Merve Çubuktepe

Yaza adım atıyoruz, Haziran ayı diğer aylardan çok daha süratli bir doğaya sahip. Zira ayın özellikle ilk yarısında gökyüzünde İkizler burcundaki yoğunluk oldukça fazla olacak. Bu sebeple bir anda önümüze hızlı gelişmeler, yeni yüzler ve bolca iletişim trafiği çıkabilir. Bir şeyleri öğrenme, keşfetme, merak duygusu ve hatta dedikodu isteği de artacaktır. :) İlk yarıda Venüs İkizler burcunda ve karmaşık açılara sahip olduğu için ilişkiler konusunda belirsizlik olabilir. Ancak 17 Haziran 2024 itibariyle Venüs Yengeç burcuna geçerken ikili ilişkilerde netlik, denge ve aidiyet motifleri yeşermeye başlayacak. Ayın sonlarına geldiğimizde aynı gün Merkür Yengeç burcuna geçerken duygusal ve kalbi ruh halini arttırırken, 22 Haziran 2024’te Oğlak dolunayı ile ayın kapanışı gerçekleştireceğiz. Özetle bu ay başta çok uçucu ve karmaşık görünse de aradığımız cevapları bulmak adına ikinci yarısı önemli fırsatlar sunuyor. Unutmayalım ki bir odayı bile düzenlemeden önce eşyaları yerinden kaldırırız ve bu da bir dağınıklık yaratır. Fazla ya da eski olanlar atılır, temizlenmesi gerekenler temizlenir ve tekrar temiz ve huzurlu bir odaya kavuşuruz. Zihinsel düzlemde de yaşacaklarımız aynen bu şekilde. Son olarak 20 Haziran 2024’te Yaz Gün dönümünü kutlayacağız, en uzun gündüz ve ışıkları yolunuzu aydınlatsın, ruh ve kalbinize umut versin!

Haziran ayına son derece güçlü majör bir açı kalıbıyla başlıyoruz. 3 Haziran 2024’te Jüpiter-Plüton üçgeni kesinleşecek. Bu açı kalıbı son derece önemli ve uzun vadeli bir tesire sahip. Yaşamlarımızda derin dönüşüm ve büyüme fırsatlarını simgeleyen güçlü ve olumlu etkiler içeriyor. Açı kalıbının en önemli özelliği bireyin kişisel gücünü keşfederek kişisel düzlemde hayırlı ve önemli değişimler gerçekleştirmesine olanak tanımasıdır.

Kariyer ve finansal alanlarda başarıların elde edilmesi, zenginlik ve bolluk artışı söz konusu olabilir. Özellikle bireysel harita iyi etkiler alıyorsa kişi kariyer ve hayat yolu hedeflerine ulaşma konusunda daha hırslı ve kararlı hale gelerek iş hayatında önemli ilerlemeler kaydedebilir. En önemlisi de artan stratejik düşünme yeteneği ile uzun vadeli planlar yapma ve bu planları başarıyla uygulama kapasitesi artar.

Bu açının ruhsal ve düşünsel düzlemde de önemli bir yeri vardır. Hayata ve evrene dair daha derin bir anlayış geliştiren birey ruhsal pratiklerle daha derin ve anlamlı deneyimler yaşayabilir. Bu süreçte kişinin ruhsal dönüşümü hızlanır ve daha geniş bir perspektiften yaşamı değerlendirme yetisi kazanır. Gölge yönlerimiz ve korkularımızla sağlıklı bir şekilde yüzleşerek çok daha güçlü bir hale gelebiliriz. Açı kalıbı +-20 gün etkili.

Ayın hemen başında Merkür yönettiği ve güçlü olduğu bir pozisyona geçiyor, Boğa burcundaki durağanlığından kurtuluyor. 3 Haziran 2024’te Merkür İkizler burcuna geçiş yapacak. Mental ve ruhen çok daha dinamik, hareketli, meraklı ve canlı hissedebiliriz. Özellikle söyleyemediğimiz şeyleri ifade etmek bu dönemde çok daha kolay olacaktır. Transit zihinsel aktivitenin artması, iletişim kanalların açılması ve herkesin eteğindeki taşları dökmesi adına doğrudan alakalı önemli bir tetikleyici olarak karşımıza çıkacak. Ayrıca bu süreç yeni bir şeyler öğrenmek, eğitime başlamak, ticari girişimlere adım atmak adına da idealdir. Merkür 17 Haziran 2024’e kadar bu burçta kalacak.

Haziran ayının ilk önemli gökyüzü olayına gelirsek eğer, son derece süratli bir tesir bizleri beklemekte. 6 Haziran 2024 saat 15:37’de 16 derece İkizler burcunda bir yeniay meydana gelecek. Yeniay anında Güneş ve Ay ikilisine tam kavuşumla Venüs eşlik ediyor. Ayrıca Merkür ve Jüpiter ikilisi de İkizler burcunda ayrı bir kavuşum içerisinde. Yani tam beş gezegen İkizler burcunda. İletişim, düşünce ve ticari trafik had safhada. Bu yeniay donmuş olan iletişim kanallarını canlandırabilir, işleri hızlandırabilir ve bir süredir donuk veya ilhamsız hissediyorsanız tekrar mental ilham, sürat ve merak duygusunu hissedebilirsiniz.

Yeniay anında Ay ve Güneş’e eşlik eden Rigel yıldızı eğitim ve öğrenme ile doğrudan alakalıdır. Bu bağlamda bir şeyleri öğrenmek, eğitim almak veya bir konuda ustalaştıysanız bilgiyi paylaşmanın tam zamanıdır. Sosyal medya aktiviteleri, tez ve ödev teslimleri, başvurular ve önemli imzalar adına özellikle yeniaydan sonraki üçüncü gün yani Hilal fazı 9-12 Haziran arası ekstra güçlü ve hayırlı olacaktır, bu zaman dilimlerini önemli işleriniz için kullanabilirsiniz.

Gölge yönüyle ise Satürn, Ay-Güneş-Venüs üçlüsüne kare sert açı yapıyor. Yani fikir ve isteklerimiz yoğun bir şekilde açığa çıkabilir, ancak zaman zaman onaylanma ve özgüven konusunda tereddütlerimiz olabilir. Bir işi iyice öğrenip ustalaşmadan ahkam kesmek ters tepebilir. Veya duygusal konularda kendi korku ve özgüven dalgalanmalarımız insan ilişkilerine yansıyabilir. Yeniay haritasında hava elementi çok yüksek olduğu için her olaya tamamen analitik, rasyonel ve tarafsız yaklaşmamız çok önemli; zira duygusal zaaflar bizi hataya ve yanlış anlaşılmalara götürebilir.

Sürat artmış olsa da bir miktar tempo düşürüyoruz, zira Mars yönettiği ve zıpkın gibi, bazen de fazla hararetli olduğu Koç burcundan çıkıyor. 9 Haziran 2024’te Mars Boğa burcuna geçecek. Zaman zaman ne yapmak istediğimiz konusunda kararsızlık yaşayabiliriz. Mars Boğa burcunda ağır ve kararlı adımlar atmanın sembolüdür. Ancak bu burçta zararlı konumda olduğundan ötürü zorlanır. Bu sebeple bazen hareketsiz kalabilir, eyleme geçme konusunda tıkanmış hissedebiliriz. En önemlisi konfor alanından çıkma ve idareten de olsa elimizdekini kaybetme korkusu bizi hareketsizliğe sürükleyebilir. Bu sebeple biraz daha cesur ve inisiyatif odaklı olmak fayda sağlayacaktır. Mars 20 Temmuz 2024’e kadar bu burçta seyahat edecek.

Gelelim Haziran ayının en duygusal etkisine… Venüs 17 Haziran 2024’te Yengeç burcunda giriş yapıyor. Venüs bu burçta huzurlu ve uyumludur. Venüs İkizler’in flörtöz enerjisinden daha sevecen, aidiyet ve bağlılık odaklı bir forma geçiyoruz. İçimizdeki anaç veya babacan duygular artabilir. Diğer taraftan sert etki alıyorsanız daha alıngan, mızmız ve sürekli biri benimle ilgilensin moduna geçebilirsiniz. Bu kısma biraz dikkat etmekte fayda var. Venüs Yengeç dönemleri genelde daha uzun soluklu ilişkilere müsait ilişkiler için uygun bir zamandır. Sağlıklı ilişkilerde aile kurma, evlenme veya çocuk sahibi olma arzusu yükselir. Venüs 11 Temmuz 2024’e kadar bu burçta kalacak.

Ayın ilk yarısı dinamik, analitik ve duygudan bir miktar uzaktı, ancak Venüs’ten sonra Merkür de burç değiştirerek duygusal enerjiyi yükseltiyor. 17 Haziran 2024’te Merkür Yengeç burcuna geçecek. Merkür’ün en şairane ve duygusal formunu deneyimleyeceğiz. Bu dönemlerde romantizm, şiirsellik ve duyguların dışa vurumu artar. Daha nostaljik düşünüp geçmişi yad edebilir, daha fazla eski dostlarımızla bir araya gelebiliriz. Sadece ajitasyon, duygu sömürüsü ve geçmişe saplanma gibi konularda dikkatli olmak gerekli. Merkür 2 Temmuz 2024’e kadar bu burçta kalacak.

Gökyüzündeki Yengeç burcu motiflerinin en yoğun olduğu döneme adım atıyoruz. 20 Haziran 2024’te Güneş Yengeç burcuna geçecek. Yaz gün dönümüne adım atıyoruz, en uzun gündüzü yaşayacağız. Döngü yenilikler ve umut getirsin, tüm Yengeçlerin doğum günü kutlu olsun; yeni yaşınız ve Güneş dönüşünüzün güzelliklerle geçmesi dileğiyle. Güneş 22 Temmuz 2024’e kadar bu burçta kalacak.

Ve gelelim Haziran ayının kapanışına… 22 Haziran 2024 saat 04:07’de 1 derece Oğlak burcunda bir dolunay gerçekleşecek. Kariyer ve hayat yolu başta olmak üzere hayat yolumuzda önemli değişimlerin söz konusu olabileceği bir dönemdeyiz. Yeni bir iş fırsatı, terfi veya daha fazla sorumluluk alma gibi durumlar gündeme gelebilir. Bu süreçte kariyer planlarımızı ve hayat rotamızı gözden geçirerek, daha ileriye doğru adımlar atmamız mümkün olabilir. Bu süreçte özellikle ailevi ve ilişki odaklı blokajları çözümlemek isteyebiliriz. Kendi isteklerimiz ve bize “dayatılanlar” arasında ayrışma yapmamız gerekebilir. Dolunaya eşlik eden Ay-Neptün karesi zaman zaman ikilemlerde kalabileceğimizi gösteriyor. Burada vicdan azabı duymak ile manipüle edilmek arasındaki ince çizgiyi görmek önemli. Karşımızdaki kişi gerçekten iyiliğimizi mi istiyor, yoksa kendi alıştığı düzen bozulacak diye yeni fikir ve isteklerimize direnç gösteriyor; bunu ayrıştırmamız çok önemli olacak.

Bu dolunay dönemi aynı zamanda olgunluk ve sorumluluk sahibi olmanın önemlini güçlü bir şekilde vurgulamakta. Hayatı daha bilinçli ve verimli bir şekilde yönetmek, çekindiğimiz veya üşendiğimiz konuları ele almanın tam zamanıdır. Önemli projelere odaklanmak, uzun vadeli hedeflerimizi gözden geçirmek ve geleceğimize yönelik planlar yapmak için önemli bir eşikteyiz. Sadece dolunay iş hayat ve özel hayat dengesinde dalgalanma yaratabilir, orta yolu tutturmakta fayda var. Dolunay +-7 gün etkili.

Haziran ayının öne çıkan astrolojik gelişmeleri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

3 Haziran 2024 / Merkür-Neptün Altmışlığı: Bu açı kalıbı yaratıcılık ve ilham getiren bir etkidir. Zihnin sınırları genişlerken kişinin üretme ve hayal etme kapasitesi artar. Yazmak, ruhsal çalışmalar gibi konular için güzel tesirler yaratır, hislere hitap ederek insanları etkilemek ve orta yolu bulmak mümkündür. Açı kalıbı +- 3 gün etkili.

4 Haziran 2024 / Merkür-Plüton Üçgeni: Düşüncelerimizi etkileyici bir şekilde ifade etmek, hakkımızı savunmak, istediğimizi almak ve daha derin anlamlar bulmak adına harika bir tesir. Bu açı kalıbı tüm önemli görüşme, imza ve başvuru gibi konular için de çok uygundur. Tutkumuzun peşinden gitmek bize yeni bir kariyer ve hayat yolu çizebilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

4 Haziran 2024 / Merkür-Jüpiter Kavuşumu: Ticari anlamda son derece etkili bir açı kalıbı. Her türlü finansal işlem, iş kurma, yatırım, alım satım gibi konular adına destekleyici. Özellikle online yatırım ve dijital paralar gibi konularda avantaj getirebilir. Bir eğitime katılmak, tez, roman yazmak gibi konular adına da harika bir etkileşim. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

4 Haziran 2024 / Güneş-Venüs Kavuşumu: Duygusal, canlı ve çekici bir etkileşim. Ay boyunca süren Venüs tesiri bu açıyla devam ediyor. Kalbi boş olanlar için çekim ve flört gündeme gelebilir. Diğer yandan imaj değiştirmek, bakım ve estetik işlemleri için de güzel bir açı kalıbı. Sadece bir miktar alışveriş çılgınlığı ve gereksiz harcama yaptırabilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

6 Haziran 2024 / İkizler Burcunda Yeniay: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

8 Haziran 2024 / Venüs-Satürn Karesi: Venüs-Satürn karesi kesinleşecek. Duyguları ifade etmekte zorlanabilir, çevremize mesafe koymak isteyebiliriz. Aynı durum karşımızdaki kişiler için de söz konusu olabilir. İstediğimiz ilgi ve şefkati göremiyorsak ısrar etmek daha da ters tepebilir. Bu sebeple neden istediğimiz ilgiyi göremediğimizin sebebine odaklanmak daha doğru bir eylem olabilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

9 Haziran 2024 / Mars Boğa Burcunda: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

9 Haziran 2024/ Güneş-Satürn Karesi: Otorite figürleri ve yaşça büyük kişilerle çatışmaya açıklık görülebilir ve reddedilmiş gibi hissedebiliriz. Özgüven dalgalanmaları olabilir ve onay ihtiyacımız artabilir. Sınırları çok zorlamamak ve ısrarcılıktan kaçınmakta fayda vardır. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

11 Haziran 2024 / Venüs-Chiron Altmışlığı: Duygusal ve ruhsal konularda şifalanma getirebilen bu açı özellikle birey veya taraflar adım attığında kalbi yaralanmaları dengeleyebilir; barışma, uzlaşma ve ortak paydada buluşmak söz konusu olabilir. Öfke yerine anlayış, empati ve şefkat çok şeyi değiştirebilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

11 Haziran 2024 / Mars-Plüton Karesi: Makro düzlemde bu açı kazalar, patlamalar, terör olayları ve yangınlarla alakalıdır. Trafikte, günlük hayatta güvenliğimize daha fazla dikkat etmemiz gerekebilir. Ani öfke, krizleri, cinnet gibi davranışlara, suç olaylarına açıklık oluşturur. Bu açı dipte uyuyan bastırılmış bir duyguyu aniden tetikleyebilir, sonradan yaptıklarımızdan pişman olabiliriz, dikkat. Açı kalıbı +-7 gün etkili.

12 Haziran 2024 / Merkür-Satürn Karesi: İletişimde blokajların ortaya çıkabileceği bir dönemdir. İfade etmek istediğimiz düşünceleri doğru ve net bir şekilde ifade etmek için daha fazla çaba sarf etmemiz gerekebilir. İletişimde yaşanan gecikmeler, aksamalar veya yanlış anlamalar olabilir. Bu dönemde ayrıca düşüncelerimizi sorgulama ve eleştirel bir bakış açısıyla değerlendirme eğiliminde olabiliriz. Bu da zaman zaman zihinsel yorgunluğa veya aşırı düşünmeye neden olabilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

13 Haziran 2024 / Güneş-Chiron Altmışlığı: Açı kalıbı ruhsal ve bedensel iyileşmeyi destekleyen bir tesire sahip. Yaralandığımız konularda iyileşme, rahatsızlıkların hafiflemesi gibi konular söz konusu olabilir. Her türlü tıbbi tedavi ve ruhsal çalışma için idea bir etkidir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

14 Haziran 2024 / Merkür-Chiron Altmışlığı: Sözcüklerin gücüyle iyileşme sağlamak mümkündür. Ruhu arındıran konuşmalar yapılabilir, sorunlara çözüm bulunup uzlaşma sağlanabilir. Bu açı kalıbı bize çözümün susmanın veya sineye çekmenin değil düşünerek ve konuşarak bulunacağını gösterir. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Açı kalıbı +- 3 gün etkili.

14 Haziran 2024 / Güneş-Merkür Kavuşumu: Bu açı kalıbı ruhsal açıdan güçlü ve yoğundur. İçimizdeki ruhani yöne dönmek, kendimizle bütünleşmek ve ilhamı bulmak adına destekleyici bir tesir. Sanatsal ve ruhsal yeteneklerimiz güçlenebilir. Bu konulardaki tüm çalışmalar için çok uygundur. Hayır işi yapmak bereketi çoğaltırken negatif karmayı temizleyebilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

17 Haziran 2024 / Venüs-Neptün Karesi: Bu açı özellikle düş kırıklıkları ve beklentilerin karşılanmaması ile ilgilidir. Merkür retrosu ile de birleşince duygusal kaosa açıktır. İlişkiler konusunda ani ve net kararlar vermemekte fayda vardır. Aşırı ve temeli olmayan beklentiler düş kırıklığı ile sonuçlanabileceği için gerçekçi olmak önemlidir. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

17 Haziran 2024 / Venüs Yengeç Burcunda: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

17 Haziran 2024 / Merkür-Neptün Karesi: Bu açı kalıbı çarpıtılan ifadeler, saklanan gerçekler, aldanma ve aldatma duygusu ile ilişkilidir. Her söylenen veya her gördüğümüz doğru olmayabilir. Önemli konularda birden fazla kişinin fikrini almakta fayda var. Dalgınlık, konsantrasyon ve uyku bozuklukları görülebilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

17 Haziran 2024 / Merkür Yengeç Burcunda: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

17 Haziran 2024 / Merkür-Venüs Kavuşumu: Açının etkisiyle iletişim becerilerimiz ve sosyal etkileşimlerimiz artar. İnsanlarla daha kolay bir şekilde bağlantı kurabilir, duygusal olarak anlaşılabiliriz. İlişkilerimizde daha yumuşak bir dil kullanarak sevdiklerimize duygusal destek verebiliriz. Bu dönemde, sevdiklerimizle daha samimi ve içten bir iletişim kurmamız mümkündür. Bu enerjiyi kullanarak ilişkilerimizi derinleştirebilir ve keyif aldığımız şeylere odaklanabiliriz. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

20 Haziran 2024 / Güneş-Neptün Karesi: Bu açı kalıbı dalgınlık, kandırılma, kendi kendini kandırma gibi etkileri beraberinde getirebilir. Bir konuya konsantre olmakta zorlanabilir, hayal aleminde kaybolabiliriz. Su kazalarına dikkat. Dolandırıcılık konularına karşın tetikte olunmalı. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

20 Haziran 2024 / Güneş Yengeç Burcunda: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

21 Haziran 2024 / Merkür-Mars Altmışlığı: Öğrenme ve öğretme isteği, kişisel gelişime yönelme, ufku genişletme, sosyalleşme arzusu ve ticarette başarı getirecek fikirlere sahip olmayı gösteren bir açı kalıbı. Tek yapmamız gereken biraz çaba göstermek. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

22 Haziran 2024 / Oğlak Burcunda Dolunay: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

26 Haziran 2024 / Merkür-Satürn Üçgeni: Bu açı odaklanma ve ciddiyeti temsil eder. Mantıklı ve akılcı yaklaşımlarda bulunanlar kazanacaktır. Kendimizi gerçekçi ve ciddi düşünceler içinde bulabiliriz. Olgunlaştırıcı bir etkidir. Devlet bağlantılı, resmiyet içeren işleri halletmek için de kullanılabilir. Odaklanma, bir konuyu ciddiyet ve başarıyla tamamlamak; imza, önemli görüşme ve başvurular için destekleyicidir. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

29 Haziran 2024 / Venüs-Mars Altmışlığı: İkili ilişkilerde dengeyi bulma ve sorunları çözme şansı söz konusu. Temeli güçlü ilişkilerde problemler masaya yatırılıp geride bırakılması konusunda önemli bir adım atılabilir. Sevdiğimiz bir işe emek verip odaklanırsak kalıcı ve hayırlı sonuçlar alabiliriz. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

30 Haziran 2024 / Merkür-Uranüs Altmışlığı: Yaratıcılığı körükleyerek zihinsel aktiviteyi arttıran bu açı kalıbı her türlü iş başvurusu, iş kurma, mülakat, önemli sunum ve toplantılar için ideal. Yeni bir eğitime başlamak adına da harika bir etkileşim. Sorunlara hızla ve yaratıcı bir şekilde çözüm bulunabilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

Haziran 2024 Ay Fazı Takvimi:
30 Mayıs 2024 20:12 – 3 Haziran 2024 05:34: Son Dördün
3 Haziran 05:55 – 6 Haziran 15:37: Balzamik Ay
6 Haziran 15:37 – 10 Haziran 07:33: Yeniay
10 Haziran 07:33 – 14 Haziran 08:18: Hilal
14 Haziran 08:18 – 18 Haziran 10:14: İlk Dördün
18 Haziran 10:14 – 22 Haziran 04:07: Büyüyen Ay
22 Haziran 04:07 – 25 Haziran 15:14: Dolunay
25 Haziran 15:14 – 29 Haziran 00:53: Küçülen Ay
29 Haziran 00:53 – 2 Temmuz 11:48: Son Dördün

Haziran 2024 Ay Boşlukta Takvimi:
1 Haziran 2024 05:55 – 1 Haziran 2024 06:29: Ay Balık
3 Haziran 2024 01:04 – 3 Haziran 2024 08:56: Ay Koç
5 Haziran 2024 11:10 – 5 Haziran 2024 11:37: Ay Boğa
7 Haziran 2024 15:16 – 7 Haziran 2024 15:42: Ay İkizler
9 Haziran 2024 22:06 – 9 Haziran 2024 22:29: Ay Yengeç
11 Haziran 2024 22:17 – 12 Haziran 2024 08:39: Ay Aslan
14 Haziran 2024 20:54 – 14 Haziran 2024 21:13: Ay Başak
17 Haziran 2024 09:21 – 17 Haziran 2024 09:39: Ay Terazi
19 Haziran 2024 19:20 – 19 Haziran 2024 19:32: Ay Akrep
22 Haziran 2024 01:59 – 22 Haziran 2024 02:09: Ay Yay
24 Haziran 2024 06:06 – 24 Haziran 06:15: Ay Oğlak
26 Haziran 2024 01:30 – 26 Haziran 09:08: Ay Kova
28 Haziran 2024 11:45 – 28 Haziran 11:53: Ay Balık
30 Haziran 2024 07:57 – 30 Haziran 15:01: Ay Koç

Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İlham ve umut dolu bir ay dileğiyle,
Merve Çubuktepe