tanık olacağız.

En önemli not olarak 18 Eylül 2019’da Satürn retrosu sona eriyor. Jüpiter geçen ay direkt harekete geçmişti, Satürn de bu ay itibariyle ona eşlik edecek. “Zamanın işaretçileri” olarak nitelendirilen bu iki önemli gezegenin direkt harekete geçerek haritalarımızı etkilemeye başlayacak olması da tıkalı veya yavaş giden konularda hızlanmalar en önemlisi faydalı gelişmeleri gündeme getirebilir. Bu durumu oldukça pozitif buluyorum.

14 Eylül 2019’da Balık burcunda dolunay ve 28 Eylül 2019’da Terazi burcunda bir yeniay gerçekleşecek. Balık dolunayında Başak yeniayında olduğu gibi Mars yine sahnede olacak. Vakti gelince uzun uzun konuşacağız ancak bu gökyüzü olayı da kendimizi bırakmamıza izin vermiyor, kurban psikolojisine hayır diyor, ayağa kalk devam et diye bizi kendimize getiriyor. Terazi burcunda yeniay ise Balık dolunayına göre daha kendi halinde. Merkür Terazi, en önemlisi Venüs Terazi burcunda olduğundan daha yapıcı, uyumlu enerjilere sahip, başlangıç enerjisine sahip bir yeniay bizleri bekler.

23 Eylül 2019’da Güneş Terazi burcunda geçecek ve sonbahar ekinoksunu kutlayacağız! Şimdiden tüm Terazi burçlarının doğum günlerini kutluyorum harika bir yeni yaş olsun.

Eylül ayının öne çıkan etkileşimlerini inceleyelim: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

1 Eylül 2019 / Merkür-Uranüs Üçgeni: Kısa vadeli ancak pozitif güçte bu etki ayağı yere basan aynı zamanda yaratıcı fikirler oluşturmayı sağlar. Ufuk açan farklı bir iletişim tarzı oluşturur.

1 Eylül 2019 / Venüs-Satürn Üçgeni: Duygusal konularda, sinastri çalışmalarında en istenen açı kalıplarından biridir. İlişkiye ciddiyet ve kalıcılık getirebilir. Bu açı etkisi altında başlayan bir flört süreci gelecek odaklı olabilir. Finansal konularda da mantıklı adımlar atmak adına destekleyicidir.

2 Eylül 2019 / Güneş-Mars Kavuşumu: Enerjisi oldukça yüksek bir açıdır, enerjisi yüksek ve harekete geçirici özelliğe sahiptir. Bayram tatilleri de biterken bu açının gücüyle bir şeylere başlama, ilk güçlü adımı atma ve kararlılık adına güçlü tesirler devrede olacak, üstelik daha rahat konsantre olabileceğiz. Başak burcu vurgusu aşırı titizlik ve detaylara hâkimiyet de getirir.

2 Eylül 2019 / Venüs-Jüpiter Karesi: Gerek finansal gerek zevki sefa konusunda aşırılık getirebilecek bir açıdır. Bütçeyi kontrol etmek zorlaşabilir, aşırı harcama eğilimine girebilirsiniz, diğer yandan her türlü keyfi temsil ettiğinden duygusal konulardan yeme içme alışkanlıklarına kadar abartı görülebilir, mide fesadı veya duygu fesadı görülebilir. Her şey çok yoğun yaşanabilir, yansıtılabilir.

3 Eylül 2019 / Merkür-Mars Kavuşumu: Bu etkileşim çekinmeden, direkt ve net bir iletişim tarzı oluşturur. Ancak bu açı kalıbı bulundukları burç sebebiyle patavatsız ya da düşüncesiz bir iletişimi sembolize etmez. Hâkim olduğunuz bir konuda kendinizi ortaya koymak, gerekiyorsa insanları püskürtmek adına etkisi olumludur. Çetrefilli işleri çözmek, mülakat ve iş başvuruları için de pozitifitir.

4 Eylül 2019 / Venüs-Neptün Karşıtı: İlişkilerde “O gün aslında dişi ağrıdığı için öyle davranmıştı” gibi telkinler sıkça görülebilir. Oysa kişinin kendisi zaten böyle davranan bir insandır ve bunun aslında bahanesi yoktur. Bundan ötürü partnerin davranışlarını aşırı olumlu yorumlamak, her şeyden bir mana çıkarmak ve en önemlisi aşırı yüceltmek riskli olabilir. Aldatma, ikili işlere açık olan bu açı aynı zamana bu tür konuları eline yüzüne bulaştırma etkisi de getirebilir.

5 Eylül 2019 / Merkür-Satürn Üçgeni: Tam bir mülakat, başvuru, önemli imza, bir söz verme ve ciddi görüşmeler için biçilmiş kaftan açıdır. Aynı zamanda gün boyunca büyük sözü dinlemenizi, sizden daha deneyimli kişilerin tavsiyelerine kulak vermenizi öneririm.

6 Eylül 2019 / Merkür-Jüpiter Karesi: Bu açı zaten önceden gerilmiş olayları iyice abartılı hale getirebilir. Bugün kesinlikle tutamayacağınız sözler vermeyin ve çok hakim olmadığınız bir konuda aşırı iddialı olamayın derim. Büyük büyük konuşan kişilerin de şov yapıyor olabileceği gerçeğini bir köşeye yazmak lazım.

7 Eylül 2019 / Güneş-Satürn Üçgeni: İnsanlara ciddi ve karizmatik bir intiba bırakmak, otoritenizi yapıcı bir şekilde kullanmak adına pozitif bir açıdır. Görünürlük de oluşturabilir. Sizden yaşça büyük ve deneyimli kişilerin tavsiyelerini almakta fayda vardır, önemli destekler alabilirsiniz.

7 Eylül 2019 / Venüs-Plüton Üçgeni: Duygusal anlamda bugün yol almak ve adımlar atmak daha sağlıklı olabilir. Aynı zamanda her türlü ikili ilişkilerde insanlarda iz bırakma ve ikna edici olmak adına güzel destekler söz konusu. Bugün hem aktivite hem de duygusal konularda gayet güzel değerlendirilebilir. Aşk mı tutku mu sorusu bugün ilişkiler adına sorulması gereken bir soru.

9 Eylül 2019 / Mars-Satürn Üçgeni: Bu açı kalıbı tam anlamıyla muzaffer bir komutan gibi inandığınınız ve uğraştığınız bir konuda kalıcı, başarılı ve size gurur verecek sonuçlar oluşturmanızı sağlayabilir. Etkisi oldukça güçlüdür.

9 Eylül 2019 / Mars-Plüton Üçgeni: Bir önceki açıya destekleyici olarak bu açı kalıbı da yaptığınız işin etki alanının artması olayları yönlendirebilme gücünü arttıran bir yapıdadır.

10 Eylül 2019 / Güneş-Neptün Karşıtı: İnsanlara dair hızlı hükümler vermemek lazım, zira hiçbir şey göründüğü gibi olmayabilir. Kafaların karışabileceği “gerçeğin” herkes tarafından farklı anlatılıp yansıtılabileceği bir açı. Her duyduğunuza hemen inanmayın, dolduruşa gelmeyin.

12 Eylül 2019 / Mars-Jüpiter Karesi: Sonradan pişman olunabilecek abartılı veya saçma davranışlara açık bir etkidir. O anda çok mantıklı gelen bir karar, duygu, hırs veya öfke patlaması sonradan ciddi sorun çıkarabilir. Finansal konularda ani dolduruşa gelme gereksiz finansal risklere de açıktır, dikkat.

13 Eylül 2019 / Güneş-Plüton Üçgeni: Bu açı kalıbı bir önceki sert açıları bir miktar toparlasa da bir sonraki açı da sert olduğundan etkisi sınırlı. Burada asıl mesaj aklı selim kişilerle ittifak kurmak ve işbirlikleri yapmak, aynı zamanda ikna ve karizmanıza güvenmek.

14 Eylül 2019 / Balık Burcunda Dolunay: Balık dolunayında Başak yeniayında olduğu gibi Mars yine sahnede olacak. Vakti gelince uzun uzun konuşacağız ancak bu gökyüzü olayı da kendimizi bırakmamıza izin vermiyor, kurban psikolojisine hayır diyor, ayağa kalk devam et diye bizi kendimize getiriyor.

14 Eylül 2019 / Mars-Neptün Karşıtı: Bir diğer zorlu açı kalıbı önceki gelen yapılarda olduğu gibi eylemlerin de hedef odaklılığını etkileyebilir. Kafalar karışabilir veya nişan aldığınız yeri o kadar da iyi göremiyor olabilirsiniz. Belirsizlik içerisinde nasılsa hallolur düşüncesi ile ilerlemek yerine sisin dağılmasını beklemekte fayda var.

14 Eylül 2019 / Merkür Terazi Burcunda: Merkür yüceldiği Başak burcundan çıkıp daha sakin bir formu olan Terazi burcuna geçiyor; detaylar ince planlara odaklı zihinler biraz daha sakin ve rahat ruh haline geçebilir.

14 Eylül 2019 / Venüs Terazi Burcunda: Venüs düşük konumda olduğu Başak burcundan çıkıp yönettiği Terazi burcuna geçiş yapıyor. Burada daha huzur, uyum ve aşk odaklı etkiler görebileceğiz. Hayatımızda ahenk ve güzellik ön planda olacağından bu güzel ortamı bozan hiçbir şeye yakınlık kurmak istemeyip uzaklaşabiliriz.

18 Eylül 2019 / Satürn Retrosu Bitiyor: Jüpiter geçen ay direkt harekete geçmişti, Satürn de bu ay itibariyle ona eşlik edecek. “Zamanın işaretçileri” olarak nitelendirilen bu iki önemli gezegenin direkt harekete geçerek haritalarımızı etkilemeye başlayacak olması da tıkalı veya yavaş giden konularda hızlanmalar en önemlisi faydalı gelişmeleri gündeme getirebilir. Bu durumu oldukça pozitif buluyorum.

19 Eylül 2019 / Mars-Plüton Üçgeni: Oldukça dinamik ve güçlü bir açı kalıbı. Toprak elementlerinde gerçekleştiğinden aşırı uçmak da imkansız. Tutkuyla pratiklı aklı birleştirmek, strateji kurmak ve zafer kazanmak mümkün. Yaptığınız işler beklediğinizden büyük bir kitleyi etkileyebilir.

21 Eylül 2019 / Jüpiter-Neptün Karesi: Bu uzun vadeli etkileşim bu yıl tekrar bir araya geliyor. Bu açı kalıbının etkisi zamana yayılacak ve özellikle belli harita yapılarında 12-22 derece değişken Burçlar İkizler, Başak, Yay ve Balıkta Güneş, Yükselen, Ay, MC vb önemli noktaları olanlar için önemli. Bu konumlarda önemli yüzleşmeler, eğer kişi kendisini bir illüzyona soktuysa gerçek dünyaya dönüş görülebilir.

22 Eylül 2019 / Merkür-Satürn Karesi: Bu kısa vadeli açı kalıbı özellikle yaşça büyük kişiler, otorite ile iletişim problemleri oluşturabilir. Mesela bu kişilere sesinizi duyurmakta zorlanabilirsiniz. Saygı önemli ancak bir köşeye pısıp kalmayın hakkınızı da arayın derim.

23 Eylül 2019 / Güneş Terazi Burcunda: Ve sonbahar ekinoksunu kutluyoruz! Tüm Terazi burçlarının doğum günleri kutlu olsun harika bir yeni yaş dilerim.

25 Eylül 2019 / Merkür-Jüpiter Altmışlığı: Bu olumlu açı kalıbı özellikle finansal konular açısından pozitiftir, aynı zamanda mülakat ve başvurular için de değerlendirilebilir.

25 Eylül 2019 / Venüs-Satürn Karesi: Yazının başında belirttiğim gibi Ay sonunda duygusal anlamda risk oluşturabilecek özellikle ilişkide aşırı baskı veya zorlama varsa soğuma oluşturabilecek bir açı. Bu önemde aşırı samimiyet, sürekli arama veya irtibat talebi ters tepebilir.

27 Eylül 2019 / Merkür-Plüton Karesi: Bir önceki açıya ek olarak bu kalıp da ufacık bir konudan veya “Biz neyiz” sorusundan olayları çok beklenmedik yerlere götürüp ani patlamalar oluşturabilir. Bu durum sadece duygusal değil tüm ikili ilişkiler için geçerli.

28 Eylül 2019 / Terazi Burcunda Yeniay: Terazi burcunda yeniay ise Balık dolunayına göre daha kendi halinde. Merkür Terazi, en önemlisi Venüs Terazi burcunda olduğundan daha yapıcı, uyumlu enerjilere sahip, başlangıç enerjisine sahip bir yeniay bizleri bekler.

29 Eylül 2019 / Venüs-Jüpiter Altmışlığı: Neyse ki iki iyicilin beraberliği Venüs-Satürn karesinin sert etkisini yumuşatıyor. Bu açı vesilesi ile doğru adımlar atılırsa ilişkilerde toparlanma görülebilir, aynı zamanda kariyer ve finansal girişimler adına pozitif bir etkidir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu bir ay dileğiyle,
Merve Çubuktepe