Merve Çubuktepe

Müjdemi isterim zira bu ay Merkür ve Venüs retrosuna veda ediyoruz. :) Yaz boyunca son derece yavaş ve yorucu tesirler içerisindeydik ancak Eylül ayına girerken giderek ivme ve hareket kazanacağız. Venüs 5 Eylül 2023, Merkür 16 Eylül 2023’te retrosunu bitirecek. Özellikle Eylül’ün ikinci yarısı itibariyle belirsizliklerin sona erdiği, yolumuzu çizerek ileri bakabileceğimiz bir dönem bizleri bekliyor. İlişkiler açısından Venüs-Juno kavuşumunun da devreye girmesi ile güzel haberler ardı ardına gelebilir. Duygusal açıdan en iyi tarihleri yazımda belirttim. Bu ay gezegen geçişleri çok az, 15 Eylül 2023’te Başak burcunda yeniay ve 29 Eylül 2023’te Koç burcunda dolunay meydana gelecek. Tutulmalar dönemi öncesindeki bu son önemli gökyüzü olaylarını doğru şekilde değerlendirmek bu evreye en avantajlı şekilde girmemizi sağlayacaktır. 23 Eylül 2023’te Güneş Terazi burcuna girerken sonbahar ekinoksuna adım atıyoruz ve yaza resmen veda ediyoruz. Yeni döneme yelken açma zamanı!

Geçmiş olsun ayın hemen başında ilk güzel haber geliyor ve Venüs retrosu sona eriyor. 3-5 Eylül 2023 arasında durağan konumda kalan Venüs, 5 Eylül 2023 itibariyle tekrar direkt hareketine başlayacak. Bir süre gölge fazda kalıp yavaş yavaş hızlanacak olsa da neredeyse tüm yazı kaplayan ilişkiler üzerine sınavlar, gel-gitler ve belirsizliklerin dengeleneceği döneme geldik. Ayrıca Venüs direkt harekete başlayacağı için her türlü bekleyen estetik operasyon, imaj değişimi ve kişisel bakım adına da elverişli dönemlere adım atıyoruz.

10 Eylül 2023 ve 28 Eylül 2023 tarihleri bu ayın duygusal açıdan en harika zamanları zira Venüs-Juno kavuşumu kesinleşecek. İlişkiler konusunda net kararlar vermek; söz, nişan ve düğünler için son derece güzel zamanlar. Aynı zamanda kalbi boş olanlar için de bu tarihler güzellikleri beraberinde getirebilir.

Kalan Venüs Retro takvimine bir göz atalım:
Venüs Durağan Konumda: 3-5 Eylül 2023 04:19
Venüs İleri Harekette: 5 Eylül 2023 04:20 – 12 derece Aslan

İkinci güzel haber ise Merkür retrosunun da sona erişi. Gökyüzünde özellikle kişisel gezegenler birlikte retrodayken çok daha ağır, verimsiz ve yorucu tesirler oluşuyor bu bir gerçek. Jüpiter, Satürn, Uranüs, Neptün ve Plüton gibi gezegenlerin retrolarından bireysel düzlemde daha az etkileniyoruz. Ancak Merkür-Venüs kombo retro gerçekten yorucuydu. Merkür 14-16 Eylül 2023 tarihleri arasında durağan konumda kaldıktan sonra 16 Eylül 2023 itibariyle ileri hareketine başlayacak. Merkür 16-19 Eylül 2023 arasında ana gölge evresi sürdükten sonra asıl işlevsel haline dönmeye başlayacak. Bu sebepten ötürü en önemli işlerinizi 19 Eylül 2023 ve sonrasına almak daha faydalı olacaktır. Hem de bu esnada Başak yeniayı da en verimli hali olan hilal fazına dönecek. Tam gölge etkisi ise 30 Eylül 2023’te sona erecek ve Merkür tam hızına çıkacak.

Kalan Merkür Retro takvimine de bir göz atalım:
Merkür Durağan Konumda: 14 Eylül 2023 23:21 – 16 Eylül 2023 23:20 (8 derece Başak)
Merkür İleri Harekette: 16 Eylül 2023 23:21 (8 derece Başak)

15 Eylül 2023 saat 04:39’da 21 derece Başak burcunda bir yeniay gerçekleşecek. Yeniay anında Merkür durağan konumda olduğundan çok çok dikkat etmemiz, hiçbir konuda risk almayarak detaylara odaklanmamız gereken bir yeniay bizleri bekliyor. Güneş-Ay kavuşumuna Neptün karşıtı eşlik etmekte. Demek ki didiklemenin, dırdırının, memnuniyetsizliğin ve her kusuru tutturmanın aşırı abartılması büyük bir düş kırıklığı oluşturabilir. Kusurları düzeltmek ile takıntılar arasındaki farkı iyi seçmeliyiz. Ayrıca bu dönem çok mükemmel gördüğümüz insan veya kavramların hiç de öyle olmadığını fark edebilir, eğer bir sebepten susuyorsak en sonunda içeride tuttuğumuz düşünceleri dile getirerek büyük bir yüzleşme ve arınma yaşayabiliriz.

Bu yeniay eğer mahsul almak, hayatımıza verim ve güzellik katmak istiyorsak cesur ve çok boyutlu düşünmemiz gerektiğine işaret ediyor. Eğer küçük hesaplar, küçücük dünyalar içerisine sıkışırsak sonbahar sonrasında bunun pişmanlığını yaşayabiliriz. Detaylar çok önemli olmakla birlikte uzun vadeli ve makro düşünmeyi bilmek gerek bu yeniayda. Zira bunu da doğru yaparsak yeniaya destek veren Jüpiter, Uranüs ve Plüton’un desteğiyle tohumlarını attığımız girişimlerden ilerleyen dönemde harika sonuçlar alabiliriz. Yeniay +-7 gün etkili olacak. Bir not olarak yeniay anında Merkür de durağan üstelik yeniayın ilk gününde Ay-Güneş kavuşumu sebebiyle Ay’ın ışığı görünmediğinden, yani enerjiyi taşıyamadığından tüm önemli başlangıçları özellikle 18 Eylül 2023 ve sonrasına almakta fayda var.

Güneş 23 Eylül 2023’te Terazi burcuna geçecek. Sonbahar ekinoksuna adım atıyoruz, gece ve gündüz eşitleniyor. Yeni bir mevsim ve dönem bizleri bekler. Tüm Terazi burçlarının doğum günü kutlu olsun ve yeni yaşınız güzellikler getirsin. :) Güneş 23 Ekim 2023’e kadar bu burçta kalacak.

29 Eylül 2023 saat 12:57’de 6 derece Koç Burcunda bir dolunay meydana gelecek. Tutulmalar döneminden önceki son dolunay olduğu için oldukça önemli bir gökyüzü olayından bahsediyoruz. Dolunay Venüs-Merkür retrosu etkisi sebebiyle yazın tıkanmış ve hatta Arap saçına dönmüş ilişkiler ve iletişim hattına dinamizm sağlıyor. Bir süredir kırmızı ışıkta bekliyor gibi hissediyorsanız yeşil ışığın yandığı an bu dolunaydır diyebiliriz.

Dolunay anında Güneş açısız durumda. Bu yüzden yön bulmak ve odaklanmakta bir miktar zorlanabiliriz. En kötü karar kararsızlıktan iyidir düsturu bu süreçte bize yol gösterebilir. Dolunayın dispozitörü Mars, Rigel isimli iyicil bir yıldızla kavuşumda. Bu yıldız eğitim, kişisel gelişim ve rehberlikle ilgilidir. İlgilendiğimiz konularda uzmanlaşmanın, gerekiyorsa da bir bilene danışarak aksiyon almanın tam zamanıdır. Dolunay anında zaten retrosunu bitirmiş olan Merkür’ün Jüpiter ve Uranüs ile uyumlu açıları bekleyen girişimleri harekete geçirme, aksiyon planı oluşturma, bir zafere gidecek ilk adımları atma konusunda güzel bir destek oluşturmakta.

Bu gökyüzü olayının kilit noktalarından biri empati kurmak. Güneş dolunay anında açısız olduğundan farkındalığımız normalden az olabilir veya empatide zorlanabiliriz. Eğer her şeyi çok bireysel hatta bencil bir şekilde ele aldığımız takdirde dolunay bizi daha fazla köşeye sıkıştırabilir. Oysa karşımızdakileri de düşünerek, anlayarak ve soru sorarak ilerlediğimiz takdirde herkesi memnun edebilecek bir orta yol bulmamız mümkündür.

Eylül ayının öne çıkan astrolojik gelişmeleri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

3 Eylül 2023 / Jüpiter Durağan Konumda: Jüpiter 5 Eylül 2023’e kadar durağan konumda kalacak. Boğa burcunda durağan konumda kaldığı için bu evrede önemli finansal işlemler, yatırım kararları, mülk alım satım gibi konularda beklemede kalmak veya çok dikkatli olmakta fayda var.

3 Eylül 2023 / Venüs Durağan Konumda: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

4 Eylül 2023 / Merkür-Jüpiter Üçgeni: Bu açı kalıbı öğrenme ve öğretme isteği, kişisel gelişime yönelme, ufku genişletme, sosyalleşme arzusu ve ticarette başarı getirecek fikirlere sahip olmayı gösterir. Her türlü finansal işlem, kariyer atılımları, iş kurmak, başvurular gibi konular için ideal bir etkidir. Bu açı bu ay iki kere tekrarlanacak, bu esnada Merkür retro konumda. Retro sırasında önemli işler için en iyi zamanlardan biri. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

5 Eylül 2023 / Venüs Retrosu Sona Erdi: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

5 Eylül 2023 / Jüpiter Retrosu Başlıyor: 31 Aralık 2023’e kadar Jüpiter retro konumda kalacak. Bu esnada enflasyon ve fiyatlarda daha da artışlar, ciddi dalgalanmalar ve piyasa krizleri görebiliriz. Zaten buna alıştık gibi dursa da özellikle Ekim 2023 tutulmalar dönemi itibariyle çok daha zorlu koşullar bizi bekliyor. Kişisel düzlemde ise yarım kalan eğitimlere devam etmek, ruhsal açıdan güçlenmek ve daha fazla spiritüel konularda derinleşmek faydalı olacaktır.

6 Eylül 2023 / Güneş-Merkür Kavuşumu: Bu açı net ve etkili iletişim yeteneklerini desteklerken, zihinsel enerjiyi yükseltir ve odaklanma yeteneğini artırır. Bu dönemde öğrenme, bilgi paylaşımı ve yeni fikirler üretme konularında aktif olabilirsiniz. Karar verme süreçlerinde analitik düşünme becerileri güçlenirken, sözlü yetenekler ve ikna kabiliyeti artar. Bir konuya başlamak ve harekete geçmek adına elverişli bir tesirdir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

8 Eylül 2023 / Güneş-Jüpiter Üçgeni: Bu açı kalıbı refah, cömertlik, sıhhate iyileşme ve hoş görüyü simgeler. Zorlu açılar içeren bir haftada olacağız ama bugün haftanın en iyi günü diyebilirim. Özellikle finansal konular, eğitim, hukuk ve resmi makamlarla ilgili işlemler adına tüm gün değerlendirilebilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

10 Eylül 2023 / Venüs-Juno Kavuşumu: Açı kalıbı duygusal bağları vurgularken, bu bağların daha derin ve uzun vadeli bir ilişkiye dönüşme potansiyelini gösterir. İki kişi arasındaki çekim güçlü olabilir ve bu, romantik ilişkilerde derinlemesine bir bağlılığı işaret edebilir. Bu kavuşum, evlilik ya da ciddi bir ilişki kurma isteğini yükseltebilir. Bu ay bu açı iki kere gerçekleşecek, bu ilki. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

14 Eylül 2023 / Merkür Durağan Konumda: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

15 Eylül 2023 / Başak Burcunda Yeniay: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

16 Eylül 2023 / Merkür Retrosu Sona Erdi: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

16 Eylül 2023 / Güneş-Uranüs Üçgeni: Bu iyicil açı kalıbı içimizdeki yaratıcılığı dışarı vururken aynı zamanda hayatımıza keyifli sürprizleri de getirebilir. Bir konuda görünür olmak takdir ve ilgi toplamak adına da destekleyicidir. Bedensel hareketlilik, farklı şeyleri denemek ve ezber bozmak adına iyicil etkiler içerir. Bazen ters elle kulağı tutmak bize çok şey getirebilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

17 Eylül 2023 / Venüs-Jüpiter Karesi: Bu açı kalıbı aşırı harcama, israf, hatalı yatırım kararlarına açıktır. Har vurup harman savurmaktan kaçınmalıyız. Ani dolduruşa gelmemeli ve bütçemizin durumu ile çelişmemeliyiz. Finansal risklerden kaçınmak kritik önem taşıyor. Aşırı yeme içme ve illüzyon boyutunda olumlama hali görülebilir, dikkat. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

19 Eylül 2023 / Güneş-Neptün Karşıtı: Bu açı kalıbı dalgınlık, kandırılma, kendi kendini kandırma gibi etkileri beraberinde getirebilir. Bir konuya konsantre olmakta zorlanabilir, hayal aleminde kaybolabiliriz. Su kazalarına dikkat. Dolandırıcılık konularına karşın tetikte olunmalı. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

21 Eylül 2023 / Güneş-Plüton Üçgeni: Bu güçlü açı kalıbı çatışmalardan muzaffer ayrılmak, ikna gücü, aradığımız destekleri bulmak ve karizmatik bir imaj adına destekleyicidir. Kendimizi daha güçlü, kararlı ve kontrollü hissedebiliriz. +-5 gün etkili.

23 Eylül 2023 / Venüs-Chiron Üçgeni: Kalp kırıklıklarına iyileşme gelebilir, barışma ve uzlaşma gündeme gelebilir. Bu açı kalıbı saf sevginin iyileştirici gücünü simgeler. Aynı zamanda bereketi paylaşmak, kendimizden zor durumda olan kişilere yardım olmakta fayda vardır. Zira güzellikler paylaştıkça büyür. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

23 Eylül 2023 / Güneş Terazi Burcunda: Tüm Terazilerin doğum günü kutlu olsun, yeni yaşınız güzellikler getirsin. :) Hoş geldin sonbahar ekinonksu!

25 Eylül 2023 / Mars-Chiron Karşıtı: Kazalar, yaralanmalar, dikkatsizliğe açık bir etki. Bedeni zorlamamak, hareketlerimize dikkat etmek çok önemli. Agresif davranışlar beklenenden fazla kırıcı ve kalp yaralayıcı olabilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

25 Eylül 2023 / Merkür-Jüpiter Üçgeni: Bu açı kalıbı öğrenme ve öğretme isteği, kişisel gelişime yönelme, ufku genişletme, sosyalleşme arzusu ve ticarette başarı getirecek fikirlere sahip olmayı gösterir. Her türlü finansal işlem, kariyer atılımları, iş kurmak, başvurular gibi konular için ideal bir etkidir. Bu açı bu ay iki kere tekrarlanacak, bu ikincisi. Nu esnada Merkür direkt harekette olacak. Önemli işlemler için tartışmasız en iyi zamanlardan biri. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

28 Eylül 2023 / Venüs-Juno Kavuşumu: Açı kalıbı duygusal bağları vurgularken, bu bağların daha derin ve uzun vadeli bir ilişkiye dönüşme potansiyelini gösterir. İki kişi arasındaki çekim güçlü olabilir ve bu, romantik ilişkilerde derinlemesine bir bağlılığı işaret edebilir. Bu kavuşum, evlilik ya da ciddi bir ilişki kurma isteğini yükseltebilir. Bu ay bu açı iki kere gerçekleşecek, bu da ikincisi. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

29 Eylül 2023 / Koç Burcunda Dolunay: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

30 Eylül 2023 / Venüs-Uranüs Karesi: Bu açı kalıbı artan gerilimli tesirler sebebiyle ilişkilerde ani kopmalar getirebilir. Bıçak kemiğe dayandıysa eğer ani ayrılık ve boşanmalar söz konusu olabilir. Diğer yandan ilk başta çok alakasız bulduğumuz sürpriz aşk haberleri de görebiliriz. Finansal konular adına çok dalgalı bir etki, her an her şey olabileceğinden büyük finansal risklerden kaçınmakta fayda var. Açı kalıbı +- 5 gün etkili. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu ve sağlıklı bir ay dileğiyle,
Merve Çubuktepe