Begüm Minkis

Bir yaz mevsimini daha uğurlarken sonbahar esintilerini hafiften hissetmeye başlayacağımız yeni bir aya giriş yapıyoruz. Eylül ayını ikiye ayırmak daha doğru olur diye düşünüyorum zira retrolar bazında önemli bir görünüm söz konusu. Ayın ilk yarısına daha içsellik ve dinginlik içerisinde başlarken daha üretken ve dışa dönük bir yapıda bitireceğiz gözüküyor. Jüpiter 14 Eylül’de, Satürn ise 30 Eylül’de retro hareketini bitireceğinden daha hedef odaklı olacağımız bir sürece gireceğiz. 11 Eylül’de ise sonbahar aylarına damgasınız vuracak Koç burcundaki Mars retrosu etkisi altına gireceğimizden global çapta da önemli, hatta biraz sarsıcı gündemlere şahitlik edebiliriz.

2 Eylül’de Balık burcunda 10 derecede gerçekleşecek ve maneviyatımızı zirve yaptıracak bir dolunay ile açılışı yapıyoruz. 16 Eylül’e kadar etkisini azalarak hissetmeye devam edeceğiz. Balık enerjisi en temel anlamda kabullenme, paylaşım ve fedakarlık temalarını barındırıyor. İnsanın diğer bir insana muhtaç olduğu dünyada bu yetilerimizi kullanabilmenin ne kadar önemli olduğunu fark edebiliriz. Alınganlıklar ve hassasiyetler tavan yapsa da bağışlama, affetme ve helalleşmeler görülebilir.

5 Eylül’de Merkür Terazi burcuna geçiyor. 26 Eylül’e kadar devam edecek. İletişim, öğrenme ve fikir alışverişinin en verimli Merkür konumlarından birini yaşayacağız. Üstelik tüm öncü burçlarda gerçekleşmiş tutulmalar ve gökyüzü transitleri bu seyahat evresinde tetikleneceğinden hayati kararlar ve konuşmaların zamanı olabilir. Diplomasi, uyum ve barışa önem vererek iletişimimizi o yönde ayarlayabiliriz. İlişkiler, ortaklıklar, işbirlikleri ve arabuluculuk gerektiren konulardan alınan verim artacaktır.

6 Eylül’de aşkın gezegeni Venüs Aslan burcuna geçecek. 2 Ekim’e kadar devam edecek transitte aşkımızı dağlara taşlara haykırmak isteyebiliriz. Sevgimize herkesin şahit olmasını isteyeceğimizden medyada ve sosyal ortamlarda abartılı hareketlerde bulunabiliriz. Herkesin aşkı kendisine daha da büyük gözükeceği bu süreçte eğlence, jestler, tatiller ve keyifli arkadaş ortamlarımızda vakit geçirmek için idealdir. Kaliteli, pahalı ve cafcaflı şeylere para harcamaktan hoşlanabiliriz. Venüs Aslan seyahatine dair detaylı yazıyı sizinle paylaşıyor olacağız.

Ve geldik ayın en önemli konusuna… 9 Eylül’de savaş ve mücadele gezegeni Mars, Koç burcunda retro hareketine başlıyor. Bu süreç 14 Kasım’a kadar devam edecek. Mars Retrosu 2020 yılının en önemli olaylarından biri. Zira içsel bir gezegen olduğundan gündelik yaşamımızda ve global çapta etkileri daha keskin ve yıkıcı olabilir.

Mars Retro döneminde öfkeyi bastırmak veya aşırı düzeyde dışarı yansıtmak arasında uçurumlar görülebilir. Güç savaşlarının daha yoğun şekilde yaşanacağı bu süreçte savaşı başlatanın daha büyük zarar görmesini bekleyebiliriz. Patlamalar, yangınlar, suikastler, liderler arasında mücadeleler, yanardağ aktiviteleri, ekonomik savaş olmak üzere her türlü psikolojik, fiziksel şiddet içeren unsurlar dikkat çekebilir. Cerrahi operasyonlar için pek uygun değildir. Riskli sporlar, trafikte aşırı hız ve gereksiz laf dalaşlarından kaçınılması gerekmektedir. En son Mars retrosunu 27 Haziran-28 Ağustos 2018’de yaşamıştık. O döneme döndüğümüzde de ne kadar kaotik bir evre geçirdiğimizi hatırlayabiliriz.

Üstelik retronun pek de tatlı açıları olmayacak. Henüz bu Eylül ayının tam konusu olmasa da ve açı toleransı geniş olsa da gerileyen Mars - Satürn kare açısı ay boyunca aktif olacak. 30 Eylül’de ise açı kesinleşecek. Ay sonuna doğru hafiften etkisini hissetmeye başlayacağız ve tekamül gerektiren, bizi olduğumuzdan daha üst ve olgun bir kişiye taşıyacak olaylarla yüzleşebiliriz.

17 Eylül’de Başak burcunda 25 derecede Satürn ve Neptün etkili bir yeniay meydana gelecek. Ağır gezegenlerin etkileşimde olması; güçlü, sağlam ve geniş kitleleri ilgilendirecek adımların atılacağı bir evreye geçişe işaret ediyor. Yeniay ile artık çalışmaya, üretmeye başlayacağız. Her türlü başvuru, anlaşma/sözleşme, yeni bir işe başlamak/kurmak, karar almak için idealdir. Dikkat etmemiz gereken konu ise fazla hayallere dalmadan eldeki somut değerleri iyi sentezleyerek yeni başlangıçlar yapmak olacaktır. Başak burcu sağlıklı yaşam ile de özdeşleştiğinden yeni bir beslenme şekline geçmek, bir bakım ürününü kullanmak, spor/diyet/egzersizlere başlamak şifa getirebilir.

22 Eylül’de Güneş Terazi burcuna geçiyor ve sonbahar ekinoksunu karşılıyoruz. Verici, çekici, paylaşımcı, “biz” demesini bilen, romantik Terazi burçlarının doğum günleri kutlu olsun. Sağlıklı ve başarılı bir yıl dilerim.

Son olarak 27 Eylül’de iletişim gezegeni Merkür Akrep burcuna geçiş yapacak. 15 Ekim’de Merkür tekrardan bu burçta geri hareketine başlayacağından seyahat süresi oldukça uzun görünüyor. Akrep Merkür yerleşimi stratejik, sezgisel ve gözlemcidir. Bilgiyi ve fikirleri içselleştirmeye açıktır. Kriz ve para yönetiminde en başarılı yerleşimlerinden biridir. Gizli saklı ne varsa çıkartmak isteyeceğimiz bir süreç olacaktır. Araştırma içeren mesleklerde başarı oranı yükselebilir.

Eylül ayının öne çıkan astrolojik etkileşimleri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

1 Eylül 2020 / Merkür-Plüton Üçgeni: Etkili ve stratejik iletişim kurma, güçlü insanlarla görüşmeler gerçekleştirilebilir. Terapiler, psikolojik danışmanlıklardan alınan verim artabilir. Sezgisel ve dönüştürücü bir dil kullanabiliriz.

2 Eylül 2020 / Balık Burcunda Dolunay: Balık enerjisi en temel anlamda kabullenme, paylaşım ve fedakarlık temalarını üzerinde barındırmaktadır. İnsanın diğer bir insana muhtaç olduğu bu dünyada bu yetilerimizi kullanabilmenin ne kadar önemli olduğunu fark edebiliriz. Alınganlıklar ve hassasiyetler tavan yapabilir. Bunun dışında bağışlama, affetme ve helalleşmeler görülebilir.

2 Eylül 2020 / Venüs-Satürn Karşıtlığı: Her türlü ilişkide anlaşmazlık, kopuşlar meydana gelebilir. Kendimizi fazla yük ve sorumluluk altında hissedebiliriz. Parasal mevzuları iyi değerlendirmek ve gereksiz harcamaları kısmayı gerektiren gelişmeler ortaya çıkabilir.

2 Eylül 2020 / Güneş-Uranüs Üçgeni: Sürpriz gelişmeler, arkadaşlardan gelecek destekler, heyecan ve macera isteğinin yükseleceği bir evre olacaktır. Farklı eylemler farklı sonuçlar vererek bizi tatmin edebilir. Teknolojik ve bilimsel konularda ilerlemeler görebiliriz.

3 Eylül 2020 / Merkür-Satürn Üçgeni: İmza ve evrak işlerini tamamlama, sözleşme, anlaşma türden konular için verim getiren bir açıdır. Aldığımız kararlar uzun vadeli ve sağlam temellere dayanabilir.

4 Eylül 2020 / Venüs-Mars Karesi: İlişkilerde cinsel ve ruhsal gerilim zamanlarına işaret etmektedir. Beklentilerin uyumsuzluğu tartışmalara yol açabilir. Güç savaşları ve karşılılıklı birbirini değiştirmeye yönelik tutumlar ani ayrılıkları doğurabilir. Tutku ve heyecana kapılarak yanlış kararlar almaya da açık bir dönemdir.

4 Eylül 2020 / Venüs-Merkür Altmışlığı: Kişisel gelişim çalışmaları için destekleyicidir. Sanat, edebiyat, müzik konularında yeni bir uğraş edinebilirsiniz. Sevgiyi dile getirmek, anlayış ve barışçıl tutumlar ilişkileri koruyabilir.

5 Eylül 2020 / Merkür Terazi Burcunda: İletişim, öğrenme ve fikir alışverişinin en verimli Merkür konumlarından birini yaşayacağız. Üstelik tüm öncü burçlarda gerçekleşmiş tutulmalar ve gökyüzü transitleri bu seyahat evresinde tetikleneceğinden hayati kararlar ve konuşmaların zamanı olabilir. Diplomasi, uyum ve barışa önem vererek iletişimimizi o yönde ayarlayabiliriz. İlişkiler, ortaklıklar, işbirlikleri daha çok gündeme gelebilir ve arabuluculuk gerektiren konulardan alınan verim artacaktır.

6 Eylül 2020 / Venüs Aslan Burcunda: Aşkımızı dağlara taşlara haykırmak isteyebiliriz. Sevgimize herkesin şahit olmasını isteyeceğimizden medyada ve sosyal ortamlarda abartılı hareketlerde bulunabiliriz. Herkesin aşkının kendisine daha da büyük gözükeceği bu süreçte eğlence, jestler, tatiller ve keyifli arkadaş ortamlarımızda vakit geçirmek için idealdir. Kaliteli, pahalı ve cafcaflı şeylere para harcamaktan hoşlanabiliriz.

9 Eylül 2020 / Güneş-Jüpiter Üçgeni: Bolluk, başarı ve fırsatların hayatımıza akacağı süreçlere işaret etmektedir. İnandığımız şeyleri gerçekleştirme cesareti ve ilhamı bulabiliriz. Otorite, baba figürü ve eril enerjilerden gelecek hayırlı haberler, destekler gündeme gelebilir.

11 Eylül 2020 / Mars Koç Burcunda Retro: Retro döneminde öfkeyi bastırmak veya dışarı aşırı yansıtmak arasında uçurumlar görülebilir. Ego ve güç savaşlarının daha yoğun şekilde yaşanacağı bu süreçte savaşı başlatanın daha büyük zarar görmesini bekleyebiliriz. Patlamalar, yangınlar, suikastler, liderler arasında mücadeleler, yanardağ aktifleşmesi, ekonomik savaş olmak üzere her türlü psikolojik, fiziksel şiddet içeren unsurlar dikkat çekebilir. Cerrahi operasyonlar için pek uygun değildir. Riskli sporlar, trafikte aşırı hız ve gereksiz laf dalaşlarından kaçınılması gerekmektedir.

11 Eylül 2020 / Güneş-Neptün Karşıtlığı: Ne istediğimizi tekrar ve tekrar sorgulatacak bir dönem geçirebiliriz. İsteklerimiz ve hayallerimiz arasında çatışma görülebilir. Sentezleyerek en mantıklı kararı almak adına çaba sarf edebiliriz. Hayır getirmeyecek yolda ilerleyen kişiler hayal kırıklıkları ile yüzleşebilirler. İlham ve ruhsallığın yükseleceği süreçte yaratıcı çalışmalardan verim alınabilir.

15 Eylül 2020 / Güneş-Plüton Üçgeni: İsteklerimizin peşinden gitme kudretini kendimizde bulabiliriz. Stratejik, çözüm odaklı ve karizmatik bir duruş ile kendimizi ispatlayabiliriz. Pozitif dönüşüm ve değişim zamanlarına işaret eder. İşe yaramayan yapıları kolayca geride bırakarak yeniye yer açabiliriz. Güçlü insanlardan gelecek maddi ve manevi faydalar görülebilir.

15 Eylül 2020 / Venüs-Uranüs Karesi: Beklenmedik ayrılık ve barışmalar, ortaklıklar ve evlilik kararları gündeme gelebilir. İnsan ilişkilerinde ihtimal vermeyeceğiniz türden olaylarla karşılaşabilirsiniz. Planlar spontane olacağı gibi iptaller de söz konusu olabilir.

17 Eylül 2020 / Merkür-Jüpiter Karesi: Konuşmalar abartılı, fanatik ve yüzeysel olabilir. İleride gerçekleştirmekte zorlanılan sözler verilebilir. Zihinlerde varoluşsal sorgulamaların artacağı, evrensel düşünmeye açık, spiritüel konulara duyulan ilginin artacağı bir dönem olabilir.

17 Eylül 2020 / Başak Burcunda Yeniay: Satürn ve Neptün’ün etkili olacağı yeniay güçlü, sağlam ve geniş kitleleri ilgilendirecek adımların atılacağı bir evreye geçişe işaret ediyor. Yeniay ile artık çalışmaya, üretmeye başlayacağız. Her türlü başvuru, anlaşma/sözleşme, yeni bir işe başlamak/kurmak, karar almak için idealdir. Başak burcu sağlıklı yaşam ile de özdeşleştiğinden yeni bir beslenme şekline geçmek, bir bakım ürününü kullanmak, spor/diyet/egzersizlere başlamak şifa getirebilir.

18 Eylül 2020 / Güneş-Satürn Üçgeni: Resmi evrak ve işleri halletmek, iş başlangıçları, patronlarla görüşme ve toplantılar için idealdir. Ciddiyet ve sorumluluk içeren meseleleri masaya yatırabilirsiniz. Sağlam ve köklü başlangıçlar yapılabilir.

21 Eylül 2020 / Merkür-Plüton Karesi: Kuşku, evham ve kıskançlık nedeniyle ortam yanlış anlaşılmalara açık hale gelebilir. Sivri dil ve dikbaşlılık sebebiyle dil yaraları olabilir. Karşı tarafın en derinlerine ulaşmayı silah olarak da kullanabilirsiniz şifa olarak da. Sırlar da deşifre olabilir.

22 Eylül 2020 / Merkür-Kuzey Ay Düğümü Üçgeni: Hayırlı imzalar, sözleşmeler, iş başlangıçları, kararlar, söz ve planlamalar için değerlendirilebilir. Eğitim, ticaret, seyahat konularından fırsatlar yakalanabilir.

22 Eylül 2020 / Güneş Terazi Burcunda: Kibar, çekici, paylaşımcı, en iyi biz demesini bilen, romantik Terazi burçlarının doğum günleri kutlu olsun. Sağlıklı ve başarılı bir yıl dilerim.

23 Eylül 2020 / Merkür-Satürn Karesi: Fikirleri hayata geçirirken yüksek oranda sorumluluk almak, baskı hissetmek mümkün. Bir mülakat, sınav ve görüşmede aşılması gereken bir engel ile karşı karşıya kalınabilir.

24 Eylül 2020 / Merkür-Mars Karşıtlığı: Tartışmalar, kırıcı öfkeli kelimeler ortaya çıkabilir. Fikir ayrılıkları ile zihinsel olarak huzursuzluğu hissedebiliriz. Acele kararlar görülebilir. Ani bir kriz sebebiyle hızlı, pratik bir çözüm yolu geliştirebiliriz.

27 Eylül 2020 / Merkür Akrep Burcunda: Merkür Akrep yerleşimi stratejik, sezgisel ve gözlemcidir. Bilgiyi ve fikirleri içselleştirmeye açıktır. Kriz ve para yönetiminde en başarılı yerleşimlerinden biridir. Gizli saklı ne varsa çıkartmak isteyeceğimiz bir süreç olacaktır. Araştırma içeren mesleklerde başarı oranı yükselebilir.

29 Eylül 2020 / Venüs-Mars Üçgeni: Eril ve dişil enerjilerde ahengin yaşanacağı zamanlar. Bir ilişki kararı, bir sorunu detaylı değerlendirerek çözüm yolu geliştirmek, söz ve nişan konuları adına değerlendirilebilir.

30 Eylül 2020 / Mars-Satürn Karesi: Otorite problemleri, geçmişten gelen problemler, egosal savaşlar, patronlarla anlaşmazlık, işten çıkarılmalar global çapta görülebilir. Düşüncesizce çıkışların büyük zararları olacağına işaret eder. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu bir ay dileğiyle,
Begüm Minkis