Begüm Minkis

Sistemleri, otoriteyi, taahhütleri ve sorumlulukları temsil eden Satürn gezegeni 19 Haziran Balık burcunun 7°sinde geri hareketine başlayarak 4 Kasım 2023’e kadar burada devam edecek. Karmanın lordu karmayı temsil eden Balık’ta gerilerken elbette hepimiz hakkımızın peşine düşeceğiz. Bu süreçte başımıza gelen her şey bugüne kadar karanlığı mı yoksa aydınlığı mı seçtiğimizle ilişkili olacak. Adeta tüm dünya acımasız gerçekler kıvamında bir sürece girerken merhametini ve insanlığını kaybetmeyen kalıcı ödüller alabilir. Duygu sömürücüleri, din tacirleri, şarlatanlar ve dolandırıcılar bu retrodan kaçamayacaklar arasında ilk sırada bulunuyor. Kötü yolda ilerleyen, hak edilmemiş konumlarda bulunanların nasıl dağıldığına, yerle bir olduğuna şahit olmamız olası. Bilmemiz gereken yegane konu bir yerlerde bizim bilmediğimiz gelişmeler olurken ilahi adalet de yerini buluyor olacak. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Satürn Balık retro takvimini inceleyelim:

16 Haziran 2023 20:28-18 Haziran 20:28 Satürn Durağan (7°Balık)
18 Haziran 2023 20:29-3 Kasım 2023 10:02 Satürn Geri harekette (7°-0° Balık)
3 Kasım 2023 10:03-5 Kasım 2023 10:03 Satürn Durağan (0°Balık)
5 Satürn 2023 10:04 Satürn ileri harekette (0°Balık)

Satürn Balık nam-ı diğer zamanın tanrısı kronos mitolojik bağlamda 12 titan çocuktan biridir. Rheanın kocası, iktidar yarışında kendi babasını güçten düşürerek tahttan indirmiş ancak kendi de bu hikayeden kaçamayarak oğlu Jüpiter tarafından tahtı ele geçirilmiş bir mitolojik figürdür. Satürn başarıyı körüklemek adına her yol mübah diyebilecek acımasız bir öğretmendir. Hedeflere tırnaklarıyla kazıya kazıya ulaşır. Satürn olumsuz anlamda aşırı maddecilik, yokluk bilinci, sınırlar ve gelecek kaygısıyla ilişkilidir. Satürn de oğlu Jüpiter tarafından öldürülmeye doğru giden hikayesinin en temelinde korkuya hapsolmak yatmıyor muydu? Ancak sonu ne oldu? Ölüm.

Her şeyin belli bir sınırı varsa korku, kazanma isteği, endişelerin de bu şekilde olmalıdır. 7 Mart 2023’den beri Neptün yönetimindeki Balık burcunda ilerleyen Satürn aşırı hesap kitap yapmadan doğru yolda ilerlememiz gerektiğini gösteriyor. Ahlak ve adaletin gerektirdiği neyse onu hayatımıza endekslememiz gerektiğini gösteriyor. Asıl karanlığa hapsolan, çıkar peşinde koşan, kendini bozanların tahmin edemeyeceği kadar büyük kayıplar yaşayabileceğini ifade etmektedir. Ve ek olarak Satürn Balık’ta fazla zalimlikten ziyade otorite kuramayan, kendi sınırlarını belirleyemeyen, hayır diyemeyen, bağımlılıkları olan, yelkenleri anında suya indiren ve gerçeklikten ayrılmış kişilerin de suistimallere uğrayabileceğini dolayısıyla terazinin iki kefesinin de dengelenmesi gerektiğini gösteriyor.

Satürn Balık burcunda retro hareketine başladığında 7 Mart 2023’den beri önümüze gelen sınavları başarılı yönetip yönetmediğimize göre bazı hak edişleri veya cezaları ortaya serebilir. Bunun dışında önceden hazırlığı yapılmamış, sorumluluğu alınmamış konular bu dönemde başlatılmak istenirse bazı problemlere takılabilir. Retro gezegen konumu potansiyelin açığa çıkamaması, mevcut koşulların sürekli memnuniyetsizlik sebebiyle tekrar değerlendirmeye tabi tutulması, gecikme ve kararsızlıklara sebep olabilmektedir.

Satürn Balık burcunda retrodayken katı davranışlarımızın yumuşamasını, sert duvarlarımızın yıkılmasını bekleyebiliriz. Acımasız bir yargıçtan ziyade daha merhametli, hoşgörülü davranabiliriz. Ancak bunun bir sınırı olmalıdır aksi takdirde kayıp getirebilir. Satürn Balık burcunda 9-31 Ağustos 2023 arasında önemli bir yıldız olan Fomalhaut kraliyet yıldızı üzerinde ilerlerken Satürn retrosunun sınavları yoğunlaşabilir.

Türkiye haritasında 9.evinde ilerlemesi dış ilişkiler, yabancılar, ihracat, medya sektörü, üniversiteler, azınlıklar, göçmenler, kanun ve mahkemeler, dini yerler ve din adamlarıyla ilişkili sorunlar ve kısıtlamalara neden olabilir. Deniz kirliliği, sel veya kuraklık problemleri, deniz ürünleriyle ilişkili sorunlar da ortaya çıkabilir. Denizcilik, deniz ulaşımına dair daha geliştirici yaklaşabilir, ülkece yeni projeler içerisinde yer alabiliriz.

Satürn retrosunun burçlara etkisi: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Yüzleşmekten kaçındığınız gerçekler yolunuzu kesmeye başlayabilir. Ayak bağı olan problemleri görmek için çabalayabilir, arkanızdan dönen işleri öğrenebilir, kendinize yeni sınırlar oluşturabilirsiniz. İş hayatınızda yapacağınız yeni girişimler için yaratıcılığınızı geliştirmeniz gerekebilir. Yardım, Otorite figürleriyle, ebeveynlerinizle ilişkilerinizin kontrolden çıkmaması, dağılmaması adına için yüksek çaba göstermelisiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Kariyerinizin ve otorite figürlerinizle ilişkilerinizin üzerinden geçerek tekrardan yapılandırabilirsiniz. İstediğiniz yatırımı yapabilmek, satın alımları gerçekleştirmek için daha fazla sorumluluk altına girmeniz gerektiğini düşünebilirsiniz. Hayallerinizi gerçeğe dönüştürmek için önünüze hiç beklemediğiniz ilahi fırsatlar gelebilir. Grup çalışmaları, arkadaşlarınızla ilişkilerde yardımlaşmaya, hoşgörüye önem vermezseniz bazı kişilerle aranız açılabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: İtibarınızı, ortaklıklarınızı ve maddi paylaşımlarınızı sıfırdan inşa etmeye, ertelediğiniz sorumlulukları almaya alabilirsiniz. Kendi otoritenizi kurarken acımasız, yargılayıcı olmamaya dikkat etmelisiniz. Aksi takdirde sizin ihtiyacınız olduğunda güvendiğiniz insanları yanınızda bulamayabilirsiniz. Yeni işinize alışmak, kendi işiniz varsa markanızı yaratma süreciniz çok kolay olmayabilir. Başarılarınız bazı kişilerden kıskançlıklara, nazara maruz kalabileceğinden sabırlı ve temkinli olmalısınız. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Çalışma ortamınız, görevleriniz ve sağlığınızla ilişkili yeni yöntemler denemek isteyebilir, eğitimlere yazılabilir ve kendinizi geliştirebilirsiniz. Yurt dışı, uzaklar, seyahat, taşınma konularında fedakarlık yapmanız gereken bazı engellerle karşılaşabilirsiniz. Yeni sorumluluklar altına girebilirsiniz. Sizden farklı bakış açılarına sahip insanlara gösterdiğiniz ilgi, merhamet ve hoşgörü daha hızlı ilerlemenize ve bazı ödüller almanıza yardımcı olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Aile içi krizler, borçlar, miras anlaşmazlıkları, kira sorunları, kıskançlıklar veya boşanmaların sıklıkla görülebileceği bir zaman. Kendi sorumluluğunuzu almaya daha çok almanız, masraflarınızı ve paylaşımlarınızı kısmanız gerekebilir. Huzursuzluk, korku ve kaygıya düşeceğiniz bazı tehlikeli durumlara tepkisiz kalamayabilirsiniz. Kadın hastalıkları, üreme organları, cinsel soğukluk ve psikolojik kökenli problemlere dikkat etmeniz gerekebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: İlişkiler, evlilik konularına dair önemli gelişmelerle karşılaşabilirsiniz. Yüzleşmeniz gereken bir aldatılma olayı, gizlilikler ortaya çıkabilir. Devam eden boşanma süreciniz bazı engellere takılabilir. İyi giden bir beraberliğinizde ortaya çıkan bir gizli bir gerçek sebebiyle tekrardan tekrardan iyice düşünmeniz ve sağlıklı değerlendirme yapmanız gereken durumlarla ilgilenebilirsiniz. İş hayatınızda insanlarla birlikte hareket edebilmeyi öğrenmeniz gerekebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Hem beden hem ruh sağlığınızla daha yakından ilgileneceğiniz bir zamandan geçebilirsiniz. Hormon değerleriniz, bağımlılıklarınız, uyku sorunlarınız, kullandığınız ilaçlar varsa eğer artık size zarar vermeye başlamış olabilir. Hayatınızdaki tüm kontrolden çıkmış bedeninizi yoran aşırılıkları dengeye getirmezseniz mental sağlığınız da zarar görmeye başlayabilir. Çalışma hayatınızda fedakarlık veya mentörlük yapabilirsiniz. Yaratıcılıkla ilişkili sorunlar yaşayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Yatırımlar, çocuğunuzla ilişkiniz ve aşk hayatınızla bağlantılı maneviyatınızı sezgilerinizi dinleyerek attığınız adımların meyvelerini toplamaya başlayabilirsiniz. Cesaretinizi kıran bilinçaltı inançlarınızı fark ederek yapılandırabilirsiniz. Yetişkinlikten ayrılmamaya özen göstermeniz gerekiyor. Aşırı alınganlık, küsmek, gurur yapmak toplumsal konularda başarısızlığa neden olabilir. Kimileriniz iş hayatında hobisini ve yetenekleriyle konuşulabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Aileniz, eviniz, mülkleriniz, alışkanlıklarınızı ilgilendiren konularda yapılandırmaya gitmeniz gerekebilir. Geçim veya eğitimler sebebiyle masraflarınız artabilir. Ayrıca aile içerisinde gizli düşmanlıklar, skandallar veya dedikodularla uğraşmak zorunda kalabilirsiniz. Bu süreçte yeterli çabayı sarf ettiğiniz takdirde kendi evinizi kurabilir veya evlilik gerçekleştirebilirsiniz. Kendi sorumluluğunuzu ailenize yüklememeli, ailenizin sorumluluklarında da kaçmamanız gerekebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: İş hayatınıza dair fikirlerinizde gerçekçi olmanız gerekebilir. Geleceği olmayan veya tam hazır değilken girişimler planlıyorsanız bazı engellerle karşılaşabilirsiniz. Ayrıca birlikte çalıştığınız, sık sık karşılaştığınız veya sürekli iletişime geçtiğiniz insanlara olan ifadelerinize, taleplerinize ve verdiğiniz sözlere dikkat etmeniz gerçeklerden kaçmamanız gerekebilir. Yanlış anlaşılmalar sebebiyle başınıza bela alabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Ağır giderlerinizin olması, istediğiniz kaynak artışını gerçekleştirememeniz dışında artan kıtlık bilinciniz, özgüven kırılması refah seviyenize olumsuz yansıyabilir. Korkuyla hareket ettikçe kendinizi daha başarısız kılabilirsiniz. Yeteneklerinizi geliştirmeye odaklanarak özellikle aile ilişkilerinizi sıfırdan kurmalısınız. Değerinizi görmezden gelmemeli ev/emlak konularıyla, evlilik veya çocuk sahibi olmakla ilişkili sorumluluklara fedakarlıkla girişmelisiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Burcunuzda yaşayacağınız geri harekette eğer gerçekten emek gösterdiyseniz büyük ödüllerin sahibi olabilirsiniz. Evlenmek, kendi işinizi kurmak, çocuk sahibi olmak, mal yatırımı yapmak gibi içerisinde hem hayallerinizi hem sorumluluk barındıran önemli yapılandırmalardan geçebilirsiniz. Dikkat etmeniz noktaysa önünüze gelen sıkıntılara bir yetişkin gibi karşılık verebilmek ve tüm ilişkilerde mesafeyi iyi ayarlayarak sınırları korumak olarak gözüküyor. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis