Merve Çubuktepe

Önceki aya göre daha az fırtınalı nispeten daha sakin etkiler altındayız. Tabii ki bu her şey güllük gülistanlık anlamında değil. Yine de tutulmalar döneminin yoğun ve sarsıcı tesirlerinden yavaş yavaş uzaklaşmaya başlıyoruz diyebiliriz. Ayrıca bu ay Merkür ve Venüs İkizler burcuna geçiş yaparak durağanlaşan iletişim, insan ilişkileri ve flört trafiklerini de hızlandıracak gibi görünüyor. Bir yandan da kararsızlık etkisi de artıyor tabii. Ancak ayın gökyüzü etkileri özellikle son haftalarında bizi gerçek bir seçim yapmaya doğru yönlendiriyor.

Yeni aya adım atar atmaz bir Merkür retrosunu daha geride bırakıyoruz. Takvime bir göz atalım:
Merkür Durağan Konumda: 2 Haziran 2022 11:01 – 4 Haziran 2022 11:00 (26 derece Boğa)
Merkür İleri Harekette: 4 Haziran 2022 11:01 (26 derece Boğa)
Merkür’ün durağan konumda olacağı 2-4 Haziran 2022 arası nispeten kritik durumda. Bu dönemde alınan kararları iki kere düşünmenizi şiddetle öneririm. Bu evrede çok büyük gelişmeler, hareketlilikler beklemek gerçekçi olmayabilir, bilakis olaylar daha da durağan hale gelebilir. Geçici mental yorgunluk ve enerji düşüklükleri ile karşılaşmak da mümkündür.

Merkür 4 Haziran 2022 saat 11:01’de retrosunu tamamlıyor. Merkür 18 Haziran 2022’de gölge fazından tam olarak çıkarak normal hızına ulaşacak. Gölge fazda halen Merkür retro etkisinin yankıları bir miktar sürebilir, ancak giderek azalacaktır. Merkür haricinde Satürn ve Neptün de bu ay önce durağan konuma girip sonra uzun sürecek retro dönemlerine girecekler. Bu durum ayın ilgili zamanlarında durağanlık hissi, odaklanma ve karar alma zorluğu getirebilir. Durağan dönemlerde çok radikal kararlar almamak ve davranmamakta fayda vardır.

Satürn 4-6 Haziran 2022’de durağan konumda olacak. Yani haftanın son günlerinde Satürn de uzun sürecek retro hareketine başlıyor. Satürn retro dönemlerinde geçmişle yüzleşme yaşanır ve özellikle hayatta zorlukla sınandığımız konularda tekrarlar görülebilir. Karma temizlemek, bir yükten arınmak; gereken çaba ve bedel ödendiğinde kalıcı olarak gerçekleşebilir. Satürn retrosu 24 Ekim 2022’ye kadar sürecek. Satürn durağan konumdayken bireysel harita da önemli bir temas alıyorsa kişinin hayatını kökten değiştirebilecek, domino etkisi yaratabilecek olaylar zinciri başlayabilir.

Satürn Retro Takvimi:
Satürn Durağan Konumda: 4 Haziran 2022 00:47 – 6 Haziran 2022 00:46 (25 derece Kova)
Satürn Retro Dönemi: 6 Haziran 2022 00:46 – 22 Ekim 2022 07:08 (25-18 derece Kova)
Satürn Durağan Konumda: 22 Ekim 2022 07:08 – 24 Ekim 2022 07:08 (18 derece Kova)
Satürn İleri Harekette: 24 Ekim 2022 07:09 (18 derece Kova)

Neptün 27-29 Haziran 2022’de durağan konumda olacak. Bu retro bireyden ziyade makro olaylarla daha çok ilgilidir. Yine de haritası özellikle etkilenen kişiler geçmişe dair inkar ettiği ve illüzyon yaşadığı konularda uyanma yaşayabilir. Neptün’ün balık burcundaki retrosu inanç sömürüsü, insanların kendilerini düşünceler ve kendi delüzyonlarıyla uyuşturması, dolandırıcılık, zehirlenm bulaşıcı hastalıklar ve suyla alakalı kirlenme veya kazaları beraberinde getirebilir. Neptün retrosu 5 Aralık 2022’ye kadar sürecek.

Neptün Retro takvimi:
Neptün Durağan Konumda: 27 Haziran 2022 10:55 – 29 Haziran 2022 10:55 (25 derece Balık)
Neptün Retro Dönemi: 29 Haziran 2022 10:56 – 3 Aralık 2022 03:13 (22 derece Balık)
Neptün Durağan Konumda: 3 Aralık 2022 03:13 – 5 Aralık 2022 03:13 (22 derece Balık)
Neptün İleri Harekette: 5 Aralık 2022 03:14 (22 derece Balık)

Bu ay Yay burcunda dolunay ve Yengeç burcunda Yeniay gökyüzü menümüzde karşımıza çıkıyor.

14 Haziran 2022 saat 14:51’de 23 derece Yay burcunda bir yeniay meydana gelecek. Dolunay bize büyük istekler, verirken reddedilme ve başarısızlığa karşı tahammülsüzlük getirebilir. En iyi plan ortaya konulmuş olsa dahi domino etkisiyle bambaşka bir olaylar zinciri oluşabilir. Bir amaç uğruna gerçekten emek vermiş, ancak bir türlü yol alamadıysanız, bu sefer Güneş-Satürn üçgeninin kararlılığını da kullanılırsanız eğer her birden olaylar sizin lehinize doğru ilerleyebilir. Dolunay döneminde Sappho etkisiyle yakınlık, arkadaşlık görülebilir ama işlerin ciddiye binmesi daha zordur.

Nitekim Venüs-Satürn karesi de etkin olduğu için bu dolunay ilişkiler adına pek de yapıcı çalışmamakta, sıkıntılı olan konularda uzaklaşma, sonlanma ve sessizlik durumu da görülebilir; zira kendimizin de içiminizdeki duyguları zor ifade edebileceği bir dönemdeyiz. Dolunay haritasının sekizinci evinin Boğa burçlu gezegenlerle dolu olması giderek artan borç yükü, artan gıda ve diğer fiyatlar ve ülkedeki kriz enerjisinin yükselişine vurgu yapmakta.

Diğer yandan dolunayın yöneticisi Venüs Boğa burcunda yönettiği yerde güçlü üstelik Pallas ile kavuşumda. Burada feminist ve kadın dayanışması odaklı bir tesir var. Yani kadınları engellemek adına ne yapılırsa yapılsın gereken cevap kolektif bir ruhla verilecektir.

29 Haziran 2022 saat 05:52’de 7 derece Yengeç burcunda bir yeniay meydana gelecek. Çevremizde gelişen olaylardan kolayca etkilenebilir ve duygusal reaksiyonlara açık olabiliriz. Karar alınan fakat bir türlü hayata geçirilememiş meseleler artık değişime girebilir. Araftaki konular netleşebilir. Aşırı duygusal ve fevri reaksiyonlardan kaçınmalıyız. Yeniay anında 12. Ev oldukça yoğun, bu sebeple saklanan, içeride duran tüm sır ve duygusal gizler bir anda ortaya dökülebilir. İyisiyle kötüsüyle güçlü bir netlik yaşamamız olası.

Makro konularda ise ev, barınma, mülteciler gibi konularda çok daha sıkıntı haberler gündeme gelebilir. Yeniay anında Güneş, Mirzam yıldızı ile kavuşum yapıyor. Toplumda daha fazla sesini çıkaran insanlar, hakikatleri anlatmaya çalışan kişiler görebiliriz.

Güneş 21 Haziran 2022’de Yengeç burcuna giriş yapacak. Zodyak’ın en empatik ve duygusal üyeleri olan tüm Yengeç burcu okuyucularımın doğum gününü kutlar, şahane bir Güneş Dönüşü ve yeni yaş dilerim :) Nice mutlu yıllara! Güneş 22 Temmuz 2022’ye kadar bu burçta kalacak.

Haziran ayının öne çıkan astrolojik gelişmeleri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

**2 Haziran 2022 / Merkür Durağan Konumda: **Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

4 Haziran 2022 / Merkür Retrosu Sona Erdi: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

4 Haziran 2022 / Satürn Durağan Konumda: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

6 Haziran 2022 / Satürn Retrosu Başlıyor: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

11 Haziran 2022 / Merkür-Plüton Üçgeni: Bu açı kalıbı olumlu tabiata sahiptir. Açı kalıbı karizmatik, etkileyici ve insanları etki altında tutabilecek bir iletişim aurası yaratmasıdır. İkna gücü son derece yüksektir. Önemli görüşme, mülakat ve toplantılar için kullanabiliriz. Söylediklerimiz güçlü izler bırakabilir. Açı kalıbı +-3 gün boyunca etkili.

12 Haziran 2022 / Venüs-Uranüs Kavuşumu: Bu açı kalıbı da kavuşum açısı ve bu sebeple nötr durumda. Beklenmedik çok önemli duygusal konular başta olmak üzere insan ilişkilerinde haber alabilirsiniz. Kimisi içim bu müthiş bir sürpriz bir mutluluk olurken kimi için de acı gerçekler gündeme geliyor olabilir. Bu durumun ne şekilde olacağı tamamen haritalara bağlı. Ortak yön şu ki duygusal konularda sürprizlere açık olmak lazım. Makroda kadınların daha fazla ses çıkarması, haklarını savunması gibi eylemler giderek artabilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

13 Haziran 2022 / Merkür İkizler Burcunda: Merkür 13 Haziran 2022’de yönettiği İkizler burcunda geçerken adeta üzerimizdeki ölü toprağını dökmeye başlayacak. Mental ve ruhen çok daha dinamik, hareketli, meraklı ve canlı hissedebiliriz. Özellikle söyleyemediğimiz şeyleri ifade etmek bu dönemde çok daha kolay olacaktır. Merkür 5 Temmuz 2022’ye bu burçta kalacak.

14 Haziran 2022 / Yay Burcunda Dolunay: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

15 Haziran 2022 / Mars-Chiron Kavuşumu: Sakatlanma ve yaralanma riski artar, vücudumuza daha fazla dikkat etmemiz gerekir. Diğer yandan harita iyi açı alıyorsa cerrahi açıdan oldukça iyi bir yerleşimdir. Sadece ani öfke ve tepkilerle insanlar üzerinde kalıcı ruhsal yaralar bırakma riski vardır. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

16 Nisan 2022 / Güneş-Neptün Karesi: yanılgılara açık olabileceğimiz bu dönem, neyin doğru neyin yanlış olduğunu algılamakta zorlanabiliriz. Kandırılmaya ve kandırmaya açıklık söz konusudur, ancak en önemli risk kendimizi kandırma riskidir. Süslü cümleler, ipeksi ifadeler ve abartılmış ajitasyona karşı tetikte durmakta fayda var. Mal varlığımızı da riske atmamamız önemlidir. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

19 Haziran 2022 / Venüs-Satürn Karesi: Duygusal blokajlara son derece açık bir tesir. Gerek karşımızdaki kişilerden istediğimiz yakınlık veya sıcaklığı göremeyebilir ya da bizzat kendimiz duygusal yönümüze daha uzak hissedebiliriz. Bu dönemler tüm insan ilişkilerinde geçici bir soğukluk yaratabilir, koşulları çok zorlamamak ve sürekli iletişim talebinde bulunmamakta fayda vardır. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

20 Haziran 2022 / Merkür-Jüpiter Altmışlığı: Merkür retrosu da gölgesi de sonra erdi. Bu sebeple bu açı kalıbı her türlü ticari girişim, kariyer ve finans odaklı aktivite adına çok güzel destekleri beraber sunmakta. Önemli imza, sunum ve lansman gibi konuları da bu zamanlara denk getirebiliriz. Tek gereken biraz çaba ve disiplin. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

21 Haziran 2022 / Güneş Yengeç Burcunda: Zodyak’ın en empatik ve duygusal üyeleri olan tüm Yengeç burcu okuyucularımın doğum gününü kutlar, şahane bir Güneş Dönüşü ve yeni yaş dilerim :) Nice mutlu yıllara! Güneş 22 Temmuz 2022’ye kadar bu burçta kalacak.

23 Haziran 2022 / Venüs İkizler Burcunda: Venüs 23 Haziran 2022’de İkizler burcunda giriş yapıyor. Aşkta girişken, flörtöz, konuşkan, kendimizi sözlü ve güçlü ifade edebilen bir sürece adım atıyoruz. İlişkilerde zeka ve entelektüel kapasite çok önemlidir; bu konularda uyumsuzluk ileride sıkıntı oluşturabilir. Bu dönem, bir kişiye ömür boyu bağlayıcı söz vermek zor olabilir. İki kişi arasında kalınma ihtimali vardır. Venüs 18 Temmuz 2022’ye kadar bu burçta kalacak.

27 Haziran 2022 / Neptün Durağan Konumda: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

28 Haziran 2022 / Mars-Satürn Altmışlığı: İrade ve kararlılık kullanmak adına ayın en güçlü açılarından biri. Gereken çabayı bir miktar göstersek dahi misliyle katkısını alabilmemiz mümkün. BU Açı kalıbında en önemli kavramlar kararlılık, disiplin, planlı olmak ve cesarettir. İsteklerimizi hayata geçirmek adına adımlarımızı attığımız takdirde giderek daha hızlı yol alabiliriz. Açı kalıbı +-7 gün etkili.

29 Haziran 2022 / Neptün Retrosu Başlıyor: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sağlıklı ve mutlu bir ay dileğiyle,
Merve Çubuktepe