Begüm Minkis

Astrolojinin nam-ı diğer Hermes’i yani iletişim gezegeni Merkür 19 Haziran’da geri hareketine başlıyor. 11 Temmuz’a kadar devam edecek retro süresince nostaljik ve lirik vurguları çok derinden hissedebiliriz. Duygusal medcezirler çok fazla olabilir. Bu transit sanki çocukluk anılarıyla dolu bir kasabaya dönme etkisi yaratabilir. Tanıdık simalar ve duygusal bağlar masaya yatabilir. Eski fotoğraflar ortaya dökülebilir ve sandıklar birer birer açılabilir. Pek tabii gizli kalmış özümüzle de yüzleşebiliriz. Merkür Yengeç konumu normalde doğası gereği geçmişe dönük, hassas, tarihsel, şiirsel duygusal bir yapıyı temsil etmektedir. Retroları da bir içe dönüş olarak değerlendirdiğimizde etki iki katına çıkıyor. Bu dönem ayrıca sıfırdan başlangıçlardan ziyade adeta bozuk plak gibi sürekli tekrar eden şeylerle uğraşmak ve tamir etmek zorunda kalmamız mümkün olabilir. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Öncelikle Merkür retro takvimine daha detaylı şekilde bakarsak;

17 Haziran 07:59 - 19 Haziran 07:59 Retro öncesi Durağan konum
19 Haziran 08:00 – 11 Temmuz 11:27 Retro
11 Temmuz 11:28 – 13 Temmuz 11:27 Retro sonrası Durağan konum

Merkür gezegeni iletişimimiz, düşünce tarzımız ve zihin yapımızı temsil ettiğinden retro dönemlerde bu konularda daha farklı davranışlar içerisine girebiliriz. Daha farklı algılarız, madalyonun ters yüzüne bakar, konulara değişik açılardan yaklaşabiliriz. Bu durumda içsel bir dönüşüm kaçınılmaz olabilir. Farklı fikirler üretmek ve çözüm yolları bulmak harika olabilir.

Durağan Merkür konumu ise daha problematik çalışabiliyor. Özellikle o günlerde bir iş görüşmesi, anlaşma ve kontrat imzalamak sıkıntılı olabilir. Neyse ki daha dar bir zamanda olacak. Retrolar bir uyandırma servisi gibi çalışabilir. Görmezden geldiğimiz konuları su yüzüne çıkartabilirler. Retrolar yeniden ziyade geçmiş ve mevcut potansiyelleri değerlendirmemizi sağlarlar.

Doğru yargıda bulunmak ve karar almakta zorlanma görülebilir. Zarar veren alışkanlıklar gün yüzüne çıkabilir. Duygusal buhranlar, göz yaşları, alınganlık hat safhada olabilir. Merkür retrosunun avantajlarına bakarsak eğer bizlere yarım kalan meseleleri toparlama imkanı sunar. Yarım kalan bir kitap, dergi, eğitim ve seyahat konularının tekrardan masaya yatırılıp toparlanmasını sağlayabilir. Ki geçtiğimiz aylarda koronavirüs vakaları yüzünden pek çok iş seyahati, ticari anlaşma, seyahat ve çeşitli planlar iptal ya da ertelenmek zorunda kalmıştı. Şimdi arka arkaya bu retroların olması da esasında oldukça manidar. Yani mevcut salgın dinamiklerini de gözeterek işlerin yoluna koyulması gereken bir dönemden geçiyoruz. Böylece yeni bir düzene geçeceğiz.

Yengeç burcu aile ve akraba ilişkileri, emlak, gayrimenkul, toprak konuları, örf ve adetler, vatan sevgisi ve duygusal bağlılıkları simgelemektedir. Bu temaları odak noktamızda yer bulabilir. Örneğin satışı beklenen ve sürüncemede kalmış bir arsa olayının akıbeti tam da bu zamana denk gelebilir. Uzun zamandır askıda kalmış, beklenilen tayin, emlak satımı gibi konular bu sürece denk gelebilir. Elbette yeni bir adım atılırken çok kez düşünmek gerekecektir fakat Retroların amacı geçmişi çözümlemek olacağından ve tutulmalarla birleşen bu etkiler aslında elimiz kolumuz bağlı bir evre geçirmeyeceğimizin habercisi.

Elektronik aletlerde yavaşlama, bozulma, internetin global çapta sorun yaratması, sosyal medya uygulamalarında sıkıntılar her zaman görüldüğü gibi bu süreçte de görülmesi yüksek. Ayrıca turizm ve otelcilik, ülke toprakları ile ilgili de düzenlemeler bu süreçte görülebilir.

Eski sevgililerin yoğun dönüşü muhtemel. İlişkilerin gezegeni Venüs de İkizler burcunda eş zamanlılıkla retro konumda. Bu da dönüş etkisini daha da arttırabilir. Bilhassa 19-25 Haziran arasındaki süreçte. Fakat tabii ki “retroda gelen retroda gider” şeklinde bir klişeden bahsetmeyeceğim. Bu hem kişisel haritaya hem de bireysel olarak olaya bakış tarzınızla ilgili bir durum. 55. Kez ayrılıp barışan bir çiftseniz elbet 56. Kez bu durum gerçekleşebilir. Eğer aşırı gururlu ve tavizsiz bir kişi iseniz tüm gezegenler retro olsa da dönmezsiniz. Durum değerlendirmesi yaparken karşıdaki kişinin karakteri ve yapısı da önceliklendirilmelidir diye düşünüyorum.

Sağlık astrolojisine göre göğüs bölgesi, rahim ve yumurtalıklar, mide ve yemek borusu daha hassas olabilir. Geleneksel tatlar, köy yapımı malzemeler ve organik tarım gibi alanlara daha yoğun bir ilgi duyabilir bu konuda girişimler yapabilirsiniz.

Merkür retrosunun burçlara etkisi: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Aile büyüklerinizle ilgili bir sorunla yakından ilgilenmek zorunda kalabilirsiniz. Toplumsal imajınıza dair sorgulamalarınız olabilir. Kadersel rotanızı bulmaya çalışabilirsiniz bu süreçte. Eski patronlarınızla görüşebilir hatta başvurup unuttuğunuz yerlerden geri dönüşler alabilirsiniz. Emlak, ev yaşamı ve taşınmaya dair gündemleriniz var ise tamamlanmalar olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Kardeş ve yakın çevrenizle ilgili konularınız öne çıkacaktır. Bir organizasyonu ertelediyseniz tekrardan planlayabilirsiniz. Sosyal medya üzerinden geçmişten kalan insanlar sizi tekrardan ekleyebilir. Elektronik cihazlarla ilgili en fazla hassasiyeti siz yaşayacağınızdan daha dikkatli olmak, yeni bir program indirirken özen göstermek gerekebilir. Daha kreatif düşünerek mevcut sorunlara farklı çözümler üretebilirsiniz. Yalnız bazı insanlara tekrar ve tekrar aynı açıklamayı yapabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Maddi kaynaklarınızla bağlantılı geçmiş konular tekrardan yüzeye çıkabilir. Uzun zamandır almak istediğiniz fakat sürekli ertelediğiniz bir alımı gerçekleştirebilirsiniz. Bir şekilde unuttuğunuz veya bilerek atlamak istediğiniz ödemelerden artık kaçmak zorlaşabilir. Ek masraflar ortaya çıkabilir. Özgüveninizi sergilerken biraz zorlanabilirsiniz bu dönemde. Sizi biraz çekingen kılacak etkileşimler deneyimleyebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Burcunuzda gerçekleşecek retro ile fazlasıyla geçmiş anılara gidebilirsiniz. Merkür’ün üzerinizde her yönden aksilik çıkarması muhtemel fakat eğer ertelenen bir girişim ve sağlık kontrolleriniz var ise artık ilgilenebilirsiniz. Uzun zamandır görüşmediğiniz insanlarla temasa geçerek anıları tazeleyebilirsiniz. Yalnız kafanız normalden daha karışık olabilir. Duygu ve mantık ikileminde çok fazla kalabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Bilinçaltınız ve sağlık alanlarınız tetiklenecek. Görmezden gelinen bir sağlık sorunu artık görünür olabilir. Yaratıcı çalışmalarınız var ise sıra dışı işlerinizle ses getirebilirsiniz. Uyku bozukluğu ve karışık rüyalar çok fazla olabilir bu dönemde. Dolandırıcılık, hırsızlıklar ve kayıp eşyalara dikkat etmeniz önemli olabilir. Bu süreçte kontrolünüz dışında feda etmeniz gereken şeyler olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Eski arkadaşlar ve ait olduğunuz gruplara tekrardan eğilim gösterebilirsiniz. Var olan bir arkadaşınızla sorunlar yaşamanız ve iletişimi kesmeniz de muhtemel. Çevrenize verdiğiniz sözlere dikkat etmeniz önemli olabilir. Yeni düzenlenecek kalabalık organizasyonlarda ve iş toplantılarınızda sorunlar olabilir. Çeşitli nedenlerle ertelenebilir. Serbest meslek sahibiyseniz toplu bir alacağınız bu süreçte elinize ulaşabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Aile köklerinizle ilgili geçmişte kaldığını sandığınız bir konu tekrar yüzeye çıkabilir. Mesleki koşullarınızda eski düzene geçebilirsiniz. Devlet ve resmi yerlerle ilişkilerinizde sorunlar olabilir. Aile ve iş hayatındaki dengeyi kurmakta zorlanabilirsiniz bu dönemde. Ev içerisinde de eski eşyaları verebilir ya da mevcut düzeni daha kullanılabilir hale getirebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Ertelenmiş seyahat ve taşınma konularınızı odak noktaya alabilirsiniz. Ticari faaliyetleriniz, eğitim ve medyaya yönelik işlerinizde iletişim ve teknik sorunlarla baş etmek zorunda kalabilirsiniz. Online alışverişlerde de sorunlar, gecikmeler, iptaller olabilir. Elekronik alet yenilemek için çok doğru bir zaman olmayabilir. Kendinizi doğru ifade etmek bu dönem biraz zorlayıcı hale gelebilir. İleride pişman olacağınız sözleri de vermemeniz önemli olacaktır. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Ortak para kaynaklarınızla ilgili konularda sorunlar yaşayabilirsiniz. Sigorta, vergi, kredilerle ilgili ertelenmiş işlerinizi halletme imkanınız olabilir. Yalnız birinden borç almak, ödemeyeceğinizden yüksek miktarda kredi çekmek gibi adımlar riskli olabilir. Sezgileriniz de artış gösterebilir ve gizli konuları çözümleme isteğiniz artabilir. Hatta geçmişte kalmış bir sır kulağınıza gelebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Karşıt burcunuzda Merkür’ün geri hareketi insan ilişkilerinde sizi eskiye götürebilir. Eski görüştükleriniz ya da eski mevzular tekrardan canlanabilir bu dönemde. Önceden fark etmediğiniz bir açık rekabet konusuyla da uğraşmak zorunda kalabilirsiniz. İnsanlar size karşı renklerini belli edebilirler. Avukat, danışman, ikili görüşmelerle ilgili de yanlış anlaşılmalar olabilir. Evlilik hayatınızda sürüncemede kalan bir konuya dair net kararlar alabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: İş hayatınız, sağlık ve gündelik rutininizde sorunlar yaşayabilirsiniz. Pek çok angarya işin aynı anda ortaya çıkması yetişmenizi zorlaştırabilirsiniz. Evcil hayvanınız varsa şayet bu dönemde biraz sorun çıkarabilir ve hassaslaşabilir. Çalışma arkadaşlarınızla işleri paylaşırken ve kendinizi ifade ederken sorunlar olabilir. Spor ve diyet gibi yenilikleri sürdürmekte zorluklar yaşayabilirsiniz. Yeni bir düzene ve işe başlarsanız adaptasyon sorunları olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Aşk yaşantınızda eski bir sorun tekrardan yüzeye çıkabilir. Geçmişte kalan insanlardan çeşitli yollardan haberler alabilirsiniz. Önceden fark etmediğiniz bir yeteneğinizi görebilirsiniz bu dönemde. Maddi konularda risk almadan önce iyi düşünmeli, olabilecekleri hesaba katmalısınız. Kayıplar ya da iş süreçlerinin tahminden daha farklı ilerlemesi söz konusu olabilir. Ertelediğiniz geziler, etkinliklerde de vakit geçirmek isteyebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis