Merve Çubuktepe

Yılın ilk yarısında 5 Şubat 2017’den beri geri harekette; Uranüs ve Plüton ile gergin açılar yaparak bir türlü beklenen “performansı” gösteremeyen Jüpiter sonunda 10 Haziran 2017 itibariyle ileri hareketine başladı. Çok şükür! :) Tam hızına kavuşması 5 Temmuz 2017’yi buluyor, ama yavaş da olsa ileri giden bir Jüpiter hayatımızda tıkalı olan ya da ağır çekim giden konularda kolay ilerleme ve aynı zamanda şanslı etkileri de beraberinde getirecek. Tam hızına kavuştuktan sonra ise 10 Ekim 2017’ye kadar son sürat Terazi burcunda yolculuğuna devam edip akabinde Akrep burcuna geçiş yapacak. Bu dönem verimli kullanıldığı takdirde uzun süredir beklediğiniz fırsat ve bereket sizi bulabilir. :) İleri hareketin burçlar üzerindeki etkisini yazının ikinci bölümünde bulabilirsiniz.

Jüpiter esasen büyüme, genişleme, bereket, şansla ve maddiyatla bağdaştırılır. Haritadaki yerleşimi, esasen hangi tema vesilesi ile gerçekten “büyüyeceğimiz”, kendimizi ve çevremizi “zenginleştirebileceğimizi” gösterir. Bu süreç haritadaki konumuna göre manevi ya da maddi tema odaklı olabilir. Haritanızda hangi bölge Terazi burcundaysa, ya da ateş ve hava elementi burçlarında özellikle kişisel gezegen ya da yükseleniniz varsa (özellikle 13 derece ve ilerisi), Jüpiter bu bölgelere destek verecektir.

Genel etkilerine bakarsak eğer; ileri hareket süresince uluslararası ilişkiler, ticaret, eğitim, basın ve hukuk temalarıyla ilgili gündem çok daha yoğun olabilir. Haziran ayının son haftası özellikle gerilimli bir gündem izleyebiliriz, gerek yurtiçi gerek yurtdışında. Mars-Jüpiter ve Merkür-Jüpiter gergin etkileşimleri hem ülkelerarası diplomasi hem de Plüton’un da sahnede olması sebebiyle otorite ile gerilimler, aynı zamanda kaza vb risklerine işaret ediyor. Temmuz 2017 ortası itibariyle Jüpiter’in çok güzel açıları mevcut; bu dönemde özellikle yapıcı iletişim, sorunların çözülmesi, adalet ve huzurun sağlanması, aynı zamanda denk getirilebiliyorsa aynı zamanda kişisel bazda nişan ve evlilik adına da destekleyici faktörler baskın olacak.

Gelelim Jüpiter ileri hareketinin burçlar üzerindeki etkilerine: (Öncelikle yükselen burcunuzu okumanızı öneririm)

KOÇ: Yılın ilk dönemi özellikle ilişkiler konusunda karmaşık geçtiyse, şimdi sular durulmaya başlıyor. Bu süreçte bir ilişkinin kalıcı hale gelmesi, nişan ya da evlilik kararı alınabilir. Aynı zamanda ortaklıklar konusunda sorunların çözülmesi, ikili ilişkilerde çok daha dengeli ve olumlu bir atmosfer sağlamanız mümkündür. Hayatınızda kritik kararlar alabilir ve önemli dönüşüm süreçleri yaşayabilirsiniz, doğru zamanda doğru adımlar atıldığı takdirde bu gelişmeler sizi yukarıya taşıyacaktır. Özellikle Temmuz 2017 ortası itibariyle şahane açılar sizleri bekliyor, hem ticari hem de duygusal konularda bir anda ivmelenen ve sizi rahatlatacak haberler alabilirsiniz; hayat temponuz ciddi şekilde yükselebilir. Eylül 2017 başında da benzer fırsatlar yine sizi bekliyor olacak. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Kariyer, iş bulma, görev değiştirme gibi konularda sıkıntı yaşayan Boğalar bu ileri hareket sonrasında hedeflerine ulaşabilirler. Maddi ve manevi anlamda sizi mutlu edecek görev değişimi, terfi vb gibi durumlar gündeme gelebilir. Özellikle Jüpiter’in tam hızına ulaştığı 5 Temmuz 2017’den sonra bu etki daha da akıcı hale geliyor. Sağlık açısından bir sorununuz varsa teşhisi konabilir, ya da tedavi sürecine girebilirsiniz. Sadece sağlığa yine de dikkat zira Jüpiter, ilgilenilmeyen bir hastalık varsa büyütücü etkisinden ötürü konuyu gözünüze sokacak hale getirebilir. Bürokratik konular ve günlük hayatla ilgili kangren olan ya da bir türlü çözülmeyen konularınız nihayete erebilir ve sonunda huzurlu bir nefes alabilirsiniz. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Bir süredir gergin açı kalıpları ile boğuşan İkizler burçları için Jüpiter adeta yardıma geliyor. Öncelikle bir süredir içiniz solmuş gibi hissediyorsanız çok daha motive, canlı ve o meşhur İkizler enerjisini tekrar yansıtabilirsiniz. Aynı zamanda duygusal açıdan yeni aşklar, flörtler ve eğlenceli bir dönem de sizleri bekliyor. Bu süreçte bir hobi edinmek, yeni insanlarla tanışmak da sizi daha olumlu bir ruh haline taşıyabilir. Çok uçmamak koşuluyla bu etki şans oyunlarında da destekleyicidir, aynı zamanda yatırım yapmak, borsa vb gibi işlemlerden de para kazanmak mümkündür. Çocuk sahibi olmayı düşünenler için de güzel bir destek mevcut, aynı zamanda çocuğu olanlar da mutluluk veren haberler alarak ailecek bu duygunun keyfini çıkarabilirler. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Eğer aile ya da hane içinde gerginlik yaşıyorsanız huzur yavaş yavaş devreye giriyor. Tekrar bir ahenk oluşturmak, aile içinde küslerin barışması; geçmişle ilgili kapanmamış meseleleri çözmek ve hafiflemiş hissetmek adına çok güzel etkiler mevcut. Aynı zamanda tadilat yapmak, taşınmaz mülk almak, taşınma gibi eylemleri de gerçekleştirebilirsiniz. Yatırım amaçlı işlemler de bu dönemde kar getirebilir. Aynı zamanda ailenizden destek görebilir, ya da ailecek ortak bir karar alıp maddi ve manevi yararlar getirecek adımlar atabilirsiniz. Partner ya da eşinizin kariyeri ile ilgili güzel haberler alabilirsiniz, onun başarıları ve kazanımları size de mutluluk ve refah getirebilir. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Jüpiter’in destekleyici etkisi özellikle iletişim ve ticaret alanında yanınızda görünüyor. Size fayda getirecek bağlantılar kurabilir, ticari açıdan olumlu adımlar atabilirsiniz. Bu evrede yakın çevre ya da kardeşlerinizden destek görmeniz ya da sizi de sevindirecek güzel haberler almanız mümkündür. Temmuz 2017 ortasındaki açılar Aslan için oldukça destekleyici etkide özellikle de bir projeye başlamak, yeni adımlar atmak isteyenler için bir çok destek sizi bekliyor olacak. Bu dönemde bol bol yolculuk edebilirsiniz, üşenmeyin derim zira orta vadede bu seyahatler vesilesi ile yeni fırsatlarla karşılaşabilirsiniz. Yeni bir konuya odaklanmak, o konuda kendinizi geliştirmeye başlamak adına da güzel bir etki mevcut. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Maddi açıdan sıkıntıları olan ya da bir türlü bekledikleri maddi açılımı gerçekleştiremeyen Başaklar için destek yolda. Maddi açıdan çözülemeyen sıkıntılar sonunda nihayete erebilir. Bu süreçte beklediğiniz bir para varsa temin edebilir, ya da terfi/prim/yatırım vb vesilesi ile maddi açıdan güçlenebilirsiniz. Bu parayı doğru değerlendirerek daha fazla kar etmeniz de mümkündür. Bu ileri hareket kendinize güveninizi tazeleyebilir, aynı zamanda kendinizi daha motive hissedebilirsiniz. Diğer yandan kişisel açıdan değerinizi anlamak, hayatınızda ayak bağı olan ya da sizin verdiğiniz değeri hak etmeyen kişilere de güle güle demek de mümkün. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: “Hani bu yıl Terazilerin yılıydı” diyen sevgili Teraziler, haklısınız 5 Şubat 2017’den beri Jüpiter geri hareketteydi ve güçsüz durumdaydı, ancak artık ileri hareketi başlıyor. Haziran 2017’nin son haftası biraz dalgalı ancak onu atlattıktan sonra sizi tutacak hiçbir şey yok. Hele Temmuz 2017 ortası ve Eylül 2017 ilk haftaları çiçek gibi açılarla dolu. Öncelikle yaşam enerjiniz geri geliyor, kendinizi yenileme ve tekrar güçlenme açısından destek başlıyor. Aynı zamanda ilişkiler konusunda şanslı etkiler de cabası. İlişkisi olmayanlar için yeni fırsatlar, güzel bir ilişkisi olanlar içinse evlilik gündeme gelebilir. Bu ileri hareket süresince etki alanınızı da genişletebilir, özellikle kariyer başta olmak üzere bir çok konuda çok daha görünür olabilirsiniz. Sadece yiyip içtiklerinize dikkat, birinci evdeyken Jüpiter kilo almaya açık bir etki yaratır. :) Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: 11 Ekim 2017’de Jüpiter burcunuza geçiş yapmadan önce son duraktasınız. Jüpiter Terazi transiti adeta sizi ruhsal açıdan hazırlama etkisine sahip. Bu evrede manevi duygularınız artabilir, ruhsal açıdan arayışta hissedebilirsiniz. Eğer bu yolu bulursanız şayet ferahlama, geçmişin etkisini geride bırakma ve huzur hissi yaşamanız mümkündür. Geçmişte tıkalı kalan ve sizi rahatsız eden konular varsa çözmek açısından da destekleyici etkiler alacaksınız. Gerekiyorsa ilk adımı atmaktan çekinmemelisiniz. Bu yüzleşmeler sizi çok daha arınmış ve yeni döneminize hazır hale getirebilir. Son olarak check-up ultrason gibi sağlık kontrollerinizi de ihmal etmemelisiniz, bu illa bir sorun olacak anlamına gelmez ancak bir sorun varsa erken tespit size ileride çok fayda getirebilir. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Satürn transiti sebebiyle zorlanan Yay burçları için Jüpiter sonunda yardıma geliyor. Zaten son dönemde yeniay dolunay derken epey zorlayıcı etkiler aldınız. Neyse ki bu zorlu etkiler yavaş yavaş geride kalmaya başlayacak; Temmuz 2017 itibariyle zaten bir çok güzel etkileşim sizleri bekliyor. Ağustos 2017’de iyicil etkiler sürüyor. Bu dönemde özellikle arkadaşlarınız başta olmak üzere destek alabilir, ortak projelere girişebilir, sosyalleşerek o iyimser, canlı ve ortamı renklendiren Yay enerjinizi tekrar hissedebilirsiniz. Yeni çevrelere girebilir, insanlarla tanışabilir, hatta bu vesileyle duygusal açıdan da sürprizlerle karşılaşabilirsiniz. Satürn transitinin yarattığı hareketsizlik ya da ne yapacağını bilememe hissi de yavaş yavaş ortadan kalkıyor. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Hayat yolu ve kariyerle ilgili yılın ilk yarısında yaşadığınız aksilikler ve krizlerle yüzleşmeler yaşayıp artık ne yapacağınız konusunda net iseniz Jüpiter ileri hareketi vesilesi ile artık somut ve hayrınıza olacak adımlar atmaya başlayabilirsiniz. Dikensiz bir yolda yürümeyeceğiniz aşikar ancak zaten yılın ilk yarısı eminim ki kimi zaman zorlayıcı olsa da oldukça öğretici ve güçlendirici etkilere sahipti. Şimdi etkiler çok daha lehinize işliyor. Ondan pes etmeden, burcunuzun temel özelliği olan sabır ve kararlılığı korumaya devam. Zira bu etkileşim vesilesi ile kariyer konusunda sonunda istediğiniz fırsatlarla karşılaşabilir, iş teklifleri alabilirsiniz. Beklediğiniz bir türlü gelemeyen önemli haberler sonunda gelip sizi mutlu edebilir. Sadece hayati her konuda anlık hissiyatlarla karar almayıp uzun vadeli düşünerek adım atmanız önemli. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Transitin destekleyici etkisi vesilesi ile Kovalar için oldukça olumlu duygularla dolu bir dönem başlıyor. İdeallerinizi hayata geçirmek, istediğiniz yerleri görmek ve artık hayallerinize doğru adım atmak adına çok güzel destekleyici faktörler mevcut. Temmuz 2017 bu bağlamda oldukça iyi etkilere sahip, yakın çevrenizden gelecek beklenmeyen destekler de cabası. Hukuki açıdan sorunlar yaşıyorsanız çözüm de gelebilir, adalet sağlanarak rahatlayabilirsiniz. Ağustos 2017 tutulmalar dönemi de hayatınızda oldukça değişime açık etkileri tetikliyor, bu bağlamda arkanıza Jüpiter’in de gücünü alarak duygusal açıdan da yeni bir döneme girebilirsiniz. Hayatınıza yeni bir soluk ve renk katmak adına artık harekete geçebilir, kendinizi yenileyebilirsiniz. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Beklediğiniz ve bir türlü gelmeyen alacaklar, miraslar ve nafakalar konusunda sonunda şans size gülmeye başlıyor. Bu süreçte maddi açıdan aynı zamanda partneriniz/eşinizle ilgili hayırlı haberler de alabilirsiniz. Yani bir süredir finansal kriz durumu varsa artık yavaş yavaş bulutların dağıldığı bir tablo sizi bekliyor. Bu evrede sağlam yatırımlar yaparak maddi gücünüzü arttırabilirsiniz. Diğer yandan bu süreçte metafizik, okült ve gizem içeren konulara ilginiz artabilir, bu konulara dair bilgilerinizi arttırmak isteyebilirsiniz. Ancak çok etki altında kalmadan, objektif olarak bu konuları incelemeniz önemli görünüyor. Diğer yandan bilinçaltı çözümlemeleri, ruhsal konularla ilgilenerek rahatlamak ve özbenliğinizi güçlendirmeniz de transit süresince mümkündür. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Herkese bol şans, mutluluk ve sağlık getirmesi dileğiyle!
Merve Dirağ