Merve Çubuktepe

Yazın sembolü Haziran ayına giriş yapıyoruz. Neredeyse yılın yarısı geride kaldı ve bu ay 10 Haziran 2021’de İkizler Burcundaki Güneş tutulması ile yılın ikinci bölümüne güçlü bir giriş yapacak, yaz tutulmaları dönemini ise tamamlayacağız.

Haziranda ayın büyük bir bölümü Merkür retrosunda geçeceği için hayatımız bir ileri iki geri ritminde olabilir, daha çok geçmişe odaklanabiliriz. Ancak ayın son günlerine geldiğimizde Merkür retrosu geride kalırken çok daha tempolu bir döneme adım atacağız. Bu yüksek enerji özellikle Temmuz ayında yoğun hissedilecek. Gökyüzü çok hareketli. Bireysel anlamda sakin gibi görünse de 15 Haziran 2021’deki Satürn-Uranüs karesi sebebiyle toplumsal ve makro alanda oldukça hareketli gündemler bizleri beklemekte.

Haziran 2021’i bir iç muhasebeyi tamamlama, yaza hazırlık ve uzun süredir pandemi sebebiyle uyuyan, enerjisi düşen bünyelerin canlanışı olarak yorumlayabiliriz. Güneş tutulmasının başlatan tesiri ile kendimizi yeni ve daha keyifli bir döneme hazırlayabileceğiz.

Belirttiğim gibi Merkür İkizler burcunda retro yolculuğuna devam ediyor, takvimi hatırlayalım:
Merkür Retrosu Başladı – 31 Mayıs 2021 01:32 - 24 derece İkizler burcunda
Merkür Durağan Konumda – 22 Haziran 2021 01:00 - 16 derece İkizler burcunda
Merkür İleri Harekete Geçiyor – 24 Haziran 2021 01:00 - 16 derece İkizler burcunda

24 Haziran 2021 saat 01:00 itibariyle Merkür retrosu geride kalacak. Ana gölge fazdan ise 30 Haziran 2021’de çıkıyor. Merkür’ün tam kendine gelmesi ise 8 Temmuz 2021. Ancak 24 Haziran 2021 itibariyle normal bir düzleme geri dönmeye başlıyoruz. Bu konuyu çok detaylı ve burç bazında incelemiştik. Tek vurgum elektronik, web, her türlü iletişim kanalı ve trafik gibi konularda kaosa açık etkiler içindeyiz. Dikkatli olmayı, verileri yedeklemeyi, her türlü şifre ve güvenlik önemini unutmayalım.

Ayın en önemli gökyüzü olayı ise tabii ki 10 Haziran 2021 saat 13:52’de 19 derece İkizler burcunda gerçekleşecek Güneş tutulması.

Tutulma anında Merkür retro ve güçlü bir şekilde sahnede. Bu bağlamda iletişim kavramının çok önde olduğu bir tutulma bizleri bekliyor. Eski defterler bol bol açılacak, eski günler yad edilecek, eski ilişkiler standart bir Merkür retrosundan çok daha fazla gündemde olacaktır. Bunların hepsi mutlu son içermiyor daha doğrusu çok kesin bir ayrım var. Tutulmaya Satürn olumlu, Neptün olumsuz açı yapıyor.

Bunu şöyle özetleyebiliriz: Tutulma ve Merkür retro döneminden sonra hayatınızda kalan insanlar emeğe değen doğru kişiler, dönem sonrasında hayatınızdan çıkan veya size mutluluk vermeyen kişiler ise hiçbir emeğe değmeyen kişiler olacaktır. Satürn ve Neptün ikilisi sapla samanı bu süreçte çok keskin ayırmakta ve buna direnmek beyhude görünüyor. Tutulma dispozitörü Merkür de Bellatrix isimli iyicil ve çok güçlü bir yıldızla kavuşumda olduğu için aklımıza, mantığa ve gerçeklere güvenmeliyiz. Eskilerin, büyüklerin sözünü dinlemekte de fayda var.

Tutulma anında iyicil Kuzey Ay Düğümünde Aldebaran sabit yıldızı ve Demeter asteroidinin olması da önce kendimizi ruhen, bedenen her anlamda beslemememiz gerektiğine işaret etmekte. Elimizdeki “besini”, “yakıtı” başkalarına vermeye çalışıp dururken kendimiz bitap düşebiliriz. Tutulma anının yöneticisi Venüs Yengeç anaç, koruyucu ve herkes için bir şey yapmak isteyen bir yerleşimdir. Ancak sağlıklı bir düzlem için bunu önce kendimize yapmamız gerekir. Tutulma etkileri üç ay boyunca sürebilir.

Önemli transitlere geçersek eğer Venüs burç değiştiriyor ve 2-27 Haziran 2021 tarihleri arasında Yengeç burcunda seyredecek. Venüs bu burçta huzurlu ve uyumludur. Venüs İkizler’in flört enerjisinden daha sevecen, aidiyet ve bağlılık odaklı bir forma geçiyoruz. İçimizdeki anaç veya babacan duygular artabilir. Diğer taraftan sert etki alıyorsanız daha alıngan, mızmız ve sürekli biri benimle ilgilensin moduna geçebilirsiniz. Bu kısma biraz dikkat etmekte fayda var.

Venüs Yengeç dönemleri genelde daha uzun soluklu ilişkilere müsait ilişkiler için uygun bir zamandır. Ancak Merkür retrosu dönemindeyiz unutmayalım. Evet, tabii ki geçmişten umut vaat eden yollar kesişebilir, ancak bu her zaman olmuyor. Yengeç zaten nostaljik bir burç olduğu için gereğinden fazla bit pazarına nur yağabilir. Ancak yeni tanıştığımız kişilerden de hayırlı insanlar bu süreçte denk gelebilir elbette.

Bu transitten sonra ayın son günlerinde Venüs 27 Haziran 2021’de Aslan burcuna geçecek ve 22 Temmuz 2021’e kadar bu burçta kalacak. Venüs Aslan transitinin etkisi daha çok Temmuz 2021 ayında baskın şekilde önümüze gelecek. Venüs Yengeç sürecinin daha naif, anaç ve yumuşak enerjisinden daha gösterişli, yaz canlılığına uygun, renkli ve flörtöz bir sürece adım atacağız.

11 Haziran 2021’de Mars Aslan burcuna geçiş yapacak. Haziran ayına canlılık veren etkilerden biri de bu. Mars Yengeç daha temkinli ve çekimser olduğumuz zamanlardır. Oysa Mars Aslan da işler değişir, dikkat çekmek ve fark edilmek ister; bundan da çekinmeyiz. Egomuz daha ön plana çıkar, cesaretimiz ve liderliğimiz artar ancak bir yandan da onay ve beğeni ihtiyacımız artacağı için daha kırılgan hale gelebiliriz. Merkür retrosunda İkizler transiti sebebiyle zaten iletişimde aksamalar olacağı için ego çatışmaları, kişisel savaşlardan uzak durmamız çok önemli. Liderlik yapmak, inisiyatif almak için çok güzel etkilerdir, bir krizi iyi yöneterek görünürlük sağlanabilir. Mars bu burçta 29 Temmuz 2021’e kadar kalacak.

Tutulmalar dönemini bitirdikten sonra 24 Haziran 2021’de Oğlak burcunda dolunay meydana gelecek. Normale dönüşün sembolü olan bu dolunayın haritasında Merkür de artık direkt harekette olacak. Dolunaya Jüpiter yönettiği Balık burcundan güzel açılar yapıyor. Haziran ayı retro ve tutulmalardan hızlı, hareketli, bol geçmişle alakalı olay içeren ve biraz yorucu bir ay olabilir; Oğlak dolunayı ise bu durumu dengeliyor ve daha huzurlu, ayağı yere basan üzerine keyif inşa edebileceğimiz bir atmosfer yaratıyor.

Bu ay Jüpiter de yıllık retrosuna başlayacak. Bu son derece normal bir olay her sene gerçekleşir. Sadece Jüpiter’in getirdiği iyicil tesirlerde gecikme ve yavaşlama oluşturabilir. Bir de rehavet yapabileceğinden kendimizi salmamamız (maddi, manevi, fiziki) önemlidir.

Takvim şu şekilde:
Jüpiter Durağan Konumda – 19 Haziran 17:05 - 2 derece Balık burcunda
Jüpiter Retrosu Başlıyor – 21 Haziran 17:05 - 2 derece Balık burcunda
Jüpiter Kova Burcunda Retro – 28 Temmuz 2021 15:41 - 29°59’ Kova Burcunda
Jüpiter Durağan Konumda – 17 Ekim 2021 08:30 - 22 derece Kova Burcunda
Jüpiter İleri Harekette – 19 Ekim 2021 08:30 - 22 derece Kova Burcunda
Jüpiter Balık Burcunda – 29 Aralık 2021 07:10 - 0 derece Balık Burcunda

15 Haziran 2021’de Satürn-Uranüs Karesi kesinleşecek. En sağlam, katı ve güçlü duran yapıların (Satürn) beklenmedik çekilde çöküp tuzla buz olmasıyla doğrudan alakalı bir etkidir. Adeta bir anda bir fay hattının çok yüksek oranda birikmiş gerilimin dışarı vurması gibi. Özetle sarsıcı, beklenmedik ve sürpriz olaylara açığız. Bireysel, özellikle de toplumsal çerçevede canımıza tak eden olaylarda çok şiddetli tepkilere tanık olabiliriz.

Bazen her şeyi küçücük bir olay başlatır ve o kurulu düzen yıkılmaya başlar. Bu açı kalıbı sebebiyle çevremizde aniden kumdan kaleler dökülüyor, beklemediğimiz değişimler gündeme geliyorsa şayet yıkılan kalenin tozlarını elimizle tutmaya çalışmak yerine yere düşecek kumlarla ne yapacağımızı düşünmek, değişimi ne şekilde olursa olsun kabullenmek avantaj getirecektir.

Finansal piyasalarda dalgalanmalar, spekülasyon inanılmaz artabilir. Kur ve fiyatlar de keza bunlardan etkilenebilir. Ekonomik gidişatın zorlaşması, resesyonun artışı, zorlaşan hayat koşullarıyla insanların artık tepki vermesi açının anlamıyla uyuşmaktadır. Her ölçekte ölçekte ciddi protestolar, depremler ve zorlu doğa olaylarına da tanık olabiliriz. Açı kalıbı ülkemizde yıkıcı ve majör boyutta bir deprem yaratmak adına neyse ki ülke haritamızda çok örtüşmüyor ancak küçük-orta şiddetli hareketler olabilir.

Ve 21 Haziran 2021’de Güneş Yengeç burcuna geçiş yapıyor. Yaz gündönümüne geliyor, yılın ilk yarısını resmen geride bırakıyoruz. En uzun gündüz zamanı. Tüm Yengeçlerin doğum günü kutlu olsun, yeni yaşınız size güzellikler getirsin. :)

Haziran ayının öne çıkan astrolojik gelişmeleri: Kişisel doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

1 Haziran 2021 / Güneş-KAD Kavuşumu: Her türlü ruhsal çalışma ve ibadet için çok uygun tesirler söz konusu. Ekip olmak, kolektif düşünmek bize avantaj sağlayacaktır. Sıhhat adına da koruyucu bir tesirdir. +- 3 gün etkili.

2 Haziran 2021 / Venüs Yengeç Burcunda: Detaylı açıklaması ilk bölümde.

3 Haziran 2021 / Güneş-Satürn Üçgeni: Bu açı kalıbı bir şeyleri ciddiyet, kararlılık ve kesinlikle ele almak adına idealdir. Üstlerimiz, yaşça büyükler ve ebeveynlerimizden destek görebiliriz. İnsanlara ciddi ve etkileyici bir intiba bırakmamız da mümkündür. +-5 gün etkili.

4 Haziran 2021 / Venüs-Jüpiter Üçgeni: Bu iki iyicilin beraberliği duygusal konular, insan ilişkileri ve finans adına ziyadesiyle destekleyicidir. Duygusal ve finansal konulara dair harita iyi etkiler altındaysa iyicil ve tamir edici bir tesirden söz edebiliriz. +-5 gün etkili.

5 Haziran 2021 / Merkür-Neptün Karesi: Beklentilerin karşılanmaması, düş kırıklıkları gibi konular getirebilir. Her türlü dolandırıcılık, aldatılma, sahtecilik işlerine açıklık da yaratır. Şifreler, özel bilgiler, sırları iyi korumak önemli. Aşırı bilgi kirliliği, spekülasyon, piyasalarda dalgalanma görülebilir. +-3 gün etkili.

5 Haziran 2021 / Mars-Plüton Karşıtı: Makro düzlemde bu açı kazalar, patlamalar, terör olayları ve yangınlarla alakalıdır. Trafikte, günlük hayatta güvenliğimize daha fazla dikkat etmemiz gerekebilir. Ani öfke, krizleri, cinnet gibi davranışlara, suç olaylarına açıklık oluşturur. Bu açı dipte uyuyan bastırılmış bir duyguyu aniden tetikleyebilir, sonradan yaptıklarımızdan pişman olabiliriz, dikkat. +-5 gün etkili.

10 Haziran 2021 / İkizler Burcunda Güneş Tutulması: Detaylı açıklaması ilk bölümde.

11 Haziran 2021 / Güneş-Merkür Kavuşumu: Merkür Retro konumdayken Güneş ile kavuşum yapıyor. Bu yüzden yeniden ziyade eski bildiklerimize, kitaplarımıza odaklanmak bize çok ciddi bir iç görü getirebilir. Ve bireysel isteklerimiz, toplumsal hedeflerimizi düşünüp bir yol haritası da çizebiliriz. +-5 gün etkili.

11 Haziran 2021 / Mars Aslan Burcunda: Detaylı açıklaması ilk bölümde.

13 Haziran 2021 / Venüs-Uranüs Altmışlığı: Açı kalıbı özellikle duygusal anlamda hoş ve sevimli sürprizleri beraberinde getiriyor. Hiç akla gelmeyen yeni ve sürpriz aşklar da söz konusu olabilir. Finansal anlamda emek verilen konularda yatırımların karşılığının alınması gündeme gelebilir. Çizgi dışı imaj değişimleri için de destekleyici bir yapıdır. +-5 gün etkili.

14 Haziran 2021 / Güneş-Neptün Karesi: Bu açı kalıbı dalgınlık, kandırılma, kendi kendini kandırma gibi etkileri beraberinde getirebilir. Bir konuya konsantre olmakta zorlanabilir, hayal aleminde kaybolabiliriz. Su kazalarına dikkat. +-5 gün etkili.

15 Haziran 2021 / Satürn-Uranüs Karesi: Detaylı açıklaması ilk bölümde.

19 Haziran 2021 / Jüpiter Durağan Konumda: Jüpiter saat 17:05’te 2 derece Balık burcunda durağan konuma geçecek.

21 Haziran 2021 / Güneş Yengeç Burcunda: Detaylı açıklaması ilk bölümde.

21 Haziran 2021 / Venüs-Neptün Üçgeni: Bu iyicil açı kalıbı ilham verici, estetik ve dinginleştirici doğaya sahip. Romantik etkisi yüksek olan bu açı flört sürecini daha yoğun hale getirebilir, hali hazırda süregelen ilişkileri daha canlı ve bağlı hale getirebilir. Barışmaya da uygun bir açıdır. +-5 gün etkili.

21 Haziran 2021 / Jüpiter Retrosu Başlıyor: Jüpiter saat 17:05’te 2 derece Balık burcunda Retro hareketine başlayacak.

22 Haziran 2021 / Merkür Durağan Konumda: Merkür saat 01:00’de 16 derece İkizler burcunda durağan konuma geçecek.

23 Haziran 2021 / Güneş-Jüpiter Üçgeni: Bu açı kalıbı finansal konularda şansa işaret eder. Bir şeyler almak, satmak, gelir artışı, iş başvurusu, iş bulmak veya kurmak; bir yerden destek almak ve eğitime başlamak gibi konular adına pozitif bir etkileşimdir. +-5 gün etkili.

24 Haziran 2021 / Merkür Retrosu Sona Erdi: Merkür saat 01:00’de 16 derece İkizler burcunda ileri hareketine başlayacak.

24 Haziran 2021 / Venüs-Plüton Karşıtı: İlişkilerde kontrol takıntısı, kıskançlık ve saplantı kaynaklı sorunlar artabilir. Platonik, imkânsız aşklara meyil riski veya bir şeyin olmayacağını kabul edememe durumu görülebilir dikkat. Sert yüzleşmeler yaşanabilir. Kazanç ve iktidar hırsı da uçlara gidebilir. +-5 gün etkili.

24 Haziran 2021 / Oğlak Burcunda Dolunay: Detaylı açıklaması ilk bölümde.

27 Haziran 2021 / Venüs Aslan Burcunda: Detaylı açıklaması ilk bölümde.

30 Haziran 2021 / Merkür Ana Gölge Faz Sona Erdi: Merkür ana gölge fazı bitirerek hızlanmaya başlıyor. Kişisel doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu ve sağlıklı bir ay dileğiyle,
Merve Çubuktepe