Merve Çubuktepe

Yazı bitirip sonbahara ve hatta tutulmalar dönemine adım atarken bu ay özellikle Merkür retrosunun etkilerini hissedeceğiz. Bir sonraki ay ise Mars retrosu ve tutulmalar sahnede olacak. Bu ay karşılaşacağımız etkileşimlerin doğası gereği zamanın biraz yavaş aktığını hissedebiliriz. Klasik tabirle doğum sancısı dediğimiz tesirleri giderek daha çok hissedeceğiz. Ekim-Kasım 2022 özellikle bir kabuk değiştirme ve çarpıcı değişimlerin başlangıcı olacağı için bu ayı daha çok fırtına öncesi sessizlik ve bir hazırlık sürecine benzetebiliriz.

Merkür retrosu 9 Eylül-3 Ekim 2022 tarihlerinde ve 8 derece Terazi burcundan 24 derece Başak burcunda gerçekleşecek. Retro döneminde hem ilişkilerde denge ihtiyacı hem de detaylara odaklanma vurgusu belirginleşecektir. Bu konularda uçlara savrulmalar görülebilir. Özellikle de aşırı diplomatik olma, her şeyi kabul hali ile hiç dinlememek arasında salınımlara dikkat. Aynı zamanda pire için yorgan yapmamak, mükemmele ulaşma uğruna iyi şeyleri hiçe saymak ve aşırı takıntılardan uzak durmak da önemli.

Merkür retrosunun takvimi şu şekilde:
Merkür Durağan Konumda: 9 Eylül 2022 06:38 – 11 Eylül 2022 06:37 (8 derece Terazi)
Merkür Retro Dönemi: 11 Eylül 2022 06:38 – 23 Eylül 2022 15:04 (8-0 derece Terazi)
Merkür Retro Dönemi: 23 Eylül 2022 15:05 – 1 Ekim 2022 12:07 (29-24 derece Başak)
Merkür Durağan Konumda: 1 Ekim 2022 12:08 – 3 Ekim 2022 12:07 (24 derece Başak)
Merkür İleri Harekette: 3 Ekim 12:08 11:01 (24 Derece Başak)

Retro dönemleri iletişim problemlerinin maksimumda olduğu zamanlardır. Bu sebeple dolaylı ifadelerden kaçınmak çok önemlidir, her şeyi çocuğa anlatır gibi net ve tane tane ifade etmeye özen göstermekte fayda var. Aynı zamanda üşengeçlik ve odaklanmakta zorluk görülebilir. Aynı anda çok sayıda işe odaklanıp yarım bırakmak yerine tek işi tek tek sırayla ele almak verimliliğinizi arttıracaktır. Her şeye yetişmeye zorunda olmadığımızı, süper kahraman olmadığımızı hatırlayarak gerektiğinde mola vermeyi bilmemiz ruhsal enerjimizi güçlendirecektir.

Bu evrede özellikle veri yedekleme, her şeyi yazılı olarak kayıt altında tutma, sözlü iş yapmama gibi konulara özellikle dikkat etmekte fayda vardır. Merkür retrosunun birinci bölümü yani Terazi burcundaki evresinde durağan konum dahil 9 Eylül-1 Ekim 2022 aralığında her türlü mülakat, başvuru, önemli görüşme, toplantı ve sunum gibi konularda diplomatik dil, zarif duruş, ifade tarzı ve beden diline ekstra özen göstermek mühim; zira bu konular daha fazla dikkat çekebilecektir.

Buna ek olarak İmzalar, finansal işlemler gibi konularda özellikle de 23 Eylül-3 Ekim 2022 aralığı yani Merkür Başak retrosu döneminde ekstra dikkatli olunmasında fayda var, ufak bir detay çok önemli olabilir. Tabii her detayı saplantı haline getirmeden belirli bir ölçüyü tutturarak.

10 Eylül 2022 12:58’de 17 derece Balık burcunda bir dolunay meydana gelecek. Dolunay anında Ay-Neptün kavuşumda ve Güneş ile karşıt. Tam anlamıyla sahte pozitif etkisi. Dolunay anında Merkür de durağan konumda olduğun için her şey belirsiz, karmaşık ve her an değişmeye hazır durumda. Bu yüzden özellikle de hafta boyunca boşlukta hissedebilir ve yön bulmakta zorlanabiliriz.

En önemlisi dolunay Neptün sebebiyle yanıltıcı etkiler de içeriyor. Muhakeme yapmak, bir konuda karar almak veya bir şeye odaklanmak, sebat etmek zor olabilir. Çok zorunda değilsek eğer daha pasif, gözlemci kalarak olayların bütününü görene dek beklememizde fayda var. Pembe yalanlar, pembe gözlükler, kendini kandırma gibi istekler bu süreçte artabilir, bu yüzden çok lirik, süslü ve masalsı ifadelere karşı da sorgulayıcı olmakta fayda var. Ayrıca ruhsal ve fiziki bağımlılıklarda artış, kaçış temaları görülebilir; bağımlılık yapan faktörlerle mesafeli olmamız bu süreçte önemli zira bir kere bırakılan bir bağımlılığa temas etmek her şeyi başa sarabilir bu süreçte. Dolunay salgın hastalıklar, zehirlenmeler, su kirliliği, denizlerle alakalı sorunlar gibi konuları gündeme ayrıca getirebilir. Yediklerimize, özellikle de içtiklerimize ekstra dikkat etmemizde fayda vardır. Global ölçekte deniz kazaları, gemicilik ve ulaşımla ilgili sorunlar, karasularıyla ilgili krizler de gündeme gelebilir. Dolunayda Ay-Neptün kavuşumu etkin olduğu için aslında içimizdeki daha ruhsal noktalara temas edip, iç dünyamıza, maneviyata dönmek, mümkün mertebe kalabalık, dünyevi aşırı hareketlilik ve materyal bağımlılıklardan bir nebze el etek çekmek bu süreçte arındırıcı olabilir.

26 Eylül 2022 00:54’te 2 derece Terazi burcunda bir dolunay meydana gelecek. Yeniay anında Merkür retro konumda, burç dışından Venüs ve Merkür yeniaya destek veriyor. Retro dönemdeki belirsizlikler ve bozulan dengeler bu evre itibariyle yeni bir form alabilir. Aynı zamanda yeniay bir Merkür retro klasiği olan barışma, uzlaşma, ilişkilerde ikinci bir şans temalarını da ayrıca tetikleyebilir. Ve bir dipnot olarak Neptün Venüs ve Merkür’e kare sert açı yaptığı için bu konularda kalıcılık ve netlik ihtimali belirsiz… İkinci şanslar elbette konuşulabilir ancak beklentileri de gerçekçi ve doğru şekilde konumlandırmak çok önemli. Mesela bir konuda kızdınız ve ayrıldınız, özür dilendi ancak bu kişiyi kusurlarıyla da kabul ediyor musunuz? Etmiyorsanız retro sonrası her şey tekrarlanabilir. Mucizevi değişimler değil, kabullere odaklanmamız gereken bir dönem. Kabul ediyorsak ne ala, ama etmiyorsak iyi düşünmek lazım.

Diğer yandan yeniay anında Jüpiter karşıt sert açı konumunda olacak. Bu da bazı duygu ve davranışların uçlarda yaşanabileceğini göstermekte. Ve hala retro dönemde olduğumuzu unutmayalım. Bir anlığına her şey çok pembe ve muhteşem gelebilir, ancak bunun retro sonrası ve hayat gerçekleri de var. Bu sebepten ötürü de iyiyi mucize kötüyü de felaket gibi algılamadan objektif olmalıyız. Aynı zamanda yeniay aşırı tüketim, israf, çarçur etme, aşırı yeme içme, rehavet gibi konuları da tetikleyebilir.

Gezegen transitlerine göz atarsak eğer öncelikle Venüs 5 Eylül 2022 itibariyle Başak burcuna geçiş yapacak. Venüs Başak burcunda en mütevazi formundadır. Aslan burcundaki konumunun aksine gösteriş, hediyeler, iddialı davranışlar önemli olmaz. Burada emek, somut gerçeklik ve sadelik ön plandadır. Venüs Başak döneminin zorlu kısmı aşırı detaylara odaklanmak, bir çürük ağaç için tüm ormanı yakmaktır. Venüs 29 Eylül 2022’ye kadar bu burçta kalacak.

Güneş 23 Eylül 2022’de Terazi burcuna geçecek. Sonbahar ekinoksuna adım atıyoruz, gece ve gündüz eşitleniyor. Yeni bir mevsim ve dönem bizleri bekler. Tüm Terazi burçlarının doğum günü kutlu olsun ve yeni yaşınız güzellikler getirsin. :) Güneş 23 Ekim 2022’ye kadar bu burçta kalacak.

Venüs 29 Eylül 2022 itibariyle yönettiği Terazi burcuna geçiş yapacak. Venüs bu burçta yönetici ve kuvvetli durumdadır. Estetik, güzellik, kişisel bakım, çevreyi güzelleştirme etkisidir. İlişkilerde sertlik, gerilim, iniş çıkışlar pek hoş karşılanmaz. Asıl huzur ve uyum ihtiyacı ortaya çıkar. Venüs Terazi dönemleri ilişkilerdeki sorunları çözmek adına ideal zamanlardır. (Özellikle Merkür retrosunun bitişinden yani 4 Ekim 2022 ve sonrası itibariyle) Ancak unutmamalı ki tam tersi fevri tavırlar, sertlik, kışkırtma gibi davranışlar da çok ters teper. Kişisel bakım, estetik, imaj değişikliği gibi konular için de ideal bir transittir. Venüs bu burçta 23 Ekim 2022’ye kadar kalacak.

Eylül ayının öne çıkan astrolojik gelişmeleri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

1 Eylül 2022 / Merkür-Jüpiter Altmışlığı: Açı kalıbı çabayla erişebileceğimiz maddi manevi kazanımlara işaret eder. Bu yüzden de üşengeçlikleri, kararsızlık ve bitmek bilmeyen beklemeleri geride bırakıp harekete geçme, ilk adımı atma zamanıdır. Aynı zamanda iyi planlanmış finansal girişimler, eğitim süreçlerinin başlangıcı ve seyahatler adına da ideal bir tesirdir. Açı kalıbı +-7 gün etkili.

3 Eylül 2022 / Merkür-Jüpiter Karşıtlığı: Açı kalıbı bizi abartılı ve uç düşüncelere sokabilir. Olumlu veya olumsuz fark etmeden her şeyi daha yoğun, yüksek perdeden ve hatta olduğundan daha fazla hissedebiliriz. Yargı dağıtmak, kesin hükümlerde bulunmakta kaçınmamızdan fayda var. Finansal konulara dair zararlı risklere açık olabiliriz, dikkat. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

9 Eylül 2022 / Merkür Durağan Konumda: Detaylı açıklaması ilk bölümde verilmiştir.

10 Eylül 2022 / Balık Burcunda Dolunay: Detaylı açıklaması ilk bölümde verilmiştir.

11 Eylül 2022 / Güneş-Uranüs Üçgeni: Yaşam enerjimizin karşılaşılan olaylar vesilesiyle yön değiştirmesi mümkün. Artık farklı ve yeni olanı denemek isteyebiliriz. Yaratıcılık, kalıp dışı olanı düşünmek ve uygulamak mümkündür. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

11 Eylül 2022 / Merkür Retrosu Başlıyor: Detaylı açıklaması ilk bölümde verilmiştir.

16 Eylül 2022 / Venüs-Mars Karesi: Bu açı kalıbı ikili ilişkilerde türbülanslı etkilere işaret etmekte. Mental farklılıklar büyük problemler oluşturabiliriz. “Ben bilirim tavrı” ve gereksiz inat tüm insan ilişkilerine zarar verebilir, dikkatli olunmalı. Eril-dişil dengesinin korunması bu süreçte çok önemli. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

17 Eylül 2022 / Güneş-Neptün Karşıtı: Bu açı kalıbı dalgınlık, kandırılma, kendi kendini kandırma gibi etkileri beraberinde getirebilir. Bir konuya konsantre olmakta zorlanabilir, hayal aleminde kaybolabiliriz. Su kazalarına dikkat. Dolandırıcılık konularına karşın tetikte olunmalı. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

19 Eylül 2022 / Güneş-Plüton Üçgeni: Bu güçlü açı kalıbı çatışmalardan muzaffer ayrılmak, ikna gücü, aradığımız destekleri bulmak ve karizmatik bir imaj adına destekleyicidir. Kendimizi daha güçlü, kararlı ve kontrollü hissedebiliriz. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

19 Eylül 2022 / Merkür-Jüpiter Karşıtı: Açı kalıbı bizi abartılı ve uç düşüncelere sokabilir. Olumlu veya olumsuz fark etmeden her şeyi daha yoğun, yüksek perdeden ve hatta olduğundan daha fazla hissedebiliriz. Yargı dağıtmak, kesin hükümlerde bulunmakta kaçınmamızdan fayda var. Finansal konulara dair zararlı risklere açık olabiliriz, dikkat. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

20 Eylül 2022 / Venüs-Uranüs Üçgeni: Bu açı kalıbı dinamik ve ruhen canlandırıcı. Zor tesirlerden sonra açı kalıbı bizi tekrar motive edebilir. Özellikle yaratıcılık adına harika bir tesirdir. Duygusal anlamda tatlı sürpriz gelişmeleri gündeme getirebilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

23 Eylül 2022 / Merkür Başak Burcunda: Detaylı açıklaması ilk bölümde verilmiştir.

23 Eylül 2022 / Güneş Terazi Burcunda: Detaylı açıklaması ilk bölümde verilmiştir.

23 Eylül 2022 / Güneş-Merkür Kavuşumu: Fikirlerimizi, düşüncelerimizi ve bilgimizi daha fazla ortaya çıkarmak, fark edilmek, saygı duyulmak isteyebiliriz. Hayatımıza yön verecek güçte önemli haberleri duyabiliriz. İnisiyatif alanın kazanacağı, ilham ve başarıyla ödüllendirilebileceği bir etki. Yayınlamak, birine göstermek zorunda değiliz ancak düşüncelerimizi yazıya dökmenin tam zamanı. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

24 Eylül 2022 / Venüs-Neptün Karşıtı: Bu açı kalıbı duygusal ilişkiler başta olmak üzere aldanma, aldatılma, bir şeylerin aşırı idealize edilmesinden gelebilecek düş kırıklıklarına işaret ediyor. Ay tutulması ile etkisi birleştiğinden ötürü yanlış kişilere güvendiysek gerçekleri görebilir ve bu kişilerle yollarımızı ayırabiliriz. Duygusal türbülanslar ve hatalı kararlara açıklık olduğundan mantık odaklı ilerlemek çok önemli olacaktır bu süreçte. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

26 Eylül 2022 / Terazi Burcunda Yeniay: Detaylı açıklaması ilk bölümde verilmiştir.

26 Eylül 2022 / Güneş-Jüpiter Karşıtı: Bu açı kalıbı finans ve kariyer konusunda hatalı kararlar almaya açıklık yaratabilir. Hızlı ve dürtüsel hareket etmemeliyiz. Egomuz daha nazik olabilir ve iyisiyle kötüsüyle her şeyi abartma eğilimine girebiliriz. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

26 Eylül 2022 / Venüs-Plüton Üçgeni: Bu olumlu açı kalıbı duyguları güçlendiren, tutkuyu ve bağlılığı arttıran nitelikte bir yapı. Sevdiklerimize sahip çıkabilir, daha fazla kenetlebiliriz. Tutku duyduğumuz bir işe kendimizi adamamız ve bu konuya tüm gücümüzle odaklanmamız da mümkündür. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

27 Eylül 2022 / Merkür-Plüton Üçgeni: Bu açı kalıbı etkili konuşmak, insanlar üzerinde güçlü intiba kurmak adına destekleyicidir. Önemli görüşme, toplantı, destek talebi ve başvuru gibi konularda değerlendirilebilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

28 Eylül 2022 / Mars-Satürn Üçgeni: İki zorlu gezegenin en güzel ortaklıklarından biri. Bu açı kalıbı İkizler-Kova burçları arasında gerçekleşecek. Fikirlerimizi gerçeğe dönüştürmek, teoriden pratiğine başarıyla geçmek adına harika bir etkileşim. Sabır ve disiplinle ele aldığımız bir işi yeterli eforu gösterdiğimiz takdirde başarıyla sonuçlandırabilir, emeklerimizin karşılığını alabiliriz. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

29 Eylül 2022 / Venüs Terazi Burcunda: Detaylı açıklaması ilk bölümde verilmiştir.

Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu ve sağlıklı bir ay dileğiyle,
Merve Çubuktepe