Merve Çubuktepe

Haziran ayına karşıt açıların damgasını vuracağı hiç süphesiz. Bir yandan Yengeç-Oğlak aksındaki gezegen yerleşimleri sebebiyle duygular ile gerçekler arasındaki savaşı izleyecek, bir yandan da Temmuz 2018 itibariyle başlayacak yaz tutulmaları dönemine hazırlanacağız. Güneş ve Ay tutulmalarının etkileri önceden başladığı için özellikle ayın ikinci yarısı itibariyle değişim ve dönüşüm enerjisini deneyimlemeye başlayabiliriz.

Bu ayın en önemli gökyüzü olayı hiç kuşkusuz 27 Haziran 2018 itibariyle başlayacak Mars retrosu. Ay içerisinde etkilerine detaylı değineceğim ancak unutmamamız gereken konu Mars retrolarının iki yılda bir olması ve diğer retrolardan daha fazla etkili olduğu gerçeği. Zaten yüksek olan toplumsal tansiyon ve kutuplaşma durumunu bu ay Mars retroya yaklaştıkça daha da körükleyeceği kesin. Zira bu retro Kova burcunda olacak ve Uranüs ile de yakın temasta gerçekleşecek. Bundan dolayı bu ay itibariyle insan hakları, eşitlik ve adalet gibi kavramlarla alakalı protestolar ve hassasiyet yoğun bir şekilde yaşanabilir.

13 Haziran 2018’de İkizler burcunda yeniay ve 28 Haziran 2018’de Oğlak burcunda dolunay gerçekleşecek. İkizler yeniay konuşma, iletişim trafiği ve ifade özgürlüğü açısından önemli. Ancak asıl bu ay gerçekleşecek Oğlak dolunayı son derece önemli zira 13 Temmuz 2018’deki Güneş tutulmasından önceki son dolunay olacak. Üstelik Oğlak burcunu yöneten Satürn de Ay ile kavuşumda olacak. Tam olarak ayakları yere değdiren, gerçekleri herkese ayan beyan net olarak gösteren bu dolunay Neptün retrosunun bulandıran doğasına aykırı bir şekilde adeta “Gerçeklerin üzeri örtülemez” demekte.

14 Haziran 2018’de Venüs Aslan burcuna geçiş yapacak. Aşkta gösteriş ve şatafattan hoşlanan Venüs Aslan etkisi görkemli düğünler ve ilan-ı aşklara vesile olabilir. Aynı zamanda giyim kuşama düşkünlük, dişil enerjiyi güçlü bir şekilde yayma ve cazibe ile de doğrudan alakalıdır. Daha çok güzelleşme ve estetik müdahale isteği görülebilir. Yapılacaksa Mars retroya dönmeden bu işleri sonuçlandırmakta fayda görüyorum.

19 Haziran 2018’de Neptün geri hareketine başlayacak. Bireysel düzlemde sadece kişisel haritayı doğrudan etkilediği takdirde anlam kazanan bu etkinin en önemli özelliği belirsizlik ve yanılgılara açık bir atmosfer yaratması. Ayın ilk yarısında Neptün bazlı sert açılar da etkin olduğu için hile, dolandırıcılık ve olayları çarpıtma gibi etkiler daha baskın durumda olabilir. Her duyduğunuza hemen inanmamanız, aynı zamanda biraz da şüpheci bir yaklaşım içinde olmak sorun yaşamanızı engelleyebilir.

21 Haziran 2018’de Güneş Yengeç burcuna geçiş yapıyor. Ben dahil tüm Yengeç burçlarının doğum günü kutlu olsun. Sağlıklı, mutlu ve şu ana kadar yaşadığınız en güzel yaş olsun. :)

Ve son olarak 29 Haziran 2018’de Merkür Aslan burcuna geçiş yapıyor. İddialı demeçler, rekabet ve sahneye çıkma isteği özellikle baskın hale gelecektir. Herkesin içinde bir star var!

Gökyüzü takvimini detaylı inceleyelim: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

1 Haziran 2018 / Merkür üçgen Mars: Haziran ayına iletişim kolaylaştıran, aynı zamanda bize güç veren bir açı ile başlayacağız. Her türlü önemli görüşme ve ticari girişim açısından pozitif etkide.

1 Haziran 2018 / Venüs üçgen Jüpiter: Bu ayın en güzel açısı! İki iyicilin bir araya gelmesi özellikle duygusal konulara dair şans ve mutluluk etkisi getiriyor. Yeni ilişkiler, evlilikle sonuçlanan hikayeler hepsi mümkün.

2 Haziran 2018 / Venüs üçgen Neptün: Venüs, Jüpiterden sonra Neptün ile olumlu açı yaparak “Büyük Su Üçgeni” oluşturacak. Bu özel ve güzel etkileşim yine duygusal konularla alakalı güzel atmosferi pekiştiriyor. Aynı zamanda merhamet, anlayış ve affetme duygusunu da yükseltmekte. Küslüklerin sonlanması, ayrılıkların bitmesi adına harika bir etki.

6 Haziran 2018 / Venüs karşıt Plüton: Aşka dair güç savaşları, kontrol arzusu ve kaybetme korkusu. Sert doğadaki bu etkileşimin en önemli özelliği bir ayrılık ya da kavga olduysa aşırı ısrarcılığın her şeyi daha da kötü bir hale getirebilme riski.

6 Haziran 2018 / Merkür kare Neptün: Venüs-Plüton karşıt açısının da etkisi birleştiğinde özellikle sorunlu ilişkilerde birbirini anlama ve sorun çözme konusunda zorlu bir etki yaratıyor. Bundan dolayı hassas davranmak ve biraz akışla ilerlemek önemli. Bu açı aynı zamanda yalan söylemler, dolandırıcılık ve gerçeklerin çarpıtılması ile alakalıdır. Dikkatli olmalısınız.

13 Haziran 2018 / Merkür altmışlık Uranüs: Yeniaydan saatler önce kesinleşecek güzel bir açı kalıbı. İçinizdeki yaratıcılığı dışarı çıkarmak, iş birlikleri yapmak ve aynı zamanda insanları motive etmek adına harika bir etki. Kişisel enerji ve coşku da artabilir.

13 Haziran 2018 / İkizler Burcunda Yeniay: İfade özgürlüğünün önem kazandığı, iletişim trafiğinin çok hızlanacağı bir yeniay. Güçlü ve etkileyici ifadenin her şeyi değiştirebileceği bir görünüm bizleri bekliyor.

14 Haziran 2018 / Venüs Aslan Burcunda: Aşkta ihtişamın artacağı; coşkulu ve gösterişli ilişkilerin zamanı. Dişil enerjinin de tüm gücüyle dışavurulması, imaj yenileme ve dikkat çekme etkisi de mevcut. Venüs Aslan geçişleri düğünler ve evlilik teklifleri açısından çok elverişli bir atmosfer yaratır, yalnız kişiler için de çok eğlenceli bir flört süreci başlatabilir.

15 Haziran 2018 / Venüs kare Uranüs: Aşkta beklenmedik her şeyin olabileceği bir görünüm. Hiç akla gelmeyen bir anda dünya değişebilir. Ancak bu etki ilk bakışta aşk, bir anda karşıdaki kişiye aşırı yükleme anlam yükleme durumu da getirebilir dikkat. Finansal açıdan riskli bir etkidir; şans oyunları ve iyi planlanmamış yatırımlar önerilmez.

16 Haziran 2018 / Merkür karşıt Satürn: İletişim konusunda engellemeler yaratabilecek bu açı özellikle yaşça büyük kişiler ve otorite figürleri ile çatışma getirebilir. Derdinizi anlatmak zorlaşabilir, keza karşı tarafı anlamak da. Büyük sözü dinlemek fayda getirir.

19 Haziran 2018 / Neptün retrosu: Uzun vadeli ve toplumsal anlamda güçlü bu etkileşim ancak kişisel haritayı özel olarak etkilerse bireysel bir etki oluşturur.

19 Haziran 2018 / Merkür üçgen Jüpiter: Bu olumlu görünüm önceki günlerde etkili olan iletişim problemlerini ortadan kaldırır nitelikte. Gerek iş görüşmeleri gerek kariyer ve finansal girişimler açısından harika bir etki.

21 Haziran 2018 / Merkür üçgen Neptün: Şefkat, anlayış ve empati adına çok güzel bir etkileşim. Aynı zamanda ruhsal çalışmalar, ibadet ve dua için de çok uygun.

21 Haziran 2018 / Güneş Yengeç Burcunda: Tüm Yengeç burçlarının doğum günü kutlu olsun. Harika ve rengarenk bir yaş dilerim. :)

21 Haziran 2018 / Venüs karşıt Mars: İkili ilişkilerde ipleri biraz gereken bu açı kalıbı bir yandan da elektriklenme ve flört durumunu da beraberinde getiriyor. İçimizdeki aydınlık ve karanlık, dişil ve eril her türlü iki yön arasında ikilemler yaşanabilir.

22 Haziran 2018 / Merkür karşıt Plüton: Toplumsal gerilimi yükselten, aynı zaman da demeçleri de çok sertleştiren bir görünüm. Piyasalarda ciddi dalgalanma görülebilir. Her sözü dikkatle seçmek çok önemli.

23 Haziran 2018 / Güneş altmışlık Uranüs: Kısa vadeli ancak pozitif bir etki. İnsanlara ilham ve umut vermek, aynı zamanda en yaratıcı ve vizyoner olan kişinin bir adım öne geçeceği bir görünüm.

27 Haziran 2018 / Mars retrosu: Yılın önemli astrolojik olaylarından biri. 28 Ağustos 2018’e kadar sürecek. Uranüs ile yakından sert temaslı sürecek bu retro özellikle insan hakları, eşitlik ve adalet gibi konularda toplumsal anlamda duyarlılık, uyanış ve protestoyu temsil ediyor. Bireysel bazda ise özellikle sağlık ve ameliyat gibi konularda zorlayıcı bir etkiye sahip. (Kişisel harita özel bir temas alıyorsa)

27 Haziran 2018 / Güneş karşıt Satürn: Kısa vadeli de olsa otorite ile çatışma; patronlar ve yaşça büyüklerle fikir uyuşmazlığı gibi etkileri beraberinde getirebilecek bir görünüm. Özellikle geleneksel ya da modası geçmiş düşünce kalıplarına sahip kişilerle anlaşmak zor olabilir.

28 Haziran 2018 / Oğlak Burcunda Dolunay: Dolunay yöneticisi Satürn’ün en ön planda olacağı hepimizi Temmuz 2018 tutulmalar dönemine hazırlayacak hayata gerçekçi, net ve anlamlı bir bakış getiren bir dolunay.

29 Haziran 2018 / Merkür Aslan Burcunda: İddialı demeçler, ego savaşları, liderlik mücadeleri ön plana çıkacaktır. Aynı zamanda etkileyici ve vaatkar konuşma tarzına sahip olan kişiler daha çekici gelebilir. Sahne ışığı ve popülariteyi arttıran bir etkidir.

Güncel astroloji yazılarımız için bizi sosyal medyada takip etmeyi unutmayın :)

Merkür Astroloji Facebook
Merkür Astroloji Instagram

Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri ise buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Herkese harika bir Haziran ayı diliyorum
Merve Dirağ