Merve Çubuktepe

Yaz mevsimi resmen başlıyor. Tutulmalar dönemini takiben yılın ikinci yarısına adım atarken daha sakin ve dengeleyici bir gökyüzü ile karşı karşıyayız. 5 Haziran 2023 itibariyle Venüs Aslan burcuna geçerek yaşam enerjimizi yükseltirken, duygusal konularda da çarpıcı sürprizleri beraberinde getirebilir. 11 Haziran 2023’te Merkür İkizler burcuna geçerek iletişim ve haber trafiğini daha da yükseltirken çok daha şeffaf ve net bir sürece geçeceğiz. 17 Haziran 2023’teki İkizler burcundaki yeniay vesilesi ile de saklı bir şey kalmayacak. Son olarak 19 Haziran 2023’te uzun vadeli ve önemli bir etki olan Jüpiter-Satürn altmışlığı kesinleşirken kontrolümüzden çıktığını düşündüğümüz konuları dengeleme ve iyileştirme şansı bulacağız.

4 Haziran 2023 saat 06:41’de 13 derece Yay burcunda bir dolunay gerçekleşti. Dolunay anında Güneş-Mars altmışlığının etkin olması çaba, cesaret ve kararlılıkla ulaşılabilecek yeni ufukların simgesidir. Mars’ın iyicil konumu sebebiyle efor sarfetmek, mücadeleden kaçınmamak sonuçları doğrudan etkileyecektir. Ayrıca hareketlenmek, spora başlamak ve aktif yaşam döngüsü oluşturmak adına da ideal bir etkiye sahiptir.

Dolunay anında Jüpiter, Regulus sabit yıldızı ile paralel konumda. Olumlu ifadesiyle bu durum yatırım veya bilgi yoluyla gelen zaferleri gösterir. Ancak Regulus imtihanlı bir yıldızdır. Bu bağlamda Jüpiter de Plüton ile kare sert açıda olduğu için hafta boyunca özellikle Regulus’un temsil ettiği altın olmak üzere döviz fiyatlarında da şiddetli dalgalanmalar ve piyasa manipülasyonları görülebilir; bu konuda çok dikkatli olmakta fayda var.

Venüs 5 Haziran 2023’te Aslan burcuna geçiş yapıyor. Venüs 9 Ekim 2023’e kadar çok uzun bir süre Aslan burcunda kalacak çünkü Venüs 22 Temmuz-4 Eylül 2023 arasında bu burçta retro hareketini gerçekleştirecek. Venüs Aslan retrosu şimdilik gündemimiz değil ancak vakti geldiğinde bol bol konuşacağız, zira kritik bir etki.

Venüs Aslan transitleri imaj değişimleri, ayrılık acılarını atlatmak, hayatın tadını tekrar çıkarmaya başlamak gibi konular için idealdir. Zaman zaman gösteriş, iddialaşma ve rekabet isteğimiz artabilir. Gölge yönüyle aşırı harcama, beğeni bağımlılığı, mutluluğu dış dünyaya ispat etme isteği görülebilir. Bu transitin asıl yönü vur patlasın çal oynasın dedirtmesi ve içimizdeki eğlenceli yönü de dışarı çıkarmasıdır. Bu yüzden içe kapanmak yerine sosyalleşmek enerjimizi bu ay ekstra canlandıracaktır. Ayrıca retro gelmeden imaj değişimi, bakım, spora başlama gibi konular için de harika bir etkidir.

11 Haziran 2023’te Merkür İkizler burcuna geçiş yapacak. Mental ve ruhen çok daha dinamik, hareketli, meraklı ve canlı hissedebiliriz. Özellikle söyleyemediğimiz şeyleri ifade etmek bu dönemde çok daha kolay olacaktır. Transit zihinsel aktivitenin artması, iletişim kanalların açılması ve herkesin eteğindeki taşları dökmesi adına doğrudan alakalı önemli bir tetikleyici olarak karşımıza çıkacak. Ayrıca bu süreç yeni bir şeyler öğrenmek, eğitime başlamak, ticari girişimlere adım atmak adına da idealdir. Merkür 27 Haziran 2023’e kadar bu burçta kalacak.

11 Haziran 2023’te Plüton Oğlak burcuna geçiş yapıyor. Plüton Kova burcundaki kısa yolculuğu sonrası geçici olarak Oğlak burcuna dönüyor. “Hep aynı nakarat” hissini alabiliriz bu süreçte. Zira eski köhne ve sıkıcı olan şeyler tekrar hortlamış gibi gelebilir, hatta öyle olacak. Ancak köhne ve miadı dolanlar ne kadar kazık çakmak istese de zamanın ruhu durmayacak ve bir yerde değişim gelecek. Plüton Oğlak süreci de bu evrenin son adımı diyebiliriz. Global ölçekte koltuklarına yapışmış kimseyi düşünmeyen sadece güç peşinde koşan tüm gözü dönmüş kapitalistlerin son danslarını izliyoruz aslında. En bitmez görünen şeyler bile zamanın karşısında çaresiz kalır. Plüton 13 Ekim 2023’e kadar retro konumda kalacak.

16-18 Haziran 2023’te Satürn durağan konuma geçecek, 16 Haziran-5 Kasım 2023 arasında retro ve durağan hareketini gerçekleştirecek. Satürn Balık burcunda 7-0 derece arasında gerileyecek, bir nevi başa dönüyor diyebiliriz. Bu evrede Satürn inançlar, hayaller, illüzyonlar ve kaçtığımız temalara dair karşımıza daha fazla sınayan temaları ortaya koyabilir. İnandıklarımızı ve ideallerimizi sert bir şekilde gözden geçirip yeniden şekillendirmemiz gerekebilir. Bu evre aynı zamanda su taşkınları, yağış ve doğa olaylarında dengesizlikler de oluşturabilir.

18 Haziran 2023’te saat 07:36’da 26 derece İkizler burcunda bir yeniay gerçekleşecek. Bu yeniay kafa karıştıran ve yanılgılara açık bir doğada. Yeniay an haritasında on ikinci evde gerçekleşiyor, üstelik Güneş ve Ay, Neptün ile kare sert açıda. Eğer kendimizi bile bile bir hayale kaptırdıysak sert bir yüzleşme gündeme gelebilir. Çevremizdeki koşullar ve hayatın gerçeklerinden kaçmaya çalışarak yanlış seçimler yapmanın da muhakkak bir bedeli vardır. Aynı zamanda yeniay döneminde ketum olmak ve dedikodudan uzak durmakta fayda var zira konular çok hızla başkalarına taşınabilir, sırlar dökülebilir. Bilgi kirliliğine karşı da çok dikkat etmek gerek bu süreçte.

Yeniay anında etkili Juno sağlam ilişkiler açısından hayırlı başlangıçlar vaat edebilir, ancak aldatan ve bir şeyler saklayanları açıkçası bu dönemde kötü sürprizler bekliyor zira hiçbir şeyin saklı kalmayacağı bir döneme adım atıyoruz.

21 Haziran 2023’te Güneş Yengeç burcuna geçecek. Yaz gün dönümüne adım atıyoruz, en uzun gündüzü yaşayacağız. Döngü yenilikler ve umut getirsin, tüm Yengeçlerin doğum günü kutlu olsun; yeni yaşınız ve Güneş dönüşünüzün güzelliklerle geçmesi dileğiyle. Güneş 23 Temmuz 2023’e kadar bu burçta kalacak.

27 Haziran 2023’te Merkür Yengeç burcuna geçecek. Merkür’ün en şairane ve duygusal formunu deneyimleyeceğiz. Bu dönemlerde romantizm, şiirsellik ve duyguların dışa vurumu artar. Daha nostaljik düşünüp geçmişi yad edebilir, daha fazla eski dostlarımızla bir araya gelebiliriz. Sadece ajitasyon, duygu sömürüsü ve geçmişe saplanma gibi konularda dikkatli olmak gerekli. Merkür 11 Temmuz 2023’e kadar bu burçta kalacak.

Haziran ayının öne çıkan astrolojik etkileşimleri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

2 Haziran 2023 / Jüpiter-KAD Kavuşumu: Büyük İyicil Jüpiter’in hayırlı kuzey Ay Düğümü ile kavuşumu iyileşme ve toparlanma konusunda destekleyicidir. Özellikle de Boğa burcunda gerçekleşen bu kavuşum doğa ile bütünleşmenin faydalarını da bize hatırlatır. Bir şeyleri güçlendirmek, güzelleştirmek ve yatırımlar adına da olumludur. Açı kalıbı +-7 gün etkili.

3 Haziran 2023 / Venüs-Neptün Üçgeni: Bu açı kalıbı romantizm ve ilham doludur. Özellikle barışma, kavuşma, duyguların dile gelmesi ve şefkatin artması konusunda destekleyicidir. Bir süredir içiniz çekilmiş gibi hissediyorsanız yenilik ve güzellikler için aradığınız ilhamı bulmanız mümkündür. Affetmek ve yardımlaşmak da bu açı kalıbının tesirinin daha da etkili olmasını sağlar. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

4 Haziran 2023 / Yay Burcunda Dolunay: Açıklaması ilk bölümde verilmiştir.

4 Haziran 2023 / Merkür-Uranüs Kavuşumu: Sansasyonel haberler duyabilir ve bakış açımızı aniden değiştiren koşullarla karşılaşabiliriz. Karar değişimleri gündeme gelebilir. Orijinal, teknolojik veya bilimsel açıdan gelişim gösterilebilecek eğitimler, kitaplar, programlar ilgimizi çekebilir. Uçuk, fevri ve provokatif davranışlara karşı tetikte olmakta fayda vardır. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

5 Haziran 2023 / Venüs Aslan Burcunda: Açıklaması ilk bölümde verilmiştir.

5 Haziran 2023 / Venüs-Plüton Karşıtı: Aşkta kılıçların çekildiği, sert açı kalıplarının da etkisiyle duygularda patlamaların yaşanabileceği bir dönem. Kıskançlık, sahiplenme, hırs gibi konular ön plana çıkabilir. Öfkemizi kontrol edemezsek haklıyken haksız duruma düşebiliriz. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

10 Haziran 2023 / Merkür-Neptün Altmışlığı: Bu iyicil açı kalıbı içimizdeki yaratıcılığı dışarı vururken aynı zamanda hayatımıza keyifli sürprizleri de getirebilir. Bir konuda görünür olmak takdir ve ilgi toplamak adına da destekleyicidir. Bedensel hareketlilik, farklı şeyleri denemek ve ezber bozmak adına iyicil etkiler içerir. Bazen ters elle kulağı tutmak bize çok şey getirebilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

10 Haziran 2023 / Güneş-Chiron Altmışlığı: Açı kalıbı ruhsal ve bedensel iyileşmeyi destekleyen bir tesire sahip. Yaralandığımız konularda iyileşme, rahatsızlıkların hafiflemesi gibi konular söz konusu olabilir. Her türlü tıbbi tedavi ve ruhsal çalışma için idea bir etkidir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

11 Haziran 2023 / Plüton Oğlak Burcunda Retro: Açıklaması ilk bölümde verilmiştir.

11 Haziran 2023 / Merkür-Plüton Üçgeni: Düşüncelerimizi etkileyici bir şekilde ifade etmek, hakkımızı savunmak, istediğimizi almak ve daha derin anlamlar bulmak adına harika bir tesir. Bu açı kalıbı tüm önemli görüşme, imza ve başvuru gibi konular için de çok uygundur. Tutkumuzun peşinden gitmek bize yeni bir kariyer ve hayat yolu çizebilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

11 Haziran 2023 / Venüs-Jüpiter Karesi: Bu açı kalıbı aşırı harcama, israf, hatalı yatırım kararlarına açıktır. Har vurup harman savurmaktan kaçınmalıyız. Ani dolduruşa gelmemeli ve bütçemizin durumu ile çelişmemeliyiz. Finansal risklerden kaçınmak kritik önem taşıyor. Aşırı yeme içme ve illüzyon boyutunda olumlama hali görülebilir, dikkat. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

11 Haziran 2023 / Merkür İkizler Burcunda: Açıklaması ilk bölümde verilmiştir.

15 Haziran 2023 / Merkür-Satürn Karesi: Fikir ayrılıkları doğabilir veya düşüncelerimizi yansıtmadan içimize gömebiliriz. Kayıpları ve negatifliği içeren haberler alabiliriz. İçsel ve zihinsel baskı ve huzurluk hissi ortaya çıkabilir. Fikir ve eylemlerimiz blokajlarla karşılabilir veya kabul ettirmek için ekstra mücadele gerekebilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

16 Haziran 2023 / Satürn Durağan Konumda: Açıklaması ilk bölümde verilmiştir.

17 Haziran 2023 / Merkür-Venüs Altmışlığı: Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır etkisi. Bir şeyleri başarmak, çözmek istiyorsak zekamızı ve aynı zamanda diplomasiyi kullanmamız önemli olacak. Bir şeyleri severek öğrenmek, geliştirmek için harika bir etkidir, aynı zamanda küslük ve soğuklukları gidermek adına destekleyicidir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

18 Haziran 2023 / Satürn Retrosu Başlıyor: Açıklaması ilk bölümde verilmiştir.

18 Haziran 2023 / İkizler Burcunda Yeniay: Açıklaması ilk bölümde verilmiştir.

19 Haziran 2023 / Güneş-Neptün Karesi: Bu açı kalıbı dalgınlık, kandırılma, kendi kendini kandırma gibi etkileri beraberinde getirebilir. Bir konuya konsantre olmakta zorlanabilir, hayal aleminde kaybolabiliriz. Su kazalarına dikkat. Dolandırıcılık konularına karşın tetikte olunmalı. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

19 Haziran 2023 / Jüpiter-Satürn Altmışlığı: Bu önemli açı kalıbı uzun vadeli bir etkidir. Yılın ilk yarısındaki sert tesirlerden sonra iki büyük gezegenin uyumlu beraberliği dengeleme etkisini de beraberinde getiriyor. Nerede ne yapmamız gerektiğine karar vererek süreçleri kontrol altına alabiliriz. Ya hep ya hiç yaklaşımlarından çıkıp daha tarafsız ve orta bir noktaya varmak mümkündür. Transit biraz çaba gösterildiği ve o konuda bir sistem kurulduğu takdirde beklediğimizden de fazla verim ve olumlu gelişmeler vaat eder. Bu yerleşim doğru hesaplanmış yatırım süreçleri konusunda da avantaj getirir. Açı kalıbı +-20 gün etkili.

21 Haziran 2023 / Merkür-Mars Altmışlığı: Öğrenme ve öğretme isteği, kişisel gelişime yönelme, ufku genişletme, sosyalleşme arzusu ve ticarette başarı getirecek fikirlere sahip olmayı gösteren bir açı kalıbı. Tek yapmamız gereken biraz çaba göstermek. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

21 Haziran 2023 / Güneş Yengeç Burcunda: Açıklaması ilk bölümde verilmiştir.

22 Haziran 2023 / Merkür-Chiron Altmışlığı: Sözcüklerin gücüyle iyileşme sağlamak mümkündür. Ruhu arındıran konuşmalar yapılabilir, sorunlara çözüm bulunup uzlaşma sağlanabilir. Bu açı kalıbı bize çözümün susmanın veya sineye çekmenin değil düşünerek ve konuşarak bulunacağını gösterir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

23 Haziran 2023 / Mars-Chiron Üçgeni: Hareket enerjisini kullanarak kendimizi iyileştirebiliriz. Spora başlamak, ilk seferde olumlu sonuçlanmamış bir cerrahi müdahaleyi tekrar etmek gibi durumlar adına açı kalıbı değerlendirilebilir. Ruhsal yaralarımızı ancak cesaret ve eylemle iyileştirebiliriz. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

26 Haziran 2023 / Merkür-Neptün Karesi: Açı kalıbı aldanma, aldatılma, kandırılma, kendini yanıltıma gibi sayısız konuya ev sahipliği yapabilen bu açı kalıbı gözümüzün açık olması gerektiğine işaret eder. İnsan en kolay kendini kandırır, bu yüzden acı da olsa gerçekleri her daim rasyonel bir şekilde ele almalı, duygu sömürüsü veya laf kalabalığı yapan kişilere prim vermemeliyiz. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

26 Haziran 2023 / Mars-Uranüs Karesi: Bu açı olayları iyice öngörülemez ve kaotik yapmakta. Planlar alt üst olabilir, ani gelişmeler bireysel ve makro gündemi sarsabilir. Öfke kontrolünü iyi sağlamak çok önemli olacak, bir anlık gafletlerle bir çuval inciri berbat etme riski var. Bin düşünüp bir söylememiz, eyleme geçmemizde fayda var. Açı kalıbı +-7 gün etkili.

27 Haziran 2023 / Merkür Yengeç Burcunda: Açıklaması ilk bölümde verilmiştir.

29 Haziran 2023 / Venüs-Chiron Üçgeni: Kalp kırıklıklarına iyileşme gelebilir, barışma ve uzlaşma gündeme gelebilir. Bu açı kalıbı saf sevginin iyileştirici gücünü simgeler. Aynı zamanda bereketi paylaşmak, kendimizden zor durumda olan kişilere yardım olmakta fayda vardır. Zira güzellikler paylaştıkça büyür. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

30 Haziran 2023 / Merkür-Satürn Üçgeni: Bu açı odaklanma ve ciddiyeti temsil eder. Mantıklı ve akılcı yaklaşımlarda bulunanların zorlu süreçlerde zarar görmeden kendi yoluna bakacağı hatta avantajlı olabileceğinin vurgusunu yapmaktadır. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu ve sağlıklı bir ay dileğiyle,
Merve Çubuktepe