Merve Çubuktepe

Duyguların yoğun yaşanacağı; tutku ve ihtiras ile harmanlanmış Brezilya dizisi tadında bir ay bizi bekliyor. Eylül ayına Venüs’ün açıları damgasını vururken Venüs 10 Eylül 2021 itibariyle Akrep burcuna geçiş yaparak tüm bu yoğun hissiyatı daha da arttıracak. Üzerine bir de ay sonunda Merkür retrosu başlıyor, karmakarışık bir denklem bizleri beklemekte.

Venüs bu ay iyisiyle kötüsüyle diğer gezegenlerle tam 5 adet ayrı açı yapıyor. Peri masalları ile küle dönen hayaller birbirine karışabilir. Hiç beklenmedik aşk itirafları, barışmalar veya bir anda biten ilişkiler… Her an her şey olabilir.

Venüs 10 Eylül-7 Ekim 2021 arasında Akrep burcunda seyahat edecek. Tutkuların ön plana çıkacağı bu evrede aklımız pek de başımızda olmayabilir. Daha çok dürtüsel hareket edebilir, aşkta çok daha gözü kara olabiliriz. Tensel çekim ve uyum bu dönemde çok daha önemli hale gelir. Aşkta takıntılı ruh hali görülebilir. Bir kişiye kafayı takıp diğer tüm olasılıkları reddetme, veya bir şey bittiyse dahi durumu kabullenmeme hali söz konusu olabilir. İşte bunlar hep Venüs Akrep transitinin karanlık yönleri. Mars Terazi transitiyle kesiştiği için ise bir şeyleri başlatmak kolay, devamını getirmek zor olabilir.

Diğer yandan Venüs transitinin bir kısmı da Merkür retrosu ile kesişeceği için özellikle bu ay sonuna doğru birçok barışma, u-dönüşü görebiliriz. Yeni ilişkilerin ise eylülün ilk iki haftasında oluşma ihtimali daha yüksek. Burada tek dikkat edilmesi gereken bir anlık gaflet, dürtüsel hareket ile hata yapmamak; veya bir “hata” yaptıysak da bunun son derece insani normal bir şey olduğunu kabul edip yola devam etmek.

Mars 15 Eylül-30 Ekim 2021 arasında Terazi burcunda seyahat edecek. Bu formda Mars zararlı dediğimiz konumdadır ve hareket kabiliyeti düşüktür. Cesur bir yerleşim değildir, hareket etmek isterse karşı taraftan onay veya yönlendirme bekler. Elini taşın altına koymakta zorlanır. İyi bir müzakerecidir, ancak sadece bunu zaman kazanmak, kötü görünmemek veya bir karar almaktan kaçınmak için yapabilir. Bu evrede konu ne olursa olsun bir şeylere ulaşmak istiyorsak daha fazla çaba sarf etmemiz, gerekiyorsa inisiyatifi kendimiz ele almamız gerekir. Ancak Terazi vurgusu olduğu için despot tavırlar, baskı gibi kavramlar ters tepecektir; her şey diplomatik ve akılcı şekilde ele alınmalıdır.

Ayın son günlerine geldiğimizde ise sahneye Merkür retrosu çıkıyor. Durağan konumuyla birlikte Terazi burcunda Merkür retrosu 26 Eylül-19 Ekim 2021 aralığında 24-16 derece arasında gerçekleşecek.

Merkür Terazi burcunda olduğu için ilişkiler, barışmalar, bir şans daha vermek adına en etkili Retrolardan birindeyiz diyebiliriz. Özellikle Merkür ilişki göstergelerinizden geçiyor, olumlu açı yaparak retro yapıyorsa bu tür şeyler yaşama ihtimaliniz yüksektir. Veya kalbimiz boşsa bir anda geçmişten tanıdığımız bir kişi ile yollarımız kesişebilir.

Retroda gelen retroda gider diye bir kaide kesinlikle yok, ancak yine de ilişkiler adına nihai kararlar vermek ve önümüzü görmek adına retro sonrası dönemde esas adımları atmak çok daha sağlıklı olacaktır.

Adalet ve yargı sistemlerinde aksaklıklar, yanlış uygulamalar; sahte barışçıl açıklamalar, sevimli görünerek kandırmak, riyakarlık gibi kavramlar özellikle gündeme gelebilir. Her Merkür retrosunda olduğu gibi iletişim, haberleşme, ulaşım kanallarında aksaklıklar; dolandırıcılık ve verilerin çalınması gibi konular gündeme gelebilir. Ortaklık kurmak, evlenmek gibi kavramlar adına pek ideal bir dönem değildir.

Merkür Retro takvimi şu şekilde:
Merkür Durağan Konumda: 26 Eylül 2021 08:09 – 27 Eylül 2021 08:09 (25 derece)
Merkür Retro Dönemi: 27 Eylül 2021 08:10 – 17 Ekim 2021 18:16 (25-10 derece)
Merkür Durağan Konumda: 17 Ekim 2021 18:16 – 19 Ekim 2021 18:15
Merkür İleri Harekette: 19 Ekim 2021 18:16

Bu ay Başak yeniayı ve Balık dolunayı yaşayacağız. Onlara da bir göz atalım:

7 Eylül 2021’de saat 03:51’de Başak burcunda bir yeniay gerçekleşecek. Yeniay anında Uranüs etkisi yüksek üstelik Uranüs, Ay ve Güneş ikilisine olumlu açı yapıyor. Hasat yeniayı yazı geride bırakırken bize yenilik, tazelik ve hareket getiriyor. Eğer bir süredir tıkanma, yorulma ve enerji düşüklüğü hissediyorsanız tekrar üretken ve verimli bir hale geçebilirsiniz.

Geniş toleranstan Ay ve Güneş ikilisine karşıt açı yapan Neptün zaman zaman hayal alemine dalma, yanılgılara kapılma konusunda uyarı yapıyor. Başak burcu gerçekçilik ve fayda demektir. Bu sebeple gücümüzü boşa kürek geçtiğimiz, faydamıza olmayan işler yerine tam tersi verim getirecek konulara odaklarsak beklediğimizin ötesinde olumlu sonuçlar alabiliriz. Yeniay anında Aslan burcu yükseliyor, yeniayda Ay-Güneş-Mars ikinci evde. Bu bağlamda azdan çok yaratan, parasını savurmayan, akıllı yatırımlar yapan kazanabilir. Tam tersi kesenin ağzını çok açan, risk alan ve kontrolünü kaybedenler de maddi açıdan ciddi sıkıntılar yaşayabilir. Yeniay +-7 gün etkili olacak.

21 Eylül 2021 saat 02:54’te Balık burcunda bir dolunay gerçekleşecek. Dolunay anında Güneş-Mars ve Ay-Neptün kavuşumu etkili. Gergin ve türbülanslı bir dolunay gerçekleşecek. Ayın ilk yarısında aldığımız kararlardan pişmanlık duyma ihtimali mevcut. Veya çok inandığımız bir kavramın öyle olmadığına dair bir yüzleşme yaşanabilir. Adımları çok çok dikkatli atmamız gereken bu dolunayda kimsenin ipiyle kuyuya inilmemeli. Bir kuyuya ineceksek de bu üçüncü şahıslara inerek değil kendimize inanarak olmalı. Dolunayın etkili olduğu +-7 günlük dönemde hayati kararlar pek önermem. Duygusal kararlar olabilir veya cayma riski oluşabilir.

Özellikle su ve havayla alakalı konularda problemler görebiliriz. Seller, aşırı yağış, heyelan, su taşkınları, deniz depremleri, fırtınalar bu süreçte gözlemlenebilir.

22 Eylül 2021 saat 22:20’de Güneş Terazi burcuna geçecek. Tüm Terazilerin doğum günü kutlu olsun, yeni yaşınız size güzellikler getirsin. :)

Eylül ayının öne çıkan astrolojik gelişmeleri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

2 Eylül 2021 / Mars-Neptün Karşıtı: Davranışlarımız ve taleplerimizle yanlış algı oluşturmamaya dikkat etmeliyiz. İdeallerimiz ve çabaladığımız şeyler arasında tezatlıklar olduğunu fark edebiliriz. Boşa kürek çekme riski verir. Bir şeyler tökezliyorsa, ısrarla olmuyorsa bırakmak faydalıdır. Bir anlık duygu ile hayata geçirilen eylemlerde yanılgıya düşme riski yüksektir.

5 Eylül 2021 / Merkür-Satürn Üçgeni: Ciddiyetle bir kararı uygulamak, üstler ve yaşça büyüklerden destek almak; uzlaşmak gibi konular adına destekleyici. Aklı selim ve mantıklı kararlar almak, doğru adımlar atmak adına harika bir açı. Mülakat, toplantı, sunum ve başvurular adına da avantajlı. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

6 Eylül 2021 / Venüs-Plüton Karesi: lişkilerde kontrol takıntısı, kıskançlık ve saplantı kaynaklı sorunlar artabilir. Platonik, imkânsız aşklara meyil riski veya bir şeyin olmayacağını kabul edememe durumu görülebilir dikkat. Sert yüzleşmeler yaşanabilir. Kazanç ve iktidar hırsı da uçlara gidebilir. +-5 gün etkili.

6 Eylül 2021 / Mars-Plüton Üçgeni: Bu güçlü ve yoğun açı kalıbı Merkür retrosu da bittikten sonra bize çok ciddi bir kuvvet ve motivasyon oluşturmakta. Eylemlerinizin sonuçlarını kalıcı ve olumlu olarak görmeniz mümkün. Güçlü müttefikler de edinebilirsiniz. Spora başlamak için de ideal bir kalıptır. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

6 Eylül 2021 / Venüs-Jüpiter Üçgeni: Bu iki iyicilin beraberliği duygusal konular, insan ilişkileri ve finans adına ziyadesiyle destekleyicidir. Duygusal ve finansal konulara dair harita iyi etkiler altındaysa iyicil ve tamir edici bir tesirden söz edebiliriz. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

7 Eylül 2021 / Güneş-Uranüs Üçgeni: Yaşam enerjimizin karşılaşılan olaylar vesilesiyle yön değiştirmesi mümkün. Artık farklı ve yeni olanı denemek isteyebiliriz. Yaratıcılık, kalıp dışı olanı düşünmek ve uygulamak mümkündür. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

7 Eylül 2021 / Başak Burcunda Yeniay: Detaylı açıklaması ilk bölümde.

10 Eylül 2021 / Venüs Akrep Burcunda: Detaylı açıklaması ilk bölümde.

14 Eylül 2021 / Güneş-Neptün Karşıtı: Bu açı kalıbı dalgınlık, kandırılma, kendi kendini kandırma gibi etkileri beraberinde getirebilir. Bir konuya konsantre olmakta zorlanabilir, hayal aleminde kaybolabiliriz. Su kazalarına dikkat. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

15 Eylül 2021 / Mars Terazi Burcunda: Detaylı açıklaması ilk bölümde.

17 Eylül 2021 / Güneş-Plüton Üçgeni: Bu güçlü açı kalıbı çatışmalardan muzaffer ayrılmak, ikna gücü, aradığımız destekleri bulmak ve karizmatik bir imaj adına destekleyicidir. Kendimizi daha güçlü, kararlı ve kontrollü hissedebiliriz. +-5 gün etkili.

17 Eylül 2021 / Venüs-Satürn Karesi: İlişki ve para konularında sınavlar, gerçekler ve engeller ile karşılaşabiliriz. Yanlış beklenti içerisindeysek eğer gerçekleri görebiliriz. Sevgi alışverişinde blokaj, duyguların ketlenmesi durumu görülebilir. Bireysel sınırların zorlanması, ciddyetten uzak yaklaşımlar ters tepebilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

20 Eylül 2021 / Balık Burcunda Dolunay: Detaylı açıklaması ilk bölümde.

21 Eylül 2021 / Merkür-Jüpiter Üçgeni: Bu açı kalıbı öğrenme ve öğretme isteği, kişisel gelişime yönelme, ufku genişletme, sosyalleşme arzusu ve ticarette başarı getirecek fikirlere sahip olmayı gösterir. +-3 gün etkili.

22 Eylül 2021 / Merkür-Plüton Karesi: Daha obsesif, takıntılı bir düşünce haline geçebiliriz. Manipülasyona açıklık veya herkesi kontrol altına alma arzusu, entrikalar görülebilir. Yaralayıcı, iddialı, büyüklenmeci demeçler gündeme gelebilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

22 Eylül 2021 / Güneş Terazi Burcunda: Tüm Terazilerin doğum günü kutlu olsun, yeni yaşınız size güzellikler getirsin. :)

23 Eylül 2021 / Venüs-Uranüs Karşıtı: Bu açı kalıbı artan gerilimli tesirler sebebiyle ilişkilerde ani kopmalar getirebilir. Bıçak kemiğe dayandıysa eğer ani ayrılık ve boşanmalar söz konusu olabilir. Diğer yandan ilk başta çok alakasız bulduğumuz sürpriz aşk haberleri de görebiliriz. Finansal konular adına çok dalgalı bir etki, her an her şey olabileceğinden büyük finansal risklerden kaçınmakta fayda var. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

26 Eylül 2021 / Mars-Satürn Üçgeni: İki zorlu gezegenin en güzel ortaklıklarından biri. Bu açı kalıbı İkizler-Kova burçları arasında gerçekleşecek. Fikirlerimizi gerçeğe dönüştürmek, teoriden pratiğine başarıyla geçmek adına harika bir etkileşim. Sabır ve disiplinle ele aldığımız bir işi yeterli eforu gösterdiğimiz takdirde başarıyla sonuçlandırabilir, emeklerimizin karşılığını alabiliriz. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

29 Eylül 2021 / Venüs-Neptün Üçgeni: Bu iyicil açı kalıbı ilham verici, estetik ve dinginleştirici doğaya sahip. Romantik etkisi yüksek olan bu açı flört sürecini daha yoğun hale getirebilir, hali hazırda süregelen ilişkileri daha canlı ve bağlı hale getirebilir. Barışmaya da uygun bir açıdır. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

30 Eylül 2021 / Güneş-Satürn Üçgeni: Bu açı kalıbı bir şeyleri ciddiyet, kararlılık ve kesinlikle ele almak adına idealdir. Üstlerimiz, yaşça büyükler ve ebeveynlerimizden destek görebiliriz. İnsanlara ciddi ve etkileyici bir intiba bırakmamız da mümkündür. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu ve sağlıklı bir ay dileğiyle,
Merve Çubuktepe